Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 300R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Special Edition is The best

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RebelYell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba kawasaki ailesi öncelikle actığım konuya bakarak yalan söylediğimi veya herhangibir saçma neden ile yazdığımı düsünmeyin. Öncelikle güzel cevap verecek herkese simdiden teşekkürler. Uzun zamandır foruma konu acmadan araştırma yapıyorum ve konuyu actığım döneme göre suan bütcem gayet iyi gibi (yeni işe giriyorum bu yüzden).

Boy : 174
    Kilo: 60

motor konusunda hala acemiyim eğitimlerim ve giysim son seviyede olacak.

Öncelikle chopperdan vaz geçmiş gibi oldum çünki bu fiyata kaliteli chopper/cruiser yok harleylerde cok pahalı.

-Kawasaki 300r ilk motorum olacak motoru düsmelere karsı koruyabileceğim herhangibir alet varmı?
    -Kışın da motor süreceğim (soğuğu çek seviyorum) Tekerlekler ve motor kısın gidebilirmi ülkemiz yollarında?
    -Parça maliyetleri uzun yıllarda ne kadara patlıyor? Motor deposunun üstüne honda stickerlarından düsünüyorum yapılabilirmi böyle birşey ?
    -Bu 30. yıl kawasaki renkleri ne zaman gelir tahminen? Kırmızı düsünüyorum sizce güzelmi?
    -Artçıyla uzun yolda rahatmıdır? Şehir içinde artçıyla giderken rahatmıdır?
    Sizce honda cbr250 almakmı yoksa kawasaki 300r special edition abs mi almak daha mantıklı (biliyorum kawasaki cok kaliteli ve üst düzey ama o para farkına değermi?)

Önceki sayfaları okumaya devam ediyorum. Teşekkürler

Alıntı RebelYell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba kawasaki ailesi öncelikle actığım konuya bakarak yalan söylediğimi veya herhangibir saçma neden ile yazdığımı düsünmeyin. Öncelikle güzel cevap verecek herkese simdiden teşekkürler. Uzun zamandır foruma konu acmadan araştırma yapıyorum ve konuyu actığım döneme göre suan bütcem gayet iyi gibi (yeni işe giriyorum bu yüzden).

Boy : 174
    Kilo: 60

motor konusunda hala acemiyim eğitimlerim ve giysim son seviyede olacak.

Öncelikle chopperdan vaz geçmiş gibi oldum çünki bu fiyata kaliteli chopper/cruiser yok harleylerde cok pahalı.

-Kawasaki 300r ilk motorum olacak motoru düsmelere karsı koruyabileceğim herhangibir alet varmı?
    -Kışın da motor süreceğim (soğuğu çek seviyorum) Tekerlekler ve motor kısın gidebilirmi ülkemiz yollarında?
    -Parça maliyetleri uzun yıllarda ne kadara patlıyor? Motor deposunun üstüne honda stickerlarından düsünüyorum yapılabilirmi böyle birşey ?
    -Bu 30. yıl kawasaki renkleri ne zaman gelir tahminen? Kırmızı düsünüyorum sizce güzelmi?
    -Artçıyla uzun yolda rahatmıdır? Şehir içinde artçıyla giderken rahatmıdır?
    Sizce honda cbr250 almakmı yoksa kawasaki 300r special edition abs mi almak daha mantıklı (biliyorum kawasaki cok kaliteli ve üst düzey ama o para farkına değermi?)

Önceki sayfaları okumaya devam ediyorum. Teşekkürler

Parasını geç dostum.. ilk motorum olacak diyorsun bende senin gibi düşünüyordum ama..
    sonuçta ilk motorumuz bir kawasaki 300r S.E. Abs olucak fiyatı 17 bin.. + Kıyafeti 5 6 bin ve Lastikler yenilencek 1000 Lira civarı.. Servisi parçası her bişeyi çok pahalı.. Ve ilk motorun olduğu için mutlaka ama mutlaka düşeceksin..
    Ben bunun yerine CBR 250R Repsol alim diyorum fiyatı 12 bin hemde honda 10 15 bin kullanır satarım tecrübe edinip kawasaki geçerim..
    Ama tabi daha A2 bile almadım ben bakalım bi ara girişcemde.. Youtube a MotorCycle Crash yazdıkça totom yemiyor :D

