Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CB125E/NC700x
    Abilerim,kardeşlerim.. aşağıdaki konuya bir cümlede olsa desteklerinizi bekliyorum. Sevgiyle kalın...

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2582565
    Felon bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    eod teşekkür ederim...
    temiz bir tüpte bana lazım, varmı bildiğiniz bir yer?

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Havalar ısınıyo mu ne? Artık yerimde duramıyorum hava 3 derece görünüyodu hava durumunda ama ben güneşe aldanmayı tercih edecem

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maalesef burada tek doğru olan çevre hesabının 2*pi*r olduğu.
    Öncelikle lastikteki 160/70 ölçüsü, 160mm taban genişliği ve taban genişliğinin %70'i kadar yanak yüksekliğini belirtir. Yani 70 olan kısım mm değil. Çapı yarı çapa düşürürken de yanak yüksekliğini topladıktan sonra bölmüşsün, dolayısıyla yanak yüksekliğinin yarısı kadar yanlış hesap olmuş oluyor. Matematiğim de çok iyi değildir ama bildiğim yerden çıktı.
    Hesap da şöyle oluyor.
    160/70-17 lastiğin yanak yüksekliği 160*0,7=112mm, lastiğin yarı çapı= 17*2,54/2+11,2=32,79cm, çevresi 2*3,14*32,79=205,92 cm
    180/70-17 lastiğin yanak yüksekliği 180*0,7=126mm, lastiğin yarı çapı= 17*2,54/2+12,6=34,19cm, çevresi 2*3,14*34,19=214,71 cm

Yukarıda yazdığım gibi, yani aynı değil. Yanak yüksekliği arttıkça da lastiğin çevre ölçüsü değiştiğinden motorun bir lastik turunda aldığı yol, dolayısıyla da aynı devirde yapılan hız artmış oluyor. Bir nevi dişli ölçülerini değiştirmek gibi.
    Ben anlamam salladığımı söylemiştim :D
    70 i yanak değeri olarak bilince devamı da yanlış gelmiş tabi doğal olarak

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:05 ----------

Alıntı bugay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Havalar ısınıyo mu ne? Artık yerimde duramıyorum hava 3 derece görünüyodu hava durumunda ama ben güneşe aldanmayı tercih edecem
    Ben de çok sıkıldım ve düna kadar da iş var ama allah 3 kere hak verdi sürekli pazarları hava tam motorluk oluyor. Ama ben iş sebebiyle gidemiyorum biyere .
    Bu sefer kafayı bozdum.Pazar sabah yola çıkıp iznik gölüne gidelim mi? 1-2 arkadaş daha var gelebilecek olan.
    Süper bir köfteci var orada Köfteci Yusuf.
    3 kişi 3 motosikletle orhangazideki yerine gidiyoruz 5 kişilik yiyip içiyoruz :D aynısını istanbulda yesek 3 katı hesap gelir. İstanbulda yiyeceğimize aynı paranın fazlasını benzine verip gezmiş oluyoruz.
    Bu sefer aynı yerin iznik gölü yanındaki şubesine gitmeyi planlıyorum.
    Güzergah aşağıdaki gibi olacak

Planım şu yoldan

Yalovadan sonra 2 yol var
    A Bursa-orhangazi yolu - otoyol tertemiz ama eğlencesiz dümdüz 75 km
    B daha önce kullanmadığım köy içinden giden güzel bir yol gibi 50 küsür km

B den gidip A dan dönmeyi planlıyorum ama yolu bilen ve kötü diyen olursa A dan gidip gelebilirim.

Felon bunu beğendi.

UNdocab ilaç gibi entry Aslında yarın Omm seminerine katılmayı düşünüyodum ama senin plan da çok güzel gibi, ben bi motorun zincirini gerdireyim bollaştı, bi kaç eksiğini halledeyim hemen :D

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Tmm. Hem tee 5 ay önce falan görüşecektik görüşemedik yarına kısmet olmuş olur
    Benim de 1 aydan fazladır motosikleti kullanmamam sebebiyle akü boşaldı akşam onu halletmem lazım. Hem biraz yol yapsın gariban kapalı garajda sıkıntıdan patlamıştır.
    Ben 2 motosiklet 3 veya 4 kişi olarak gelicem (sayı 1-2 daha belki artar. belki 2 motosiklet 2 kişi olarak azalabilir de )

Forumdan gelmek isteyen başka arkadaş varsa eğer bekleriz geziye. Ama etkinlik olarak açmak istemiyorum.
    Çok da kalabalığa gerek yok karar vermek zorlaşıp hareketlerimiz kısıtlı kalır. Az iyidir.Burada takılan tüm arkadaşlar gelse de olur tabi sonuçta buradan bi tanışıklığımız var

