Estağfurullah,ama bir çözüm bulmaya çalışın bu işe,çünkü bu kilit filan geçici çözümler.
@burakermis
Bende başımdan geçeni anlatiyim sana gecen yaz icin.Normalde motoru koymam icin bi dükkan var, dedeme ait kullanılmayan bi dükkan ama bazen kapı önüne araba parkediyo, birde evime 400-500 metre falan uzakta diye uğraşıp oraya koymazdım hiç. Cıkmaz sokakta oturuyorum ben, arabaların giremediği dar bir yer, mekan olarak normal sokaklardan bir nebzede olsa daha güvenli.Motora disk klidi takmıştım, zincirle kepenklere kitlemiştim.Hatta yeni yıkadığımdan dolayıda üstünü örtmüştüm branda ile.Sabah bi baktım branda yerde.Rüzgar falan ucurmuştum dedim önemsemedim.Aynı gün öğlen komşular kadınlar beni bi kadına yönlendirdi.Sonra benimle konuşmak isteyen kadın anlattı, sabah ezanına doğru 2 tane genç gelmiş, brandayı falan kaldırmışlar hafiften ses cıkartmışlar, zincir sürtünmüşmü artık noolmuşsa.Bu kadın işte cama cıkmış bu saatte nooluyo diye, cocuklarda kadını görünce sakince brandayı tekrar örttmüşler motorun üstüne ereti bi şekilde ve sakince uzaklaşmışlar.O gündür daha dışarı bırakmıyorum.Dükkan olmasa bile apartmanın icine sokuyorum.Bu zincir, disk klidi vs. cocuk oyuncağı yahu, 30 saniyelik işleri var.O yüzden başına gelmeden dikkat et bence.
böyle bir sistem vardı:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...u-izleyin.html
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Arkadaslar sezon acildi. Tabi hirsizlarinki de. Eger kapali parkiniz yoksa.otoparka birakin.evinizden 250m uzak diye usenmeyin
---------- Post added at 07:35 ---------- Previous post was at 07:33 ----------
Sonra cok aglarsiniz. Kamera olsa ne olur.adam yuzunu kapatir.motoru calistirir giderken de el sallar size
---------- Post added at 07:44 ---------- Previous post was at 07:35 ----------
Dun motosikleti yikadim guzelce sildim.arkadasa gitmek icin e5 e ciktim yagmur basladi ve motor les=(
motor oradan tuvaletini yapıyor... onun da canı var
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
hehehe boşver hayvanları ya ne güzel yatacak yer bulmuşlar, bizim bahçe de kedi dolu; ne zaman motora binecek olsam arka sele, ön sele ve depo üzerinde pati izleri oluyor bezle silip biniyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------
bizim motorlar yağmur hiç gelmiyor ya hu, hemen "çamur abi" oluyolar
BİLGİ
arkadaşlar,motordan kedileri uzaklaştırmak için,epey yazı okumuştum.bildiğiniz gibi kedi spreyleri var.ama pratikte denenmiş olan yöntemler de var.mesela,motorun brandasına çiğ kahve veya shelltox sıkmak gibi,ben shelltoxu denedim ve sonuç aldım.sizde deneyin isterseniz.
Güvenlik şart Yurduma 500-600 m deki kapalı otoparka koydum bende.
Alarm, disk kilidi, zincir, branda hepsi var. Alarmı kullanmak istemedim çünkü berkay8 in de dediği gibi alarmım aküye bağlı ve aküyü bitirir. Bide çalınmayı geçtim motora bi anda verilebilecek en küçük bi zarar çizik, devrilme, ayna sinyal kırılması bunların parası otoparka aylık vereceğimiz parayla eşdeğer olur. Stresi yeter zaten.O yüzden hergün üşenmeden o yolu yürüyorum
150HS > 2008 ST > 2012 ST >
VE KRANK KIRILDI...LÜTFEN OKUYUN YARDIMINIZ LAZIM
Bugün sabah evden çıktım hiçbirşey yok , herşey yolunda motoruma bindim ... okula gittim sağa sola gittim neyse derse girdim ettim dersten çıktıktan sonra kız arkadaşım motoru çalıştırdı. her zamanki sesten farklı bir ses geliyordu ... kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım bişey pat pat diye vuruyodu sanki traktörmüş gibi motorun sesine ek olarak farklı bir ses daha geliyordu...
zaten yağ değişimine gidecektik dersten sonra neyse dedim böyle gideyim gitmişken motoruda gösteririm.
bir ustaya uğradım %85 krank motoru 250 liraya indiririm parçaları sen alırsın dedi bende işçilik 250 lira alırım dedi.
tamam ben her zaman koyduğum yağı koyayım motora dedim ve çıktım yağ koysanda birşey farketmez dedi ama dinlemedim. geçen yağ değişiminde beni kazıklayan ustaya bir sorayım dedim
motoru dinlettim ustaya ve ustanın cevabı bu egzantrik zincirindenir bi bakalım dedi neyse 1 saate yakın motorun grenajlarını depoyu söküp bişeyler yaptı egzantrik zinciriyle fln ,bir çözüm bulamadı ya piston ya krank olduğunu söyledi ... dedim ne yapacaz ? sen 1500 lira getir gerisine karışma ben parçalarıda alır TEREYAĞI yaparım dedi tamam dur bakalım dedim ve çıktım.
yağı değişmiş ve kurcalanmış motorumu usta ve çırağı topladıktan sonra kullanma bunu çek evine otoparkına parayı tamam edince gelirsin dedi.
atladık tekrar kız arkadaşımla motorun üstüne 3-4 km sonra tarif edemeyeceğim bir ÇAAAAT sesi geldi hemen debriyajı sıktım ve kontrollü bir şekilde sağa çektim, sağa çektiğimde motorun alt kısmından dumanlar çıkıyordu ve oluk oluk yağ akıyordu . ne olduğunu anlayamadık daha doğrusu olayı tam olarak idrak edemedik o panikle yanıyoruz heralde diye... kontağı kapatıp dumanı geçtikten sonra boşa alıp sırtlandık motoru. 500 m ileride tekrar çalıştırmayı denedim, belki usta uğraşırken üzerinde kalan yağ yanmıştır diye... çalıştırmayı denediğimde 288 yada e88 mi tam anlayamadım ama 88 i net gördüm birde üstte hiç görmediğim bir ton ışık yanıyordu yağ ışığı flnda... motor marş basmadı bir kere tık sesi geliyor sonra susuyordu . kontağı kapatıp tekrar denediğimde şu meşhur FI ışığını gördüm ne anlama geldiğini bilmiyorum çok duydum ama anlamını bilmiyorum... marş basmadı alt sakala dolan yağı yolda döke döke vardık eve motoru çektim kenara ve çıkıp sizlere bu yazıyı yazdım birde komple krank fiyatına baktım ...
şimdi bu olay canımı anlatamayacağım şekilde sıktı ... 1000-1500 lira verip krank piston değiştirip binmeye devam etmeli miyim ? yaptırıp satmalı mıyım ? yada direk bu haliyle satıp kurtulmalı mıyım ?
eğer yaptırırsam tekrar başım ağrır mı ? tekrar böyle ciddi bir sorun yaşatır mı ?
Lütfen benim için çok değerli olan yorumlarınızı esirgemeyin...
çok gemiş olsun kardeşim paran varsa yaptır 7 8 bine satarsın sonra git bi honda al sıfır taksitlede veriyorlar 12 ay peşin fiyatına ödersin sen rahat kafan rahat motor rahat 5 6 yıl binersin demek geliyor içimden burda gizliden motor satıp da söylemeyenler oldu 6 7 8e yakın. bine yarı ölü motorları hertürlü akrobasi harekleri denenmiş. gt ler kalitesiz değil kullananları çoğu kalitesiz kullanıcılar sanada biri kaptırmış işte nede olsa başlangıç motoru her türlü hırs heycan adrenalin hava atma ölümüne gaz verme .... saymakla bitmez bilerek lades demek ikinci el hiç kendini üzme durumun neyse o ölçülerde git saygılarla
Herkese merhaba.
Scooterim vardı üzerine 2500 tl koyup aldığım hyosung gt 250 r'ın yağ yaktığını öğrendim. Egostan beyaz dumanlar çıkıyordu. Üste krank silindir ve ust kapak değişmesi lazım dedi.
Traktör sesi gibi çalışıyor motor. Bunların çıkmasını veya sıfırını nerden ve ne kadara temin edebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Önceden de vardı galiba söylüyordun vuruyor diye keşke sorunun başında gösterseymişiniz hocam belki daha az masrafla daha küçük işlemlerle kurtarırdınız.Çok büyük geçmiş olsun. Böyle olayları duydukça üzülüyorum Allah kimsenin başına vermesin
150HS > 2008 ST > 2012 ST >
bugün servise gittik ve fren olayını da çözdük arkadaşlar. fren hortumu arka lastiğe sürtünerek aşınmış ve erimiş. büyük ihtimalle iki kişi binince oldu. çünkü arka seleye biraz ağırlık uygulayınca hortum esneyerek lastiğe yaklaşıyordu. fren hortumunu tutan bir aparat var, hortumun dışarı çıkmamasına ve artçı alınca lastiğe sürtmemesine dikkat edin
eod arkadaşım inan çok üzüldüm,geçmiş olsun.
hayvanın biri aynamın dibini kırdı...
Allah'tan yedeği var...
deli oldum yav...
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)