Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki Ninja 300R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Alıntı ibooo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah, teşekkürler.

Şu an üzerinde orjinal lastikler var. (IRC RX01 modeli sanırım)
    Nasip olursa önümüzde ki ay Pirelli Diablo Rosso 2 lastiklere geçeceğim.

Şu an memnun olmadığım tek şey lastikler. Bir de böyle güzel bir motosiklet yapıp, niye dijital ekrana vites göstergesi koymamışlar anlayamıyorum. Hee bir de dörtlüleri isteseniz de yakamıyorsunuz, çünkü dörtlü flaşör bulunmuyor. Vites göstergesi ve dörtlü flaşör koymak çok zor olmasa gerek, niye bunları eksik bırakmışlarsa artık...

Ninja 300'ün sürüşü çok keyifli. Arkadan sıkıştıran olursa rahatça uzayıp gidebiliyorsunuz. Balıkesir'den İstanbul'a gelirken İzmit otobanında elimin altında böyle bir gücün olması çok işime yaradı.

Ağırlıklı olarak İstanbul'da iş - ev arası / haftasonu turlamaca şeklinde kullanıyorum. Sıkışık, duran trafikte araçların arasından çok rahat geçiyorsunuz. Katlanabilir aynalar özellikle çok iş görüyor. Daha önce Maxi Scooter kullandığım için dar boşluklardan geçmek pek kolay olmuyordu.

Tasarımı çok güzel ve yakışıklı. Dolayısıyla insanlarını ilgisini çekiyor.

Zaman ne gösterir bilmiyorum ama "Bundan sonra 600cc'ye geçerim" diye düşünmüyorum. Hız tutkunu biri değilim. Ninja 300'ün top speed'i 195 km/s sanırım. Ben otobanda en fazla 170 km/s yaptım. Bu hız bana yetti de arttı bile. 600cc'ye geçersem yakıt tüketimi de artacak. Velhasılkelam ben şu an ninja 300'üm ile oldukça mutluyum.
    Kazasız günler dilerim.

Bence de bundan sonra 600'e geçmek şart değil. Çok güzel görünümlü bir motor zaten, aynı zamanda da abilerine nazaran daha kıvrak olduğunu zannediyorum.

Ben Kawasaki'ler hep Dunlop'la geliyor zannediyordum. Demek ki öyle değilmiş.

Göstergede hangi viteste olduğunu göstermek gerçekten de çok kolay. Çok kritik bir özellik olmasa da, bence de bu bir eksiklik. Belki de özellikle koymuyorlardır, kim bilir? Flaşörlerinin olmaması şaşırtıcı ama. 650cc'lik üst modellerinde Ninja'nın var çünkü. Ama onlarda da vites göstergesi yok.

Sanırım bu yaz ya da sezon başında aldınız, yani 2014 model. Kaç kilometreye geldi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı alparslana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kazasız günler dilerim.

Bence de bundan sonra 600'e geçmek şart değil. Çok güzel görünümlü bir motor zaten, aynı zamanda da abilerine nazaran daha kıvrak olduğunu zannediyorum.

Ben Kawasaki'ler hep Dunlop'la geliyor zannediyordum. Demek ki öyle değilmiş.

Göstergede hangi viteste olduğunu göstermek gerçekten de çok kolay. Çok kritik bir özellik olmasa da, bence de bu bir eksiklik. Belki de özellikle koymuyorlardır, kim bilir? Flaşörlerinin olmaması şaşırtıcı ama. 650cc'lik üst modellerinde Ninja'nın var çünkü. Ama onlarda da vites göstergesi yok.

Sanırım bu yaz ya da sezon başında aldınız, yani 2014 model. Kaç kilometreye geldi?
    Evet 2014 model, 1.5 aydır kullanıyorum. Ben aldığımda 1.300 KM'deydi. Şu an 3.650 KM'de.
    .

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    yahu şu motoru ciddi anlamda düşünüyorum fakat bulunduğum konum itibari ile inceleyecek bir yer yok. Yeni iş yerine geçiş yapmıştım paraya ihtiyacım vardı bu yüzden motorumu satmak zorunda kalmıştım. Araba var fakat olmuyor yahu motordaki o rahatlığı özgürlüğü hissedemiyor ryhum daralıyor. Bu yüzden 3 ay içinde (yaptığım hesaplara göre) 18000 tl civarı para biriktireceğim aklım ninja da kaldı hem yakıt tüketimi hem de çıkabildiği hız limitleri sayesinde en azında sollama yaparken sıkıntı çıkarmayacak seviye de olduğu için ninja 300 aklıma yattı fakat bir çok kişi o paraya 300 cc motor alınmaz diyor o kişiler de 1000cc motora binen arkadaşlar Aydın civarında keşke kullanıcısı olsaydı da bir inceleme şansım olsaydı Bu arada uzun yıllarca aklımda kullanmak var zira uzun yol gitmeyi seviyorum bu yüzden yakıt ve konfor benim için çok önemli. anlayacağınız çok fenalardayım

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu şu motoru ciddi anlamda düşünüyorum fakat bulunduğum konum itibari ile inceleyecek bir yer yok. Yeni iş yerine geçiş yapmıştım paraya ihtiyacım vardı bu yüzden motorumu satmak zorunda kalmıştım. Araba var fakat olmuyor yahu motordaki o rahatlığı özgürlüğü hissedemiyor ryhum daralıyor. Bu yüzden 3 ay içinde (yaptığım hesaplara göre) 18000 tl civarı para biriktireceğim aklım ninja da kaldı hem yakıt tüketimi hem de çıkabildiği hız limitleri sayesinde en azında sollama yaparken sıkıntı çıkarmayacak seviye de olduğu için ninja 300 aklıma yattı fakat bir çok kişi o paraya 300 cc motor alınmaz diyor o kişiler de 1000cc motora binen arkadaşlar Aydın civarında keşke kullanıcısı olsaydı da bir inceleme şansım olsaydı Bu arada uzun yıllarca aklımda kullanmak var zira uzun yol gitmeyi seviyorum bu yüzden yakıt ve konfor benim için çok önemli. anlayacağınız çok fenalardayım
    Boşver kimin ne dediğini alırsın binersin keyfini sürersin
    braveguy ve delifişek2 bunu beğendiler.
    "Tecrube, limitlerini bilmektir"

Öncelikle herkese selamlar. Bu sayfayı uzun zamandır takip ediyorum ve zevkle okuyorum. Yakın zamanda bende ninja 300 ailesine katılacağım. Acaba 2015 yılında yeni renk/kasa gibi değişiklikler olacak mı, bilgisi olan var mı?

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence ninja 300 çok iyi bir ara sınıf. İstediğin zaman agresifleşir uzayıp gidersin. Çok şık, herkesin dikkatini çeken tasarıma da sahip. 4 silindirler gibi yakıtı içmiyor, cebinize de faydası var.

Naked seviyorsanız ve tek kriteriniz yüksek cc olmasıysa, o fiyatlara Yamaha Mt-07'de tercih edilebilir tabi.
    Tarz, zevk meselesi sonuçta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------

Alıntı erdemozy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese selamlar. Bu sayfayı uzun zamandır takip ediyorum ve zevkle okuyorum. Yakın zamanda bende ninja 300 ailesine katılacağım. Acaba 2015 yılında yeni renk/kasa gibi değişiklikler olacak mı, bilgisi olan var mı?
    Kawasaki'nin global sitesinde 2015 modeli olarak gözükenler;

http://www.kawasaki.com/Products/2015-Ninja-300-SE
    http://www.kawasaki.com/Products/2015-Ninja-300-ABS
    .

Dedigin yere baktim acaba 2015 modeller Turkiye'ye tahminen ne zaman gelir? Yabanci bir siteden okudugum kadariyla 2015 modellerin uzerinde Dunlop TT900 GP model lastikler olacakmis. Forumu okuduktan sonra bende motoru aldigim zaman ilk is lastikleri degistirme karari almistim. Acaba bu Dunlop lastikler iyi midir bilgisi olan var mi?

Bu sabah motoru mu çalıştırmayı denediğimde marş hiç basmıyordu. Sonra kırmızı yağ lambası uyarısının yandığını farkettim.

Şu an motorum hiç çalışmıyor. Vurdurarak falan çalışır mı bu alet? Servise kadar nasıl götürebilirim? (yetkili servise 15KM - 20KM uzaklıktayım)
    Ya da bu yağı ben değiştirebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum, sabah sabah moralim bozuldu. :(

Sol üstteki kırmızı yağ lambası sürekli yanıyor.

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı orary adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sabah motoru mu çalıştırmayı denediğimde marş hiç basmıyordu. Sonra kırmızı yağ lambası uyarısının yandığını farkettim.

Şu an motorum hiç çalışmıyor. Vurdurarak falan çalışır mı bu alet? Servise kadar nasıl götürebilirim? (yetkili servise 15KM - 20KM uzaklıktayım)
    Ya da bu yağı ben değiştirebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum, sabah sabah moralim bozuldu. :(

Sol üstteki kırmızı yağ lambası sürekli yanıyor.

http://pictures.topspeed.com/IMG/cro...s-4_600x0w.jpg
    akü zayıflamıştır. o yağ lambası motor çalışmadığında yanar sorun yoktur merak etmeyin.
    vurdurmayı biliyorsanız vurdurarak çalıştırabilirsiniz ama aküyü iyi şarj etmelisiniz, yoksa yine aynı sorunu yaşarsınız.
    sonradan taktığınız bir elektrikli/elektronik ekipman var mı? belki onlar aküyü tüketmiştir.

Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akü zayıflamıştır. o yağ lambası motor çalışmadığında yanar sorun yoktur merak etmeyin.
    vurdurmayı biliyorsanız vurdurarak çalıştırabilirsiniz ama aküyü iyi şarj etmelisiniz, yoksa yine aynı sorunu yaşarsınız.
    sonradan taktığınız bir elektrikli/elektronik ekipman var mı? belki onlar aküyü tüketmiştir.
    Ekstra elektronik hiçbirşey takmadım. Ninja 300'de akü nerede bulunuyor? Aküyü şarj etmek için alet edevat olarak nelere ihtiyacım var?
    Bu işlerden pek anlamıyorum malesef. Beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı orary adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekstra elektronik hiçbirşey takmadım. Ninja 300'de akü nerede bulunuyor? Aküyü şarj etmek için alet edevat olarak nelere ihtiyacım var?
    Bu işlerden pek anlamıyorum malesef. Beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
    sürücü selesinin altında ama anlamıyorsanız ellemeyin gidin bir motor ustası bulun o halletsin.
    video eklemiyor. TIKLAYIN

Tech_N9ne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 848 Evo SE Ninja 300 SE
    Kesinlikle motoru vurdurarak çalıştırmayın beyin i yakarsınız bişi soracam gidondaki kırmızı Düğme açık konumda mı ? Eğer açık konumda çalışmıyorsa motorunuzu bir araç ile servise taşımanızı öneririm kesinlikle ama kesinlikle vurdurmayın enjeksiyonlu motor vurdurarak çalışmaz.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Tech_N9ne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle motoru vurdurarak çalıştırmayın beyin i yakarsınız bişi soracam gidondaki kırmızı Düğme açık konumda mı ? Eğer açık konumda çalışmıyorsa motorunuzu bir araç ile servise taşımanızı öneririm kesinlikle ama kesinlikle vurdurmayın enjeksiyonlu motor vurdurarak çalışmaz.
    Bir motosiklet ustası da bana aynısını söylemişti. Enjeksiyonlu motosikletini vurdurmaya çalışma demişti.

Orary : Eğer akü zayıf ise (düşük bir ihtimal)sürekli marş butonuna basmayı deneme konjoktöre veya statöre zarar.

Geçen ay ben de aynısını yaşamıştım. Statör yanmış. 400 TL kadar parça siparişi geçti. Umarım sizin ki bu kadar masraflı bir arıza vermez. Tüm ölçümlerin (akü,konjoktor,statör) doğru yapıldığından ve doğru tespit edildiğinden emin olun !

Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Emin misiniz?

Tech_N9ne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 848 Evo SE Ninja 300 SE
    Evet eminim enjeksiyonlu motor vurdurarak çalıştırılmamalı. Çünkü direk çalışan bir motor aşırı derecede fazla bir Elektirik ile motorun beyni ne yüklenecek ve yanacak tabi benim verdiğim örnek bi ihtimal %100 yanar demiyorum ama %80 yanma olasılığı var yinede karar sizin motor sizin benim söylediğim sadece bi tavsiye bniteliğinde

Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Evet eminim enjeksiyonlu motor vurdurarak çalıştırılmamalı. Çünkü direk çalışan bir motor aşırı derecede fazla bir Elektirik ile motorun beyni ne yüklenecek ve yanacak tabi benim verdiğim örnek bi ihtimal %100 yanar demiyorum ama %80 yanma olasılığı var yinede karar sizin motor sizin benim söylediğim sadece bi tavsiye bniteliğinde
    benim bildiğim yol;
    akü eğer lambaları yakacak kadar bile olsa sistemi besleyebiliyorsa, o zaman vurdurabilirsiniz, çünkü bizim motorda yakıt pompası elektrikli.
    zaten çalıştırmadan önce kontağı çevirdiğinizde önce sisteme yakıt pompaladığını duyuyoruz ince bir zzzz sesi geliyor. (ek bilgi: o ses durmadan çalıştırılmamalı motor.)
    ama ışıkları ve pompayı çalıştıracak kadar bile şarj yoksa aküde o zaman tek yapılması gereken haricen takviye. çünkü sisteme yakıt pompalanmıyor dolayısıyla ateşleme mümkün değil.
    vurdurma durumunda beyne elektrik dışardan gelmiyor ki, kendi alternatörü üretiyor elektriği.
    beynin yanması için aşırı yüklenmesi lazım, nasıl yanacak beyin?
    onun teknik bir açıklaması var mı?

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Güncell
    KTM RC390 vs Ninja 300 vs Honda CBR300R / CBR500R | Group Test

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------

Yol Müthiş
    Karalı, braveguy ve seyyid47 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Pirelli Diablo Rosso 2 lastikler için motolastik.com'dan sipariş verdim.

http://www.motolastik.com/pirelli-di...7-66h-pmu30191

Muhtemelen önümüzdeki hafta taktıracağım.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    M4 egzosun videosunu koy abi de kulakların pası silinsin
    TimFx bunu beğendi.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    M4 egzosun videosunu koy abi de kulakların pası silinsin
    İsteriz isteriz isteriz
    TimFx bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)