Kawasaki Ninja 300R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
31 Mayıs 2016, 16:52
Koruma takozunu almayı önceden de belirttiğim gibi kafaya koymuştum. Ama euro kuru ve maliyetin artışı, eğitimde işin içine girince malesef 2 ay boyunca harcama yapamaz hale geldim...Kendi hatamdı, üzüldüm ama yapacak birşey yok...Almayan arkadaşlar ucuzda olsa alın en basit senaryodan bile korusa yeter diyorum.
Reklamlar
-
01 Haziran 2016, 17:46
30600u geçti motor. Bir sonraki bakım 3500km sonra. Hidrolikleri ve balataları değiştirecegim. Hala orijinal balatalar üzerindekiler.
-
01 Haziran 2016, 21:59
arkadaşlar bende aranıza katılıyorum yarın sipariş vereceğim. Yakın bir arkadaşım r25 aldı çok beğendim gittim 1 ay önce adımı yazdırdım dün aradım en az 1 ay daha gelmez motor diyorlar. Kırmızı beyaz çok satar diye düşünmüşlermişmiş. Hazırlıksız yakalanmışlarmışmış. Geçen sene de insanlar aylarca bekledi o zaman da mı kırmızı beyaz motor vardı ? Resmen basiretsizlik, iş bilmemezlik, vizyonsuzluk başka hiçbir şey değil. Neyse bende sinirlendim ve neden illa r25 diye kendimi şartladığımı merak ettim..
Neyse ki Ninja 300ün oracıkta bana baktığını ama benim görmezden geldiğimi farkettim ve müthiş ısındım bu motora. Senelerce kullanabileceğim kaliteli bir motor istiyordum sanırım buldum. Kullanan ve tecrübeli arkadaşlara 2 sorum olacak:
1) 10.000 km 150cc başlangıç motoru kullandım ve öncesinde yra dan eğitim aldım. Manuel frenleme konusunda gayet bilinçli ve idmanlıyım. Buna rağmen ABS li modeli almalı mıyım ?
2) Rutin bakım masrafları ortalama ne kadar ? Beni çok üzer mi?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler tekeriniz düz bassın..
-
02 Haziran 2016, 11:54
Depape adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bende aranıza katılıyorum yarın sipariş vereceğim. Yakın bir arkadaşım r25 aldı çok beğendim gittim 1 ay önce adımı yazdırdım dün aradım en az 1 ay daha gelmez motor diyorlar. Kırmızı beyaz çok satar diye düşünmüşlermişmiş. Hazırlıksız yakalanmışlarmışmış. Geçen sene de insanlar aylarca bekledi o zaman da mı kırmızı beyaz motor vardı ? Resmen basiretsizlik, iş bilmemezlik, vizyonsuzluk başka hiçbir şey değil. Neyse bende sinirlendim ve neden illa r25 diye kendimi şartladığımı merak ettim..
Neyse ki Ninja 300ün oracıkta bana baktığını ama benim görmezden geldiğimi farkettim ve müthiş ısındım bu motora. Senelerce kullanabileceğim kaliteli bir motor istiyordum sanırım buldum. Kullanan ve tecrübeli arkadaşlara 2 sorum olacak:
1) 10.000 km 150cc başlangıç motoru kullandım ve öncesinde yra dan eğitim aldım. Manuel frenleme konusunda gayet bilinçli ve idmanlıyım. Buna rağmen ABS li modeli almalı mıyım ?
2) Rutin bakım masrafları ortalama ne kadar ? Beni çok üzer mi?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler tekeriniz düz bassın..
ABS Lİ al ne kadar fark olursa olsun sebep , hepimiz kendimizce iyi biniyoruz ben panik anında pompalıyorum bile freni , öyle bir an denk gelir ki , çok geç olur bak bu benim arkadaşım 1.5 ay kadar önce vefat etti ninja 250r ile , oda sen gibi 10 bin km tecrübesi vardı , iyide binerdi sonuç bu , yolun hızına ayak uydurmama , denk gelme , burnu bile kanamamış arabaya çarpınca iç kanama . panik fren motor yana yatıyor .
http://www.iha.com.tr/haber-universi...c-kaza-547458/
Okumak cehaleti giderir, öküzlük bakidir.
-
02 Haziran 2016, 18:02
mekanı cennet olur inşallah. Çok üzüldüm. Biraz daha bekleyip para biriktirip abs liye uzanmaya çalışıcam o zaman.
-
02 Haziran 2016, 20:41
Bendeki normal versiyon. Paran varsa absli al.
Abs son teknoloji bir urun. Kullanmamak saçmalık olur. Ben bekleyemedim gerçi ama sen bekle.
-
03 Haziran 2016, 00:40
brooklynnn adlı üyeden alıntı
30600u geçti motor. Hala orijinal balatalar üzerindekiler.
Allah akıl fikir versin bu övünülecek bişey değil volkan
-
03 Haziran 2016, 00:47
TimFx adlı üyeden alıntı
Allah akıl fikir versin bu övünülecek bişey değil volkan
gayette övünülecek bir şey.
kırmızı görüp gazı kökledikten sonra cart diye fren yapan biri değil demek ki arkadaş.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
03 Haziran 2016, 01:26
Balatalar bitmemişse frenler tutuyorsa bence iyi bir şey osman abi.
-
03 Haziran 2016, 12:42
viper17 adlı üyeden alıntı
gayette övünülecek bir şey.
kırmızı görüp gazı kökledikten sonra cart diye fren yapan biri değil demek ki arkadaş.
Kardeş o arkadaşımı yakından tanıyorum sürüşünü biliyorum. Bitmiş lastigi telleri çıkana kadar kullanmış genç bir kardeşim ( moturun götünün başının oynamasından keyif alır.) laf aramızda biraz fazla tutumludur kendisi.
Tutumlu olmak iyidir ama emniyetinden çok cebini düşünmek iyi bir şey değil. Kardeşim çok iyi motor kullanır ve şartları sonuna kadar zorlamayı sever. Ama herkes onun kadar motora hakim olmayabilir. İki ter üzerindeyiz , tabağımızdaki yemeği sonuna kadar sıyırırcasına kullanılmaz lastik ve fren. Bu yüzden yanlış yönlendirmeyelim insanları. O orjinal balataların güvenli bir şekilde 30 bin görme ihtimali yok bizzat tecrübe ettim. Onun kadar iyi motor kullanmasamda emin ol, ben o genç kardeşimden daha sakin ve frensiz kullanan bir abisiyim.
-
03 Haziran 2016, 13:59
Balatalar uzun gitsin diye bir derdim olması osman abi. Lastikte evet abartmış olabilirim. İrc ile 25bin yaptım. Rosso 2 var su an. Ne zaman kayacağını kestiremiyorum. Geçen şansın yardımıyla düşmekten kurtuldum. Hemde öyle yerde kaydı ki dersin burada kaymaz. Yeni dökülmüş kara asfaltta.
Velhasılı balatalarda halen zorlasam 40bin görürüm fakat hidrolik ile değiştireceğim.
-
03 Haziran 2016, 15:07
Huylu huyundan vazgeçmez demişler
Diğer gençler seni standart almasınlar herkes senin kadar tecrübeli değil . Yazılanları okurken biraz ölçüp tartsınlar sonra benim lastiğim benim frenim niye bu kadar tutmadı diyip kafaları karışmasın. (kazalar olmasın) .
-
03 Haziran 2016, 15:30
Balata değişimi km ile alakalı bir durum değildir freni nekadar sık kullandığınla alakalı bir durum sürücü şehir içi sık kullanır devamlı fren fren balata 10-15te bitebilir kimi sürücüde 40-50bin km gider sonuçta balatanin belli bir bitme ölçüsü var yanlış hatırlamıyorsam 3mm'nin altına düştüğünde değişmesi gerekiyor
-
04 Haziran 2016, 10:53
Aynı senin gibi r25 ararken ninjayı(çok şükür) buldum.aradaki kalite farkını en basit ve yalın fazla detaya girmeden şöyle anladım.r25 in pegleri ve artcı ayak dayama yerleri ile ninjanınkine bak.r25 ki sanayi çarsında tofaşların kapı girişlerine sonradan yapılan nikelajlar gibi.geri kalan farkları anlatmaya gerek yok.
ABS de beni zor durumlardan kurtardığı birkaç durum oldu.evet abs farkı 800 euro.fakat far takımı (ayaklı)2400 tl. Grenaj fiyatını söylemeye gerek yok herkes biliyor.kısacası bu kazalardan birinden dahi beni kurtarması ile abs kendini çoktan amorti etti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------
bu arada 636 yazıldım.oda ABS li.inşallah haziran bitmeden teslim edicekler.eğer 300 satılırsa sahibinden.com ilan verdim.satılmazsa oğluma vericem.
-
05 Haziran 2016, 13:38
kesinlikle haklısın. Abs'li model için para denkleştirmeye çalışıyorum en yakın zamanda alıcam inşallah. Olmuşken absli olsun :D
-
06 Haziran 2016, 00:02
Aksam yolda gelirken kısa ampul patladı. Ne önerirsiniz ?
Takacağım ampul far haznesini karartmamali, orijinali gibi olmalı.
-
08 Haziran 2016, 23:04
Ampul inşallah patlamaz
Bugün değiştirene kadar 2 saat harcadık ustayla
Yan grenajlarin komple sökülmesi lazim.
Umarım patlamaz
Philips h7 taktik parkları led ile degistik
-
09 Haziran 2016, 10:45
Ampul inşallah patlamaz
Umarım patlamaz
NORMAL Sarı rengi dışındaki renklere ledlere karşıydım :D bendeki motorun parklarda ampullerde led, beyaz bir başka yakışıyor , çıkmadı motor daha 3 gün sonra 1 ay olacak :S
-
09 Haziran 2016, 10:57
OZ@N-GT250R adlı üyeden alıntı
NORMAL Sarı rengi dışındaki renklere ledlere karşıydım :D bendeki motorun parklarda ampullerde led, beyaz bir başka yakışıyor , çıkmadı motor daha 3 gün sonra 1 ay olacak :S
Kawasaki de gayet normal ozan .
-
10 Haziran 2016, 11:29
benimkileri philips cyristal diamond ile değiştirdim. 10dakıka sürmedi.gidon milinin ordan elini sokup plastik kapağı açıp hemen değiştirdim.neden 2 saat sürdü ve neden grenaj söktunuz anlamadım
Ampul inşallah patlamaz
Umarım patlamaz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)