Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki Ninja 300R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Tech_N9ne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 848 Evo SE Ninja 300 SE
    İllaki yolun Antalya ya. Düşer ise mutlaka beklerim o kadar yol geldikten sonra sadece kahve ile bırakmam ama bunu bilesin
    delifişek2 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    osman, motorları nerede yıkadınız/yıkattınız?
    Küçükçekmece Cennet ,Serdal'ın daimi yıkattığı yermiş.
    braveguy bunu beğendi.

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı TimFx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Küçükçekmece Cennet ,Serdal'ın daimi yıkattığı yermiş.
    havanın artık son güzel günlerinde iyi bir aktivitie olmuş sizinki.
    geçen hafta ormanda turladım tam ormandan çıktım, göktürke doğru devam ederken boru patlamış, iş makinasıyla yolun kenarından bol çamurlu suyu alıp yola döküyorlardı, kaymayayım diye aklım çıktı, nihayetinde sıkıntı olmadan yavaş yavaş geçtim ama motor battı.
    benim de bir yer bulup yıkamam/yıkatmam lazım.

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bu akşam 23:00 civarı Mecidiyeköy ışıklarda ninja 300'ü olan bir arkadaş denk geldi. Kırmızı ışıkta çok az lafladık, yeşil yanınca yarı da kaldı. Ninja 300 grubu varmış galiba diye soruyordu. Kask ve gürültü nedeniyle yanlış anlamadıysam foruma üye değilmiş, ziyaretçi olarak takip ediyormuş.

@braveguy ben Shell istasyonunda tazyikli suyu ve köpüğü uzak mesafeden tutarak yıkayıp, kuruluyorum.
    braveguy bunu beğendi.

delifişek2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300 30.th anniversary
    Arkadaşlar bugün motosikletimi aldım şükür 15 km sonra eve geldim motoru durdum bir baktım ki yağ göstergesi ikaz veriyor 5.000 deviri geçmeden 3 4 viteslerde geldim 1 2 bazen ara sokaklar la kaybolmacalı bir serüven oldu sorum şu bu yağ ikaz göstergesi sizinde yandımı??
    TimFx bunu beğendi.

Tech_N9ne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 848 Evo SE Ninja 300 SE
    Motoru stop konumuma aldığınız zaman yağlama olmadığı için yağ ikaz lambası yanar bu normal olması gereken bişey hiç bir sıkıntınız yok bu durum benim motorda ve diğer Ninjalarda da aynıdır. Hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileği ile resimleri en kısa zamanda bekliyoruz

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS

Akşam sefası (cennet)
    Tech_N9ne, braveguy ve delifişek2 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Ben de ön profilden bir fotoğrafla konuyu renklendireyim.

Ahmet Abi, TimFx, Tech_N9ne ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

delifişek2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300 30.th anniversary
    Alıntı Tech_N9ne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru stop konumuma aldığınız zaman yağlama olmadığı için yağ ikaz lambası yanar bu normal olması gereken bişey hiç bir sıkıntınız yok bu durum benim motorda ve diğer Ninjalarda da aynıdır. Hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileği ile resimleri en kısa zamanda bekliyoruz
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, tabi ki işten güçten zaman ayırıp fotoğraflarınıda yükleyeceğim
    TimFx ve Tech_N9ne bunu beğendiler.

yaygeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25
    Alıntı Tech_N9ne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İllaki yolun Antalya ya. Düşer ise mutlaka beklerim o kadar yol geldikten sonra sadece kahve ile bırakmam ama bunu bilesin
    hocam aldım o zaman ben sözü

Arkadaşlar herkese selam. Bir sorum var, Ninja 300 'ünüzde ön taraflardan gelen bir ıslık sesi, arı vızıltısı gibi normal olmadığını düşündüğünüz bir ses geliyor mu? Buzz sound - whistle sound şeklinde yabancı forumlarda araştırdım bunu yaşayanlar var. Özellikle 4k - 7k devirleri arasında oluşan bir ses.

Gazı kapayınca başlıyor, yavaşlama esnasında max duyuluyor. Gaz verince ve sabit vermeye devam edince azalıyor ve kesiliyor. Video çekip anlaşılırsa videoda örnek vereceğim. Ay Motor - Maslak (İstanbul) bu sesin normal olduğunu söyledi, usta motorla birkaç tur attı. Ancak önceki motorlarımda da az da olsa bu ses vardı, karakteristik özelliği midir motorun yoksa bu ıslık sesi ?

Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı weatherman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese selam. Bir sorum var, Ninja 300 'ünüzde ön taraflardan gelen bir ıslık sesi, arı vızıltısı gibi normal olmadığını düşündüğünüz bir ses geliyor mu? Buzz sound - whistle sound şeklinde yabancı forumlarda araştırdım bunu yaşayanlar var. Özellikle 4k - 7k devirleri arasında oluşan bir ses.

Gazı kapayınca başlıyor, yavaşlama esnasında max duyuluyor. Gaz verince ve sabit vermeye devam edince azalıyor ve kesiliyor. Video çekip anlaşılırsa videoda örnek vereceğim. Ay Motor - Maslak (İstanbul) bu sesin normal olduğunu söyledi, usta motorla birkaç tur attı. Ancak önceki motorlarımda da az da olsa bu ses vardı, karakteristik özelliği midir motorun yoksa bu ıslık sesi ?
    ön tarafta bildiğim kadarıyla aerodinamik kaynak (yani rüzgar sesi) dışında ses yapabilecek bir kaynak (motor, gösterge ve farlar harici elektrik/elektronik aksam vs)yok.
    belki de ses motor kompartmanından ön cama yansıyarak size sanki önden geliyormuş gibi duyuluyodur. mekanik bier ses ise zinciri yağladığınızda azalıp artması var mı onu gözlemler misiniz.
    ben sürerken rahatsız edici yada farkında olacağım şekilde yüksek gelen bir vızıltı duymuyorum. belki siz daha önceki motounuzla karşılaştırdığınız için rahatsız ediyordur bilemiyorum.
    TimFx bunu beğendi.

ön tarafta bildiğim kadarıyla aerodinamik kaynak (yani rüzgar sesi) dışında ses yapabilecek bir kaynak (motor, gösterge ve farlar harici elektrik/elektronik aksam vs)yok.
    belki de ses motor kompartmanından ön cama yansıyarak size sanki önden geliyormuş gibi duyuluyodur. mekanik bier ses ise zinciri yağladığınızda azalıp artması var mı onu gözlemler misiniz.
    ben sürerken rahatsız edici yada farkında olacağım şekilde yüksek gelen bir vızıltı duymuyorum. belki siz daha önceki motounuzla karşılaştırdığınız için rahatsız ediyordur bilemiyorum.
    Doğru haklısınız, muhtemelen motor aksamından bir yerden geliyor ses. Ya hani evlerde su tesisatlarında bazen musluk batarya tarafında bir ıslık sesi gibi ses çıkarır ya, en yakın tarifi o Bu sese benziyor.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bahsettiğiniz sesi ben de hiç farketmedim. Ya bende bahsettiğiniz problem yok, ya da dikkatimi çekmediğine göre o kadar rahatsız edici değil.

Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı weatherman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru haklısınız, muhtemelen motor aksamından bir yerden geliyor ses. Ya hani evlerde su tesisatlarında bazen musluk batarya tarafında bir ıslık sesi gibi ses çıkarır ya, en yakın tarifi o Bu sese benziyor.
    şanzıman sesi olmasın
    eğer oysa evet motorun karateristik sesi merak etmeyin.
    aea deyimiyle yağını balını koyun gazlayıp keyfini çıkarın.

Alıntı ibooo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğiniz sesi ben de hiç farketmedim. Ya bende bahsettiğiniz problem yok, ya da dikkatimi çekmediğine göre o kadar rahatsız edici değil.
    Motorumu ikinci el aldım aslında iyi araştırıp özellikle kullanıcı yorumlarını forumda okumuştum, yani karşılaştırma yapabilecek başka tanıdığım da yok Ninja 300'ü olan. Gerçekten merak ediyorum bu ses normal mi diye :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

şanzıman sesi olmasın
    Şanzımanda olmaması gereken bir ses ise ne yapılabilir acaba? Baştan aşağı elden geçmesi gerekmez umarım. Z-Moto'ya götürmeyi düşünüyorum. Belki teşhisi koyar orası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------

şanzıman sesi olmasın
    eğer oysa evet motorun karateristik sesi merak etmeyin.
    aea deyimiyle yağını balını koyun gazlayıp keyfini çıkarın.
    Eyvallah doğru, iyi bakacam kendisine inşallah

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    3. Viteste mi ? Bende de 9bin devirden sonra bir ses geliyor usta devam dedi bende hiç takmıyorum

Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3. Viteste mi ? Bende de 9bin devirden sonra bir ses geliyor usta devam dedi bende hiç takmıyorum
    3 4 5 6 bu viteslerde duyuyorum sesi. 9 bin devire kadar zaten hep sesli

Alıntı ibooo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de ön profilden bir fotoğrafla konuyu renklendireyim.
    Cok guzel bir motor. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Üzerindeki lastikler orijinal - motorla birlikte gelen - lastikler değil, değil mi? Ne marka olduğunu öğrenebilir miyiz? Bir de memnuniyet durumunuzu tabii ki. =)

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı alparslana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok guzel bir motor. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Üzerindeki lastikler orijinal - motorla birlikte gelen - lastikler değil, değil mi? Ne marka olduğunu öğrenebilir miyiz? Bir de memnuniyet durumunuzu tabii ki. =)
    Eyvallah, teşekkürler.

Şu an üzerinde orjinal lastikler var. (IRC RX01 modeli sanırım)
    Nasip olursa önümüzde ki ay Pirelli Diablo Rosso 2 lastiklere geçeceğim.

Şu an memnun olmadığım tek şey lastikler. Bir de böyle güzel bir motosiklet yapıp, niye dijital ekrana vites göstergesi koymamışlar anlayamıyorum. Hee bir de dörtlüleri isteseniz de yakamıyorsunuz, çünkü dörtlü flaşör bulunmuyor. Vites göstergesi ve dörtlü flaşör koymak çok zor olmasa gerek, niye bunları eksik bırakmışlarsa artık...

Ninja 300'ün sürüşü çok keyifli. Arkadan sıkıştıran olursa rahatça uzayıp gidebiliyorsunuz. Balıkesir'den İstanbul'a gelirken İzmit otobanında elimin altında böyle bir gücün olması çok işime yaradı.

Ağırlıklı olarak İstanbul'da iş - ev arası / haftasonu turlamaca şeklinde kullanıyorum. Sıkışık, duran trafikte araçların arasından çok rahat geçiyorsunuz. Katlanabilir aynalar özellikle çok iş görüyor. Daha önce Maxi Scooter kullandığım için dar boşluklardan geçmek pek kolay olmuyordu.

Tasarımı çok güzel ve yakışıklı. Dolayısıyla insanlarını ilgisini çekiyor.

Zaman ne gösterir bilmiyorum ama "Bundan sonra 600cc'ye geçerim" diye düşünmüyorum. Hız tutkunu biri değilim. Ninja 300'ün top speed'i 195 km/s sanırım. Ben otobanda en fazla 170 km/s yaptım. Bu hız bana yetti de arttı bile. 600cc'ye geçersem yakıt tüketimi de artacak. Velhasılkelam ben şu an ninja 300'üm ile oldukça mutluyum.
    braveguy ve TimFx bunu beğendiler.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)