Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    sekohtc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250r
    Alıntı yakuza_64 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok abi benım sordugum yer cıftıne 500 ıstıyor . markasını unuttum kartlarını vermıslerdı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

sawa markası lastıgın hamuruna falan baktım yanı kaucuk tırnakladım ıyı geldı.
    şimdi şöyle anlatayım ben araştırdım biraz kullanan bir abimden de görüş aldım 160 60 takınca sürat biraz düşüyor bu eksi ama motorun yol tutuşu artıyor bu + pilot power 2ct takınca motorun arkadan görünüşte eksik kalan race görünümü tamamlanır bence bu da + ha 2ct ye 500 tl yi kim verdiyse hele bi faceden msj at öyleyse 2 çift alır diğerini satarım
    RAKİBİNİ GEÇ, SINIFINI GEÇ , AMA GÜLÜP GEÇME..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ysfist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 xt660z TENERE
    hangi motor olursa olsun adam kız gibi motoru alıyor binip keyif yapacagına başlıyor başka markalarla modellerle kıyas yapmaya, hemen düşünüyor bunu satıp şunu alacağım diye. yahu kardeşim altındaki motoru alabilmeyi hayal eden o kadar çok insan var ki... otur şükret bak keyfine. şu şöyle motor bu böyle motor. her motor şahane kardeşim bu zamanda. hee kul yapısıdır arada başını ağrıtır ona da katlan!

en güzel motor altındaki motor.. salcano ya da mv agusta ya da bilmem ne. selametle

sekohtc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250r
    yanlış okumuşum ct2ye 500 dediler sandım neyse 750 de uygun kanımca
    RAKİBİNİ GEÇ, SINIFINI GEÇ , AMA GÜLÜP GEÇME..

merhaba gluk,yazdığın yorum için çok sağol alacağım makinayı belirlememde verdiğin bilgiler çok yardımcı oldu ayrıca kankam sekohtc herşey için çok sağol...Allaha emanet olun
    sekohtc bunu beğendi.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı Gnuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belki tercihlerde bir faydam olur,

Tam 1 sene oldu bu ay, bu forum, diğer forumlar ve bütün interneti araştırmaya başlayalı, 250'lik kategorisinde hangi motor alınmalı, hangisiyle start verilmeli, + lar nedir - ler nedir. Aynı zamanda o sanayiden bu sanayiye, o arkadaştan ötekine, o motordan diğerine koşturmaya başlayalı..
    Racing diyoruz, başlangıç diyoruz veya demiyoruz. Yaptığımız kıyaslamalar genelde 3 markanın motosikletleri üzerinden oluyor, GTR250, CBR250, Ninja250.
    Kendi adıma dersimi iyi çalıştığımı düşünüyorum, 3 motoru da kullandım, kendi çapımda kıyas yapıyorum;

CBR250r - Bu motosiklet racing değil, touring ile supersport arasında kalmış, hem oturma pozisyonu, hem selesinin yere yakın oluşu, motorsikletin doğası bile safkan bir racing değil, evet işçiliği harika olabilir, evet arkasında bizleri dev gibi bir yedek parça, servis ağı bekliyor olabilir, evet bizi hiç bir zaman yarı yolda bırakmayacağını da düşünebiliriz lakin bu düşüncelerin hiç birisinin motorsikletle değil, arkasındaki markayla alakalı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Yani bugün CBF de alsak, PCX de alsak aynı servis ağı, yedek parça bolluğu ve kalite bizi bekliyor olacak.. Ama motosiklet az yakıyor şehir içi kullanıma ideal ve gerçekten kullanıcı dostu, aklın arkada kalmıyor. Açık ve net. Kullanıcıları içinde mutlu olan kadar mutsuz olanda var ki 2. elde son zamanlarda ciddi sıkıntı yaşanıyor, motorlar satılamıyor çünkü aşırı derecede ilan mevcut.

Ninja250 - Yakışıklı, 90ları andıran ama içerisinde teknoloji barındıran gösterge paneli ve beyin, bakıldığı zaman gayet çekici, kağıt üzerinde en güçlü motor deniliyor vs. Kawasaki sonuçta kalite diyoruz, bunu bize gösteriyor fakat honda için söylediklerimi kawasaki için diyemeyeceğim, Yedek parça pahalı, mevcut hizmette olan yetkili servis inanılmaz anlamda başarısız, yani ciddi ciddi süründürüyorlar. Dikkat edersek yine motor değil marka kıyası yapıyoruz. Motora gelirsek hoş, bin üzerine kullan, albenisi fazla tabi bu albeni birazda ''Kawasaki'' Ninja250r olduğu içindir, aynı kalitede aynı standartlarda AsyaMotor üretmiş olsaydı bu motoru acaba neler düşünülürdü? Burasıda muamma. Fakat herşeye rağmen hoş bir motor, servis ağı ve parçaların pahalı olma dezavantajı ve bunun üzerine bu kategorideki en pahalı motorsiklet olması dezavantajlarının yanında yinede insanı ''Ninja250r alsammı?'' diye düşündürebiliyor. Gayet başarılı ama honda rahatlığı var diyemem. Safkan racing değil ama racing. 2. eli berbat.. Kimse hiç bir şey satamıyor. 3-4 aylık ilanlar mevcut ki tertemiz makinalar.

GTR250R - Ucuz yedek parça, servis ağı sınırlı ve zorlu. Tek kelimeyle şu anda kendi kategorisinin en yakışıklısı, aksini kimse düşünmüyor sanırım. Her ne kadar insanlar bu motora bir yetim gözüyle baksalar da kullanıcılarını takip edelim; çok uzun yıllar insanları mutlu ederek sürülüyor, kendinden bekleneni bazen fazlasını sunuyor. Markaya bakalım biraz, Hyosung, Kasinski, S&T, Kanuni. 4 farklı marka altında aynı motor, aynı teknoloji üretiliyor, satılıyor. Tanınmış bir marka olmamasına karşın ve Türkiye piyasasına topal ve talihsiz bir giriş yapmasına karşın bakıyosun adam bu markayla kendi kategorisinin satışlarında açık ara önderlik ediyor. Son 3 senede 3 defa kasa yeniliyor ki bu kadar tutulmasına rağmen.. Demiyo yani biz satıyoruz böyle kalsın iyi, kendini sürekli güncelliyor, her kasa değişiminde 1-2 bişey ekliyor. İşçilik diyoruz, evet işçiliği çok iyi değil, ama standartların üzerinde buda bir gerçek. Safkan bir racing yavrusu. Oturuşu olsun, kullanımı olsun vs. 2. elde daha aktif alış/satışı mevcut olan nadir modellerden birisi. Kendi kategorisinde ilk diyebiliriz.

Her zaman denilen yere gelecek, önce kendine sormalısın ne istiyorum, ne heves ediyorum, benim için ideal olan tarz/tip/boyut ne?..
    YAKIT -------------------- SÜRAT ------------- KULLANIM ------------ SERVİS/YEDEK PARÇA
    Az yaksın ----------- az gitsin ----- beni yormasın --------- uğraştırmasın - Honda
    Ortalama yaksın ----- ideal gitsin ----- çok yormasın ------- uğraştırsın - Kawasaki
    Ortalama yaksın ----- iyi gitsin ----- beni yorsun -------- çok uğraştırmasın - GT250R

Hyosungun torpilli olması gerekiyor zannımca, bu kadar yeniliğe ve arz/talep doğrultusunda kullanıcılara yenilikler ile hitap ettiği ve etmeyi sürdürdüğü için. Hiçte ufak görülecek bir marka olduğunu düşünmüyorum. Kısa zamandır hayatımızda olabilir lakin 10 sene önce elimizde tabletler, evimizde ledTV ler olacağını kim derdi? Bu cihazların imal yeri olan Kore'nin aynı zamanda Hyosung'un imal yerini olduğunu unutmayalım.

Marka karşılaştırması yapacaksak bunları da göz önünde bulundurmalıyız derim

Şahsıma munazır Hyosung dedim, hepimiz üzerinde mutlu olacağımız birşey istiyoruz, bunun için paramızı biriktiriyoruz, çalışıyoruz didiniyoruz, üzerine bindiğimizde hissettiğimiz heyecan hangisinde ağır basıyorsa bence odur. Arada kalanlara nacizane önerim üzerlerine oturmadan, şans varsa test sürüşüne çıkmadan ve tabiki onunla kendinizi en iyi hissettiğiniz tercihte bulunmanızdır,

2. ele düşen yeni model motorları araştırırsak %70-80 gibi bir oranın mutlu olmadığından sattığını göreceğiz, denemesi bedava.

Eleştiriler illaki olacaktır, lakin tüm metin kendi görüşlerimi yansıtmaktadır ve uzun bir süre değişmeyecektir.

Zevkler ve renkler farklıdır, senin görüpte mideni kaldıran bir başkasına ilah gelebilir

Sevgiler, saygılar
    ŞİMDİ USTA KATILMADIĞIM NOKTALAR 1- HYOSUNG UYGUN PARÇA FİYATLARI PALAVRA KAWASAKİDEN BİRAZ DAHA UYGUN

2- NİNJA250R İLE GT250R ORTALAMA YAKIT DEMİŞSİN AMA ALAKASI YOK PERFORMANS SÜRÜŞÜNDE ARADA MİN 1 MAX 2 LT FARK EDEBİLİYOR (100KM DEĞERİ) ninja 250r fazla yakıyor sıralı silindir yüksek 13 bin devir redline oluşundn dolayı doğal olarak yakıtıda cok ( AYRICA SABİT 140 GİBİ HIZLARDA CBR250R HYODAN 100KM DE 5TL BİLE AZ YAKMIYOR AYNI YAKIYOLAR NERDEYSE ) 90KM İLE SÜRERSEN EVET CBR250R DAHA AZ YAKIYOR

3-AYRICA İDEAL GİDEN HYOSUNG ---- İYİ GİDEN NİNJA 250R BENDE BU 3 MOTORU SÜRDÜM AMA ŞUNU KESİNLİKLE GARANTİ EDEBİLİRİMKİ 2 TANE STOK KULLANICISI AYNI KİLOLARDA NİNJA 250R İLE GT250R YARIŞIRSA NİNJA 6 VİTESE ATTIĞINDA SİZE İZLEMEK KALIYOR BÖLE CİĞERE BAKAR GİBİ BAKIYON GİDERKEN :D 3 motoruda baya sürdüm bende

NOT: 1.85 CM BOY 92 KİLO AĞIRLIKLA CBR250R HİÇ Bİ ZAMAN ALMAYI DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ YAKIŞMIYOR BENİM MOTORUM HYO 16.500KM DİR KULLANIYORUM PEK ÜZMEDİ SÜRERKENKİ HAZZINI HİÇ BİR 250CC VEREMEZ İNİNCEDE ADAMA BEN BU MOTORU SEVİYORUM DEDİRTEN MOTORLARDANDIR
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    bu 2013 model hyoda depo altında bıraz bosluk var gıbı
    oncekı modellerde de bu boyle mı ?

Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ŞİMDİ USTA KATILMADIĞIM NOKTALAR 1- HYOSUNG UYGUN PARÇA FİYATLARI PALAVRA KAWASAKİDEN BİRAZ DAHA UYGUN

2- NİNJA250R İLE GT250R ORTALAMA YAKIT DEMİŞSİN AMA ALAKASI YOK PERFORMANS SÜRÜŞÜNDE ARADA MİN 1 MAX 2 LT FARK EDEBİLİYOR (100KM DEĞERİ) ninja 250r fazla yakıyor sıralı silindir yüksek 13 bin devir redline oluşundn dolayı doğal olarak yakıtıda cok ( AYRICA SABİT 140 GİBİ HIZLARDA CBR250R HYODAN 100KM DE 5TL BİLE AZ YAKMIYOR AYNI YAKIYOLAR NERDEYSE ) 90KM İLE SÜRERSEN EVET CBR250R DAHA AZ YAKIYOR

3-AYRICA İDEAL GİDEN HYOSUNG ---- İYİ GİDEN NİNJA 250R BENDE BU 3 MOTORU SÜRDÜM AMA ŞUNU KESİNLİKLE GARANTİ EDEBİLİRİMKİ 2 TANE STOK KULLANICISI AYNI KİLOLARDA NİNJA 250R İLE GT250R YARIŞIRSA NİNJA 6 VİTESE ATTIĞINDA SİZE İZLEMEK KALIYOR BÖLE CİĞERE BAKAR GİBİ BAKIYON GİDERKEN :D 3 motoruda baya sürdüm bende

NOT: 1.85 CM BOY 92 KİLO AĞIRLIKLA CBR250R HİÇ Bİ ZAMAN ALMAYI DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ YAKIŞMIYOR BENİM MOTORUM HYO 16.500KM DİR KULLANIYORUM PEK ÜZMEDİ SÜRERKENKİ HAZZINI HİÇ BİR 250CC VEREMEZ İNİNCEDE ADAMA BEN BU MOTORU SEVİYORUM DEDİRTEN MOTORLARDANDIR
    Alper 0-100 de hyo ninja dan daha iyi deniyor bi ara forumda muhabbeti geçmişti doğru mu ?
    '78 Peugeot GL 10 - '06 Monero Angel 150 - '05 Kanuni Seyhan 150 - '07 Hyosung Gt 250 R - '12 Hyosung Gt 250 R - '05 Honda CBR 600 F - '08 Honda CBR 600 RR

Gnuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler Nightshift
    Selamlar,

Tüm karşılaştırmalar ve yorumlar şahsım tarafından yapılmış ve uyarlanmıştır, katılmadığın noktalar olabilir Bir çok insanın katılmadığı noktalar olacaktır fakat unutmamak lazım ki her tezin antitezi vardır.

CBR250 forumunda 5-6 ay önce bir arkadaş ciddi bir araştırma ve kağıt üzerindeki verilerden değerleme yapmış ve bizlerle paylaşmıştı.

Bu verilere göre Tek Silindirlik CBR250'nin 2 silindir ve beygir fazlası olan Ninja250R'dan her d/dk aralığında daha fazla ivmelendiği ve daha yüksek performans alındığı yazıyordu.
    İnanamadım, kendim kontrol ettim tüm verilerini, hatta işi abartıp d/dk bazında stock dyno çizelgelerini incelemiştim. Adam haklıydı CBR250 Ninjayı resmen ivmelenme ve hızlanmada dövüyordu Verileri araştırıp herkes karşılaştırabilir ve bu sonuca ulaşabilir.

Hyosung'un parça fiyatlarının Kawasaki'den uygun değil çok daha uygun olduğunu, uygun olmadığını varsaysak bile alternatifinin ciddi anlamda kat be kat fazla olduğunu kesinlikle ve kesinlikle düşünüyorum. Z-Moto ile Ninja250 parça fiyatları hakkında hiç görüştün mü bilmiyorum ama Honda ile arasında uzay kadar fark mevcut, Hyosung ile arasında ise dağlar kadar fark mevcut.
    Bu yeni birşey değil, zaten piyasayı sanayiyi bilen kontrol ve takip eden bilir ki Kawasaki parçaları sadece tek bir model bazlı değil her modeli için kıyaslanamayacak derecede pahalı.

İdeal gidenin Hyosung olduğuna katılmıyorum, zaten şunu da bilmeliyiz ki hiç birimizin 250CC motorları 180/185km hızlara çıkmıyor, bunu kendimiz de deneyebiliriz;
    Açık havada iyi bir GPS aleti kullanıp süratimizi ölçtüğümüzde CBR250 dahil Hyosung ve Kawasakinin 250CC modellerinde süratin devir saatinde yaklaşık %10 fazla gösterdiğini görebiliriz ki bu Berkan abi'nin(Altın Elbiseli Adam) daha önceki programlarından da görebiliriz, kendisi de test etmiştir. Bu arada Hyosunglarda Redline olayı bitti.

Demem o ki zaten çok yüksek süratlar yapamıyor bu motorlar, kalkış için Ninja mı Hyosung mu önde bir yorum yapamam/denemedim fakat ivmelendikten sonra Hyosung'un daha süratli olduğuna kalıbımı basarım. Bunu hem deneme fırsatım oldu; tecrübe edindim, hemde gözlerimle şahit oldum.

Ninjanın 6 vites olmasını bir avantaj olarak gören arkadaşlarımız olacaktır, bilgilendirmek açısından bu motor 249CC / 33 Beygir bir alet, böyle ufak kapasite motora 6 vites koymak kullanıcı zora sokacaktır zira Ninja kullanıcıları(sadist olmayanları) genelde çok fazla vites değişiyoruz, vites aralıkları çok dar diye şikayet te ediyorlardır.

Kimseyi bildiğinden geri döndürme çabam yok, herşey tecrübe ile sabittir tabiki lakin gerçekleri görmezden gelmek haksız yere eleştiri yapmaya neden oluyor.

Son olarak yakıt konusuna da değineyim, verdiğim datalar 100km/h üzerinden yapılan değerlemelerin sonucudur. Düz mantık çalıştırırsak iyi giden çok yakar, Hyosung'un fazla yakması bu sebeptendir. 2012 GT250r EFI'ler için konuşursak ki bu sanırım sizinde kullandığınız motor, sıkıştırıldığında 5.9 litrelere kadar görebiliyor, sıkıştırmaktan kastım gazı kesmemek.

Burada bir link var, 5 kişi de bu link içerisinde oylama yapmış, Hyosung ortalama 3,78lt/100km yakıt tüketiyor, bence daha az 3.5lt falandır ama elimizin altında bu bilgi varken paylaşalım.
    Sitenin değerlemelerine ben pek inanmıyorum, kullanıcı değerlemeleri daha önemli illaki fakat Kawasaki içinde bir link mevcut. Herkes biliyordur illaki ama yinede bulunsun, fazla mal göz çıkarmaz

http://www.yakittuketimi.net/hyosung-gt-250-r/

http://www.yakittuketimi.net/kawasaki-ninja-250r/

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    @yakuza_64

Hocam 160/60/70 lastik hiç sorunsuz takılabiliyor bizim motora ancak daha büyüğü kesinlike tavsiye edilmiyor. Önede 120/60-17 takılabiliyor. Forumda çelikatlı nın motorunda bu lastikler var.

http://www.motolastik.com/

Bu site çok güzel, bir çok alternatif sunuyor lastik konusunda. Barkın' ın da önerdiği gibi pirelli diablo rosso-corsa lastikler michelinleri dövüyor. Hele bizim memleketin yollarında çok daha iyi diyor kendileri.
    Bir çok yabancı testte de sonuç bu şekilde göstermekle birlikte kendisi litrelik makinelerde denediğinden fark bariz ortada olabilir ancak bizim makinelerde nasıl olur bilemiyorum
    Sanırım en kötüsü yine shinkodan iyidir. Gerçi ben 450 km dir lastik kaynaklı bir şikayet yaşamadım, gerek frenaj gerek hızlanma esnasında lastik hiç kendisini salmadı ancak ileride daha sert kullanırsam sonuç ne olur bilemiyorum

Bu arada forumda bir cbr sahibi arkaya 150 70 17 lastik taktırmış ama büyük geldiğinden şuan uyguna satıyor, pazarlık ile sıfırından çok çok ucuza gelebilir, buda linki

http://www.motosiklet.net/forum/satilik-motosiklet-aksesuarlari/112898-michelin-pilot-activ-150-70-17-arka-lastik-2500-kmde.html

leventgocukl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 gt250r '08 gt650 '11 monster 696
    Alıntı hisvarlar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @yakuza_64

Hocam 160/60/70 lastik hiç sorunsuz takılabiliyor bizim motora ancak daha büyüğü kesinlike tavsiye edilmiyor. Önede 120/60-17 takılabiliyor. Forumda çelikatlı nın motorunda bu lastikler var.

http://www.motolastik.com/

Bu site çok güzel, bir çok alternatif sunuyor lastik konusunda. Barkın' ın da önerdiği gibi pirelli diablo rosso-corsa lastikler michelinleri dövüyor. Hele bizim memleketin yollarında çok daha iyi diyor kendileri.
    Bir çok yabancı testte de sonuç bu şekilde göstermekle birlikte kendisi litrelik makinelerde denediğinden fark bariz ortada olabilir ancak bizim makinelerde nasıl olur bilemiyorum
    Sanırım en kötüsü yine shinkodan iyidir. Gerçi ben 450 km dir lastik kaynaklı bir şikayet yaşamadım, gerek frenaj gerek hızlanma esnasında lastik hiç kendisini salmadı ancak ileride daha sert kullanırsam sonuç ne olur bilemiyorum

Bu arada forumda bir cbr sahibi arkaya 150 70 17 lastik taktırmış ama büyük geldiğinden şuan uyguna satıyor, pazarlık ile sıfırından çok çok ucuza gelebilir, buda linki

http://www.motosiklet.net/forum/satilik-motosiklet-aksesuarlari/112898-michelin-pilot-activ-150-70-17-arka-lastik-2500-kmde.html
    hocam o lastıgı ben alıyorum konustuk adamla daha dogrusu andac abı hallettı

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Ninja ile gt250r karşılaştırmasında motor tipi konusunada değinmek lazım. V motorlu gt250r 5-6 bin civarında max torkunu verdiğinden hem şehir içinde hemde uzun yolda nazlanmadan düşük devirde çok güzel bir ivmelenme sunuyor. Ben o devirlere geldiğimde artçının bariz olarak geriye doğru istemsiz gidişini hissediyorum. Ancak kawada max tork 9bin civarında gösteriyor bu bence büyük bir eksi. Ve kim ne derse desin kawa bizim motordan çok yakıyor bu bir gerçek, sıfır fiyatına bakıncada yine fiyat olarak pahalı. Ayrıca tasarım olarak bence hiçbir albenisi yok. Sanırım herkese kendi malı güzel

Birde şu var ki 250 cc kategorisinde herkes gt250r ı beğenir ama cbr ve kawa alanlar japon sevdasından vazgeçemediklerinden tercih etmezler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------

Alıntı leventgocukl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam o lastıgı ben alıyorum konustuk adamla daha dogrusu andac abı hallettı
    Senin motor sıfır değil miydi ? az kullanaydın shinkoları

Lastik değişimini sadece arka taraf ile yapmak çok yanlış ayrıca. Hızlanmada zaten arkayı çok salan bir makine değil bizimkiler ancak frenajda motosikletlerin yapısı gereği tüm yük öne biniyor. Kesinlikle ön tarafında değişmesi şart bu işe girilecekse.

Motosikleti
    Ninja ile gt250r karşılaştırmasında motor tipi konusunada değinmek lazım. V motorlu gt250r 5-6 bin civarında max torkunu verdiğinden hem şehir içinde hemde uzun yolda nazlanmadan düşük devirde çok güzel bir ivmelenme sunuyor. Ben o devirlere geldiğimde artçının bariz olarak geriye doğru istemsiz gidişini hissediyorum. Ancak kawada max tork 9bin civarında gösteriyor bu bence büyük bir eksi. Ve kim ne derse desin kawa bizim motordan çok yakıyor bu bir gerçek, sıfır fiyatına bakıncada yine fiyat olarak pahalı. Ayrıca tasarım olarak bence hiçbir albenisi yok. Sanırım herkese kendi malı güzel

Birde şu var ki 250 cc kategorisinde herkes gt250r ı beğenir ama cbr ve kawa alanlar japon sevdasından vazgeçemediklerinden tercih etmezler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------

Senin motor sıfır değil miydi ? az kullanaydın shinkoları

Lastik değişimini sadece arka taraf ile yapmak çok yanlış ayrıca. Hızlanmada zaten arkayı çok salan bir makine değil bizimkiler ancak frenajda motosikletlerin yapısı gereği tüm yük öne biniyor. Kesinlikle ön tarafında değişmesi şart bu işe girilecekse.
    daha sıfır bıle degıl carsamba veya persembe gunu alıcam ınsallah
    shınkolar hakkında duyduklarımdan sonra bıde ustune boyle uygun lastık bulunca hıc kullanmadan degısıyım dedım ayrıca sadece arka degıl on lastıgı sıfır alıcam ıkısı bırlıkte makul bı fıyata anlastık

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    daha sıfır bıle degıl carsamba veya persembe gunu alıcam ınsallah
    shınkolar hakkında duyduklarımdan sonra bıde ustune boyle uygun lastık bulunca hıc kullanmadan degısıyım dedım ayrıca sadece arka degıl on lastıgı sıfır alıcam ıkısı bırlıkte makul bı fıyata anlastık
    Hayırlı olsun ozaman, keşke şu motorlara adam gibi lastik verselerde bu masraflar ile uğraşmasak. Bende bir takım rosso corsa istiyorum ancak bir dünya para, mecbur shinkoya devam

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    hyo 0 100 arası her türlü ninjayı yer. bunu daha öncede yazdım.forumdan chronix kendi 2010 hyosu ile beni her zaman geçer.
    fakat arkadaşından 2hafta aldığı ninja ile 3 defa denedik beni 0 100 ve 120 de geçemedi. son hızda ninja geçer o ayrı
    cbr 250 uzun yol gezimizde 2.9 yaktı gezi 3binkm ye yakındı. genel ortalama bu. ben 3.5 yaktım.
    normalde uzun yolda 3.2lt 100km yakıyorum. 100 110 arası sabit hızda.
    efi max 4.9lt/100km yakar.testi de daha önce yazdım.
    100km boyunca 160 170km hızla sürdüm. sadece kgs gişesinde yavaşladım ve sonuç bu.

Motosikleti
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu 2013 model hyoda depo altında bıraz bosluk var gıbı
    oncekı modellerde de bu boyle mı ?
    2006 dan beri aynı kardeşim o rayı hiç değiştirmediler ara var

Alıntı Pistolero_10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alper 0-100 de hyo ninja dan daha iyi deniyor bi ara forumda muhabbeti geçmişti doğru mu ?
    abim Gnuk arkadaşımız bilgilendirmeye çalışıyor bildiği doğru sölediği şeylerde mevcut ama hatalarıda görünmiycek gibi değil sonuçta almak istiyen adam buralarda bilgi ediniyim derken yanlış yönlendirilmesin CBR250R tek silindirli bi alet 0-100km de çok atik ve GT250R ı 0-100km de her türlü geçiyor kalkışta buda onu çok güzel şehir içi ivmelemesi torku iyi bi alet yapıyor Hyosung unçift silindiri 100-120km hızlardan sonra kendini gösteriyor ve cbr250r gerilemeye başlıyor hyosung kalkışta geçemesede ilerde yakalıyor sonrada stopunu izletiyor anlıycağın ninja 250r ise cbr250r ı 0-80e kadar geçemiyor ama sonrasında alıyor başını geçiyor hatta bayada fark atıyor şunu kabullenmek lazımki kalkışta en hantalları hyosung kalıyor bunada şaşırmamak lazım o kocaman kasa iri cüsseninde bi dezavantajı olucak sonuçta en büyük arka lastikte onda bu sölediklerime kalıbımı basarım çünkü biz kalabalık bi grubuz ve hyo ninja cbr 3 motordanda var bizzat bunları gördük.( NOT BU TESTLERDE 2011 BEYAZ NİNJA 2011 CBR250R 2011 HYOSUNG KULANILDI VE HEPSİ GARANTİ KAPSAMINDAKİ SERVİS BAKIMLI STOK MOTORLARDI UNDOCAP IN BAHSETTİĞİ NİNJJA KAÇ MODEL VE DURUMU NE BİLEMİYCEM AMA BİZİ GÖRDÜ İSTERSE EFEYE SÖLERİZ TOKATLAR

Selamlar,

Tüm karşılaştırmalar ve yorumlar şahsım tarafından yapılmış ve uyarlanmıştır, katılmadığın noktalar olabilir Bir çok insanın katılmadığı noktalar olacaktır fakat unutmamak lazım ki her tezin antitezi vardır.

CBR250 forumunda 5-6 ay önce bir arkadaş ciddi bir araştırma ve kağıt üzerindeki verilerden değerleme yapmış ve bizlerle paylaşmıştı.

Bu verilere göre Tek Silindirlik CBR250'nin 2 silindir ve beygir fazlası olan Ninja250R'dan her d/dk aralığında daha fazla ivmelendiği ve daha yüksek performans alındığı yazıyordu.
    İnanamadım, kendim kontrol ettim tüm verilerini, hatta işi abartıp d/dk bazında stock dyno çizelgelerini incelemiştim. Adam haklıydı CBR250 Ninjayı resmen ivmelenme ve hızlanmada dövüyordu Verileri araştırıp herkes karşılaştırabilir ve bu sonuca ulaşabilir.

Hyosung'un parça fiyatlarının Kawasaki'den uygun değil çok daha uygun olduğunu, uygun olmadığını varsaysak bile alternatifinin ciddi anlamda kat be kat fazla olduğunu kesinlikle ve kesinlikle düşünüyorum. Z-Moto ile Ninja250 parça fiyatları hakkında hiç görüştün mü bilmiyorum ama Honda ile arasında uzay kadar fark mevcut, Hyosung ile arasında ise dağlar kadar fark mevcut.
    Bu yeni birşey değil, zaten piyasayı sanayiyi bilen kontrol ve takip eden bilir ki Kawasaki parçaları sadece tek bir model bazlı değil her modeli için kıyaslanamayacak derecede pahalı.

İdeal gidenin Hyosung olduğuna katılmıyorum, zaten şunu da bilmeliyiz ki hiç birimizin 250CC motorları 180/185km hızlara çıkmıyor, bunu kendimiz de deneyebiliriz;
    Açık havada iyi bir GPS aleti kullanıp süratimizi ölçtüğümüzde CBR250 dahil Hyosung ve Kawasakinin 250CC modellerinde süratin devir saatinde yaklaşık %10 fazla gösterdiğini görebiliriz ki bu Berkan abi'nin(Altın Elbiseli Adam) daha önceki programlarından da görebiliriz, kendisi de test etmiştir. Bu arada Hyosunglarda Redline olayı bitti.

Demem o ki zaten çok yüksek süratlar yapamıyor bu motorlar, kalkış için Ninja mı Hyosung mu önde bir yorum yapamam/denemedim fakat ivmelendikten sonra Hyosung'un daha süratli olduğuna kalıbımı basarım. Bunu hem deneme fırsatım oldu; tecrübe edindim, hemde gözlerimle şahit oldum.

Ninjanın 6 vites olmasını bir avantaj olarak gören arkadaşlarımız olacaktır, bilgilendirmek açısından bu motor 249CC / 33 Beygir bir alet, böyle ufak kapasite motora 6 vites koymak kullanıcı zora sokacaktır zira Ninja kullanıcıları(sadist olmayanları) genelde çok fazla vites değişiyoruz, vites aralıkları çok dar diye şikayet te ediyorlardır.

Kimseyi bildiğinden geri döndürme çabam yok, herşey tecrübe ile sabittir tabiki lakin gerçekleri görmezden gelmek haksız yere eleştiri yapmaya neden oluyor.

Son olarak yakıt konusuna da değineyim, verdiğim datalar 100km/h üzerinden yapılan değerlemelerin sonucudur. Düz mantık çalıştırırsak iyi giden çok yakar, Hyosung'un fazla yakması bu sebeptendir. 2012 GT250r EFI'ler için konuşursak ki bu sanırım sizinde kullandığınız motor, sıkıştırıldığında 5.9 litrelere kadar görebiliyor, sıkıştırmaktan kastım gazı kesmemek.

Burada bir link var, 5 kişi de bu link içerisinde oylama yapmış, Hyosung ortalama 3,78lt/100km yakıt tüketiyor, bence daha az 3.5lt falandır ama elimizin altında bu bilgi varken paylaşalım.
    Sitenin değerlemelerine ben pek inanmıyorum, kullanıcı değerlemeleri daha önemli illaki fakat Kawasaki içinde bir link mevcut. Herkes biliyordur illaki ama yinede bulunsun, fazla mal göz çıkarmaz

http://www.yakittuketimi.net/hyosung-gt-250-r/

http://www.yakittuketimi.net/kawasaki-ninja-250r/
    Hocam ninja 250r beyaz sol alt grenaj Z-moto satış fiyatı 980TL dir Aynı grenajın hyosungtaki satış fiyatı 2011 ve sonrasında ( sırf sticer farklı die) 780tl dir ama eski grenajları yine siyah olarak eski sticerlar sol 310-sağ 410tl almak mümkün kuralkandan cbr250r a gelince tri color un aynı grenajı 170tl Bunu Geçtim Hyosung fazla yakan bi model değildir özellikle 2011 ve sonrası yani EFI ler hele hele 5.9LT hayal bi değer ben mümkünatı yok bu dediğin değerler ninja 250r değeri çünkü alet 13 bin devirden sonra redlineye giriyor hyo gibi 10.5 devirden sonra değil hyosung ta gaz kesmeden sürekli 160km gibi hızlarda undocap yakıt değerini yapmıştı 4.9LT demişti ki ben 4.3LT yi geçiremedim bu alete bu dediğim değerlerde yani yapılması zor değerler 3.2lt yaktığımıda biliyorum 110-120 sabit giderek he ninjalı arkadaşım var adam min 4.5 civarı max 6.1lt civarı yakıyor bu motor yapısından kaynaklı ayrıca 6.vites ekonomi vitesidir ve zararı yoktur mantıklıdır hyo da yok die üzüleceğimize olanıda karalamayalım

NOT:ARKADAŞLAR BEN BUNLARI OLABİLDİĞİNCE OBJEKTİF OLARAK YAZDIM SÖZLERİMDE TEK BİR YALAN VEYA KULAKTAN DOLMA BİLGİ YOK HEPSİ TAKILDIĞIM ARKADAŞ ORTAMIMDA GÖRDÜĞÜM KONUŞTUĞUM FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUĞUM OLAYLAR SAĞLIKLI BİLGİLER BANA GÜVENİP GÜVENMEMEK SİZE KALMIŞ
    brooklynnn, wolrath ve Pistolero_10 bunu beğendiler.
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Hayırlı olsun ozaman, keşke şu motorlara adam gibi lastik verselerde bu masraflar ile uğraşmasak. Bende bir takım rosso corsa istiyorum ancak bir dünya para, mecbur shinkoya devam
    fuarda pırellı ve metzellerın fıyatlarını sordum on arka bırıne 610 bırıne 660 lıra fıyat cektı

Motosikleti
    fuarda pırellı ve metzellerın fıyatlarını sordum on arka bırıne 610 bırıne 660 lıra fıyat cektı
    Metzeller M5 fiyatlarıysa michelini felan boşver kralı metzeller
    leventgocukl bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Lastik fiyatlarında ben burayı referans alıyorum çünkü motosiklet lastik fiyatlarını satıcılar malataflarının keyfine sallıyor.

http://www.motolastik.com

Ek olarak metzeller lastikler bizim memlekette bence çok abartılıyor. Hiçbir yabancı testte metzeller lastiklerin ezici üstünlüğünü görmedim.
    Bizde hiç tutulmayan bristone avon gibi markalar hep iyi sonuçlar yakalıyorlar.

Bugun lastik alacak olsam tercihim şunlar olurdu, fp olarak en güzel lastikler bunlar. Michelin almaya kalksak 100 lira pahalıya gelir.

http://www.motolastik.com/Urun/Pirelli-160-60R17-69H-Diablo-Rosso-II-pmu26372.html
    http://www.motolastik.com/Urun/Pirelli-120-60R17-55H-Diablo-Rosso-II-pmu29711.html

Gnuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler Nightshift
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2006 dan beri aynı kardeşim o rayı hiç değiştirmediler ara var

abim Gnuk arkadaşımız bilgilendirmeye çalışıyor bildiği doğru sölediği şeylerde mevcut ama hatalarıda görünmiycek gibi değil sonuçta almak istiyen adam buralarda bilgi ediniyim derken yanlış yönlendirilmesin CBR250R tek silindirli bi alet 0-100km de çok atik ve GT250R ı 0-100km de her türlü geçiyor kalkışta buda onu çok güzel şehir içi ivmelemesi torku iyi bi alet yapıyor Hyosung unçift silindiri 100-120km hızlardan sonra kendini gösteriyor ve cbr250r gerilemeye başlıyor hyosung kalkışta geçemesede ilerde yakalıyor sonrada stopunu izletiyor anlıycağın ninja 250r ise cbr250r ı 0-80e kadar geçemiyor ama sonrasında alıyor başını geçiyor hatta bayada fark atıyor şunu kabullenmek lazımki kalkışta en hantalları hyosung kalıyor bunada şaşırmamak lazım o kocaman kasa iri cüsseninde bi dezavantajı olucak sonuçta en büyük arka lastikte onda bu sölediklerime kalıbımı basarım çünkü biz kalabalık bi grubuz ve hyo ninja cbr 3 motordanda var bizzat bunları gördük.( NOT BU TESTLERDE 2011 BEYAZ NİNJA 2011 CBR250R 2011 HYOSUNG KULANILDI VE HEPSİ GARANTİ KAPSAMINDAKİ SERVİS BAKIMLI STOK MOTORLARDI UNDOCAP IN BAHSETTİĞİ NİNJJA KAÇ MODEL VE DURUMU NE BİLEMİYCEM AMA BİZİ GÖRDÜ İSTERSE EFEYE SÖLERİZ TOKATLAR

Hocam ninja 250r beyaz sol alt grenaj Z-moto satış fiyatı 980TL dir Aynı grenajın hyosungtaki satış fiyatı 2011 ve sonrasında ( sırf sticer farklı die) 780tl dir ama eski grenajları yine siyah olarak eski sticerlar sol 310-sağ 410tl almak mümkün kuralkandan cbr250r a gelince tri color un aynı grenajı 170tl Bunu Geçtim Hyosung fazla yakan bi model değildir özellikle 2011 ve sonrası yani EFI ler hele hele 5.9LT hayal bi değer ben mümkünatı yok bu dediğin değerler ninja 250r değeri çünkü alet 13 bin devirden sonra redlineye giriyor hyo gibi 10.5 devirden sonra değil hyosung ta gaz kesmeden sürekli 160km gibi hızlarda undocap yakıt değerini yapmıştı 4.9LT demişti ki ben 4.3LT yi geçiremedim bu alete bu dediğim değerlerde yani yapılması zor değerler 3.2lt yaktığımıda biliyorum 110-120 sabit giderek he ninjalı arkadaşım var adam min 4.5 civarı max 6.1lt civarı yakıyor bu motor yapısından kaynaklı ayrıca 6.vites ekonomi vitesidir ve zararı yoktur mantıklıdır hyo da yok die üzüleceğimize olanıda karalamayalım

NOT:ARKADAŞLAR BEN BUNLARI OLABİLDİĞİNCE OBJEKTİF OLARAK YAZDIM SÖZLERİMDE TEK BİR YALAN VEYA KULAKTAN DOLMA BİLGİ YOK HEPSİ TAKILDIĞIM ARKADAŞ ORTAMIMDA GÖRDÜĞÜM KONUŞTUĞUM FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUĞUM OLAYLAR SAĞLIKLI BİLGİLER BANA GÜVENİP GÜVENMEMEK SİZE KALMIŞ
    Evet bende başından beri bunu demeye çalışıyorum, karşı çıktığınız konularda şimdi benim dediklerime gelmiş olduk.
    - 5.9LT hiç olmayacak bir rakam değil, imkansız değili veya buna benzer olumsuz bir yorum getiremezsiniz, gaz kesmeden denemenizi öneririm.
    - CBR250'nin Ninja'dan atik olduğunu da belirtmiştim, her d/dk aralığında ninjadan daha verimli olduğunu ve daha iyi sonuçlar verdiğini, yine düz mantık çerçevesinde bakalım, bu makinaların kiloları belli, Ninja ile Hyosung arasında neredeyse 10 kilo fark var. Dolayısı ile Hyosung tabiki daha hantal kalacaktır. Fakat ivmelenme ardından diğer 2 motorun Hyosung karşısında zerre kadar şansı yok. Dragdan bahsetmiyorum, kısa yollu sürüşlerden de bahsetmiyorum, tekrar yanlış anlaşılmalara yol açılmasın. 2km'lik bir pist düşünün..
    - Fiyatlara da değinmişsiniz ne güzel olmuş, zaten Hondanın çok ucuz olduğunu söylemiştik, Ninja ile Hyosung arasında dağlar kadar fark var demiştik. Bu konuda da haklı çıkarmışsınız beni.
    - Yakıt konusunda da yine beni haklı çıkarmışsınız, Hyosungun Ninjadan daha az yaktığını söylemiştim, örneklemiştim. Fakat yüksek süratlerde külahlar değişecektir, Hyosung 130+ süratlarda kesinlikle ve kesinlikle Ninja'dan daha çok yakacaktır ki aradaki fark ciddi bir fark olacaktır. 6. Vites benim nezdimde bu kadar ufak bir motosiklette tamamen saçmalıktır. Yani tam anlamıyla neden yapıldığı bile belli değildir, düşük CC motorda bu kadar vites insanı yoracaktır, yormaktadır. Zaten günümüz trafik içerisinde geçerken ve vites aralıkları totalde 6 vites olduğundan çok darken, trafik içerisinde her 10metrede bir vites değiştirmek hangimizin işine gelir?
    He Ninja600 için 6 vites dersek inanılmaz mantıklıdır, kıskanılacak düzeyde mantıklıdır fakat dediğim gibi 250cc bir motorda saçmalıktan öte değil, tamamen satış stratejisidir, bunu üst birşey gibi görenler bu motorun sevdasına kapılıyor. Kendi klasmanında diğer motorlardan + olarak görünen bir özellik olarak algılanıyor.
    Bide unutmadan Ülkemiz şartlarında(trafik vs) sürekli vites değiştirme zorunluluğu hem yakıt sarfiyatına hemde parçaların olması gerektiğinden daha az sürede eskimesine, deformasyonuna neden olur. Teknik bir anektod

Motosikleti
    Evet bende başından beri bunu demeye çalışıyorum, karşı çıktığınız konularda şimdi benim dediklerime gelmiş olduk.
    - 5.9LT hiç olmayacak bir rakam değil, imkansız değili veya buna benzer olumsuz bir yorum getiremezsiniz, gaz kesmeden denemenizi öneririm.
    - CBR250'nin Ninja'dan atik olduğunu da belirtmiştim, her d/dk aralığında ninjadan daha verimli olduğunu ve daha iyi sonuçlar verdiğini, yine düz mantık çerçevesinde bakalım, bu makinaların kiloları belli, Ninja ile Hyosung arasında neredeyse 10 kilo fark var. Dolayısı ile Hyosung tabiki daha hantal kalacaktır. Fakat ivmelenme ardından diğer 2 motorun Hyosung karşısında zerre kadar şansı yok. Dragdan bahsetmiyorum, kısa yollu sürüşlerden de bahsetmiyorum, tekrar yanlış anlaşılmalara yol açılmasın. 2km'lik bir pist düşünün..
    - Fiyatlara da değinmişsiniz ne güzel olmuş, zaten Hondanın çok ucuz olduğunu söylemiştik, Ninja ile Hyosung arasında dağlar kadar fark var demiştik. Bu konuda da haklı çıkarmışsınız beni.
    - Yakıt konusunda da yine beni haklı çıkarmışsınız, Hyosungun Ninjadan daha az yaktığını söylemiştim, örneklemiştim. Fakat yüksek süratlerde külahlar değişecektir, Hyosung 130+ süratlarda kesinlikle ve kesinlikle Ninja'dan daha çok yakacaktır ki aradaki fark ciddi bir fark olacaktır. 6. Vites benim nezdimde bu kadar ufak bir motosiklette tamamen saçmalıktır. Yani tam anlamıyla neden yapıldığı bile belli değildir, düşük CC motorda bu kadar vites insanı yoracaktır, yormaktadır. Zaten günümüz trafik içerisinde geçerken ve vites aralıkları totalde 6 vites olduğundan çok darken, trafik içerisinde her 10metrede bir vites değiştirmek hangimizin işine gelir?
    He Ninja600 için 6 vites dersek inanılmaz mantıklıdır, kıskanılacak düzeyde mantıklıdır fakat dediğim gibi 250cc bir motorda saçmalıktan öte değil, tamamen satış stratejisidir, bunu üst birşey gibi görenler bu motorun sevdasına kapılıyor. Kendi klasmanında diğer motorlardan + olarak görünen bir özellik olarak algılanıyor.
    Bide unutmadan Ülkemiz şartlarında(trafik vs) sürekli vites değiştirme zorunluluğu hem yakıt sarfiyatına hemde parçaların olması gerektiğinden daha az sürede eskimesine, deformasyonuna neden olur. Teknik bir anektod
    ben 5 vites 7000dk devirde 110 la giderken arkadaşım 6.vites 8000dk devirde ninja ile 110 la gidiyor ve siz 130 dan sonra hyosung daha fazla yakıcak diyorsanız hala ben hyosung kullanmıyorum benim aletimi hyolardan ayırın tek üretim benimki dicek başka bişeyim yok ben malımı biliyorum yeni başlıyan arkadaşlarada tek önerim buralardaki bilgilere pek itibar etmemeleri yabancı forumlardan faydalanmaları !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler