şöyle birşey söyleyeyim en az 6-7 ustaya sordum... fiyatlar o kadar değişken ki anlam veremedim. bir usta 250 liraya motoru indiririm diyor sen parçaları alırsın ben takarım diyor bu yap boz değil ki şimdi bana açıklaması çok basit geldi , diğer bir usta 750 liraya motoru indiririm ama ne söylersem alırsın diyor krank piston egzantrik zinciri deb. balatası ne eksikse yapalım diyor e usta bu iş bana kaça patlar belki toplam 2000 lira duruma bağlı diyor , bir başkası bana 1500 lira ver gerisine karışma motoru sana tereyağı gibi teslim ederim diyor , öbür usta hallederiz diyerek fiyat bile vermiyor... sonuçta kapalı kutu belki sadece pistonda sorun var belki hem piston hem krank hem silindir bilmiyorum ama korkuyorum
görkem arkadaşımız bir şey söylemişti krank kırdıktan sonra yapılıpta ayar tutmayan bir motordan bahsetti. şimdi ben bu motoru yaptırayım ya dikiş tutmazsa ? hadi diyelim ki yaptırıp sattım verdiğim parayı kurtardım , bunu alan adama yazık . onun yerine ya yok pahasına elden çıkarırım , yada komple gözden çıkarıp bir kenara bakıp bakıp hatırlayacağım bir hatıra niyetine saklarım.
yanlış anlaşılmasın ben öğrenciyim ve part time olarak çalışıyorum , kazandığım para harçlığıma , benzinime ve kredi borcuma yetiyor... benim için ciddi bir rakam 1000-1500 lira ha deyince çıkarıp verebileceğim birşeyde değil.
bu başıma gelen olaydan sonra hyosung hakkındaki düşüncelerimde değişti , her motorda ikinci el alırken dikkat edilmesi gerekir ama hyosung ta ince eleyip sık dokuyun arkadaşlar , varsa aynı şehirde bu motoru kullanan biri ; ulaşın,ikna edin motoru ona kullandırın ... ben bu motoru almak için 5bin T L kredi çektim , 6800 olarak geri ödeyeceğim , şimdi 2000 lirada masraf çıksa 8800 eder ,, egzosunu değiştirdim ettim ve değişmesi şart bir kaç parça daha var toplam 300-500 de bu tutsa etti mi 9000 lira
acele ettim , acemilik ettim ... ustaların yakasına yapıştım ben bu motoru böyle böyle kullandım , şu zamanda şunu yaptım , bu zamanda bunu ettim yanlış birşey varsa söyleyin ileride motor aldığımda yapmayayım aynı hatayı dedim , motoru bana satan arkadaşın kulaklarını çınlatmakla yetindiler.
anlatmak istiyorum paylaşmak istiyorum çünkü içim içimi yiyor kusura bakmayın , anlayışınız ve sabrınız için tşk' ederim