Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Ocak 2014, 21:55
Geçenlerde motora bi su tutayım çok tozlandı dedim ....(Nerden dedim) gittim benzinliğe güzel yıkadım ettim sonra marşa nbastım hın hın hın tık yok.
Bujiye su kaçtı sandım açtık temizledik yine tık yok dün ustaya bıraktım bakalım sonucu meraklaa bekliyorum..Büyük bi sıkıntı çıkmaz inşallah..Hem hazır ustadayken ince bi bakımda olur kış bakımı temizlenir falan iyi olur.
Reklamlar
-
08 Ocak 2014, 21:57
motoru sürekli kısa mesafe sürüyorsanız akünün şarjını bitirmesi normaldir. şarjı bitti diye akü öldü gibi düşünmeyin. akünüzü 2 yıl kullanırsınız.
soğuk havada akü çabuk biter normaldir.
bitik akü ile çok zorlamayın. sakın yolda yolakta arabadan takviye falan düşünmeyin.bazen böyle olaylar duyuyorum.
motosikleti vurdurmanın beyine zarar verme ihtimalinin düşükte olsa var olduğunu unutmayın.
motosiklette beyin statör kpnjektör arızalarının şarj tutamayacak şekilde ölen (yeni fakat olduğu yerde bitmiş değil) akü sebebi ile olduğunu hatırlatırım. enjeksiyonlu motor stabil elektirik ister.
-
08 Ocak 2014, 22:03
Şimdik dostlar, kardeşler sizden akıl almam gerekli...
Motor hiç 5-7 ay hiç kullanılmayacak şekilde bina bodrumunda bekliyecek olsa. Sehpalar ile kaldırsam, benzini ağzına kadar fullesem... Koruma sıvılarını eklesem, aküyü söksem...
Yani önlemlerimi kısacası alsam, sıvısıymış sehpasıymış filan..
Akü takılı kalsa, rolantide 5-10 dakika çalıştırsalar diye düşündüm ama şarz ediceğini sanmıyorum pek. Bu yüzden uykuya yatırmak daha cazip...
Neyse bu geçen uzun zamanın ardından çıkardığım aküyü şarz edip motora taktığımda, bu bekleyiş bir sorun teşkil edermi acaba ?
-
08 Ocak 2014, 23:24
İzmir İl Temsilcisi
-
08 Ocak 2014, 23:45
Cemim.. Yurt disinda devam edicem is olayina. Arkadaşin RR'i kapatmam yapsam diye bir niyetim var...
Ama ama isin bok kismi motoru senede 1 ay gorebilecegim. Ama turkiyeye izin icin geldigimdede ufacik zamanimi dolu dolu doldurmak adina motoru aliyim diyorum
Kararsizim be kardesim. Bir yandan cok istiyorum bir yandan yaticak diye kiyamiyorum.
Tosunu arada bir calistirsa babam filan rolanti sesinden bina yikilir.. Akude cortlar. Gerci 150 lira icin motorun hareket etmesi daha onemli. Aku tirtlasada olur )
-
08 Ocak 2014, 23:47
-
08 Ocak 2014, 23:49
Planlarimi yaptim bile. Ülkeye indikten bir gun sonra direk izmire geciyorum. Yaninizdan marmaris antalya devam ederim artik
-
09 Ocak 2014, 10:31
tr_select adlı üyeden alıntı
Motor hiç 5-7 ay hiç kullanılmayacak şekilde bina bodrumunda bekliyecek olsa. Sehpalar ile kaldırsam, benzini ağzına kadar fullesem... Koruma sıvılarını eklesem, aküyü söksem...
Akü takılı kalsa, rolantide 5-10 dakika çalıştırsalar diye düşündüm ama şarz ediceğini sanmıyorum pek. Bu yüzden uykuya yatırmak daha cazip...
Neyse bu geçen uzun zamanın ardından çıkardığım aküyü şarz edip motora taktığımda, bu bekleyiş bir sorun teşkil edermi acaba ?
Başka bir dikkat edilecek nokta;
Benzinin son kullanım tarihinden bahsediliyor aşağı yukarı 6 ay'mış.
-
09 Ocak 2014, 10:48
tr_select adlı üyeden alıntı
Motosikletin marşına 1 basmada aküden eksileni yerine koyması için 15km yol gitmeniz lazım
Akü şarj aletleri 35tl ve çok pratik. Dert etmeyin akü şarjını
Yazdığın çoğu şey doğru ve yapılması lazım. Ben genel olarak yazayım.
- Lastiklerin yerden temasını kes
- Depoyu fulle ki pas yapmasın
- Karbüratörlü motorsa karbüratör benzin tahliyesi var oradan benzini tamamen boşalt(yoksa bekleyen benzin reçineleşip karbüratörü tıkar)
Enjeksiyonlu motosiklette benzin pompası enjektörde kalan benzini depoya geri çektiğinden karbüratörlüdeki gibi önlem gerekmiyor.
- Akünün kutup başlarını motordan ayır.(Soğukta kalacak akü yinede kendi kendine bitecektir. Kullanmadan önce şarj edersin.
- Egsozun ağzına be gibi birşey tıkayın. Haşerat falan girebilir.
- Motosiklette kromajlı yerler varsa gres sürerek hava ile teması kesilebilir.
- Üzerine örtü koyacaksan sıkı sıkıya bağlama hava ısınıp soğuduğunda terleme yapıp bazı yerlerde paslanmaya sebep olur.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------
Sarper Kaya adlı üyeden alıntı
Başka bir dikkat edilecek nokta;
Benzinin son kullanım tarihinden bahsediliyor aşağı yukarı 6 ay'mış.
Benzin uçucu olduğu için hava alırsa uçup geriye reçineleşmiş birşey kalır fakat 6 ayda çok sıkıntı olmaz. Birde deponda pas olmasındansa 5-6 ay sonra biraz bayatlamış benzini 1 depo kullanmayı tercih edersin emin ol
-
09 Ocak 2014, 11:49
UNdocab adlı üyeden alıntı
Motosikletin marşına 1 basmada aküden eksileni yerine koyması için 15km yol gitmeniz lazım
Benzin uçucu olduğu için hava alırsa uçup geriye reçineleşmiş birşey kalır fakat 6 ayda çok sıkıntı olmaz. Birde deponda pas olmasındansa 5-6 ay sonra biraz bayatlamış benzini 1 depo kullanmayı tercih edersin emin ol
Kullanmaktan ziyade deponun paslanmaması için dolu beklemesini tercih ederim ama hep en iyisini istiyoruz, düşünüyoruz ya giden 1 depo benzin olsun çok bekleyecekse depoyu boşaltıp yeni benzin alınabilir.
-
09 Ocak 2014, 12:01
Yorumlar için teşekkürler. Az çok ayrıntıları biliyorum fakat hiç bu kadar uzun süre motosiklet yatırmadım. Kardeşleri sokaklarda gazlarken garibim bina bodrumunda duracak
Yurt dışından döner dönmez kapatmam yapıcam motoru direk. Dönerken depoya kaldırır, aklımda takılanlar için rahatsız ederim sizleri tekrar.
Şuan depoda bekleyen 954RR var. Yaklaşık 4 aydır yatıyor garibim. Depodan çıkardığımızda motor ile alakalı ayrıntıları yazarım.
-
09 Ocak 2014, 23:30
-
09 Ocak 2014, 23:56
Pistolero_10 adlı üyeden alıntı
Uff Motora bak....Aaabiii kaç yapıyo bu ön kaldırabiliyormusun
-
10 Ocak 2014, 00:46
TheCooL adlı üyeden alıntı
Uff Motora bak....Aaabiii kaç yapıyo bu ön kaldırabiliyormusun
nazar etme nolur su kacirma seninde olur
-
10 Ocak 2014, 01:25
Pistolero_10 adlı üyeden alıntı
nazar etme nolur su kacirma seninde olur
Ahhh ahh doğru söz doğru kafiye geçmiş olsun
Eren
Bu kapağı kim açıcak şimdi
-
10 Ocak 2014, 20:33
Motora 150 lira sıkışmış ) )enjeksiyon oksitlenmiş Su tutunca )) Halloldu çok sükür
-
10 Ocak 2014, 22:03
TheCooL adlı üyeden alıntı
Motora 150 lira sıkışmış
) )enjeksiyon oksitlenmiş Su tutunca
)) Halloldu çok sükür
hocam tam nerede yaptırdın motorun arızasını dşyecektimki toprağım mışsın neyse artık oralara gelince bir sıkıntı olursa götürürüz biz de
AZRAİL herzaman artçıdır ona göre kullan, yoksa
-
11 Ocak 2014, 02:07
2014 modelleri ne zaman cikar bir bilgi var mi yada tahminen ne zaman cikar arkadaslar?
-
11 Ocak 2014, 05:09
merhaba arkadaşlar enjeksiyonlu model beyin konjektör ve yan grenajlar lazım (http://koreanbikeparts.com/index.php/hyosung-parts/engine-control-unit-gv250-efi-model.html)
linkteki beyini buldum fakat uyumlumu deil mi yada site güvenilirmi gümrükte takılırmı tam bilgim yok yardımcı olabılırsenız sevınırım bu parcaları hepsı bana lazım en ucuz ve sorunsuz bı sekılde nerden alabılırım yardımcı olursanız sevınırım
-
11 Ocak 2014, 10:14
ince54 adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar enjeksiyonlu model beyin konjektör ve yan grenajlar lazım (http://koreanbikeparts.com/index.php/hyosung-parts/engine-control-unit-gv250-efi-model.html)
linkteki beyini buldum fakat uyumlumu deil mi yada site güvenilirmi gümrükte takılırmı tam bilgim yok yardımcı olabılırsenız sevınırım bu parcaları hepsı bana lazım en ucuz ve sorunsuz bı sekılde nerden alabılırım yardımcı olursanız sevınırım
Motosikletin model yılınıda yazsan iyi olur kardeş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler