Honda CBR-600RR Kullanıcıları/Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Temmuz 2014, 19:52
extrem_015 adlı üyeden alıntı
Senin iş %90 zincir dişliden dolayı amortisör yada link parçalarından desem daha motor yeni bunlardan olması zor,stock arka dişliyle tek teker zincir dişlinin motor ve şanzımanın düşmanıdır,zincirine bak baklalar aynı seviyede duruyor mu kontrol et boşta çevir sesini dinle zincirini gaz yağ ile temizleyip güzelce yağla.
Tek teker çalışacaksan motoru bu haliyle üzme hadi zincir dişliyi dışarıdan değiştirirsin ama şanzıman hasar alırsa motoru açtırmak zorunda kalırsın ayrıca ne kadar gidebiliyorsun tekerde bilmiyorum ama bu işi biraz abarttın mı motor yağsız kalıp yatak sarabilir yatak sarmasa bile uzun km'lerde ki oluşacak aşınmayı kısa sürede tamamlar,unutma ki tekerde gerekli yağlama yapılmaz motorun moku çıkar sonra açtırmaya gidersin ustalar malum motor motorluktan çıkar bence teker falan yapma ama illa yapacağım diyorsan arkaya büyük dişli al vortex markasının 55 ile 66 arası dişli setleri vardır onlardan taktır sonra yap stock haliyle yazık etme motoruna.
Motorum daha 1500 km de Motorla boş alana gidip antreman yapıyom kontra falan çalışıyom hadi dedim bi teker deniyim yani dün ilk defa. Dişlilerinde falan sorun olcağını hiç sanmıyorum çünkü daha önce motor hiç zorlanmadı rodajını falan itinayla yaptım.
Peki motorun stock hanlini bozmak herhangi bir zararı olurmu ? Peki ne tür değişiklikler tavsiye edersiniz ? Bide bana kaça patlar ? Çok soru sordum motorun acemisiyim öğrenmeye çalışıyorum şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
24 Temmuz 2014, 21:52
arkadaşlar merhaba 2014 honca cbr 250 m var daha 1500 km de satmak istemiyorum satmak için bir nedenim yok ama aklım hep 600 cc de bunu da yeni aldık daha gireni çıkartamadık ama buradaki arkadaşlardan takasa gelecek varsa teklifini yollasın belki rastgelir.
-
24 Temmuz 2014, 22:34
bergos adlı üyeden alıntı
Motorum daha 1500 km de
Motorla boş alana gidip antreman yapıyom kontra falan çalışıyom hadi dedim bi teker deniyim yani dün ilk defa. Dişlilerinde falan sorun olcağını hiç sanmıyorum çünkü daha önce motor hiç zorlanmadı rodajını falan itinayla yaptım.
Peki motorun stock hanlini bozmak herhangi bir zararı olurmu ? Peki ne tür değişiklikler tavsiye edersiniz ? Bide bana kaça patlar ? Çok soru sordum motorun acemisiyim öğrenmeye çalışıyorum şimdiden teşekkürler
Benim önerim böyle teker çalışacaksan eski 2.el bir motor al onunla yap sonra satarsın 1500 kmdeki tazecik motoruna yazık etme bu arada soğuk motoru ilk kez çalıştırınca 4-5 dakika kadar ısıt sonra yola düş kaliteli yağ orijinal filtre kullan bu dediklerimi yaparsan motorun kolay kolay sorun çıkarmaz iyi ki extremi dinlemişim dersin dediklerim aklında bulunsun.
Gelelim tek teker dişli mevzusuna bu motorla teker yapma benim önerim bu ama ben dik kafalıyım illa yapacağım dersen vortex dişli setleri 100-150 dolar civarı tutar dişliyi takmayı iki zinciri birbirine eklemeyi kendim yapamam dersen birazda ustaya taktırma parası verirsin aşağı yukarı 500 doların gider.
bu dişliyi takınca ne olur motorun aşırı hırçın hale gelir çok kolay teker yaparsın özellikle 66 dişli ile gaza dokunmanla tepene geçmesi bir olur kötü yanları son hızın düşer km saatin hızı yanlış gösterir bu kadar.
Kafana takılan olursa sor yardımcı olmaya çalışırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
uguret adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba 2014 honca cbr 250 m var daha 1500 km de satmak istemiyorum satmak için bir nedenim yok ama aklım hep 600 cc de bunu da yeni aldık daha gireni çıkartamadık ama buradaki arkadaşlardan takasa gelecek varsa teklifini yollasın belki rastgelir.
bence 600cc için erken biraz daha kullan iyice tecrübe kazan hem bu arada gireni çıkar sonra cbr 500 falan alırsın birden 600cc dört silindire atlama.
-
24 Temmuz 2014, 22:39
extrem_015 adlı üyeden alıntı
Benim önerim böyle teker çalışacaksan eski 2.el bir motor al onunla yap sonra satarsın 1500 kmdeki tazecik motoruna yazık etme bu arada soğuk motoru ilk kez çalıştırınca 4-5 dakika kadar ısıt sonra yola düş kaliteli yağ orijinal filtre kullan bu dediklerimi yaparsan motorun kolay kolay sorun çıkarmaz iyi ki extremi dinlemişim dersin dediklerim aklında bulunsun.
Gelelim tek teker dişli mevzusuna bu motorla teker yapma benim önerim bu ama ben dik kafalıyım illa yapacağım dersen vortex dişli setleri 100-150 dolar civarı tutar dişliyi takmayı iki zinciri birbirine eklemeyi kendim yapamam dersen birazda ustaya taktırma parası verirsin aşağı yukarı 500 doların gider.
bu dişliyi takınca ne olur motorun aşırı hırçın hale gelir çok kolay teker yaparsın özellikle 66 dişli ile gaza dokunmanla tepene geçmesi bir olur
kötü yanları son hızın düşer km saatin hızı yanlış gösterir bu kadar.
Kafana takılan olursa sor yardımcı olmaya çalışırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------
bence 600cc için erken biraz daha kullan iyice tecrübe kazan hem bu arada gireni çıkar
sonra cbr 500 falan alırsın birden 600cc dört silindire atlama.
ben motorsiklet sürmeyi 1000 cc de ögrendim sonra 1000 cc sahibim rahmetli olunca pcx aldım pcx sarmadı tabi sonra cbr 250 aldım
-
24 Temmuz 2014, 22:53
-
25 Temmuz 2014, 17:39
Hafta sonu gezileri için önerebileceğiniz bot varmı arkadaşlar.
-
25 Temmuz 2014, 22:13
tr_select adlı üyeden alıntı
O iş yaş kardeşim. Çin grenajlarının 1-2-3 şeklinde giden kalite ürünleri var. Bir tanesini arkadaş yazmış zaten. Aşırı hassas ve kırılgan...
Şansa bırakma derim işini. Ne geleceği belli olmaz. Malum sitede grenaj ilanları var. Onlara baktın mı ?
tesekkr ederm.baktm ordanda ama ben mat siyah istiyorum istegim rengi bulamadm,normalde plasti dip yaptrcktm mat siyah sonra grenaj setlerine bakınca yurtdısı baktım asagı yukarı aynı fiyat bende öle bi karar aldım,grenajlarmda sıkntı yokta rengini begenmyrim siyah gri model
-
25 Temmuz 2014, 22:17
warlike41 adlı üyeden alıntı
tesekkr ederm.baktm ordanda ama ben mat siyah istiyorum istegim rengi bulamadm,normalde plasti dip yaptrcktm mat siyah sonra grenaj setlerine bakınca yurtdısı baktım asagı yukarı aynı fiyat bende öle bi karar aldım,grenajlarmda sıkntı yokta rengini begenmyrim siyah gri model
Kaplama düşünmüyormusun ?
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
28 Temmuz 2014, 03:12
tr_select adlı üyeden alıntı
Kaplama düşünmüyormusun ?
kaplama yaptrdım ama bi süre sonra attı bazı yerlerden bide rengide iyi tuttramadık güneste kahverengiye dönyo gibiydi söktk oyüzden.adam gibi biyerde kaplama yaptrsan kafan rahat olcak seklde 1,5 2 yi gözden çıkarmak gerek bende daha az maliyete grenaj alırm diye düsündm ama bakalm
-
28 Temmuz 2014, 21:45
Bence de yorum yapanlar önce bu motoru satin alsin. 3-5 Bin km kullansin. Ondan sonra deneyimlerini paylassin. Bu forumlar motorlari tanimak icin var. Insanlar okuyor ve okuduklarina guvenerek motor almak icin yüzlerce km yol gidiyorlar.
Bizim gibi kullanicilarin paylasimlarina da bilgisi olmayanlar bosuna yorum yapmasin...
-
29 Temmuz 2014, 00:43
-
29 Temmuz 2014, 16:23
-
30 Temmuz 2014, 20:36
-
31 Temmuz 2014, 19:37
Hocam arka lastik hayırlı olsun Süpercorsa ile arkadaşlığınız kısa sürmüş anlaşılan
-
01 Ağustos 2014, 11:25
106GT! adlı üyeden alıntı
Hocam arka lastik hayırlı olsun
Süpercorsa ile arkadaşlığınız kısa sürmüş anlaşılan
bende ona baktım
-
01 Ağustos 2014, 11:48
Süper Corsa çok guzeldi 5000 km kadar kullandim, uygun lastik de bulunca tam bitirmeden yedeğe ayırdım.
Şu an Ön Supercorsa Arka Avon Kullaniyorum bakalim ne kadar gider
-
02 Ağustos 2014, 12:27
-
02 Ağustos 2014, 19:39
Supercorsa Satilkk degil yedekte duruyor ne olur ne olmaz diye..
Avon deyip küçümseme 600 TL o lastik
http://www.motolastik.com/avon-180-5...-av62-pmu27739
-
07 Ağustos 2014, 00:04
Şu ana kadar hep Castrol 10-50 kullandm. Bir sonrakj bakkmda motul koymayi düşünüyorum. Fakat 10/40 mi 10/50 mi koymaliyim? Kullanan bar mi daha once ?
-
09 Ağustos 2014, 13:31
Arkadas kimse mi Motul kullanmıyor?
PO mu koyuyorsunuz motorlarınıza :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler