==KONUDIŞI==
beyler bu arada zorlunun arkasında (levazım sitesi yolu-levent) airsoft mekanı var.
min 12 kişi olursak bir saat savaşabiliyoruz.
ekipman da veriyorlar. kalabalık ekip ayarlayıp bir saat birbirimizi vuralım mı
TimFx sana güveniyorum yap bir organizasyon hep beraber stres atalım...
MEKAN
Bilgilerin bende var genç görüşürüz bir ara. Yamur yağmaz ise bu akşam beşiktaşda çay içebiliriz istersen.
ABS konusunda bilgi vereyim. Ben motoru aldığım gün eğitime gittim. Bir ay sabrettim motor garajda durdu . Orda eğitimlerde gaz kontrolu ve fren eğitimi aldım. Ben ABS yokmuş gibi kullanıyor öyle frenleme yapıyorum. ABS bir güvenlik önlemi ( emniyet kemeri gibi) benim becerim yetmediğinde devreye giriyor. 7500 km yol yaptım , ABS'nin devreye girdiği frenleme enfazla 10'dur. Yani normalde motorda mutlaka olması gereken bir özellik. Motor alırken çoğu arkadaş kullaktan dolma çeşitli nedenlerle ve bahanelerle ABS'ye aksesuar muamelesi yapıyor ve motoru ucuza mal etmeye bakıyor. Birde her ABS sistemi her motorda düzgün çalışmayabiliyor buda dedikodulara ve olumsuz eleştirilere neden oluyor. Ama ben kendi motorumun Abs'sinden şimdilik memnunum. Birkaç tehlikeyi bertaraf etmemde bana yardımcı oldu. Ayrıca insanlarda şöyle bir algı var her fren yaptığınızda ABS devreye giriyor sanıyorlar yok öyle bişey, freni ne zaman köklersiniz o zaman devreye giren bir sistem. Yani motoru kullanma şekliniz önemli , ABS'ye güvenip zırt bırt gaz açıp sonra panik frenlemelere motoru duruyorsanız ABS güvenlik önlemi olmaktan cıkar, sizi risk almaya zorlayan bir aksesuar haline gelir
ilk videoyu youtube anca çevirmiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
ikinci video.
bunun son dakikaları meşhur orman yolu. edit yok. brooklynnn o yolları görünce iyi ki erken ayrılmışım diyecek
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:02 ----------
üçüncü video
Videoya gerek bile yok. Önce kendime sonra motora eziyet etmemek için o tarz yollara girmeme kararımın hala arkasındayım.
Cross motor olsa neyse
Arkadaşlar bizim motosikletlere uygun navigasyon aparatını nereden temin ettiniz? hangisinin performansı daha iyi ve hangi marka navigasyon kullanıyorsunuz,mümkünse detaylı bilgi verebilirmisiniz
dördüncü video
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:58 ----------
bende note 3 telefon var onun üzerinde igo primo ve yandex navi kullanıyorum.
GPS aparatı da GIVI 954S aldım. Tavsiye ederim.
beşinci video, köprü girişinde kaza yapan motorcuya yardım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------
altıncı video köprüde motorcuya yardım devam (neden bilmiyorum, tolganın goprosu bölmüş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------
yedinci video
rivadan şileye (sırlama tamamen gopronun adlandırmasına göre, zaman ve ad sırası farklı videoların. aslında biz önce riva, sonra şile, sonra ağva yapıp döndük, arada ekibe katılan/ayrılan oldu)
Tüketim Hk.
motoru aldığımdan beri tüm yakıt alımlarımı fuelly.com sitesi üzerinden işliyorum.
sanırım ben çok yüksek devirli kullanmışım muadillere göre
işte diğer ninjaların tüketimleri
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
beyler ben başvurdum, katılmayı düşünürseniz bir mail atın siz de...
http://www.motosiklet.net/forum/son-...r-seminer.html
Tüm motosiklet sever dostlarımı henüz çok yeni olan kanalıma beklerim arkadaşlarhttps://www.youtube.com/channel/UC5h...GKDW9WutF2bkrQ
Beyler motosiklet park ettikten sonra neden uğultu yapar yada bebek ağlamasına benzer ses çıkarır çok trafikte kaldım evet fakat hararet lambasıda yanmadı fikri olan varsa,teşekkürler.
Normal galiba motoru kapattıktan sonrada fan açmış olabilir servise sorsan daha iyi
motoru stop ettiğinizde çok sıcak ortamlarda veya motor suyu henüz soğumamışken fan çalışmaya devam eder, onu sormadığınızı varsayıyorum.
eğer duyduğunuz ıslık gibi bir ağlama sesiyse depodan geliyor o ses. depoda ısı ile oluşan yüksek basıncı dengelemek için bir valf sistemi var.
motor çalışmıyorken ama sıcakken depoyu durduğunuz yerde çok sallar, çalkalarsanız o sesin şiddetlendiğini de duyabilirsiniz.
paniğe gerek yok, kontrollü bir durum.
Kawasaki için yedek parça sipariş edebileceğiniz bir site ( AEA tavsiye etti )
http://www.cornwallkawasaki.co.uk/sh...istmodels&id=2
slm arkadaşlar 15000 tl civarı temiz makine arıyorum ilgilenen arkadaşlar özelden msj yazabilir iyi forumlar
Hocam 15k veriyorken neden ikinci el alıyorsunuz ki ? biraz pazarlıkla 15.8'e sıfırını alırsınız zaten. Zira ben öyle yapacağım kısmetse. R25'e kızdığım için Ninja 300'e döndüm
Birde sıfırını 15-16 ya alabiliyorken. 2012'ye 16.000 isteyenler var ki işte onları hiç anlamıyorum. Benim bildiğim birşeyin ederi mağazadan çıktıktan sonra %10 değer kaybeder. Motorcularda utanmasalar üstüne %10 fark koyup öyle satacaklar. Garip milletiz vesselam.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)