Motosiklet kullanmak bir sanattır. kamil55
rodaj süresine elimden geldiğince uyuyorum ama birkaç kez denedim bu şekilde oldu bundan öncede mondial 100ukh vardı ama çekişi bundan iyiydi ve daha atikti sanki bu şekilde boğulmuyordu ondada rodaj süresine uydum ama superboy ilk gaz verdiğinde anında tepki vermiyor sonradan açılıyor gibi bakalım rodoj süresi bittiğinde ne olucak
---------- Post added at 02:37 ---------- Previous post was at 02:34 ----------
Teşekkür ederim . Çok garip bugün servise gittim musluğun ucu yukarı bakıyorsa normal depo dediler ayrıyetten bir arkadaşa sordum oda aynısını söyledi
---------- Post added at 02:43 ---------- Previous post was at 02:37 ----------
[QUOTE=GÖNDEN;3132771]Hasan64 hayırlı olsun kazasız belasız, kasklı,aynalı,diğer şoförleri kollamalı ve başka araçlar tarafından farkedilir sürüşler dilerim....[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------
Teşekkür ederim.
[QUOTE=HasaN64;3133690]rodaj süresine elimden geldiğince uyuyorum ama birkaç kez denedim bu şekilde oldu bundan öncede mondial 100ukh vardı ama çekişi bundan iyiydi ve daha atikti sanki bu şekilde boğulmuyordu ondada rodaj süresine uydum ama superboy ilk gaz verdiğinde anında tepki vermiyor sonradan açılıyor gibi bakalım rodoj süresi bittiğinde ne olucak
---------- Post added at 02:37 ---------- Previous post was at 02:34 ----------
Teşekkür ederim . Çok garip bugün servise gittim musluğun ucu yukarı bakıyorsa normal depo dediler ayrıyetten bir arkadaşa sordum oda aynısını söyledi
---------- Post added at 02:43 ---------- Previous post was at 02:37 ----------
Hasan kardeşim servisin dediği gibi , musluğun ucu yukarı bakıyorsa normal depo aşağı bakıyorsa yedek depo, bizzat denemesini ilk depo testimde yaptım, normal depom bitince teklemeye başladım, durdum aşağı çevirdim çalıştı yola devam ettim.
benim çantalı resmime bakarsan sayfa 27 de normal depoda duruyor, resmi büyütebilirsen görürsün
Selamlar...
aldığın benzin bozuk olabilir yada motorunda fabrika hatası vardır. zaman kaybetmeden servise göster. o 2.500 tl az para değil. hem bizimde ön bilgimiz olur.
Sevgili arkadaşım ,
bi ara aynı hata bende de oldu arkadaşımın devir saatine baktım birde benimkine ,
arkadaşın devir saati 17-18 lerde idi,
benimki ise 10-15 arası , birazcık rolantisini yükselttim ve 17-18 yaptım daha istop etmedi.
Fakat zengin mod lu kullanım da motor ile biraz yol aldıktan sonra lambalarda durunca bazen stop ediyor,
Bundan önce 100mfh sürüyodum gidişi çok düşüktü yani süratli değildi,
sonuçta buda 100cc lik bir motor ama bunun gidişi yada rakamlar ile konuşayım
100mfh cup ile en son 90 zar zor yapabilirdim,
100 mg superboy ise 125 km ye ulaşabiliyor ,
işin ilginç bir tarafıda ,
pizzacıların scooter motoları önceden bana toz yuttururdu,
şimdi ise bırakın pizzacıları marka belitmeyeyim bazı japonlar a bile toz yutturuyor bu motor.
bu nasıl bir 100 lüktür anlamış değilim. Birde bunlara 125 veya 150 cc lık piston vs. uyuyor imiş düşünsenize o zaman bu motor ne olur ?
Benzin musluğunun şeklini, prince'ye göre söyledim. Yanlış da hatırlıyor olabilirim.
Ben hiç 105 km'nin üzerine çıkamadım. O da yokuş aşağı idi. Demek boşuna dememişler, 'at sahibine göre kişner' diye.
Demek ki ben daha fazla basacak cesareti gösterememişim.
hayırlı olsun. jikle açık mı baktın mı? jikle açıksa dediğin olayı yapar. ayrıca 70 km de motora dip gaz ıkı kişi kullanım vs yanlış bence yinede sen bilirsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------
benzin musluğu yukarıda ana depo-orta kısımda kapalı-alt kısımda yedek depo oluyor. musluğun üzerine dikkatli bakarsanız şekiller var zaten
[QUOTE=GÖNDEN;3133887]anladım kardeşim teşekkürler
---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 19:28 ----------
servise gittim ama adamın söylediği bu 100lük debriyajlılar beş para etmez keşke 125 lik falan alsaydın dedi neden dedim bu motorlar cuplardan da hantal gaza tepki vermiyor sonradan açılıyor dedi bogulma sorunu oluyor mondiale ilettim bu sorunu ama hala aynı dedi bende anlamadım eğer böyle bir sıkıntı var ise kocaman mondial bu soruna çözüm bulamıyormu acaba? Eğer bu motor açıldıktan sonrada cupdan daha verimsiz olursa yandık valla
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Rolanti işi belki çözüm olabilir ama ilginçtir şuan benim motorun gidişi çekişi eski mondial 100ukh den kötü ve ayrıyetten arka amortisörler taştan farkı yok ayarı falan varmı bilmiyorum. Tabi 2bin liralık motordan çok fazla şeyler bekliyorum ama yinede bi zevk vermeli bence
---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:33 ----------
Teşekkür ederim. Direksiyon kısmında jikle türü bişey göremedim açıkcası bu arada yanlış anlamışsın 70kmyi geçmiyorum ve sadece dipgaz yapıp çektim birkaç kez denemek amaçıyla böyle bi sorun oluştu.
bunlarda jikle gidonda değil zaten karbüratör üzerinde vites pedalının olduğu taraftan karbüratöre eğil bak karbüratörün üzerinde küçük bi kol vardır ucu siyah plastikli o en altta mı değil mi kontrol edersin ;)
bu honda nın 100 lük motoru yokmu ya?
arkadaşlar merhaba benim 100 MG Sport motorum var giderken debriyajı cekip bıraktığımda bi ses yapıyor böyle şakırtı gibi çat çut sanki bişey biryere sürtünüyor gibi sizce nedendir yardımcı olabilecek varmı?
Evet gördüm teşekkür ederim
---------- Post added at 04:57 ---------- Previous post was at 04:54 ----------
Bu arada bu motorun arka amortisörleri ayarlanabiliyormu acaba? Çok sert resmen amortisör yok gibi
evet ayarlanıyor olması lazım amortisörlerin alt kısmında yayın gerginliğini ayarlayan kısım var. arabalardaki coilover misali. üzerindeki çentiklerden kademe ayarı yaparak ayarlanır ama onun için özel anahtar lazım herhalde çünkü elle dönmüyor. ben arkaya cub amortisörü taktım hem çok yumuşak hemde arkası yükseldi eski amortisörlerle 190 kg yük taşıdı arka fren kablosu lastiğe sürttü ve koptu şimdi 190 değil 250 bile koysan sürtmez sende deneyebilirsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------
zinciri kontrol ettin mi ?
mersindeki hemen bütün servisleri aradım ama en ucuz fiyat veren 45 lira diyor. mondial çağrı merkezini arayıp bu durumu bildirdim mondialin belirlediği standart fiyatın 50 tl olduğunu, bayilerin işçilik ücretlerini artırıp azaltmak suretiyle fiyat üzerinde değişiklik yapma haklarının olduğunu ilettiler. benim suçum ne şimdi mersinde yaşıyor olmam mı? en ucuz fiyat veren 45 lira diyor ilk bakıma?
Ilk bakım 45 lira ise digerlerini düşünemiyorum. Benim ikinci bakıma 70-75 lira falan istemişlerdi.
acaba atlayıp adanaya mı gelsem diyecem de, motor 984 km de
boora arkadaşım zinciri kontrol ettim alttan itince biraz esniyor ama sence ideal payı ne kadar olmalı sorun nikelaj zincir muhafazanın vidasına zincirin çarpmasındanmış zinciri söylediğin ideal ayara göre ayarlayıp deneyeceğim olmassa muhafazanın vidasını kısa olanla değiştireceğim.senden cevap bekliyorum.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)