Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgileri için. Şuanda cbr250 var bende. 600cc düşüncem pek yok açıkçası. Cbr 5. motorum, 2. 250cc motorum. Çok çok ihtiyaçlarımı uzun yolda, şehir içinde görüyor. Gidişi, duruşu güzel. 600cc'de düşünmüyorum değişiklik istediğim için arayışlara girdik ama kararsızım. Ninja300 zaten var ve kullanılan bir motor ne olduğu belli sadece şu grenajların tırnaklarının ayrılması olayı can sıkıcı. Arkadaşımın motorunda da aynı şekilde sanki grenajlar düşecek gibi tüm tırnaklar dışarda. Bastırıyorsun içeri 5 dk sonra gene dışarı çıkıyor hepsi.
Yamaha R25 en sıcak baktığım motosiklet. Top speed aramıyorum hiç bir zaman ama bir motorun en yüksek hızına bakarak, şu hızlarda sabit gidebilirim diye bir tahminde bulunma imkanınız oluyor. Ninja 300 190'ları rahat gören onun harici 170-185 arası istediğiniz zaman çıkılabilicek hızlar olup güç elinizin altında. Ama Yamaha R25'te bilmiyorum farklı versyonlar mı var genel olarak 165-175 gibi çift silindir 36 hp bir motora göre saçma bir top speed değeri var. Piste çıkan tek bir r25'te düzde 186 görüyor ama diğerleri genel olarak saçma değerler. En azından ben cbr'la zaten o hızlara istediğimde (hava yol durumuna göre) çıkabilirken R25 pek cazip gelmedi, cazip ama bakalım şüpheli yaklaşıyorum yine de.
Birde KTM RC390 var. Çok güzel, fazla güzel. Çok çok hoşuma gitti. Özellikle renk kombinasyonuna bayıldım resmen. Yanlış hatırlamıyorsam 44 hp. İyi yürüyor ama cbr kullanmış varsa vibrasyon yok denecek kadar az olmasına rağmen bazen uzun yolda can sıkıcı oluyor. Ktm'de tek silindir olması ile o yüzden düşündürüyor ama tabi denemeden bilemeyiz.
Baya uzun yazdım, sizler ne dersiniz
Bu yazıyı yazdıktan sonra sahibinden.com'da Rc390'ı arattım. Önceden yoktu ilanları. İlan verilmiş ve fiyat 21.000 lira görünce listeden çıkarmaya karar verdim. Artık öyle bir motor yok listemde