Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    puser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 & GT650
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba. uzun zamandan sonra, tekrar s&t gt250 düşünmeye başladım. sürekli olarak forumu takip ediyorum. ve düzenli notlar alıyorum. aldığım notlar, buradaki yorumlar, özel mesajlarla sorduklarım ve diğer forumlardan okuduklarımdır.

notlarımda bazı sürücülerin seyir esnasında anlık devir düşmeleri yaşadıkları, ne zaman ya da hangi devirde olduğu belli olmadığını okudum. kendi kendine devir düşmesi yaşayanınız var mı?
    arka silindirde yağ terletmesi olduğunu, problem olmadığını not etmişim. bunu yaşayan, duruma müdahale eden var mı?
    bir de "statörü ex250 statörü ile değiştirilebilir, ninja 250 den mosfet Reg/Rec yedek parça olarak alınıp takılabilir." diye not almışım, bunlar sık bozulan parçalar mı?
    kendiliğinden devir düşmesi olayını ilk defa duydum. demekki forumda yazılan bazı şeyleri gözden kaçırmışım. bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadım.
    hatırladığım kadarıyla vaktinde birisi arka silindirde contadaki yağ terlemesinin resmini koymuş ve "ustam 2008 ve üzeri modellerde görülen normal bir şey dedi" demişti. ben kendi motorumda böyle bir terleme de görmedim.
    voltajla alakalı da bir sorun yaşamadım. aküm her zaman tam dolar. bakım zamanları akü kutup başlarından motor çalışırken voltaj ölçümü yaparım, 13 volt altı ve 14 volt üzeri voltaj gözlemlemedim. yüksek devirde bile.

2010 model s&t / comet (naked olanı) kullanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

Alıntı ARCHANGEL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gitti göz ağrım,dün arkaşam yeni sahibine teslim ettim.600f almayı planlıyorum ama piyasada temizini bulmak sanırımı biraz zor olacak.
    vicdansız seni, nasıl sattın güzelim motoru. daha onunla ıslak hamburger yemeye gidecektik
    hayırlı olsun inşallah istediğin gibi sorunsuz bir motorla tekrar aramıza dönersin.
    ozgurakman bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    arkadaşlar merhaba. uzun zamandan sonra, tekrar s&t gt250 düşünmeye başladım. sürekli olarak forumu takip ediyorum. ve düzenli notlar alıyorum. aldığım notlar, buradaki yorumlar, özel mesajlarla sorduklarım ve diğer forumlardan okuduklarımdır.

notlarımda bazı sürücülerin seyir esnasında anlık devir düşmeleri yaşadıkları, ne zaman ya da hangi devirde olduğu belli olmadığını okudum. kendi kendine devir düşmesi yaşayanınız var mı?
    arka silindirde yağ terletmesi olduğunu, problem olmadığını not etmişim. bunu yaşayan, duruma müdahale eden var mı?
    bir de "statörü ex250 statörü ile değiştirilebilir, ninja 250 den mosfet Reg/Rec yedek parça olarak alınıp takılabilir." diye not almışım, bunlar sık bozulan parçalar mı?

notları alalı uzun zaman oldu. o yüzden nereden ne yazdım hatırlamıyorum. aklımda suzuki xf650 vardı ancak biraz çekimserim 12-14 yaşında bir motor almaya... bu yüzden maddi durumlar sebebiyle de hyosung alayım diyorum ama kıl birisiyim. elim anahtar tutar ama yolda kalmak, garip sorunlar yaşamak istemem... bu yüzden zamanında cbf değil ybr aldım. acaba bu motor beni üzer mi?

bir de Alper KAya arkadaşımız satış ilanında motorunda 2. nesil, Delphi marka ecu bulunduğunu diğerleri gibi daewoo olmadığını bunun göz önüne alınması gerektiğini yazmış. aradaki farklar neler? daewoo beyinler arıza mı yapıyor ki? hangi üretim yılında hangi marka ecu var? yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
    öncelikle delphi beyin olayına açıklık getireyim delphi beyinlilerde 2 tane oksijen sensörü var diğerinde 1 tane.daewoo beyinlilere göre çok az da olsa daha az yaktığı söyleniyor.
    arka silindirdeki terleme olayı genelde sıkıştırılmış motorlarda daha çok görülür ustalar öyle söylüyor.terleme şekinde ise problem yok ama yağ damlatmaya başladıysa contanın değişmesi gerekir

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı Pistolero_10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle delphi beyin olayına açıklık getireyim delphi beyinlilerde 2 tane oksijen sensörü var diğerinde 1 tane.daewoo beyinlilere göre çok az da olsa daha az yaktığı söyleniyor.
    arka silindirdeki terleme olayı genelde sıkıştırılmış motorlarda daha çok görülür ustalar öyle söylüyor.terleme şekinde ise problem yok ama yağ damlatmaya başladıysa contanın değişmesi gerekir
    oksijen sensörünün sıkça oksit yaptığını veya arızalandığını okudum. sök konusu sıkıntı çift sensörlülerde de mevcut mu?
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Bende mavi akpil le katılırım.Olmaz mı ?

Alper öyle diyorsun ama benim motor çil çil motosikletti.Üzerinde 0 lastik ve egzost vardı nerden baksan 1.400 tl senin makinaya göre artısı vardı.Normal kafa kafaya gitmesi.Bak ben şimdi yeni kasasını alayım dedim.7.500 den aşağı isteyen yok.Millet satamıyor, çünkü; "ederinden fazla istiyor".Şimdi ben 2012 motoru 7.500 alsam lastik egzost koysam al sana 8.500-8.750 tl maliyet.Ben ederini yazdım 2 kişi sıraya girmişti.Daha nasıl anlatayım ......
    hocam yalnız alper benim yorumu yazan ali zan altında kalmıyım :D ama bi yorum yazıcam dedinizya en ucuz 7.500tl isteniliyor die şöle izah ediyim siz 2.el aldınız ben sıfır bu motorun sıfırı peşine 9600-9550tl almak az cok mümkün ole aldık diyelim plakası + 350tl = 9.900tl oldu sıfır değeri buna michelin ct3 lastik eklesek 900tl oldu 10.800tl + buna 350tl tiger egsoz eklesek oldu 11.150tl bunca masraf yapan adam bu aleti 7.500tl satması mantıklımı he adam bunları almaz 9.900tl lik halini 7.500tl satabilir sonuçta max 1 yıllık aletler siz kaça sattınız bilmiyorum ama özelden bana bi fiyat atarsaniz öğrenmek isterim BU ARADA Delphi beyin 2.nesil beyinlerdir suanda gelen yeni part hyolar hep delphi dir ilk makyajlı 2011 ler daewoo beyinlidir bi olay üzerine hyo böle bi değişime gitmişti ama unutum bakınmam lazım 1-2 +sı var işte müthiş bi farkı olmasada

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:20 ----------

Alıntı dogus2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben ne zaman baksam satılacak insanlar zorla temiz motor almak istemiyor alıyor 5bin kmde bakımsız 15binde krank kırıyor kol çıkarıyor sonra markayı kötülüyor bunu sadece hyosung için demiyorum.
    motorun km resi bir etkendir ama yüzde 30luk bi etkendir motor ömründe önemli olan motorun nasıl kullanıldığı nasıl bakıldığı yağına suyuna ne derece önem verildiğidir hyosung 2.el alan özelikle 2007-2008 modellerden bahsediyom alan kişiler coğunlukla herkez üstüne alınmasın artist ve hava atıp mahallede imaj yapmak peşinde olan düşük bütçeli motorla teknik anlamda bi bilgiye sahip olmıyan insanlar oldugundan sonra aletin adı çıkıyor ben km reden cok once motorun diriliğine sonra satıcının sözlerine ve bakmaya gittiysem hareket ve tavırlarına sonrada ustamın yorumlarını dikkate alırım nice motorlar var 30 binde ama 15bindekinden daha diri nolur şu km re takıntımızı bi kenara bırakalımda yavaş yavaş bu km düşürme pazarınında önüne geçelim
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    oksijen sensörünün sıkça oksit yaptığını veya arızalandığını okudum. sök konusu sıkıntı çift sensörlülerde de mevcut mu?
    tam olarak emin olmamakla birlikte bu sorunun eski kasa enjeksiyonlularda daha çok olduğunu duydum fi ışığı falan yakanlar oluyodu...

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Bende mavi akpil le katılırım.Olmaz mı ?

Beraber gideriz değil mi sabit. Senin uzun yol tecrüben yeter ....
    Ekipmanla gelirsin artcı alırız artık seni ne yapalım. Sen begen zaman uygun gidilir neden gidilmesin benzin senden olduktan sonra dogubeyazıta bile giderim
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

dogus2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yalnız alper benim yorumu yazan ali zan altında kalmıyım :D ama bi yorum yazıcam dedinizya en ucuz 7.500tl isteniliyor die şöle izah ediyim siz 2.el aldınız ben sıfır bu motorun sıfırı peşine 9600-9550tl almak az cok mümkün ole aldık diyelim plakası + 350tl = 9.900tl oldu sıfır değeri buna michelin ct3 lastik eklesek 900tl oldu 10.800tl + buna 350tl tiger egsoz eklesek oldu 11.150tl bunca masraf yapan adam bu aleti 7.500tl satması mantıklımı he adam bunları almaz 9.900tl lik halini 7.500tl satabilir sonuçta max 1 yıllık aletler siz kaça sattınız bilmiyorum ama özelden bana bi fiyat atarsaniz öğrenmek isterim BU ARADA Delphi beyin 2.nesil beyinlerdir suanda gelen yeni part hyolar hep delphi dir ilk makyajlı 2011 ler daewoo beyinlidir bi olay üzerine hyo böle bi değişime gitmişti ama unutum bakınmam lazım 1-2 +sı var işte müthiş bi farkı olmasada

motorun km resi bir etkendir ama yüzde 30luk bi etkendir motor ömründe önemli olan motorun nasıl kullanıldığı nasıl bakıldığı yağına suyuna ne derece önem verildiğidir hyosung 2.el alan özelikle 2007-2008 modellerden bahsediyom alan kişiler coğunlukla herkez üstüne alınmasın artist ve hava atıp mahallede imaj yapmak peşinde olan düşük bütçeli motorla teknik anlamda bi bilgiye sahip olmıyan insanlar oldugundan sonra aletin adı çıkıyor ben km reden cok once motorun diriliğine sonra satıcının sözlerine ve bakmaya gittiysem hareket ve tavırlarına sonrada ustamın yorumlarını dikkate alırım nice motorlar var 30 binde ama 15bindekinden daha diri nolur şu km re takıntımızı bi kenara bırakalımda yavaş yavaş bu km düşürme pazarınında önüne geçelim
    Aynen öyle çok kmdeki motorlara dandilk diyorlar sonra 10bin kmdeki motor alıyorlar bakımsız sonra krank kırdı kola çıkardı oluyor sizin motor çok temiz ama km yüzünden almıyor olabilirler.
    Aşk tutkuyu ortaya çıkarmasaydı o 2 tekerin üzerinde gitmezdim

Motosikleti
    Cbr 250
    Selamun aleyum, Merhabalar bende aranıza yeni katıldım. İsmim Kerem yaş 19 ve İstanbul da oturuyorum. Uzun zamandır takip ediyorum ama üye olmak yeni nasib oldu üye alımı kapalıydı hyosung gt250r alıcam ins 3-5 aya parayı toparlayıp buradada tecrübeleriniz ve bilgilerinizden yararlanmak isterim motor ve motorlar hakkında pek bilgim oldugu soylenemez simdiden tesekkurler. Hayırlı günler..
    Kelebek gibi uçar arı gibi sokarım .. Dans et şampiyon ...

ARCHANGEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 FAZER 8
    Alıntı puser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendiliğinden devir düşmesi olayını ilk defa duydum. demekki forumda yazılan bazı şeyleri gözden kaçırmışım. bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadım.
    hatırladığım kadarıyla vaktinde birisi arka silindirde contadaki yağ terlemesinin resmini koymuş ve "ustam 2008 ve üzeri modellerde görülen normal bir şey dedi" demişti. ben kendi motorumda böyle bir terleme de görmedim.
    voltajla alakalı da bir sorun yaşamadım. aküm her zaman tam dolar. bakım zamanları akü kutup başlarından motor çalışırken voltaj ölçümü yaparım, 13 volt altı ve 14 volt üzeri voltaj gözlemlemedim. yüksek devirde bile.

2010 model s&t / comet (naked olanı) kullanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

vicdansız seni, nasıl sattın güzelim motoru. daha onunla ıslak hamburger yemeye gidecektik
    hayırlı olsun inşallah istediğin gibi sorunsuz bir motorla tekrar aramıza dönersin.
    Valla sorma aykut arada bir şeytan dürtüyor işte,inşallah ey yakın zamanda yeni motosikletimle aranızdayım.Islak hamburgeri unutmuş değilim aklımda...

Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Alper kusura bakma ali'ye hitaben yazacağıma senin adını yazmışım. 2. el fiyatlarına gelince şöyle özetleyeyim ilanları takip edersen göreceksinki fiyatı mantıklı olan makinalar en fazla 1 ay bekliyor.Sanırım bu herşeyi özetliyor.Şu plaka masrafına gelince şuan alcağın motosikletin ruhsat ve alım satım masrafı 0 km motosikletle çok ta farketmiyor.Yine sigorta ödüyorsun,yine 1 ay sonra bandrol ödüyorsun,noter masrafı ödüyorsun geriye ne kaldı ki?

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekipmanla gelirsin artcı alırız artık seni ne yapalım. Sen begen zaman uygun gidilir neden gidilmesin benzin senden olduktan sonra dogubeyazıta bile giderim
    Bak bu sözün beni rahatlattı sabit , madem öyle ben arama bölgesini biraz daha genişleteyim şöyle kars'a kadar falan
    Bir gün mutlaka ...

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Bak bu sözün beni rahatlattı sabit , madem öyle ben arama bölgesini biraz daha genişleteyim şöyle kars'a kadar falan
    Her türlü hic sorun yok bana bahane lazım zaten :D cumadan sen gider üzerine alirsin pazar geri döneriz birlikte ama senin g... yermi karstan gelmeye onuda düşünmek lazım benim tek günde 800 km ortalamam var :D

ARCHANGEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 FAZER 8
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her türlü hic sorun yok bana bahane lazım zaten :D cumadan sen gider üzerine alirsin pazar geri döneriz birlikte ama senin g... yermi karstan gelmeye onuda düşünmek lazım benim tek günde 800 km ortalamam var :D
    Müdür arının kovanına çomak sokma benim kontak kapamadan 170 km yol yapmışlığım var yer yer merak etme.Gözümüz çok şükür karadır.
    zenon bunu beğendi.
    Bir gün mutlaka ...

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Müdür arının kovanına çomak sokma benim kontak kapamadan 170 km yol yapmışlığım var yer yer merak etme.Gözümüz çok şükür karadır.
    Sen yakın ilere bakabilirsin Kars, Adana biraz abartıda olsa temiz yakın yer olursa neden olmasın sen kendin bile getirirsin cok dert degil ciddi motor yükseldikce konfor ve kullanımda kolaylaşıyor ;)

çelikatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar xenonu taktım çok güzel oldu şimdiye kadar el feneriyle geziyormuşum onu anladım.fakat malesef kendim montajlamadım fotoda çekemedim.xenonu taktığım andan sonra kimse önümde gitmiyor ya yavaşlayıp yol veriyorlar yada basıp gidiyorlar acaba milletin gözünümü alıyor far yükseklik ayarını en aşaya indirdim ama genede göz alıyor galiba milletin kaçışmasından öyle anlıyorum.

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Bariz şekilde önünden kaçıyorsa araçlar kesinlikle göz alıyordur. Çokça yaşadığım berbat bir durum, hemen far ayarınızı yaptırmanız gerekli. Dikiz ve orta aynadan sizin farınız direk sürücünün gözüne yansıyor, tüm dikkat dağılıyor.

GT250r farları mercekli gibi duruyor dıştan bakınca ancak emin değilim eğer mercekli ise farı taktırdığın yer ona güzel bir ayar yapabilir, mercek yoksa xenonları çıkarmanız en doğrusu olur çünkü ne yapsanız ışığı kontrol edemezsiniz.

aslında önümdeki aracın bagajından yukarı vurmuyor ışık arabanın içini aydınlatmıyor ama nedense kaçışıyorlar. belkide motorun görüntüsü ürkütüyordur milleti.motosikletten anlamayanlar yanaşıp abi 300 basıyomu diye soruyorlar hele benzinlikllerdeki pompacılar roket gibi geliyo şunun önünden çekileyim,de diyor olabilirler en iyisi arabamın arkasına motoru çekip arabaya binerek kendim denemek.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı çelikatlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında önümdeki aracın bagajından yukarı vurmuyor ışık arabanın içini aydınlatmıyor ama nedense kaçışıyorlar. belkide motorun görüntüsü ürkütüyordur milleti.motosikletten anlamayanlar yanaşıp abi 300 basıyomu diye soruyorlar hele benzinlikllerdeki pompacılar roket gibi geliyo şunun önünden çekileyim,de diyor olabilirler en iyisi arabamın arkasına motoru çekip arabaya binerek kendim denemek.
    55w taktırdıysanız bu gayet normal. aslında 55w illegalden de öte, insalık dışı bir ışık sistemi... 35w ve doğru ayarda hem yeterli görüş hem de fazla göz almayan bir yapı var... üstelik xenon'un ilk açılmadaki fazla yüklenme işi 35w ta daha tehlikesiz.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Motorun önünü bir duvara 3-4 metre mesafe kala çevirin ve farları yakın, far çizginizi kontrol edin. Öyle bagajdan aşağısını aydınlatmıyor demek tam doğru değil.

http://www.xenonmercek.com/images/mo...k/100_6855.JPG

bu görüntüyü olmuyorsa duvarda sorun var demektir.

gidip kendi arabamdan kontrol ettim şimdi.gayet başarılı olmuş göz almıyor ışık dağanık yayılmıyor aynadan baktığımda ışık yumağı görünmüyor motosiklet komple gözüküyor üç aynadanda yakın uzak kontrol ettim yansıma yapmıyormuş. galiba motorun görüntüsünden korkup yolumdan çekiliyormuş herkez.. ayrıyetten taktımız xenon 12v 35w,dır.açıldığı ilk 15 saniye haricinde orj 55w holejen ampülden daha az elektirik çeker tüketir. doğru ayarlandığında kesinlikle tavsiye ederim orj far el fenerinden farksız.

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Motorun farını duvara yansıtıp denediniz mi ? Asıl referansınız o olmalı çünkü. Bunun yanında xenonlar kaça mal oldu, verimi dediğinize göre güzel. Ben angel düşünüyorum farlara gündüz farı olarak.
    1-2 aya ebaydan getirtcem forumdan isteyen olursa topluca getirebiliriz.

Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    arkadaşlar xenonu taktım çok güzel oldu şimdiye kadar el feneriyle geziyormuşum onu anladım.fakat malesef kendim montajlamadım fotoda çekemedim.xenonu taktığım andan sonra kimse önümde gitmiyor ya yavaşlayıp yol veriyorlar yada basıp gidiyorlar acaba milletin gözünümü alıyor far yükseklik ayarını en aşaya indirdim ama genede göz alıyor galiba milletin kaçışmasından öyle anlıyorum.
    Abi xenon takmışsın. Hayırlı olsun.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler