Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Mart 2013, 15:53
ilovetechn0 adlı üyeden alıntı
ben o tarafa doğru gazladım pazar günü akşamıydı ama iznikten bursa istikametine döndüm. o gördüğün ben değilimdir ama büyük ihtimalle motoru ist. dan almış plakasız götürüyordur, ben de geçen hafta öyle yaptım
kocaeline gelicem kısmetse, hava biraz düzelsin.
Bende pilakayı görmeyince öyle olduğunu düşündüm =) biraz dinlensin diye çay içircektim =) bu taraflara gelirseniz haber verin tanışalım.
Bu arada 250R larda shim muhabbeti geçmiş,benim başıma geldi zor bir ayar. üstelik servisleri aradım ama 250R shimleri bulamadım mecbur 650R ın shimlerinden aldım zımpara ile inceltip ayar çekip taktık. tahminimce bir 250R ortalama 40.000 ile 50.000 km arasında shim ister,öncesinde ses yapıyorsa ya çok hor kullanılmıştır yaa km düşürülmüştür.
Vites geçişleri hyosungun motor tipinden kaynaklı,kesinlikle sorun olarak bakmayın,600 lük 1000 lik makinelerde vitesi 1 e takarken laak ediyor kimse sorun etmiyor =) boşa geçme olayına gelince debriyaj ara saclarına çok ince zımpara atarsanız biraz daha kolay boşa geçiyor.
Reklamlar
-
19 Mart 2013, 15:57
gecenlerde asiri yogun trafikte cok debriyaj yapmamama ragmen baski balata yapisti :-):-) biraz bekledim kendine geldi.. cok yeni olmasina veriyorum... yagi degistikten sonra rahatladim bir nebze...
yavas yavas taniyacagiz aleti bakalim..
-
19 Mart 2013, 15:57
ysfist adlı üyeden alıntı
brnim motor 4500 de. vites geçişleri hala sert. shell in yagini kullaniyorum. castrol de denedik olmuyor aynı sertlik devam ediyor.
bosa gecememe ayri dert. bigunu bigununu tutmuyor aragaz herzaman ise de yaramıyor.
vites gecisleri hyoda bi acayipmis onu anladik
Hyo kaprisli kadın sevenlerin motoru :D kafasına göre calışır, çalşırmı çalışır ama elin kullağında gidersin her zaman :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
19 Mart 2013, 16:44
Selam,
Vites geçişleri şu an için ilk 2 viteste biraz sert, diğerleri oldukça iyi, herhangi bir sertlik söz konusu değil. Fakat Chronix'in dediği gibi boşa almak bu dönemde biraz sıkıntı, 2-3 denemede anca oturtabiliyorsun fakat süreklilik arz etmiyor, bir zaman sonra düzeliyor.
Vites boşa düşmüyor, en azından benim başıma hiç gelmedi. Sadece soğuk havalarda motor iyice ısınmadan ilk binişte vitesler geçmiyor, motor stop ediyor. 2-3 dakika kadar ısıttıktan sonra vites geçişi sağlamak gerekiyor.
Titreme yok denecek kadar az, tek seferde yaklaşık 60km uzun yol kullanabildim, beni hiç yormadı yani titreşim var ama cidden az rahatsız etmiyor.
Rodaj süresi her 0 motorda var, servis ile görüştüğümde 500-600km kadar yorma dediydi ama bu kullanıcıya bağlı, kimisi 1000km der kimisi 400-500, lakin bu dönemde kullanıcı çok önemli, olabildiğince motoru zorlamamak gerek, 4-6bin devir arası idealdir, alacağın bayiye sorarsan bu konuda sana yardımcı olacaktır. Benim için sağlıklı rodaj dönemi 1000km'ye kadardır.
Herkes herşeyden şikayetçi oluyor, insanlara birşey beğendirmek çok zor, Shinko lastikleri herkes kötülüyor değişmesini söylüyor fakat geçen hafta salı gününden bugüne yağmurda/karda/güneşte kullanıyorum, mumları üzerinde olmasına rağmen sıkıntı çıkarmadı, sadece ilk gün ön frene biraz sert basmam sonucu ön teker kaymıştı fakat ilk güne veriyorum.
Yağ konusunda birşey diyemeyeceğim, birçok marka var, herkese göre kendi kullandığı yağ iyidir, bana kalırsa Motul kullan =)
Bunların haricinde racing motor alıyorsun, üzerine sadece çıkıp bakınmak yeterli olmuyor, ilk motorun olacaksa sana tavsiyem oturuş pozisyonuna özellikle dikkat etmen. 1.82 Boy, 80kiloyum, ilk 2 günüm bel ağrısı ve sol bilek ağrısı ile geçti oturuş pozisyonuna bağlı. Alacağın motor daha önce arkadaşlarında yazdıkları gibi 600RR'dan dahi daha fazla yatarak kullanacağın bir sürüş pozisyonuna sahip.
Koltukları yazmışsın fakat koltuklar sıkıntılı değil bence, hiç rahatsızlık vermedi, çok uzun yol yapacaksan birşey diyemem dediğim gibi en uzun 60km sürdüm hoş buda şehir içiydi ve yormadı.
Bunların haricinde birşey sormak istersen kullanıcı olarak yardımcı olmak isterim,
Şimdiden hayırlı olsun.
-
19 Mart 2013, 17:05
bakın soru soran arkadaşlar size diyorum.. kullanıcı arkadaşlar zahmete girip yazıyor bunca yazıyı her satırını dikkatlice okyun derim kıymetli bilgiler var.
-
19 Mart 2013, 17:42
konu içinde mesaj sabitleme olmalı.
bir sürü temel ve değişmeyen bilgi yazılı kimse zahmet edip arama yapmıyor
-
19 Mart 2013, 17:48
-
19 Mart 2013, 18:08
evet hyo bana ilk yamugunu yapti,2 sabahtir marsa bastigimda tik edip kaliyoduk. 2-3 kere falan basinca mars aliyodu. ama farlar goaterge hersey calisiyor, titreme vs yok. musurlerden desem debriyaja basmasam tik etmiyor. bugun yine yapti bende tamirciye geldim bizim. daha sokmedik biseyi ama mars motoru ile ilgili bir parcadan bahsetti. bu hafta zaten bakim var. sorunu netlestirip servise gideyim diyorum. olmadil yerde mars basmaya biliyor. ama basincada direk aliyor, onda sorun yok.
cikan ses tam olarak tik sesi. 2-3 kere basip birakinca elbet birinde calisiyor. onun disinda sorun yok.
yorumlar tahminler gelsin simdi
-
19 Mart 2013, 18:34
Rica ederim,
Racing'de kararlıysan yapabileceğin pek birşey yok, 2-3 gün vücudun alışana kadar ağrılara katlanman gerek. Daha sonrasında pek sıkıntı olmuyor fakat uzun yol ardından ağrılı bir gece seni bekliyor olacak.
-
19 Mart 2013, 18:44
hisvarlar adlı üyeden alıntı
evet hyo bana ilk yamugunu yapti,2 sabahtir marsa bastigimda tik edip kaliyoduk. 2-3 kere falan basinca mars aliyodu. ama farlar goaterge hersey calisiyor, titreme vs yok. musurlerden desem debriyaja basmasam tik etmiyor. bugun yine yapti bende tamirciye geldim bizim. daha sokmedik biseyi ama mars motoru ile ilgili bir parcadan bahsetti. bu hafta zaten bakim var. sorunu netlestirip servise gideyim diyorum. olmadil yerde mars basmaya biliyor. ama basincada direk aliyor, onda sorun yok.
cikan ses tam olarak tik sesi. 2-3 kere basip birakinca elbet birinde calisiyor. onun disinda sorun yok.
yorumlar tahminler gelsin simdi
tik dedigin ses boyle siyirma sesi gibi birseyse oncelikle mars bilyasindan suphelenilmeli diye düşünüyorum. insallah mars motorun can cekismiyordur.
felaket senaryolari yapmayalım da ayni sıkıntıdan yasamis birileri varsa netlestirsin
-
19 Mart 2013, 20:55
Sorun şurdakinin aynısı
http://motosohbet.net/forum/showthread.php?291-hyosung-gt-250-r-mar%C5%9F-sorunu
Bu arkadaş marş motorunu değiştirerek çözmüş sorunu.
Bizim usta ile baktık, seleyi çıkarınca orda 2 tane civata ile tutturulmuş kablolar var sanırım alüden gelen. Netten o kısmın resmini bulamadım, bulsam işaretleyeceğim, tam olarak sürücü selesinin altında.
O kısımdaki 2 civata başını tornavida ile kısa devre yaptırıp marş yaptı bir süre. Sorun o parçada dedi, 5-10 liralık bişeymiş. Scooterlarla vs. aynı hepsi bunları dedi ama bilemiyorum tabi. O parçayı bi değiştirelim, düzelmezse servise gidince marş motorunu değiştirmek gerekecek sanırım. Ellerinde de yoksa motoru malatyada bırakıp dönmek zorunda kalabilirim.
Ustaya marş motorumu diye sordum, sıfır makine marş motoruna bişe olmaz dedi yusuf. Sıyırma sesi falan yok, marşa basında tak ediyor. 2-3 kere basınca alıyor, alıncada hemen çalışıyor öyle zorlanma vs yok.
-
19 Mart 2013, 20:57
benim 2007 malumunuz aldığımda baya kazık yemiştim her şeyini düzelttik en son marş motoru problemi çıktı marşa basıyorum traak diye ses geliyordu bazen rubleden kaynaklanıyormuş o da ama tik sesi olmadı bende hiç
RAKİBİNİ GEÇ, SINIFINI GEÇ , AMA GÜLÜP GEÇME..
-
19 Mart 2013, 21:23
-
19 Mart 2013, 22:16
Yanlış hatırlamıyosam tam olarak parça buydu
http://www.richardhyosunggvgt.com/GT...8100HG5100.JPG
Marş rölesi olarak geçiyor. Ucundaki bağlantılara 2 tane kablo geliyor üzerinde elektrik olan. Bu ikisi arasında kısa devre yaptırınca marş yapıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------
Bu parçanın ucundan kısa devre ile uzun uzun marş denedik, hiç sıkıntı yaratmadı. %99 sorun bu rölede.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------
Yine benzer bir sorun, marş rölesi ile çözülmüş
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/104484-mars-sorunu.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------
Seri post kasıyorum
Hala garantiyi bozup bozmama konusunda kararsızım, Burda 70-80 liraya halledeceğim bakımı servise gidip gelmesi vs ile birlikte 150 tl kadar fazla bir rakam çıkacak. Birde %99 servisin elinde yedek parçada yoktur, bişey oldumu motoru malatyada bırakıp gelmekte sıkıntı. Kendim yağ getireyim dediğimde, garanti kağıdına yağını kendi getirdi diye yazacaklarını söylediler. Muhtemeln ondan sonra motor kaynaklı bir sorun oldumu suçu yağa atacaklar. İki ucu boklu değnek.
Abi senin yerinde olsam garantiye götürmem. Sebeb hem fazladan para vermek hemde kendi istediğim yağı koyacağım motor bozulursa bana suçu atıcaklar. Koyacağın yağ castrol yada motul'dur tahminimce. Bunlarda isim yapmış markalar. Adamlar seni başından sağmaya yağını kendisi getirsinde garantiden atalım motoru diye bakıyorlar. İşe öyle yaklaşan adamlara motor götürmem ben. Yağı ben getiricem diyince bile sana bin türlü neden çıkarıyorsa o işten ustadan hayır gelmez. Hee deseki ben bu motora castrol koyucam, motul koyucam senin alacağın yağ 5-10 liralık yağdır, ne olup olmadığı belli değildir. Sonra olurda motora birşey olur garantiye sokmam der. Bunu anlarım ama adam zaten motoru garantiden düşürme peşinde. Çakal olmuş hepsi.
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
-
19 Mart 2013, 23:37
sorun mars motorundaysa sakin garantiden cikarma. deneyin ustayla kurcalandigi anlasilmayacak sekilde dedigin kqblodan degilse aynen servise git birak soksunlar garantiye.. garanti yarin bigun nerde isine yarar bilemezsin cunku
-
20 Mart 2013, 01:10
Marş motorunda sıkıntı görünmüyor ancak %80 garantiye gideceğim. Belki bu parçayıda ellemem orda değiştirttiririm. Bakalım artık ne olacak.
Malatyadaki serviste castrol ve ipone yağ varmış, sekohtc castrolden memnun kalmamış. Ipone yağ için yorumu olan var mı ? Belkide bu makine hakkında en bilgili üyelerden biri olan Chronix motul önermiş ama bi daha servisle papaz olmamak için yağıda onlardan alcaz gibi görünüyor.
-
20 Mart 2013, 04:04
sonunda motorsuzluğum son buldu (kaska takılmayın yedek kask ) :D
Uploaded with ImageShack.us
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
20 Mart 2013, 04:27
Marş motorunda sıkıntı görünmüyor ancak %80 garantiye gideceğim. Belki bu parçayıda ellemem orda değiştirttiririm. Bakalım artık ne olacak.
Malatyadaki serviste castrol ve ipone yağ varmış, sekohtc castrolden memnun kalmamış. Ipone yağ için yorumu olan var mı ? Belkide bu makine hakkında en bilgili üyelerden biri olan Chronix motul önermiş ama bi daha servisle papaz olmamak için yağıda onlardan alcaz gibi görünüyor.
Aman ha garantiden çıkarma sakın motoru,parça fiyatlarına bir bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. bol elektronikli motorun var bir sürü sensörü var,zaten her usta da anlamıyor sakın ha garantiyi çizdirme. bu arada ipnone çok güzel yağ,tereddütsüz koydur motoruna. ben CB ye rodaj bakımında koydurdum litresine 42 tl etiket olmasına rağmen kazıkçı sofuoğulları 45 tl almışlardı =)
-
20 Mart 2013, 16:06
Herkese merhaba motorseverler
Forumda yeniyim internette bilgi ararken konuyu gördüm.Eski CBF150 kullanıcısıyım.Şimdi 2013 sıfır bir motor arıyordum hyosung gt250r gördüm.
Motorla ilgili yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.Sizce almalımı? yoksa almamalımı ?
-
20 Mart 2013, 16:32
gerkan321 adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba motorseverler
Forumda yeniyim internette bilgi ararken konuyu gördüm.Eski CBF150 kullanıcısıyım.Şimdi 2013 sıfır bir motor arıyordum hyosung gt250r gördüm.
Motorla ilgili yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.Sizce almalımı? yoksa almamalımı ?
Selam,
Bu yazı herkese ayıp olmuş, 1300 küsür sayfalık mazi ve 2013 kasa ile ilgili bir çok yorum/fikir paylaşımı var, araştırırsan kendin de karar verebilirsin..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler