Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Mart 2013, 16:44
Gnuk kusura bakma ilk defa bir konuya yazı yazıyorum o yüzden yanlışımız olabilir az çok inceledim konuyu fakat 1300 küsür sayfalık mazi doğrudur herkes farklı birşey yazdığı için seçip ayıklamak gerekiyor çünkü marş motorundanda bahsedilmiş,vites geçişlerindende teşekkür ederim ilgin için bi hatamız olduysa da özür dilerim.
Reklamlar
-
20 Mart 2013, 16:55
gerkan321 adlı üyeden alıntı
Gnuk kusura bakma ilk defa bir konuya yazı yazıyorum o yüzden yanlışımız olabilir az çok inceledim konuyu fakat 1300 küsür sayfalık mazi doğrudur herkes farklı birşey yazdığı için seçip ayıklamak gerekiyor çünkü marş motorundanda bahsedilmiş,vites geçişlerindende teşekkür ederim ilgin için bi hatamız olduysa da özür dilerim.
Estafurullah, 2013 kasa ile ilgili bilgilere son 15 sayfadan ulaşabilirsin, sanırım karar vermen açısından yeterli olacaktır. Okudukların harici ekstra soruların olursa yardımcı olmak isteriz tabi.
-
20 Mart 2013, 17:16
Gnuk adlı üyeden alıntı
Estafurullah, 2013 kasa ile ilgili bilgilere son 15 sayfadan ulaşabilirsin, sanırım karar vermen açısından yeterli olacaktır. Okudukların harici ekstra soruların olursa yardımcı olmak isteriz tabi.
Tesekkür ederim kardeşim benim geçmiş mesajlarımı takip et demen yeterliydiKararımı vermiştim ama onaylatma ihtiyacı hissediyordum.Yazdıkların çok değerli emeğine sağlık.Kararımı perçinlemiş oldun.Eyw...
-
20 Mart 2013, 18:12
@Alper
hayrini gor gule gule kazasiz belasiz bin. Motor cok diri duruyor. binmede yanimda yat dercesine :-D;-)
-
20 Mart 2013, 20:46
Bu usta milleti benle kafa mı buluyor acaba ? Zaten servislerde ayrı bir alemde neyse.
Servisi aradım bakıma gelcem diyorum, yağ filtresi yok istetelim diyor. Ulan hyosungun zaten 2 tane motoru var tutulan onunda 5 liralık filtresini elinde bulundurmuyorsan ne bok yemeye servislik yapıyorsun ?
Kalsın ben filtremide alır gelirim dedim. Bugun gittim bizim burda birine, elazığda hyo lara bu adam bakıyor. Gittim içeride 2 tane karbüratörlü hyo sökük tamir ediliyordu. Biraz muhabbet ettik, 1 tane filtreye 20 dedi en son 15 e zor bela aldık. Adamın bana dediği 2 litreden fazla yağ götür yanında. Ulan servis klavuzunda yazıyor 1500 ml yağ gidiyor diye, demez mi ben yağ bakımında 2 litreden fazla koyuyorum diye. Komple motor açıldığında bile 1800 ml yağ aldığı yazıyor klavuzda. Bu adam bu kadar yağı nereye koyuyor acaba ? Velahasılı kelam bu servise 1. gidişim olacak, en fazla 2 kere daha giderim. Sonra ya motoru satarım yada bakım işini kendim yaparım. Benim yapacağım en kötü iş ustanın yapacağı en iyi işten iyidir, en azından bozarsamda ben bozdum derim.
-
20 Mart 2013, 21:43
halil kardesim neden bu canim motorlarin adi cikti zannediyorsun ? servisler 5-10 liranin pesindeler ve kendi boktan hirslari yuzunden isi bilmeyen usta gecinen dallamalarin elinde motorlar hasat oluyor. O adamlarin eline Gs de versen ... korlar 2 ayda motorun.. kusura bakmasin kimse sert yazdim ama cok doluyum cok bu konuda.
buradan cogu hyo kullanicisi adina Kuralka holdinge sesleniyorum : bayilere, servislere ihale vermeden once iyi secin iyi secin iyi secin. ve denetleyin kardeşim yetki verdiginiz adamlari.
aekadaslar 'istanbulda' yetkili st servislerinin birkacinda usta yok biliyor musunuz? evet usta calistirmiyor adamlar ya. 2 serviste karsilastim ve tartistim (isim vermiyorum ozelden sorabilirsiniz). ustanin maasi fazla tabi değil mi? ciraklara gtr lari gv leri emanet ediyorlar.
kuralkani, st kanuni genel mudurlugunu hepimiz mail yagmuruna tutarsak en azindan isin denetim kisminin berbat olduğunu kafalarina sorarız belki
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------
kafalarına sorariz degil sokariz demek istedim iste anlayin
-
20 Mart 2013, 22:00
Alper Kaya adlı üyeden alıntı
sonunda motorsuzluğum son buldu (kaska takılmayın yedek kask ) :D
oo hayırlı olsun alper
benım hayvan servısten cıkınca,bı bulusma ayarlayalım.. ;)
-
20 Mart 2013, 22:18
hisvarlar adlı üyeden alıntı
Marş motorunda sıkıntı görünmüyor ancak %80 garantiye gideceğim. Belki bu parçayıda ellemem orda değiştirttiririm. Bakalım artık ne olacak.
Malatyadaki serviste castrol ve ipone yağ varmış, sekohtc castrolden memnun kalmamış. Ipone yağ için yorumu olan var mı ? Belkide bu makine hakkında en bilgili üyelerden biri olan Chronix motul önermiş ama bi daha servisle papaz olmamak için yağıda onlardan alcaz gibi görünüyor.
Ipone 10/50 öneririm. Motorlarımız yağ soğutmalı olduğu için her ne kadar hararet yapmasa da, şehir içi dur kalk kullanımlarda yazın arka silindirden gelen sıcak havayı yağı değiştirmemle kesmişti. Kesinlikle Ipone öneririm. Pahalı olabilir ama hakkını kuruşuna kadar veriyor. Ben 2 litresini 64 tl ye almıştım. 5 6 ay evvel
4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
Yanlamak biz de ata sporu!
-
20 Mart 2013, 23:00
Yarında motul bulamazsam ve bir terslik çıkmazsa cuma günü malatyada ipone koydurcaz mecbur. Varsa tercihen 10 50 tabiki. Eğer cumaya gidemezsem motoru garaja çekicem haftaya motul yağı getirip öyle gidicem. Bi tane bisiklet ayarladım kendime, tek beygir gücünde takılcam bir süre
-
20 Mart 2013, 23:01
arkadaşlar ıphone un hangi yağı bu litresi 32 lira 45 lira olanı ben bu yaz 28 liraya görmüştüm en son zam geldiyse haberim yok. yağ konusunda orjinali neyse şaşmayalım(10w40) derim bir bildikleri olsa gerek. motul markasının kalitesini bilirsiniz
castrol ayarındaki yağı motul 5100 10w40 litresi 30 lira havale indirimli olabiliyor
benim aldığım motul 7100 10w40 litresi 40 lira havale indirimli 37den aldım kargoyla birlikte 80e gelecek 2 lt
bir de motul 300v 10w40 var litresi 50 lira en iyisi bu almak isteyen alabilir motulun tüm yağlarında koruyucu ester denen madde/malzeme var ben sadece hakkındaki yorumları okuyarak bile tercihimi belirledim
@hisvarlar
senin servis tam kılmış benim servis yok yağı kendi getirdi yok zımbırtısını kendi getirdi diye yazmıyor öylelerine eyvallah çekeceğine git başka şehirde var mı servis bir bak hele ara konuş hem gezmiş de olursun tabi karar senin
RAKİBİNİ GEÇ, SINIFINI GEÇ , AMA GÜLÜP GEÇME..
-
21 Mart 2013, 00:02
Birde diyarbakırda servis var, orasıda fazladan 100 km ancak sorun değil. Daha burayı ayarladık bu cuma gidersem buraya gidicez. Haftaya kalırsa diyarbakırıda seçenekler arasına ekleyeceğim. Zaten bu hafta hava biraz kırılgan haftaya kalabilirim. Haftaya kalırsam motora 1 hafta binmem ama motul yağ alırım. Kısmet artık ne diyelim, benim ihmalkarlığım, trip A da bakıyodum kaç km gidicem diye sonra genel km ye gelince bi baktım ki bakım gelmiş Ben 4 binde gireceğim sanıyodum garanti belgesine baktım 3500 deyince aceleye geldi biraz.
-
21 Mart 2013, 00:20
sen ilk 4000 bakımı dediğinde yazdım ya 3000 3500 bakımı diye hele sabret sürekli foto paylaşıyorsun gezdiğin yerleri az daha gezmiş olursun işte yalnız diyarbakıra gideceksen beklemen yararına olacaktır, nokta. motul al derim sanalpazarda 37 tl bence uygun bir abimin sözünü yazıyorum buraya ; "yağa verdiğim paraya hiçbir zaman acımadım" kaile alınması gereken bir söz bence
-
21 Mart 2013, 01:21
sekohtc adlı üyeden alıntı
sen ilk 4000 bakımı dediğinde yazdım ya 3000 3500 bakımı diye
hele sabret sürekli foto paylaşıyorsun gezdiğin yerleri az daha gezmiş olursun işte yalnız diyarbakıra gideceksen beklemen yararına olacaktır, nokta. motul al derim sanalpazarda 37 tl bence uygun bir abimin sözünü yazıyorum buraya ; "yağa verdiğim paraya hiçbir zaman acımadım" kaile alınması gereken bir söz bence
Diyarbakır'da sorun yaşayacağımızı sanmıyorum, devamlı gidip geldiğimiz yer. Ben doğu anadoluya gelirken çok ön yargılıydım, hatta kömürhan köprüsünü geçtikten sonra geri bile dönmeyi düşündüm ancak buraları gördükten sonra tüm düşüncelerim değişti. Neyse konu siyasete dönmesinde Hocam bizim motorlar yeni, bunlara yarı sentetik koymak daha iyi olacaktır. Tam sentetiğe fazladan para vermeye gerek yok.
http://www.motobakkal.com/?urun-4627-MOTUL-5100-10W40-4T-1L-MOTOR-YAGI.html
bundan yada bunun 10w50 olanından koymak kafi olacaktır.
Birde, gezmeden olur mu hiç Moto23 olarak sürekli yollardayız, bakalım uzun gezi planlarımız var
-
21 Mart 2013, 01:22
-
21 Mart 2013, 01:25
Diyarbakır'da sorun yaşayacağımızı sanmıyorum, devamlı gidip geldiğimiz yer. Ben doğu anadoluya gelirken çok ön yargılıydım, hatta kömürhan köprüsünü geçtikten sonra geri bile dönmeyi düşündüm ancak buraları gördükten sonra tüm düşüncelerim değişti. Neyse konu siyasete dönmesinde
Hocam bizim motorlar yeni, bunlara yarı sentetik koymak daha iyi olacaktır. Tam sentetiğe fazladan para vermeye gerek yok.
http://www.motobakkal.com/?urun-4627-MOTUL-5100-10W40-4T-1L-MOTOR-YAGI.html
bundan yada bunun 10w50 olanından koymak kafi olacaktır.
Birde, gezmeden olur mu hiç
Moto23 olarak sürekli yollardayız, bakalım uzun gezi planlarımız var
siyaset yok haliil bizim işimiz olmaz öyle şeylerle yarın nevruz var kalabalık olacak motor sürecek yer bulamazsın mazallah aman önyargılı olma topic siyasete bulaşmasın yağ koruyucu madde estermiş alacağın yağda ester olması iyi olur kanımca varsa yanlışım düzeltilsin
-
21 Mart 2013, 01:34
ysfist adlı üyeden alıntı
istanbula bekleriz halil
Usta ev orda zaten, 18 sene topkapıda ikamet ettik 1-2 senedir zorunlu esenyurta taşındık. Yazın geleceğim 1-2 ay ancak motoru büyük ihtimal getirmeyeceğim çünkü garajım yok. Esenyurt merkez mah. de oturan yada yakınlarında olan ve garaj ayarlayabilecek varsa motoruda getirebilrim Yazın gelince herkesle tanışmayı istiyorum.
-
21 Mart 2013, 01:36
Usta ev orda zaten, 18 sene topkapıda ikamet ettik 1-2 senedir zorunlu esenyurta taşındık. Yazın geleceğim 1-2 ay ancak motoru büyük ihtimal getirmeyeceğim çünkü garajım yok. Esenyurt merkez mah. de oturan yada yakınlarında olan ve garaj ayarlayabilecek varsa motoruda getirebilrim
Yazın gelince herkesle tanışmayı istiyorum.
Bu yaz ben de gideceğim zaten oraya daha doğrusu sakarya ve bursaya ama istanbula da gitmek lazım birlikte gidebiliriz kısmet olursa
-
21 Mart 2013, 01:39
siyaset yok haliil bizim işimiz olmaz öyle şeylerle yarın nevruz var kalabalık olacak motor sürecek yer bulamazsın mazallah aman önyargılı olma topic siyasete bulaşmasın
yağ koruyucu madde estermiş alacağın yağda ester olması iyi olur kanımca varsa yanlışım düzeltilsin
Motulun bu seri yağlarının hepsinde ester var abi, sadece serilere göre fiyat değişiyor. Hiç olmayan sadece kulaktan duyma bilgime göre eski makinelere tam sentetik yağ daha iyi gidiyormuşmuş, bizimkilere yarı sentetik daha iyi. Parasında değilim 10 lira fark ediyor sadece doğru bildiğimi yapmaya calısıyorum. Bu arada benim bakım aradan çıksın Keban'a Mustafa'yı görmeye gideceğiz, söz verdi balıklar ondan
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------
Bu yaz ben de gideceğim zaten oraya daha doğrusu sakarya ve bursaya ama istanbula da gitmek lazım birlikte gidebiliriz kısmet olursa
Ben normalde motoru otobüse koyup götürmeyi planlıyorum ancak yol arkadaşı olursa binerekte gidebilirim, bakalım o vakte çok var daha
-
21 Mart 2013, 01:45
benim bu yaz inşallah bir çanakkaleden hataya kıyı boyu planım var yalnız karışık ve tuhaf bir gezi olacak çünkü aramızda 2 tane r1 olacak hele bakalım o günü görmek nasipteyse bir şeyler yaparız
-
21 Mart 2013, 01:47
Usta o işten vazgeç derim Yolun yarısında sağa çeker motoru yakarsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)
Bu Konudaki Etiketler