Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
21. sayfa BirinciBirinci ... 11192021222331 ... SonuncuSonuncu

Mondial 100 MG SuperBoy Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    eski-hondacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUPER BOY... KASK LAZER...ELDİVEN ,DİZLİK PROHEL
    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gün sis lambasının fotoğrafını ekleyin de, takmak isteyenlere bir fikir olsun.
    bugün temizledim sis farını delikleride açtım, düşündüğüm gibi işe yaradı sıcak hava çıkacak yer bulabiliyor, şimdilik kararma yok sizde benimkinin tipinden alırsanız hemen delikleri açarsınız.resim koyamadım, pazar alışverişi mutfak harcı derken bir baktım işe gitme saati geldi atladım düldüle yaktım siside aydınlatması boyutuna göre idare eder ,yapısı gereği ön çamurluktan başlayarak aydınlatıyor çamurluk hizzasından enlemesine tüm yola yayılıyor ileridede merkezlenmiş bir daire yaklaşıkyolu kaplayacak çekilde yani çukurları gösterir daha büyük aynalı olsaymış tadından yenmezmiş belkide ısınma sorunuda olmazdı fakat busefer çamurluğa deyerdi şu anda iki amartisörün arasında ve kornanın önünü kapatan kibar bişey oldu çiftini 18 -20 tl ye alırsınız ben tek taktım diğeri yedekte.resinde yarına nasip olursa ekleyeceğim güven.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    çin çong sisss

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------

şimdilik bukadar başka bişeyler takıştırırsam resimlerim.

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Elinize sağlık, güzel olmuş.

Motosikleti
    elimden geldiğince en ucuz yöntemlerle yapmaya çalışıyorum sen,sağol güven idare eder dikkat ettiysen sarımsı rengi var ,karşıdan gelenlerde sellektör yapmıyor ayarınıda hafif sağa doğru yaptımki tabelalar yaldır yaldır yanıyor.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Göründügü kadarıyla led değil. Elektrik tüketimi açısından, led olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

kamil55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    moturum yok
    vites geçişleri nasıl bu motorun yani 1 2 3 4 5 nasıl geçiyor.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    1n2345 şeklinde. Yani boşta iken ileri 1, sonra hep geri 2, 3, 4, 5.

Motosikleti
    evet led değil birdaha kararma olsaydı ledlerden yapacaktım içine fakat power led koymayı düşünmüyordum mercekli 10 mm lik ledler var elimde gündüz farına dönüştürecektim ledler daha az akım çeker fakat power ledlerin akımı yüksek, 1 adet 3 w power led 750mA akım çekiyor ve sıcaklığı hiç sevmezler alüminyum soğutucu ve orjinal bağlantı kartı olması gerekiyor ayrıca mercekleri de olması gerek birde drıver sabit akım sürücüsü falan dedimya maliyeti en düşük şekilde yapmaya çalıştım. ledler uzun ömürlü titreşimden dolayı patlamazlar ampüller gibi, ledlerden yapacak olsam normal mercekli led kullanırım 4 adet beyaz ledi seri bağlayınca 12 v la direnç drıver istemeden çalışır 40-50-60 nekadar sığarsa gurupla ledleri , sadece monte edeceğin sis farı kutusunun şeklinde montaj kartı çizip çıkartacaksın yada hazır delikli bakırlı kartlara döşeyip bağlayacaksın emin ol 5mm lik led de olsa 10mm lik ledde olsa beyaz yandığından ve kendinden mercekli olduğundan gündüz görünmemen imkansız, gecede boyuna sellektör yersin haberin olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------

40 adet ledi 4 er 4er seri ve herbir 4 lü gurup birbirine parelel olacak şekilde bağlarsan sadece ve sadece 200ma akım çeker ve monte ettiğin kartın bakırları soğutmaya yeter zaten hiç ısınmaz diyebilirim senin ön farın içindeki park ampülünü çalışırken tutamazsın ama yapacaksan yardım ederim skype den uygulatırım görüntülü.bu arada ledlerin tanesi 12 kuruş olması lazım adanada ucuza bulursun kendin yapınca çok zevkli oluyor havya lehim falan ben üşeniyorum hayatım lehim havya ile geçti

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:34 ----------

1 aşağı 4 yukarı sabah ısınmadan 1 e atarsan hafif kelkinme yapar haberin olsun.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Bu konularda çok meraklıyım ama ne yazık ki, meraklı olduğum kadar becerikli değilim.
    Mesela 10 gün önce aldığım alarmı hala takamadım. Sürekli alarmın sigortası yanıyor. Toplamda 6 sigorta yaktım.
    Son yedek sigorta kalınca, pes ettim. Ustaya yaptırmaya karar verdim. Bu sefer de vakit bulamıyorum.

Motosikleti
    alarmın sigortası atıyorsa 6 adet yaktıysan üzülerek söylüyorum alarm meftah olmuştur keşke bana yazsaydın elindeki şemaya göre yol izleyecektin kırmızı kablo + ya siyah- ye yazar aküye direk değdirsene atıyorsa alarm meftah olmuştur diğer kablolarda birbirine değmesin herhangi bir bantla bantla ben sadece 4 adet kablo bağladım alarmda kırmızı +siyah- sarılar iki adet onlarda sinyallere bağlanıyor ayrı ayrı koltuğun altında pimli soketler var arkadan gelen sinyallerin kablosunu takip et göreceksin sarı kablolarıda sinyallerden gelen canlı renkli yani turuncu yada mavi dir muhtemelen, yeşil kablolar şasedir onlara bağladıysan atar sigorta, alarmı bir denesene direk değdir aküye kırmızı siyahı siyah iki tane birbirine bağlasanda olur alarmı devreye al anahtardan öterse alarm sağlam sonra dediğim gibi bağlarsın ben yardım ederim ama alarm sağlamsa. hadi bekliyorum.

Motosikleti
    moturum yok
    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1n2345 şeklinde. Yani boşta iken ileri 1, sonra hep geri 2, 3, 4, 5.
    2 den boşa mı alıyor tersini yapınca.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------

bu siteye hangi saatlerde giriyorsunuz? ben akşam 7 ile 11 arası giriyorum.

Motosikleti
    evet 2 deyken hafifçe aşağıya basınca boşa geçiyor yeşil ışık yanıyor ,nezaman denk gelirse bakıyoruz işte.alıyormusun kesin superboyu.komşum aldı demiştimya beğendi motorunu ağzı kulaklarında biniyor fakat daha vitesi karıştırıyor önun önceki motorları 1 yukarı 4 aşağıymış

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı termeli kami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu siteye hangi saatlerde giriyorsunuz? ben akşam 7 ile 11 arası giriyorum.
    24 saat online'ım ama fırsat buldukça bakıyorum. Eskiden neredeyse 10 dakikada bir girerdim. Şimdi daha seyrek ziyaret ediyorum.

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:41 ----------

Alıntı eski-hondacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alarmın sigortası atıyorsa 6 adet yaktıysan üzülerek söylüyorum alarm meftah olmuştur keşke bana yazsaydın elindeki şemaya göre yol izleyecektin kırmızı kablo + ya siyah- ye yazar aküye direk değdirsene atıyorsa alarm meftah olmuştur diğer kablolarda birbirine değmesin herhangi bir bantla bantla ben sadece 4 adet kablo bağladım alarmda kırmızı +siyah- sarılar iki adet onlarda sinyallere bağlanıyor ayrı ayrı koltuğun altında pimli soketler var arkadan gelen sinyallerin kablosunu takip et göreceksin sarı kablolarıda sinyallerden gelen canlı renkli yani turuncu yada mavi dir muhtemelen, yeşil kablolar şasedir onlara bağladıysan atar sigorta, alarmı bir denesene direk değdir aküye kırmızı siyahı siyah iki tane birbirine bağlasanda olur alarmı devreye al anahtardan öterse alarm sağlam sonra dediğim gibi bağlarsın ben yardım ederim ama alarm sağlamsa. hadi bekliyorum.
    Alarm çalışıyor ama baglamayı bir türlü beceremedim. Ustaya götürdüm, o da baglayamadı. Dörtlüler sürekli açık kalıyordu.
    "Arızalı bu" dedi. Gidip yenisiyle değiştirdim. Bu sefer bagladı un bütün fonksiyonları çalıştı.
    Üstelik ben prince sayfasında sigorta değişimi için bile yardım istedim. Her zamanki gibi hiçkimse yardım etmedi.
    Ara sıra oraya da göz atın. Bazen oraya yazıyorum. Yardımseverliğiniz için çok teşekkür ederim.

Motosikleti
    moturum yok
    evet 2 deyken hafifçe aşağıya basınca boşa geçiyor yeşil ışık yanıyor ,nezaman denk gelirse bakıyoruz işte.alıyormusun kesin superboyu.komşum aldı demiştimya beğendi motorunu ağzı kulaklarında biniyor fakat daha vitesi karıştırıyor önun önceki motorları 1 yukarı 4 aşağıymış
    mavisi gelmemiş bayii ye bakalım..

Motosikleti
    ben elimden geldiğince yanıtlarım elektrik ve elektronikte herhangi bir konuda idare ederim motorun içine birşey diyemem ama araştırırsam onuda yaparım. allah ömür versin yeterki.
    bugün elektrik sayacım meftah olmuş mecburen tedaşa gittim form doldurdum falan filan park ettiğim yerlerde sürekli motoru süzüyorlar bende onları alarm cik dese hemen fırlayacağım gitmişken birde suzıkı ınazumaya baktım bayide bindim boyu tam bana göre çalıştırdım o dane sesi çıkmıyor garibimin bune yahu dedim bizim motorların gözünü seveyim sesini dinleyerek mesafeler nasıl geçiyor anlamıyorum psikolojik olabilir bayılıyorum bayi satacakya hallederiz abi açarız falan dedi bende olmaz öyle şey orjinali neyse odur adamlar hesaplıyor herşeyi geri tepme basıncı falan filan yani 10.800 tl lik motor olabilir ama bende seste sınıfta kaldı çift silindir kara sinek gibi ses çıkarır sanmıştım hikayeeeee .adam benim motoru inceledi birkaçtane bundan getirelim dedi yanındaki çalışanlara. yürübe kim tutar süper boyu.halallossunnnbugün 90 bastım havalanacak kuş gibi kulağından tutup çekmesem kaçacak altımdan

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Inazuma fazla olur. Şimdilik bir Salcano Wolf iş görür.
    Ilerde lazım olursa daha büyük makine bakarız artık.
    Bende tam tersi sessiz makineleri seviyorum.

Motosikleti
    bence honda tek geçer her konuda adamlar kanıtlamışlar yahuu dünyayaa arabadada motordada robottada haydi ben kaçar işee ekmek parası lazım aç karnıma.

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    bugün 90 bastım havalanacak kuş gibi kulağından tutup çekmesem kaçacak altımdan
    Bir 100+ km hızı tecrübe edin. Motosiklet zor ayakta duruyor

bence honda tek geçer her konuda adamlar kanıtlamışlar yahuu dünyayaa arabadada motordada robottada haydi ben kaçar işee ekmek parası lazım aç karnıma.
    Kolay gelsin.

houlacaust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 Kt
    slm arkadaşlar muhabbetiniz bol olsun bugün bende mondial bayisinden superboy siparişi verdim. mavisinden. kullanan arkadaşlarımdan motor ile ilgili detaylı bilgi istiyorum. şimdiden çok tşkkrlr
    Dünya Denen Şu Hanede Elbet Seni Biri Anlar...

Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı houlacaust adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşlar muhabbetiniz bol olsun bugün bende mondial bayisinden superboy siparişi verdim. mavisinden. kullanan arkadaşlarımdan motor ile ilgili detaylı bilgi istiyorum. şimdiden çok tşkkrlr
    Motor kısmı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım.
    Tasarım ile ilgili sorular için superboy kullanıcıları yardımcı olacaktır zaten.

21. sayfa BirinciBirinci ... 11192021222331 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)