Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Şubat 2012, 16:05
Felon adlı üyeden alıntı
Keşke 0 2006yı alacağınıza cbr125 alsaydınız
umarım motorla uğraşmayı seviyosunuzdur, yoksa 1ay sonra hyosunglara küfrederken bulabiliriz sizi
arka balatayı değişene kadar kesinlikle arka freni kullanma diski yersin
o egzos u değiştir bi tiger yada orjinal egzos al bağlantılarını kelepçelerle yapsınlar tahtayla değil
karbüratörlü olduğundan bi senkron ayarı yaptırmanda fayda var. büyük ihtimalle motora o halde bakan önceki sahibi hiç bakım yapmamıştır silindirler dengesi çalışıyo olabilir.
akün zayıf olduğundan çin xenonları rolantide daha kısık yanar gaz verdikçe ışığı artar.
zincir dişli üzerinde tutmamazlık yapıyosa değiştir ama şimdilik üstündeki zincir bitene kadarda dişli değişme derim.çünkü dişli değiştiğinde eski zincirini kullanırsan yeni dişliyide yiyeceğinden ikisini bir değiştir yada bırak gittiği yere kadar gitsin.
Geçmiş olsun umarım başınızı çok ağrıtmaz
Teşekkür ederim öneriler için kendim pek yapılı bi insan olmadığımdan en azından kullandığım aracın bana öyle hissettirmesini istediğimden böyle bi model tercih ettim ki zaten ara dönem için aldım eylül-ekim gibi fırsatım olursa sıfır alıp uzun bir süre binmeyi düşünüyorum..
3. viteste düşük devirde ya da yüksek devirdeyken gaz kestiğimde bi kaç yerden şangırtı geliyor. sanırım dişli zincir olduğu gibi değişmesi gerek.. O fara da bi çare bulmalıyım gaz verdiğimde tamam iyi ama yine de önümü görebilecek kadar aydınlatmıyor :(
Reklamlar
-
01 Şubat 2012, 16:29
monur motoru aldın bir fotosunu da ataydın neyse ben atarım.monurun motoru :
-
01 Şubat 2012, 16:41
canımsın mustafam teşekkürler
-
01 Şubat 2012, 16:58
-
01 Şubat 2012, 17:13
hocam monurun ev arkadaşı olarak ve monura motosiklet sevdasını aşılayan biri olarak yazayım.5 yıldır motor kullanıyorum ve adanada gezmediğim tamirci kalmadı şuan ki tamircim güvenilir ve işini bilen biri bu yüzden pek bir sıkıntımız yok.motorun güvenirliği konusunda bir problemimiz yok her türlü araştırıp beğenip aldık.krank kırıyor diyenleri de sadece forumda gördüm :D sorunlar hakkında da motorda şuan akü iyi durumda ama farlar problemli dediğiniz gibi statörden kaynaklı olabilir.zinciri biraz inceledik adam büyük bir ihtimalle çıkma bir zincir takmış,vites geçişlerinde zincir bildiğin havaya zıplayıp sonra kendini bırakıyor,boştaykende fazla sallanıyor.kısacası motorun 200-250 lira gibi bir masrafı var.bu tarz bir motor için de bence gayet normal.bunun dışında da pek problem çıkarmaz umarım.
-
01 Şubat 2012, 17:22
mstfkrfk adlı üyeden alıntı
hocam monurun ev arkadaşı olarak ve monura motosiklet sevdasını aşılayan biri olarak yazayım.5 yıldır motor kullanıyorum ve adanada gezmediğim tamirci kalmadı şuan ki tamircim güvenilir ve işini bilen biri bu yüzden pek bir sıkıntımız yok.motorun güvenirliği konusunda bir problemimiz yok her türlü araştırıp beğenip aldık.krank kırıyor diyenleri de sadece forumda gördüm :D sorunlar hakkında da motorda şuan akü iyi durumda ama farlar problemli dediğiniz gibi statörden kaynaklı olabilir.zinciri biraz inceledik adam büyük bir ihtimalle çıkma bir zincir takmış,vites geçişlerinde zincir bildiğin havaya zıplayıp sonra kendini bırakıyor,boştaykende fazla sallanıyor.kısacası motorun 200-250 lira gibi bir masrafı var.bu tarz bir motor için de bence gayet normal.bunun dışında da pek problem çıkarmaz umarım.
selam, evet genelde hep zincir alırken ucuza kaçarlar.orjinal zinciri çok iyi bakarsan 10bin km yapabiliyor sonra artık gerecek yer bile kalmıyor.ben genelde hep D.İ.D marka zincir alıyorum.digerlerine göre çok pahallı gibi görünsede 2 katı ömrü var.yukardaki bannerde reklamı olan entel enerji ithalatçı firmadır tavsiye ederim.
motora sevdalı bir yol arkadaşının olması çok güzel.2 kanka bol bol gezersiniz artık.
-
01 Şubat 2012, 17:22
@monur00006 Hayırlı olsun hocam.Dediklerinizden şunu cıkarttım, yoklama amaclı düşük fiyatlı bi motor aldınız kısa bi süre biniceksiniz, performans vs. memnun kalırsanız sıfırını alıp uzun süre devam ediceksiniz.Bende bu şekilde yaptım, daha doğrusu yapıcam diyelim, şimdilik 0 ını veya 3-5 bin km yi gecmemiş olan 2.elini alma aşamasındayım.. malum kulaktan dolma bilgiler o kadar cokki insanın gözünü korkutuyo, insan direk 7-10 bin tl bi rakamı yatırmaya cesaret edemiyo.
Bu arada hyosung kış mış dinlemiyo, motor sürkülasyonunu son hız devam ettiriyo.
-
02 Şubat 2012, 06:47
zonta adlı üyeden alıntı
selam, evet genelde hep zincir alırken ucuza kaçarlar.orjinal zinciri çok iyi bakarsan 10bin km yapabiliyor sonra artık gerecek yer bile kalmıyor.ben genelde hep D.İ.D marka zincir alıyorum.digerlerine göre çok pahallı gibi görünsede 2 katı ömrü var.yukardaki bannerde reklamı olan entel enerji ithalatçı firmadır tavsiye ederim.
motora sevdalı bir yol arkadaşının olması çok güzel.2 kanka bol bol gezersiniz artık.
yazı iple çekiyoruz bu konuda
osman_22 adlı üyeden alıntı
@monur00006 Hayırlı olsun hocam.Dediklerinizden şunu cıkarttım, yoklama amaclı düşük fiyatlı bi motor aldınız kısa bi süre biniceksiniz, performans vs. memnun kalırsanız sıfırını alıp uzun süre devam ediceksiniz.Bende bu şekilde yaptım, daha doğrusu yapıcam diyelim, şimdilik 0 ını veya 3-5 bin km yi gecmemiş olan 2.elini alma aşamasındayım.. malum kulaktan dolma bilgiler o kadar cokki insanın gözünü korkutuyo, insan direk 7-10 bin tl bi rakamı yatırmaya cesaret edemiyo.
Bu arada hyosung kış mış dinlemiyo, motor sürkülasyonunu son hız devam ettiriyo.
zaten adana gibi bi şehirde okuyorum. Kışı sizin ilkbaharınız gibi belki de daha sıcak bilemiyorum. Bu sezon 2 ya da 3 gün binemedik motora o da yağmurluğumuz olmadığı içindi Benim amacım aslında tam olarak yoklama değildi. Bu fiyata bu performans çok çok iyi bence ki 2. viteste motor size ne olduğunu gösteriyor zaten asıl kullanan arkadasların da söylediği gibi sakın kulaktan dolma şeylere inanmayın. Benim motorum 23000 km idi aldığımda şimdi 25binde ve en ufak bi sorunum yok üstelik 2006 model 6 senelik motor. ha neden sonra sıfırını alayım diyorum onu da izah edeyim : şimdilik durumum yok ve motora da bir şekilde alışmam gerek. E piyasası da 3 aşağı 5 yukarı hep aynı. Alabildiğim fiyata satabilirim yaz sezonunda.
Fiyata gelince 8-9 bin arası sıfırının fiyatları ben yerinizde olsam rodajı iyi yapılmış 2010 üstü bir model alırım.. sıfırına öğrenci gözüyle baktığımda gerek yok diye düşünüyorum şimdilik
Kolay gelsin
-
02 Şubat 2012, 06:59
monur00006 adlı üyeden alıntı
yazı iple çekiyoruz bu konuda
zaten adana gibi bi şehirde okuyorum. Kışı sizin ilkbaharınız gibi belki de daha sıcak bilemiyorum. Bu sezon 2 ya da 3 gün binemedik motora o da yağmurluğumuz olmadığı içindi
Benim amacım aslında tam olarak yoklama değildi. Bu fiyata bu performans çok çok iyi bence ki 2. viteste motor size ne olduğunu gösteriyor zaten
asıl kullanan arkadasların da söylediği gibi sakın kulaktan dolma şeylere inanmayın. Benim motorum 23000 km idi aldığımda şimdi 25binde ve en ufak bi sorunum yok üstelik 2006 model 6 senelik motor. ha neden sonra sıfırını alayım diyorum onu da izah edeyim : şimdilik durumum yok ve motora da bir şekilde alışmam gerek. E piyasası da 3 aşağı 5 yukarı hep aynı. Alabildiğim fiyata satabilirim yaz sezonunda.
Fiyata gelince 8-9 bin arası sıfırının fiyatları ben yerinizde olsam rodajı iyi yapılmış 2010 üstü bir model alırım.. sıfırına öğrenci gözüyle baktığımda gerek yok diye düşünüyorum şimdilik
Kolay gelsin
vala 2012 8-9bine satan yok ama 0ır 2011 9.400tl ye sıfır satan var heralde gerisi 10.375tl :D bu arada 2006 model 23binde bana cok az geldi büyük ihtimal düşürülmüş olabilir
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
02 Şubat 2012, 07:22
alper150zc adlı üyeden alıntı
vala 2012 8-9bine satan yok ama 0ır 2011 9.400tl ye sıfır satan var heralde gerisi 10.375tl :D bu arada 2006 model 23binde bana cok az geldi büyük ihtimal düşürülmüş olabilir
benımkide 25 binde dusurulmuşmudur
-
02 Şubat 2012, 09:14
alper150zc adlı üyeden alıntı
ilk sahibi bi hevestir almış sadece işe gidip gelmekte kullanmıs sonra grup arkadaslarından benim de arkadasım olan bi adama satmıs 2 ay önce.. ben de ondan aldım işte 3. sahibiyim. Bakımının yapıldığı yer grup toplantılarının buluşma noktası olan yer biraz şans benimkisi..
-
02 Şubat 2012, 10:46
Orjinal zincir 10bın gider uzamaktan daha gerdirecek yeri kalmaz denmiş ama ben zinciri 10bine kadar 2 defa ayarlattım birinde geqdirdim 2.de gevsettim 8200 de gazyagi ile temizledigimde 0dan farkı yoktu 10bin daha rahat gider
-
02 Şubat 2012, 12:16
hadi bakalım kimler aküleri bitirdi söylesin
(benimki bitmiş)
şarza koyucam inşallah tutar
-
02 Şubat 2012, 12:36
Bende geçen pazar çalıştırdım marş basarken gösterge gidip geldi aha dedim çalışmayacak ama son anda marş aldı ondan sonra sıkıntı yoktu,hatırlattığın iyi oldu bu akşamda çalıştırayım sonra vurdurmakla kim uğraşcak
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
02 Şubat 2012, 13:13
Akümü değiştirmiştim yazın. Performansından düşmemiş aküm şimdilik
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
-
02 Şubat 2012, 13:56
Bende değiştirmiştim şimdi hemencik doknmamla çalışıyor
-
02 Şubat 2012, 13:58
monur00006 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba.. Yaklaşık 1 hafta önce ben de aranıza katıldım. Artık 2006 model bir gt250r ım var
4.750 ye aldım. Sağ alt grenajda hafif bi çıkık var. Bir de egzozu tutması için sanırım bir tahta çakmışlar alt tarafa bilemedim. Yürüründe falan bi sıkıntı yok 4. viteste 145 i gördüm 5. vitese atmadım daha
Bakıma götüreceğim tabii ki. Zamanım olmadığı için alır almaz götüremedim. Arka balata değişecekmiş. Egzozun içini olduğu gibi boşaltmış benden önce kullanan arkadas. Yeni bir egzoz alacağım ya da şimdilik o egzozla idare edeceğim bilmiyorum o şimdilik acil değil. Sizden ricam bakımda nelere dikkat etmelerini söylemeliyim ?
Gördüğüm eksikler :
arka dişlinin dişleri bi hayli sivrilmiş değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum
Zinciri bana çok çok kalın geldi normali böyle mi araştıramadım
Bir de ön farlar uzunu çok yukarıyı gösteriyor. Kısası da aydınlatmıyor ve çalıştırdığım zaman 1-2 kere aç kapa yapmak zorunda kalıyorum farı florasan gibi sahibi xenon dedi ama emin değilim. Bir de farlarda dikkatimi çeken şey diyelim ki ışıklarda bekliyorum. Gaz vermediğim sürece farlar yanıp yanıp sönüyor sanki voltaj düşüyormuş gibi. İlk gösterdiğim usta farlar için aküden elektrik alınmamıs motorun kendi ürettiği elektriği kullanmıslar dedi. Sizce farları direk aküye bağlatmalı mıyım.
Şimdilik genel kanılarım bunlar.
İyi sabahlar
Saygılar
Onur
hayırlı olsun kazasız belasız kullan...
bende aldıgımda seninle yaklaşık olarak aynı dertlerden muzdarip biri olarak çok iyi anlıyorum seni :D
farlar , egzoslar , yanıp sönmeler bi an benim motorumu anlatıyor birisi dedim...
farı halledersen benide bilgilendirir misin
birde arkadaşlar antalyada olup bu motoru kullanan var mı
-
02 Şubat 2012, 16:34
arkadaşlar yeni kasa gt250r artçı tutamağı eski kasalara uyar mı acaba var mı bi bilgisi olan
-
02 Şubat 2012, 16:42
737NG adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yeni kasa gt250r artçı tutamağı eski kasalara uyar mı acaba var mı bi bilgisi olan
Forumdan _Spartacus_ nickli arkadaş yaptı ama kuyruk grenajını biraz kesmek gerekiyor.
@zonta
Hocam bu ön dişli değişimi sonrasında tekere gelme durumu kayda değer bi farklılık gösterdimi? kafayı alıp gidebiliyormu,şu motoru görmek isterdim
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
02 Şubat 2012, 16:49
eod adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun kazasız belasız kullan...
farı halledersen benide bilgilendirir misin
bu hafta sonu veriyorum ustaya en kısa zamanda bilgilendirmeyi yaparım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler