Hyosung comet Naked 153kg.
R modeli 173kg
Benim ilk motosikletim gt250. Daha önce hiç motosiklet sürmedim(1km dahi sürmedim).
Yorucu motosiklet diyorlar. Ben kullanırken hiç yorulmuyorum. Motosikletimi gerçekten çok seviyorum. Şimdiye kadar bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı.
Boyum 168. olduğu için ağırlığı dengelemekte çok zorlandım. 4-5 defa olduğu yerde düşürdüm. Ya sinyal camı kırıldı ya da ayna. Bu zımbırtılara iyi para verdim
Grenajlarım şansıma hiç çizimledi.
Direk koruma takozu takamıyorsun illaki özel yaptıracaksın.
Benim görüşüm 100-150cc motosikletler çok tehlikeli. Çünkü sollamaya çıkamıyorsun! Güç, onu kullanmayı bilen için çok yararlıdır. Baktım ki bir kamyonun arkasındayım kum taş atıyor. Gazı açtığım gibi 130 140 ve kamyonun önüne geçip 110 120 ile yoluma sakince devam ediyorum. Bunu 150 ile yapamazsın. İllaki emniyet şeridine girmen gerekecek. ya da o şekilde yola devam edicen.
Baktım ki düzgün gitmeyen bi adam var, düzgün istiflenmemiş bir kamyon var gazı açtığımda aynada çok geride kalıyorlar ve kendimi tehlikeden uzaklaştırıyorum.
500km tecrübem varken istanbuldan ayvalığa gittim rödajı uzun yolda temiz bir şekilde tamamladım. Hiç bir sorun yaşamadım.
Motosiklet 2500km deyken Karadeniz turuna gittim yanımda cbf 150 vardı. ortalama 90 110 arası hızlarda gittim. 4800km(tam da ikarus sendromu dedikleri km civarında) de yayladan aşağı inerken 10km hızla tekerlek mıcıra geldi motoru yan yatırdım sol olduğu gibi haşat oldu.Derin olmayan ama boya isteyen dünya kadar çizik. Gezideydik ve 3 kuruşluk plastik için moralimi bozmadım. gezdik karadenizi. Dönüşte safranboluda. Karayollarının allah belasını versin bir ada yapmışlar yuvarlak olan kısmı mıcır atmışlar 20cm kalınlığında! 90la giderken bi anda önüme çıkınca frenledim ama duramayınca en son yaklaşık 25km ye kadar düştüm ama motoru orda yan yatırdım diğer tarafta bir güzel çizildi. Tamam oldu
Moralimi yinede bozmadım. Amasrada gezdim dolandım ve istanbula geldik.
Hepsi ufak tefek ama her parçada lokal boya oldu. Yeni gibi olmasını istediğim için Atatürk otosanayide motosiklet boyacısı hasan ustaya 550tl verip boyattırdım. Full boyatsam herhalde 1200tl isterdi :D
Adam bir boyadı yenisinden farkı yok. Sedefli boyayı herkes yapamaz ama adam çok güzel yaptı.
Eğer motosikletim naked olsaydı. Bu kadar masrafda çıkmazdı. Ben yine de o dönemi şanslı geçirdim. Zaten grenajları artık çok takmıyorum Naked gibi kullanıyorum. 2011 motosiklet 18500km oldu.
Şimdi güzelce grenajlarını takıcam ve motosikleti satıp gt650 naked almayı düşünüyorum.
Şimdi sen bu olayları kendine göre yorumla artık ne çıkarırsan ona göre düşün.