İllaki yolun Antalya ya. Düşer ise mutlaka beklerim o kadar yol geldikten sonra sadece kahve ile bırakmam ama bunu bilesin
İllaki yolun Antalya ya. Düşer ise mutlaka beklerim o kadar yol geldikten sonra sadece kahve ile bırakmam ama bunu bilesin
havanın artık son güzel günlerinde iyi bir aktivitie olmuş sizinki.
geçen hafta ormanda turladım tam ormandan çıktım, göktürke doğru devam ederken boru patlamış, iş makinasıyla yolun kenarından bol çamurlu suyu alıp yola döküyorlardı, kaymayayım diye aklım çıktı, nihayetinde sıkıntı olmadan yavaş yavaş geçtim ama motor battı.
benim de bir yer bulup yıkamam/yıkatmam lazım.
Bu akşam 23:00 civarı Mecidiyeköy ışıklarda ninja 300'ü olan bir arkadaş denk geldi. Kırmızı ışıkta çok az lafladık, yeşil yanınca yarı da kaldı. Ninja 300 grubu varmış galiba diye soruyordu. Kask ve gürültü nedeniyle yanlış anlamadıysam foruma üye değilmiş, ziyaretçi olarak takip ediyormuş.
@braveguy ben Shell istasyonunda tazyikli suyu ve köpüğü uzak mesafeden tutarak yıkayıp, kuruluyorum.
Arkadaşlar bugün motosikletimi aldım şükür 15 km sonra eve geldim motoru durdum bir baktım ki yağ göstergesi ikaz veriyor 5.000 deviri geçmeden 3 4 viteslerde geldim 1 2 bazen ara sokaklar la kaybolmacalı bir serüven oldu sorum şu bu yağ ikaz göstergesi sizinde yandımı??
Motoru stop konumuma aldığınız zaman yağlama olmadığı için yağ ikaz lambası yanar bu normal olması gereken bişey hiç bir sıkıntınız yok bu durum benim motorda ve diğer Ninjalarda da aynıdır. Hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileği ile resimleri en kısa zamanda bekliyoruz
Ben de ön profilden bir fotoğrafla konuyu renklendireyim.
Arkadaşlar herkese selam. Bir sorum var, Ninja 300 'ünüzde ön taraflardan gelen bir ıslık sesi, arı vızıltısı gibi normal olmadığını düşündüğünüz bir ses geliyor mu? Buzz sound - whistle sound şeklinde yabancı forumlarda araştırdım bunu yaşayanlar var. Özellikle 4k - 7k devirleri arasında oluşan bir ses.
Gazı kapayınca başlıyor, yavaşlama esnasında max duyuluyor. Gaz verince ve sabit vermeye devam edince azalıyor ve kesiliyor. Video çekip anlaşılırsa videoda örnek vereceğim. Ay Motor - Maslak (İstanbul) bu sesin normal olduğunu söyledi, usta motorla birkaç tur attı. Ancak önceki motorlarımda da az da olsa bu ses vardı, karakteristik özelliği midir motorun yoksa bu ıslık sesi ?
ön tarafta bildiğim kadarıyla aerodinamik kaynak (yani rüzgar sesi) dışında ses yapabilecek bir kaynak (motor, gösterge ve farlar harici elektrik/elektronik aksam vs)yok.
belki de ses motor kompartmanından ön cama yansıyarak size sanki önden geliyormuş gibi duyuluyodur. mekanik bier ses ise zinciri yağladığınızda azalıp artması var mı onu gözlemler misiniz.
ben sürerken rahatsız edici yada farkında olacağım şekilde yüksek gelen bir vızıltı duymuyorum. belki siz daha önceki motounuzla karşılaştırdığınız için rahatsız ediyordur bilemiyorum.
Bahsettiğiniz sesi ben de hiç farketmedim. Ya bende bahsettiğiniz problem yok, ya da dikkatimi çekmediğine göre o kadar rahatsız edici değil.
Motorumu ikinci el aldım aslında iyi araştırıp özellikle kullanıcı yorumlarını forumda okumuştum, yani karşılaştırma yapabilecek başka tanıdığım da yok Ninja 300'ü olan. Gerçekten merak ediyorum bu ses normal mi diye :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------
Şanzımanda olmaması gereken bir ses ise ne yapılabilir acaba? Baştan aşağı elden geçmesi gerekmez umarım. Z-Moto'ya götürmeyi düşünüyorum. Belki teşhisi koyar orası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------
Eyvallah doğru, iyi bakacam kendisine inşallah
3. Viteste mi ? Bende de 9bin devirden sonra bir ses geliyor usta devam dedi bende hiç takmıyorum
Eyvallah, teşekkürler.
Şu an üzerinde orjinal lastikler var. (IRC RX01 modeli sanırım)
Nasip olursa önümüzde ki ay Pirelli Diablo Rosso 2 lastiklere geçeceğim.
Şu an memnun olmadığım tek şey lastikler. Bir de böyle güzel bir motosiklet yapıp, niye dijital ekrana vites göstergesi koymamışlar anlayamıyorum. Hee bir de dörtlüleri isteseniz de yakamıyorsunuz, çünkü dörtlü flaşör bulunmuyor. Vites göstergesi ve dörtlü flaşör koymak çok zor olmasa gerek, niye bunları eksik bırakmışlarsa artık...
Ninja 300'ün sürüşü çok keyifli. Arkadan sıkıştıran olursa rahatça uzayıp gidebiliyorsunuz. Balıkesir'den İstanbul'a gelirken İzmit otobanında elimin altında böyle bir gücün olması çok işime yaradı.
Ağırlıklı olarak İstanbul'da iş - ev arası / haftasonu turlamaca şeklinde kullanıyorum. Sıkışık, duran trafikte araçların arasından çok rahat geçiyorsunuz. Katlanabilir aynalar özellikle çok iş görüyor. Daha önce Maxi Scooter kullandığım için dar boşluklardan geçmek pek kolay olmuyordu.
Tasarımı çok güzel ve yakışıklı. Dolayısıyla insanlarını ilgisini çekiyor.
Zaman ne gösterir bilmiyorum ama "Bundan sonra 600cc'ye geçerim" diye düşünmüyorum. Hız tutkunu biri değilim. Ninja 300'ün top speed'i 195 km/s sanırım. Ben otobanda en fazla 170 km/s yaptım. Bu hız bana yetti de arttı bile. 600cc'ye geçersem yakıt tüketimi de artacak. Velhasılkelam ben şu an ninja 300'üm ile oldukça mutluyum.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)