Alıntı to1ga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Parasını geç dostum.. ilk motorum olacak diyorsun bende senin gibi düşünüyordum ama..
    sonuçta ilk motorumuz bir kawasaki 300r S.E. Abs olucak fiyatı 17 bin.. + Kıyafeti 5 6 bin ve Lastikler yenilencek 1000 Lira civarı.. Servisi parçası her bişeyi çok pahalı.. Ve ilk motorun olduğu için mutlaka ama mutlaka düşeceksin..
    Ben bunun yerine CBR 250R Repsol alim diyorum fiyatı 12 bin hemde honda 10 15 bin kullanır satarım tecrübe edinip kawasaki geçerim..
    Ama tabi daha A2 bile almadım ben bakalım bi ara girişcemde.. Youtube a MotorCycle Crash yazdıkça totom yemiyor :D
    Aynı düsüncedeyiz. Birde artçı olayı var hangisi artçıda rahat ettirir, uzun yolda rahat ettirir? şimdi şöyle düsünüyor beynim 12 bin hondaya vereceğine 17 ver keyif cat diyor ama dediğiniz gibi kıyafetler lastikler düsünce servisi vs. derken harley parası cıkıyor oda doğru :S hani bende honda cbr250 yi kıra döke öğrenip ninjaya geceyim diyorum ama bu satma işi beni çok bayıyor acıkcası. Bir kere alıp uzun yıllar basım agrımadan kullanayım diye düsündüm
    Bir fırtına gibi gelir mutluluğum ve özgürlüğüm! Ama düşmanlarım,başlarının üstünde iblisin kükrediğini sanacaklar.
    Friedrich Nietszche

Aynı düsüncedeyiz. Birde artçı olayı var hangisi artçıda rahat ettirir, uzun yolda rahat ettirir? şimdi şöyle düsünüyor beynim 12 bin hondaya vereceğine 17 ver keyif cat diyor ama dediğiniz gibi kıyafetler lastikler düsünce servisi vs. derken harley parası cıkıyor oda doğru :S hani bende honda cbr250 yi kıra döke öğrenip ninjaya geceyim diyorum ama bu satma işi beni çok bayıyor acıkcası. Bir kere alıp uzun yıllar basım agrımadan kullanayım diye düsündüm
    Bi zamandan sonra 250 lik nedir aga gitmiyor diyeceksin ve 600 lüğe yükseleceksin dostum o yüzden sıkıntı yapma yav Ayrıca kawasakinin yeşili yeter yav 17 bin vermeye.. benim içinde para sorun değilde yani düşücem sonuçta ölmezsek eğer iyidir
    RebelYell bunu beğendi.

Bi zamandan sonra 250 lik nedir aga gitmiyor diyeceksin ve 600 lüğe yükseleceksin dostum o yüzden sıkıntı yapma yav Ayrıca kawasakinin yeşili yeter yav 17 bin vermeye.. benim içinde para sorun değilde yani düşücem sonuçta ölmezsek eğer iyidir
    şimdi 14. sayfada arkadaş inceleme yapmış honda 250 zamlanacak diyor aradaki fark 3 bin civarı sanki 3 bin vermeye değer gibi kawasaki ama dediğiniz gibi 250-300 yetmicek bir yerden sonra 600 başlıcak onuda düsündüğümde honda ile başlangıcı yapıp alışınca öğrenince 600 lük bir makineye girmek mantıklı. 250-300 bizim icin riskli aslında baslayanlara hep 150 lik öneriyorlar ama bana çok tırt geliyor. Zaten eğitim alıp, trafiğe kapalı yerde alıstırma yaparım ilk , ekipman desen tamam
    Bir fırtına gibi gelir mutluluğum ve özgürlüğüm! Ama düşmanlarım,başlarının üstünde iblisin kükrediğini sanacaklar.
    Friedrich Nietszche

şimdi 14. sayfada arkadaş inceleme yapmış honda 250 zamlanacak diyor aradaki fark 3 bin civarı sanki 3 bin vermeye değer gibi kawasaki ama dediğiniz gibi 250-300 yetmicek bir yerden sonra 600 başlıcak onuda düsündüğümde honda ile başlangıcı yapıp alışınca öğrenince 600 lük bir makineye girmek mantıklı. 250-300 bizim icin riskli aslında baslayanlara hep 150 lik öneriyorlar ama bana çok tırt geliyor. Zaten eğitim alıp, trafiğe kapalı yerde alıstırma yaparım ilk , ekipman desen tamam
    bu işler hiçde öyle olmuyor motorun tepesine binince kralım lan ben diyip direk trafiğe atlıcaksınız.. sonuçta hepimizin kanınıda bir apaçi dolaşıyor :D
    RebelYell bunu beğendi.

bu işler hiçde öyle olmuyor motorun tepesine binince kralım lan ben diyip direk trafiğe atlıcaksınız.. sonuçta hepimizin kanınıda bir apaçi dolaşıyor :D
    Bende hız merakı yokta şekil merakı var acıkcası. Buna başkası için değil benim için şekilli olması lazım her gördüğümde "binim len şu motorada inmim" daha demem lazım Ben baya bir güvenlik takıntılı biriyim süremem öyle vınn diye alışmam lazım baya arabada bile baya zamanımı almıstı trafiğe cıkmak.
    Friedrich Nietszche

Önemli olan öncelikle sizin neyİn tatmin edeceği görüntü, gidiş, konfor. Bakım , ücret vb. Durumlardan seçim yapmanız lazım �� görüntü olsun diyorsanız Honda ile bence kıyaslanmaz bile. Ama ücret düşünüyorsanız orda işler biraz değişir. Kararı zevkinize isteğinizi hangisinin karşılayacağına göre vermelisiniz ? Bende çok uzun zaman kararsız kaldım ve bir 10 dakika içinde karar verip 300 abs se aldım. Şimdilik çok memnunum. Hani yolda yada park halinde Honda 250 görünce iyiki almışım diyorum ve ücret farkını neye verdiğimi görüyorum ��

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:00 ----------

Ilk yapılması gerekenler önce lastik değişimi ve isteğe bağlı trafikte fark edilmek için egzoz eklenmesi olarak değerlendirebilirim.
    apisto bunu beğendi.

doraemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300 SE 2014, Honda CB125E 2012
    ABS'li model ile ABS'siz model ile ilgili olarak, ABS hakkında altın elbiseli adamın bir programında, ABS'nin kalitesinin önemi, Türkiye şartlarında üst düzey ABS sistemi yoksa istenilen performası vermediği konuşulmuştu (Yalnız hatırlamıyorsam, Xmax'ın ABS'lisinden yakınılmıştı (Türkiye şartlarından ve ABS kalitesinden dolayı).

Türkiye şartlarında ABS'li model kullanan arkadaşlar, ABS testi, veya tecrübesi olan var mı?

Amacım ABS'yi tartışmak değil, Ninja 300 ün ABS'sinin kalitesi ve Türkiye şartlarında görevini tam yerine getirip getiremediği.
    fish does not think, cause fish knows everything

Alıntı doraemon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ABS'li model ile ABS'siz model ile ilgili olarak, ABS hakkında altın elbiseli adamın bir programında, ABS'nin kalitesinin önemi, Türkiye şartlarında üst düzey ABS sistemi yoksa istenilen performası vermediği konuşulmuştu (Yalnız hatırlamıyorsam, Xmax'ın ABS'lisinden yakınılmıştı (Türkiye şartlarından ve ABS kalitesinden dolayı).

Türkiye şartlarında ABS'li model kullanan arkadaşlar, ABS testi, veya tecrübesi olan var mı?

Amacım ABS'yi tartışmak değil, Ninja 300 ün ABS'sinin kalitesi ve Türkiye şartlarında görevini tam yerine getirip getiremediği.
    Altın elbiseli adamını genelde bu tarz değerlendirmelerde profil motor kullanımı orta düzeyin üzerinde profa biraz yakın kesim bence, bundan dolayı ve yeni başlayan ve az tecrübesi olan kullanıcılar için olması gerekli bir ABs özelliği ve bu özelliği fazlasıyla taşıyan ninja 300 abs. Yılların tecrübesi olan kullanıcılarında genel yorumları teknolojinin sağladığı kolaylık ve güvenlik vb özelliklerden olabildiğinden faydalanmak. Bence tercih edilmesi gereken bieür özellik ve Türkiye şartları ne olursa olsun bir kere olsa bile ABs nin çalıştığı ana denk gelseniz bence yeterli fazla jeton hakkımız yok biliyorsunuz kullanıcı olarak kesinlikle Abs tavsiye ederim

Motosikleti
    Alıntı 06CGLR06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altın elbiseli adamını genelde bu tarz değerlendirmelerde profil motor kullanımı orta düzeyin üzerinde profa biraz yakın kesim bence, bundan dolayı ve yeni başlayan ve az tecrübesi olan kullanıcılar için olması gerekli bir ABs özelliği ve bu özelliği fazlasıyla taşıyan ninja 300 abs. Yılların tecrübesi olan kullanıcılarında genel yorumları teknolojinin sağladığı kolaylık ve güvenlik vb özelliklerden olabildiğinden faydalanmak. Bence tercih edilmesi gereken bieür özellik ve Türkiye şartları ne olursa olsun bir kere olsa bile ABs nin çalıştığı ana denk gelseniz bence yeterli fazla jeton hakkımız yok biliyorsunuz kullanıcı olarak kesinlikle Abs tavsiye ederim
    Benim söylediğim ABS'nin gerekliliği değil. Zaten ABS düşünüyordum lakin şurda 14. dakika'dan itibaren ABS konusunu izler misin? Bu nedenle 300 ABS kullanıcılarından yorum istedim. 300 ABS kullanıyor ve memnun musunuz? (En az 10dk'lık kısmı izlemeniz gerekiyor, arada başka konuya girer gibi olup, tekrar aynı konuya geliyorlar

http://www.dailymotion.com/video/x1z...auto?start=665

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Benim söylediğim ABS'nin gerekliliği değil. Zaten ABS düşünüyordum lakin şurda 14. dakika'dan itibaren ABS konusunu izler misin? Bu nedenle 300 ABS kullanıcılarından yorum istedim. 300 ABS kullanıyor ve memnun musunuz? (En az 10dk'lık kısmı izlemeniz gerekiyor, arada başka konuya girer gibi olup, tekrar aynı konuya geliyorlar

http://www.dailymotion.com/video/x1z...auto?start=665
    benim motorum absli model değil, fakat yabancı sitelerden takip ettiğim kadarıyla medeni ülkelerde 2013 model absli ninja 300lerde sistemin bir parçası ücretsiz değişti. yani mükemmel değildi.
    2014 modeller için bu tarz bir problem okumadım.
    hepimiz güvenlik kaygısı taşıyoruz fakat doğru frenlemeyi öğrenmek için özellikle ilk motorun abssiz olması gerektiğini düşünüyorum.
    yine de en doğrusunu kullanıcı yani siz bilirsiniz.

Motosikleti
    Benim ilk motorum değil, ve zamanında kendi mallığım nedeniyle çarpışmasız düşmüşlüğüm var, ABS olsa düşmezdim muhtemelen,ya da yine düşerdim bilemiyorum, ama o da tecrübe oldu. O gün, bir sonraki motor ABS'li olmalı diyordum, ama şuan yukardaki video'yu da görünce, ABD'de 5000usd'ye satılan bir motorun ABS'si ne kadar kalitelidir emin olamıyorum. Barkın sanırım Yamaha'nın Tenere'sinin ABS'sinin dandikliğinden bahsediyordu.

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    bizim motorda plakayı kuyruk altına takan var mı?
    varsa nasıl yapılabileceği hakkında biraz bilgi verebilir mi lütfen.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Kawasakideki abs sistemi Nissin bu marka pek çok motorda kullanılıyor. internet rastladgım bir iki linki paylaşayım 2013 modellerinde bir sorun olmuşki bazı marka ve modellerdeki motorlar geri çağrılmış. 2014'le ilgili bende bir şeye rastlamadım. Kısaca motoru akıllı kullanmak lazım hiç birşey kusursuz değildir :D

http://www.wemotor.com/blog/2013/08/...ty-abs-system/
    http://www.youtube.com/watch?v=E_wNBAuYFkg

Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim motorda plakayı kuyruk altına takan var mı?
    varsa nasıl yapılabileceği hakkında biraz bilgi verebilir mi lütfen.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Sen söyleyince biraz netde araştırdım bunları buldum.

Bu ürün bayağı güzele benziyor. stop lambası ve selectorleri birleştirmişler.
    http://www.avt-innovations.com/index...er-eliminator/
    nasıl montajlanıcağına dair pdf si bile var.
    http://www.avt-innovations.com/files...tall_Guide.pdf

birde buna rastladım var.
    http://www.ebay.com/itm/Kawasaki-Nin...-/290926612011
    braveguy bunu beğendi.

Motosikleti
    Ninja 300 SE aldım. En iyi lastik hangisi diye araştıracağım, tavsiyesi olan varsa makbule geçer.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Ninja 300 SE aldım. En iyi lastik hangisi diye araştıracağım, tavsiyesi olan varsa makbule geçer.
    Diablo rosso 2 kullanıyorum tavsiye ederim pişman olmazsın

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

Buarada hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
    TimFx ve doraemon bunu beğendiler.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Orjinallerle bugün 4 defa kazanın ucundan dondum. Lastiklerde sıkıntı yoktu ama soforlerde sıkıntı vardı. İyi ısınınca iş görüyor .

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------

Whatsupta 300 grubu kuralım derim arkadaşlar uyarsa.
    doraemon bunu beğendi.

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orjinallerle bugün 4 defa kazanın ucundan dondum. Lastiklerde sıkıntı yoktu ama soforlerde sıkıntı vardı. İyi ısınınca iş görüyor .

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------

Whatsupta 300 grubu kuralım derim arkadaşlar uyarsa.
    Fikir güzel benden ok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)