Alyen anahtar almanız gerekli. Sanırım 4 numara ama siz komple takımını alın. 5 tl civarı...
Alyen anahtar almanız gerekli. Sanırım 4 numara ama siz komple takımını alın. 5 tl civarı...
http://youtu.be/DcnXtZQvbFw
Arkadaşlar Türkiye'de bu egzozdan gördünüz mü hiç acaba ?
[U][B][COLOR="#FF0000"]Aşk-ı[/COLOR] [COLOR="#000000"]Şehir[/COLOR][/B][/U]
[B][U][COLOR="#000000"]Es[/COLOR] [COLOR="#FF0000"]Es[/COLOR][/U][/B]
yakıt 100km'de 4-5 lt arası deniyor ama bende hesaplamadım hiç haftalık 30-40 arası atıyorum yetiyor bana , her işimi motorla hallediyorum
eğer yolun düşerse güllük lcwaikiki'de çalışıyorum , motor çalıştığım günler hep mağazanın önünde yada öğrenciysen kampüstede buluşabiliriz ^_^
---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:37 ----------
http://youtu.be/Kp0Wli8PqDM
bnm eski egzos mesela ^_^
Arkadaşlar iyi geceler öncelikle herkese...
Uzuuuuun zamandır okuyucu olarak takipteydim bu konuyu. Ve yine bir o kadar uzuun zamandır GTR250R aşkıyla yanıp tutuşuyordum. Şükür maddi durumum motoru alabilecek düzeye geldi.
Öncelikle şimdiye dek sadece scooter kullandım motosiklet vasfında. Vitesli deneyimim olmadı ancak yorumlardan da sık sık gördüm ki benim gibi olan kişiler varmış zamanında ve alışmışlar da vitesliye.
Hiç vitesli deneyimim olmadığı için 2-3 ders artık ne kadar da kendimden emin olursam özel ders almayı düşünüyorum. Sonrasında iş motor alımına gelecek tabi. Ama sık sık sahibinden.com'u takip ettiğim kadarıyla çok oynak fiyatlar ve KM'ler var.
İstanbul/Pendik'de ikamet etmekteyim. Diyelim ki bir motor beğendim ve ustaya göstermek istedim. Bu yakınlarda önerebileceğiniz bir usta var mıdır? Bana bu motor sağlamdır veya işe yaramaz diyebilecek?
Teşekkür ederim şimdiden.
Bi arkadaşınızda akrabanızda yokmu, cin malı vitesli dandik bi motor, hic olmadı koruma demirli bi cbf falan.Yani düşüp kalktığınızda sorun olmıcak bi motorda, kısa sürede olsa bi pişseniz sizin icin iyi olur. GT R dan düşerseniz grenajlar falan mahfolur.Hem ağırlığı ve oturuş pozisyonuyla yeni öğrenen bi adama sorun cıkartır.Yani debriyaj gaz fren kombinasyonunu bi yandan ayarlıcaksınız, bi yandan yatarak sürmek zor gelicek, bi yandan da motor ağır, gidon acısı dar, hakimiyeti zor.
Oralarda ST Kanuni servisi varmı bilmiyorum, herhangi bi usta bulup götürsende bakar hemde cuzi bi miktar alır, en azından km orjinalmi neresinde ne sorun var bunları söyler ama hiç bi şekilde garanti vermez, kapalı kutu sonuçta.
Hayırlı olsun bugay, ne kadara verdin ?
doğru söylüyorsun, katılıyorum... cahile laf anlatamıyorsun bir de lafı çeviremeyince başlıyor üstüne hakaret seviyesizlik felan yapmaya... insan yerine koyup muhatap olmıycan aslında hata bizde bu arada motorumu sattım Tolgaya hayırlı uğurlu olsun...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------
ortaya laf atıyorsun da motorum bozulsa motorum bozuldu derdim... hala aynı şeyleri sayıklıyorsun herkes sen gibi kullanmıyor motoru... her türlü hakareti seviyesizliği yapıyosun bi de hala gelmiş pişkin pişkin gülüyorsun... motorumu da sattım sor bakalım yeni sahibine ne kusuru varmış da söylememişim... özelden ne mesaj atacakmışım sana ki sen kimsin?.. ben söyliyim mi, verecek cevap bulamayınca ağzını bozan boş tipin tekisin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------
hayırlı olsun laz ben de Ahmetten aldığım motoru sattım şu an yenisine hazırlık yapıyorum, birlikte alalım inş
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
boşversene kardeşim cahile laf anlatılmıyor... kendince tutturmuş herkesin motorunu kendi motoru gibi zannediyor... herkesi kendi gibi motor kullanıyor zannediyor... herkesi kendisi gibi sandığı için de bütün hyoların bu şekilde sorun çıkaracağını zannediyor... sen adam ol motorunu da adam gibi kullan hiç bi cacık olmaz... ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
ben 2. el aldım 5-6 ay kullandım 2000-2500 km yaptım tık bile demedi... buna ne diyceksin? tekrar diyorum adam gibi kullandıktan sonra kolay kolay birşey olmuyor... kendiniz ya da çevrenizdeki bazıları sorun yaşadı diye, herkesin motosikletiyle aynı sorunları yaşaması gerekiyormuş gibi konuşuyorsunuz sürekli :D işinize bakın... motoru da sattım, motor da orda yeni sahibi de orda o anlatsın artık sorun var mıydı yok muydu 2. el motorumda... şu an kendisi 4. sahibi motorun
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------
hor kullanan kişi de motoru krankı eline alınca başlıyorlar bas bas bağırmaya hyo bu kötüdür şöyledir böyledir diye :D yine diyorum adam olsunlar motoru da adam gibi kullansınlar sorunsuz binsinler... biz bunların motorlarının sorun çıkarmasını normal karşılıyoruz zaten... sadece bunlar bizim motorların sorun çıkarmamasını yediremiyorlar! ;) fark kullanışta... titiz olucan malını koruyacan, adam gibi kullanıp adam gibi bakacan... ben şöyle yaparım ben böyle yaparım dersen alırsın 2 gün sonra eline krankı, dua et de kendine bişey olmasın...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------
"Exhaust is IXIL Euroline Oval Slip On Carbon Fiber Shorty" demiş, türkiyede bi kaç sitede ixil görmüştüm ama bunun aynısı mı değil mi bilmiyorum... söylesen getirtebilirsin belki ama getiren kişi büyük ihtimalle kendi karını koyup sana verecektir... gümrükte ne kadar vergi alırlar bilmiyorum ama eğer yüksek bir miktar vergi almıyorlarsa en güzeli e-bay den kendin satın alman
bu adam bu msjı attı hepimiz sustuk haklı adam sen o kadar artniytliymişsinki farkına varmamışsın bu msj ı ve bu msjdan sonrasında ortalığın durulduğunu anlayamamışsın ne yazık...
@undocab doğru diyorsunda
sanki kıdem var burada konuyu parayla kapatmışlar sanki
ozaman motoru olmayan yazmasın üst modellerde kıdemli olsun :D
şaka bir yana uzamazdı bu arkadaşın bazı şeyler zoruna gitmiş hızını alamamış yazık oldu daha 10 sayfa daha uzar bu ....
beni banlasınlar baride durulsun ortalık demi ama
doğru söyleyene sopayla girişiyorlar burda
ve buradan telefonla görüştüğüm tamir ve parça konusunda yardımlaştığım arkadaşlarım oldu ,,
inanın buraya yazmıyorlar bu adamlar yüzünden ayıptır ya bunlara ne söylesek az
kıdem ile alakalı durum yok bence. Burada çok kişi sonradan dahil olup da kendine ortamda yer bulmuştur.
Kişinin insanlarla konuşurken seçtiği kelimeler çok önemli. Burası bir sosyal ortam!
Bugün tartıştığınız özelden küfürleştiğiniz insanla yarın bir gün forum buluşmasında yüzyüze gelirsiniz de yüzünüz kızarır.
Arkadaş grubumuzda aynı ortamı paylaştığımız kişilerle konuşurken laflarımızı seçeriz veya arkadaşlarımızın huyunu öğreniriz ona göre davranırız veya huyu suyu hoşumuza gitmez aynı ortamda bile olsak kişiyi görmezden gelir konuşmalarına dahil olmayız.
Burada da aynı durum geçerli. Anlaşamayan kişiler varsa. O kişilerin mesajları ile ilgilenmesin.
Hele ki tartıştığınız konular kesin cevaplara bağlı nesnel bir konu değil ise havanda su döver durursunuz kaç sayfadır yaptığınız gibi.
Ne gerek var?
objektif bakarsan herkes kendince haklı
insanlar gerildi bende özelden msjlaştım beyfendi arkadaşlarımız sağolsunlar karşılıklı saygıya döndü
sende olanları gördün şimdi sen söyle motorumla ilgili birşey soracağım soramıyorum
motorumla ilgili birşey yazacağım yazamıyorum şimdi 5-10 sayfa önce yazılanları boşver ,, bunun sorumlusu kim sadece motorum bozuldu parça aldım buraya yazdım diye mi? suçlu oldum bu arkadaşlara karşı haksızsın de bende susayım zaten birşey yazmıyordum ama yinede okuyorum faydalı şeyler yazılıyor .. onlardan eser kalmadı bu adamlarım çok bilmişliğinden.. bahsedilen bi kendi bildikleri bizim motorlara olanlar yalan yani :D
çekiniyorum yazmaya gt250r tekeri shinko desem adamlar öyle inatki yalan seninki shinko değildir derler bunlar öyle çekiniyorum düşün
Sizin tartışma içeren mesajlarınızı hiç okumadım desem inanır mısın? Sadece üstünkörü gözüme çarpanlar var o kadar olaylarınızı da kaba taslak bu göz çarpmalarından biliyorum.
Haklı-haksız konusunu geçtim toplasanız bi fındık kabuğunu doldurmuyor tartışılan meseleler.
1-) motor sorunluymuş bi süre sonra ses yapnca ne olur ne olmaz diye crank değişmiş
Yorumum. Güzel. beklemeden değiştirmişsin.Kim bu hale getirdinin önemi var mı? Honda servisinde 4000km de balata bitiren 600rr gördük. Suç kullanıcıda açık ama eski ama yeni sahibi biri doğru kullanmamış.
Marka bağımsız olarak tüm cihazlar için söylüyorum "Kılavuzuna uygun kullanılmayan her cihaz arıza yapar." Hyosung belirli bir standardın üstünde kalitesi olan fakat çok kaliteli olmayan parçalar ile ekonomik güzel bir motosiklet yapmış. Ekonomi düşünülerek yapılmış bu motosikleti uygun durumun dışında kullanırsanız çok çok kaliteli bi cihazdan daha önce bozulur. Ama kısa bir süre sonra çok çok kaliteli cihaz da aynı şekilde bozulur.
Şuna iki taraf da itiraz etmiyorsa ki itiraz edeceği bir durum yok.Herkes aynı şeyi kabul ediyor sorun çözülmüştür. Daha ne tartışıyorsunuz gereksiz yere
2) Türkiyedeki motosiklet firmalarının hiçbiri düzgün stok tutmuyor. Bu distributorün ayıbıdır Kanuni olur Kawasaki olur(zaten allahlıklar ), suzuki olur fark etmez.
Sıcak parayı bağlamıyorlar 2-3 haftada 1 gelen sevkiyata sipariş veriyorlar.
Buna itiraz var mı? İsterseniz forum geneline aynen bu başlıkta konu açalım tüm marka kullanıcıları aynı dertten yakınacak.
başka konu var mı bilmiyorum gözüme bunlar çarptı ve İki tarafın da tek derdi "Ben daha uzağa işerim".
Arkadaş motosiklet bu parçaları aşınır ya da beklenmeyen bir durumda bi parçası bozulur. Bundan doğal ne var ? Markalar bu sebeple 2 yıl garanti vermiyor mu? İnsanlar garantili cihazlar almak istemesinin sebebi bu değil mi?
Allahaşkına siz neyi paylaşamıyosunuz. Verin hepiniz misketlerinizi bana yürüyün sınıflarınıza :p
geçen bizim kombi yıllarsonra yoğuşma tankımıdır nedir o değişiyor konuyla alakası yok gibi gelmesin
adamla uzun uzun sohbet ettik , abi kombine dua et diyor bunlar uzun süre bozulmadı diye hemen üretimden kaldırdılar diyor amaç? amaç tamamen yedek parçaya dayatma
bu kanuninin asıl amacıdır bunu sen bizden çok daha iyi biliyorsun . bizde diyoruzki motor belli tecrübeliler yazıyor burada okey güzel birşey
ama kanuni yedek parçaya dayatma yapıyor ve benim şahsi görüşümdür verilen paraya oranla gt250r gv250 vs bunlar tamamen :D yedek parça odaklı üretilmiş
kronik bozulmaların ötesine geçmiş bu motor satan adamlarla sahipleriyle konuşarak vardım bu kanıya yanlış anlaşılmasın kesinlikle dandik demiyorum sadece görülen gerçek
ama bu motoru çok sevdim :D severekte binmeye devam edeceğim
(benim motorumun sorunu kronik değil daha öncede yazdım farklı bir durum ama hep alıntı yapıldı bahsini ettiğim konu açık ve net narin ötesi çok kibar bir motormuş öyle gözlemlenmiş konudada yazılmış hep ama yeni yeni kabullenilmiyor bu durum ,, modeller değişti sorunlar giderildi felan yalan taze motorları ondan sorunsuz az bi yaşlansınlar bakalım
Bi onceki msjda dedigimi sen kendi gorusunce(belkide haklisin) yorumlamissin.tahmin oldugu icin dogrusu olmaz bu isın
[B][I][COLOR="#FF8C00"]MOTOR BİR ARAÇ DEĞİL BİR TUTKUDUR... [/COLOR][/I][/B] ::tutkuy:: BİZE DELİ DİYENLER BİNSELER BİR KERE O MOTORA NELER KAÇIRDIKLARINI ANLASALAR OZAMAN BAKALIM NE DİYECEKLER ... ::pokey::
arkadaş bu nasıl mesajdır ya...
özeti şu:siz aylarca yıllarca didinip uzun araştırmalar sonucu bu motoru beğenip aldınız ama bu motor hyosung un sizi "yedek parça" yoluyla sömürmek üzere ürettiği bi motordur
hepinize geçmiş olsun zuhahahaha :D:D:D
sen bu mesaja bide samimi mi diyosun ?????
karalama mesajı yazsan nası yazardın acaba bay samimiyet...
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)