Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
22 Şubat 2014, 16:26
yok öyle buz beyazı falan değil.orjinalinden beyaz 4000 kelvin gün ışıgına yakın yani.aydınlatması orjinaline göre iyidir.şu anda bendede nightbraker var.montaj yaparken planlı çalışırsan sıkıntı olmaz.söktüğün parçaları bir kenarda sıralı bi şekilde diz. söktügün parça bir tarafda vidası pulu başka tarafda kalmasın.hatta elinden iş gelen bir arkadaşın olsa yanında daha pratik olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------
Private_User adlı üyeden alıntı
valla dostum bende değiştirmek istiyorum night braker çok araştırdım iyi diyorlar fakat hyosungda nasıl olur iyimi bende bilmiyorum xenon taktırmayı düşünüyordum bende xenon sıkıntımı yaşatıyor hyosungda 10 k lık ?
10k mora maviye bakan bir ışık veriyor.görsel olarak güzel fakat aydınlatmada o kadar başarılı değil.gece sürüşü çok yapmıyorum dersen sıkıntı olmaz.xenon alıcaksan ucuz çinçonlardan uzak dur.onlar otomobil için üretiliyor ve balastları voltaja ampere hiç acımıyor hortumluyor.mtech marka kullanıyorum oldukça kalitelidir.bir arkadaş daha bulup ortaklaşa alabilirsiniz.montajı bir eletrikçiye yaptırmanda fayda var.ben aküden sadece xenona hat çektim ve araya sigorta ve röle koydum.direk sisteme bağlarsan eğer dikkatli kullanman gerekiyor.ve en fazla 10-15 bin kmden sonra aküyüde statörüde konjektörüde bozuyor.
Reklamlar
-
22 Şubat 2014, 16:29
çelikatlı adlı üyeden alıntı
ampül değişimi için kafa falan sökülürmü yahu
el giriyo rahat olmasada değiştiriliyor ampül. ben değiştirdim daha önce.
Hocam nasıl değiştirdiniz tebrik etmek lazım.Daha önce değiştirmemiş bir kişi imkanı yok ampülü yerine oturtamaz kafayı sökmeden
-
22 Şubat 2014, 16:31
ya bende aslında zenon düşünüyordum ama forumdaki arkadaşların yorumlarıyla vazgeçtim benimkinde bide kumandalı alrm falan takılı aküye bide zenon takarsan kasılır makina dediler bende bari ampulleri değiştireyim dedim ama senin dediğine göre oda tam istediğim beyazlıkta ışık vermeyecek anlaşılan. Senin yaptığın gibi röle takılarak yapılabilir aslında zenon banada
-
22 Şubat 2014, 16:43
park ampulü t10 olacak.sana şiddetle tavsiye ederim verdigi ışığa inananamazsın. http://www.sanalpazar.com/4-High-Pow...an__isp8306662
bir konuda daha var bu park ampulu far tasının içine gömülü bir şekilde. duyu lastik oldugu için çok çabuk deforme oluyor.çok fazla haşin davranma bir kargaburun pense olsa yanında nispeten işin kolaylaşır.yukardan fazla itersen ampul farın içine düşüyor çıkartması tam bir eziyet olur sana. t10 ampulu duya taktıkdan sonra farın içindeki yuvasını ve duyun etrafına az bişey sıvı sabun sür kayması kolay olsun.bu konuda bildklerim tecrübelerim bundan ibaret inşallah faydası olur sana. hadi kolay gelsin.
-
22 Şubat 2014, 16:46
zonta adlı üyeden alıntı
park ampulü t10 olacak.sana şiddetle tavsiye ederim verdigi ışığa inananamazsın.
http://www.sanalpazar.com/4-High-Pow...an__isp8306662
bir konuda daha var bu park ampulu far tasının içine gömülü bir şekilde. duyu lastik oldugu için çok çabuk deforme oluyor.çok fazla haşin davranma bir kargaburun pense olsa yanında nispeten işin kolaylaşır.yukardan fazla itersen ampul farın içine düşüyor çıkartması tam bir eziyet olur sana. t10 ampulu duya taktıkdan sonra farın içindeki yuvasını ve duyun etrafına az bişey sıvı sabun sür kayması kolay olsun.bu konuda bildklerim tecrübelerim bundan ibaret inşallah faydası olur sana. hadi kolay gelsin.
dediklerini dikkate alacağım dostum teşekkür ederim ;)
Oyun kuralları haksızlık üzerineyse, kendi
adaletimi kendim sağlarım.
-
22 Şubat 2014, 16:58
ah hyom olsaydı hemen video çeker gösterirdim. basit hakkatten
Pistolero_10 adlı üyeden alıntı
Hocam nasıl değiştirdiniz tebrik etmek lazım.Daha önce değiştirmemiş bir kişi imkanı yok ampülü yerine oturtamaz kafayı sökmeden
-
22 Şubat 2014, 19:21
zonta adlı üyeden alıntı
yok öyle buz beyazı falan değil.orjinalinden beyaz 4000 kelvin gün ışıgına yakın yani.aydınlatması orjinaline göre iyidir.şu anda bendede nightbraker var.montaj yaparken planlı çalışırsan sıkıntı olmaz.söktüğün parçaları bir kenarda sıralı bi şekilde diz. söktügün parça bir tarafda vidası pulu başka tarafda kalmasın.hatta elinden iş gelen bir arkadaşın olsa yanında daha pratik olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------
10k mora maviye bakan bir ışık veriyor.görsel olarak güzel fakat aydınlatmada o kadar başarılı değil.gece sürüşü çok yapmıyorum dersen sıkıntı olmaz.xenon alıcaksan ucuz çinçonlardan uzak dur.onlar otomobil için üretiliyor ve balastları voltaja ampere hiç acımıyor hortumluyor.mtech marka kullanıyorum oldukça kalitelidir.bir arkadaş daha bulup ortaklaşa alabilirsiniz.montajı bir eletrikçiye yaptırmanda fayda var.ben aküden sadece xenona hat çektim ve araya sigorta ve röle koydum.direk sisteme bağlarsan eğer dikkatli kullanman gerekiyor.ve en fazla 10-15 bin kmden sonra aküyüde statörüde konjektörüde bozuyor.
valla saolasın dostum mtec bakıcam netten h3 h1 olarak tke kutuda satılıyormu ayrı ayrı gördümde buyüzden heralde ortak alın dedin
-
22 Şubat 2014, 19:58
Mconfederate adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ben motoru 2013 9.ayda aldım sigortayı daha yeni yapacam 375 lira fiyat verdiler normal mi?
Güneş sigortadan cuma günü 186 liraya yaptırdım. Eylül ayında honda 600F'e 120'den yaptırmıştım. www.Sigortadirekt.com sitesine gir yada telefonla ara. Sana teklif hazırlasınlar, en uygun teklifi böyle buldum genelde.
-
22 Şubat 2014, 20:10
-
23 Şubat 2014, 01:55
enxdesign adlı üyeden alıntı
Güneş sigortadan cuma günü 186 liraya yaptırdım. Eylül ayında honda 600F'e 120'den yaptırmıştım.
www.Sigortadirekt.com sitesine gir yada telefonla ara. Sana teklif hazırlasınlar, en uygun teklifi böyle buldum genelde.
Sigortada kisinin yasi ve plaka no cok onemli unsur 34 plaka kodu en az100 lira farkli olur
yirmili yaslardaysan oda 100 lira fark yaratir
-
23 Şubat 2014, 02:11
serkan17 adlı üyeden alıntı
Sigortada kisinin yasi ve plaka no cok onemli unsur 34 plaka kodu en az100 lira farkli olur
yirmili yaslardaysan oda 100 lira fark yaratir
600F 34 plakaydı, 120 liraya yaptılar HDİ sigortadan.
17 plaka Hyosung'u 180 liraya yaptırdım Güneş sigortadan. HDİ 300 küsür fiyat verdi. Yılbaşından sonra herşeye zam geldi. O yüzden normal karşıladım bu fiyatı.
-
23 Şubat 2014, 03:15
sırf bu sigorta yüzünden plakayı 34 yaptırmadım bir kaç ay önce 80 tl civarında sigortamı yaptırdım. 34 plaka olsaydı kesin 200 den aşağı olmazdı
-
24 Şubat 2014, 13:58
Hyosung la olan yaklasik 15000 kmlik birlikteligimiz bugun son buldu :-). 3 ay ilanda kaldi satilmadi ilani yeniden koydum bir gunde buldu yeni sahibini. Alan arkadasa hayirli olsun. Hyosung la gecn 1 senelik maceramizdan da tatmin oldum dusunenlere tavsiye edecegim bir motordur.
-
24 Şubat 2014, 15:21
ysfist adlı üyeden alıntı
Hyosung la olan yaklasik 15000 kmlik birlikteligimiz bugun son buldu :-). 3 ay ilanda kaldi satilmadi ilani yeniden koydum bir gunde buldu yeni sahibini. Alan arkadasa hayirli olsun. Hyosung la gecn 1 senelik maceramizdan da tatmin oldum dusunenlere tavsiye edecegim bir motordur.