Bu arada bir öneri daha yapayım, iznikte hava en yüksek 1 derece görünüyo yarın için google hava durumunda. Yalova gezisi yapsak da olur ama bişey olmaz derseniz size uyarım sonuçta

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    öyle olacak galiba

A yolu yalova üzerinden geçiyor. Yarın bakalım maçamızın yeme durumuna göre hareket ederiz :D

Motosikleti
    FZ6
    keşke orda olsamda gelebilsem ^_^ hiç sorun çıkarmam her ortama uyarım :DD

Alıntı eod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    keşke orda olsamda gelebilsem ^_^ hiç sorun çıkarmam her ortama uyarım :DD
    Asıl keşke biz antalyada olsak da hava soğuk mu olcak derdine düşmeden gezsek

Motosikleti
    FZ6
    Alıntı bugay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asıl keşke biz antalyada olsak da hava soğuk mu olcak derdine düşmeden gezsek
    motoru 5 aralıkta aldım , 2 hafta sonrasında ehliyetimi teslim aldım, o günden beri 1 kere kapının önünde bırakmadım motoru :D

biraz yaranıza basayım

Commander_05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R1 (2004) / BMW 316İ (2009)
    bende batmandayım hiç kar yağmaz hava ise sıcak ama sanırım antalyada olmak gibi düşünenler burayı düşünmez.....
    Keşke bende oralarda olsamda katılabilsem sizlere.... Batman'daki tek GTR 250 ye sahibim....

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Sabah 8 :45 de milliyetin orada Xenon ile ben buluşucaz. 9 30 da Uzunçayırda olucaz ordan Bugay'ı da alıp gidicez artık
    Ben antalyada olsam herhalde motosikleti 1 senede rektefeye sokacak hale getiririm :D

tt Adnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T GT250R
    selam arkadaşlar,
    havalar şöyle adam akıllı bir ısınsında gezmeye çıkalım birlikte. Orta köyde kahvaltı vs. bende özledim gazlamayı. toplu olunca daha zevk veriyor motor üstünde.
    selamlar
    Bu bir Tutku ve Tarzdır. TT Selamlar

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tt Adnan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar,
    havalar şöyle adam akıllı bir ısınsında gezmeye çıkalım birlikte. Orta köyde kahvaltı vs. bende özledim gazlamayı. toplu olunca daha zevk veriyor motor üstünde.
    selamlar
    Fuarla birlikte sezonun resmi açılışınıda yapınca ortaköy kahvaltı seferlerimiz başlayacaktır tüm motor tutkunlarına duyrulur
    Havalar şöyle bi 8 10 dereceleri gösterse dökülecez yollara ama soğukta insan motorun üstünde gariban gibi duruyor
    @Undocap,bugay
    hani resimler, gittinizmi?
    UNdocab bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Ali gt 250r'ın ara ekzoz borusu ne kadardır fiyattan haberin varmı?

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ali gt 250r'ın ara ekzoz borusu ne kadardır fiyattan haberin varmı?
    headers dedikleri yerden en baştan beri bahsediyosun sanırım? onu bilmiyorum ama kuralkan.net de yazıyodur tabi ismini öğrenmek lazım bide
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    öğrendim boğazdan itibaren 350 lira...
    demin servisten geldim...
    ekzozun orjinali geldiği zaman üzerine takılacak...
    ara boru kaynakla flaşı takılacak...
    uzun ampülü patlamış o değişecek...
    yağ bakımı yapılacak...
    zincir bakımı yapılacak...
    fren hidrolikleri değişecek, havaları alınacak..
    işçilik dahil 160 lira masrafı var şu anda...
    orjinal ekzozu fizandan bi gelse yaptıracağım hemen inş.
    Felon bunu beğendi.

freesub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250 gitti
    Amplleri çok çabuk bozluyor gliba.dün akşam kullanrken birden ışık azaldı snra da selktör yapar gbi azalıp çoğaldı acaba bir yerde temassızlık olabilirmi ?

Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fuarla birlikte sezonun resmi açılışınıda yapınca ortaköy kahvaltı seferlerimiz başlayacaktır tüm motor tutkunlarına duyrulur
    Havalar şöyle bi 8 10 dereceleri gösterse dökülecez yollara ama soğukta insan motorun üstünde gariban gibi duruyor
    @Undocap,bugay
    hani resimler, gittinizmi?
    Fotoğraf makinemiz olmadığından telefonla çekmek zorunda kaldık o yüzden foto sayısı biraz az, şuanki bilgisayarımda problem var ama bu gece yüklemeye çalışacam. Fotoğrafların bir kısmı da UNdocab'da.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 83 kullanıcı var. (0 üye ve 83 misafir)

Bu Konudaki Etiketler