Nihayet satabildiniz Umarım istediğiniz fiyata satılmıştır.
-
24 Şubat 2014, 16:10
istediğim paraya gitti.. hocam bizim millet bir acayip. 2-3 ay havalarin super oldugu vakitler alinmadi, bu havada 1 gunluk ilandaki motor gidiyor. .
-
24 Şubat 2014, 16:10
ysfist adlı üyeden alıntı
Kaça verdiniz hocam? inşallah değerinde satılmıştır.
-
24 Şubat 2014, 16:20
valla aldığım paraya sattim. ölü fiyata gitmedi
-
24 Şubat 2014, 18:16
zonta adlı üyeden alıntı
m-tec marka motosiklet için xenon H1 var fakat H3 yok.zaten başkada H3 ampul kullanan motor ben görmedim. o bakımdan çift olarak satılan otomobil için üretilmiş xenon dan almakdan başka çare yok. gerçi tek olarak satılan H3 ler var fakat onlar süzme çin çon. ayrıca uzunlara xenon yapmanın hiç mantıgı yok. uzunları yakıpda gidilmez zaten çok nadir gerekir ve selektör yapamazsın . sonuç olarak H3 bir çift alınır bir ara gittigidiyor da bir satıcı tek olarak da satıyordu ,bir arkadaşa almıştık geçmiş zaman şimdi satıcıyı hatırlayamadım.ama baya saglam bir adamdı hala aktif ise bir bak derim gittigidiyor a. yanlız üstüne basa basa bir kez daha belirteyim xenon kullanmak hala mualak da bir durum. montajı baştan savma yapılırsa büyük sorunlar açabiliyor. yüzde yüz olmasa da iyi bir elektrikçinin aküden hat çekip far rölesi ve düşük amperli sigorta takması şuan için en güvenli yöntem.kullanırken de özellikle dikkat etmen gereken hususlar var.gerekmedikçe kullanma ,gündüz far açık gitmenin bir espirisi yok ,hele ki İstanbul da xenon değil gemi feneride koysan görmedim abi diyor adam bir önceki mesajımda linkini verdigim tarzda higpwer li park lambaları bunun için yeterli bence.sonra ilk çalıştırmada kontagı çevirmeden gözün hemen sag kumanda kütügüne kaysın kısalar açıkmı bak açıksa kapat xenon un en tehlikeli anı ilk çalıştırmada yüksek amper çekmesidir youtube de videoları var dandikler 9-10 amperi geçiyor.motor ısınsın statör elektrik üretmeye başlasın yola çıkacagın anda açarsın farını.mesela varacagın yere vardın farını kapat motordan in kaskını eldivenini çıkartıp bacaklarını açana kadar motor çalışsın .haftada onbeş günde bir tedbir amaçlı avometre ile akünün degerlerini ölç bir terslik varmı diye .ben bunun için küçük bir cihaz buldum sistemin bir yerinden elektrik alıyorsun gidonun altına bir yere çift taraflı bantla yapıştırdım yolda giderken bile sistemdeki elektrik degerini görüyorum.
kısaca bu motorda akü ve elektrik sistemi çok önemli akü ,statör ,konjektör üçlüsünden birinin aksaması beyinin yanmasına kadar gidebiliyor. o yüzden montajı iyi bir elektrikçiye yada bu motordan çok iyi anlayan bir ustaya yaptırmayacaksan kaliteli bir marka almayacaksan dikkatsiz ve özensiz kullanacaksan xenon a bulaşmayın.benim tecrübelerim şahsi olarak yaşadıklarımdan ibarettir kesinligi bilimsel olarak ispatlanmamış şeylerdir yani. o yüzden yapıp yapmamak tamamen sizin seçiminiz olacaktır.
Usta okadar iyi ve detaylı anlatmışsınki çok teşekkürler gerçekten kafamda hiç bir soru işareti kalmadı sadece gözüm fazlaca korktu beyin filan diyorsun, sen nezamandır kullanıyorsun buarada xenonu birde 8000 6000 ne farkları var aydınlatmamı uzaklıkmı ? hangisini önerirsin birde bu aküden alınan kablonun kalınlığı nekadar olması gerekiyor sigorta kaç woltluk olucak marka önerebilirmisin çok detaya girdim farkındayım fakat dediğin gibi önemliyse bunların hepsini göz önünde bulundurmak gerekir.Fikir ve düşüncelerini paylaştığın için gerçekten çok teşekkürler.
-
24 Şubat 2014, 23:37
-
25 Şubat 2014, 02:19
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler