Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Şu motorların güzelliğine bak yaa bu motora sahibim ama hala bakmaktan gözümü alamıyorum ne kadar şanslı insanlarız
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Bu fotoğraflarda Beyaz GTR Altın gibi parlıyor
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    Arkadaşlar önümüz malum kış herkesinde garajı yok bizim apartmanın arkası otopark ama yağmurdan koruyacak bir yer olmadığı için moto garajlara bakıyorum bakarken bunu gördüm gerçekten çok işlevsel gözüküyor kar da yağsa sorun olmaz gibi rahatlıkla bırakılabilir gibi siz nedersiniz

http://www.motobakkal.com/?urun-3006-MOTO-CADIR.html

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Sağını Solunu sabitlersen sorun yasatmayabilir

Eskilerden bir iki Foto da ben ekleyeyim

Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @Cakalaz
    hyosung aşkınmı kabardı yoksa yine gel f ile takaslayalım sana kırmızı gtr vereyim :D
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

osman_22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt 250 R
    @cakalaz Renk budur işte, turuncu siyah 600 rr hakkında ne düşünüyosun ?

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    @ Felon :

Hyo askım her zaman var kardeşim. Fakat takas olayı olmaz. Belki, Bu kızımın yanında bir de kardeş hyo alırım

@ Osman_22 ;

Evet, Bana Göre Hyosungun En güzel Rengi Turuncu olanıdır.Cok ilgi ceker, Cok beğenlir ve daha kalıplı gözükür

600RR Güzeldir, Hostur, Agresiftir, Kıvraktır. Yalnız Rahat değildir, F ile RR arasında cok cok farklar var. mesela Gecen yıl 600RR lı bir arkadasımız ile gittiğimiz gezide, 30 km içinde 2 kez durdurdu bizi, fakat bende tık yoktu Alacağınız motor Rahat olmalı, yormamalı, fakat istediklerinizi karsılayabilmeli

Bu arada ; Temiz bir 600RR bulmak, Temiz bir Hyosung Bulmak kadar zordur 2009-2010 Altındaki 600RR lara bakmamanızı tavsiye ederim Tabi istisnai durumlar da olabilir
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    2007 yılındaki hyosungum en baştaki gözlüklü benim diğeri en baştakini belki tanırsınız eskiden bu formda aktifti @playboy_77

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    @ gugukk;
    Kardeşim Sen motoru kaca almıstın ? Bu beyaz GTR ?
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    Dostum benimkisi biraz düşeşe geldi 5 aylık motor ve üzerinde zerre çizik yoktu 7250 tl ye geldi izmitten aldım bu motoru görmesem 0 almayı düşünüyordum.

Motosikleti
    TVS Apache RTR150 2011 Opel Corsa D 2011
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar daha önce Türkçeye çevirmeden yolladığım Motorda oynamalar listesi vardı şimdi türkçeye çevirdim. Harbiden motorla oynamak isteyenler varsa bunlara bakabilir. Çoğu şey karbüratörlüler için geçerli olan değişiklikler çok azı enjeksiyonlular için geçerli onlarda tırıvırı şeyler bakınca anlarsınız zaten

Bunlar Arada bir motorda gözden geçirilmesi gereken şeyler Mutlaka yapın ya da bir ustaya yaptırın.
    • Motorun ön amortisörlerinin üzerindeki anahtarı taktığımız tablanın yüksekliğini kendi boyunuza göre ayarlayın.
    • zincir gerginliğini kontrol edin
    • ayaklıkları kendi sürüş rahatlığınıza ve tarzınıza göre ayarlayın
    • 2 bakımda bir(8-10bin km de ) görebildiğiniz tüm vidaları alyanları elden geçirin
    • önceden ayarlı arka amortisörü kendi ağırlığınıza göre konum ayarı yapın

Motorda yapılsa iyi olacak şeyler
    • Mutlaka iyi bir lastik alın. Hem yol tutuşu hem virajları hem de sürerken olan içinize sinmeme urumu geçecektir.
    • Zincirinizi güzel bir x-ring ile değiştirin
    • *Ön amortisörlerde fabrika çıkışında yeterli miktar(herbiri 400ml) yağ olmadığını görmüşlerin yağını isteğe göre motul 7.5-10-15 sertliğinde yağ ile değiştirin (Normalde de her 3 yılda veya 25bin-30bin km de bir değiştirmek gerekiyor) Motorun karakteristiği inanılmaz değişecektir.
    • Fren yağlarınızı değiştirin ve düzgünce sızdırıp tam tutar hale getirecek şekilde ayarlayın
    • Kaliteli ön-arka fren balatası alın (tavsiyem EBC sintered HH)
    • Arka amortisörünüzü kaliteli bişeyle değiştirin suzuki 92-96 GSXR 750 modellerin amortisörü direk oluyor ama piyasada bulamazsınız. Onun için biraz değiştirme ile CBR600F amortisörü uydursun bir usta hem kaliteli hem tamir olabilir bir şey olur.
    • Orijinal eksoz çok kısıtlayıcı.(deliler gibi ısınmasından anlayın zaten). İyi bir egsoz takın ama 600cc egsozu takmayın motora uygun bi egsoz bakın. Egsoz içinde gazın belirli bir süre kalması böylece bir itme kuvveti kazandırması gerekiyor.
    • Standart hava filitresine 4 kadar delik açın veya daha iyi bir tavsiye BMC hava filitresi ve yağını alın(yıkanabilirdir ömür boyu yıka yıka kullan)
    YAĞLI HAVA MOTORUN PERFORMANSINI ÇOK ARTTIRIR
    - K&N hava filitresi de uyabiliyor. Fiyatı çok daha ucuz fakat direk kelebeklerin olduğu yere kelepçelemek gerekiyor.Ve o siyah kutuyu uygun şeklilde kesip orjinalliği bozmak(bu sebeplerle tasiye etmiyorum
    • Ana jetleri 2 boy büyütün, pilotları 1 er boy büyütün fazladan birkaç ufak delik açın
    Ana jetlerin orjinali ön 95 arka 92,5tir (arka daha az hava alır bi numara küçük olur).
    Tam zengin pozisyona getirin.
    • Eski model 2007 ve öncesi makinanız varsa CDI(beyin) deki bir kablo var onun kesilmesi çok daha iyi bir eğri ile hızlanmanızı sağlayacaktır(bunu yakında foruma paylaşıcam eğer sizin makinanızda da geçerliyse yaparsınız beğenmezseniz kabloyu geri bağlarsınız
    • Mikuni 34mm karbüratörle beraber daha iyi manifold alın.
    • Debriyajları performans balataları ile değiştirin (newfren normalleri dandik almayın.karbonlu olanları denemedik bilmiyorum)
    • Motosikletiniz 2007 ve daha eski ise statoru EX250 ile değiştirebilirsiniz, ninja 250 den mosfet Reg/Rec yedek parça olarak alınıp takılabilir.

• Kısa farlarınızı Philips +50 H3 globe ile değiştirin (%50 daha iyi aydınlatır)
    • Daha iyi ilk hızlanma için ön dişliyi 13diş yapın veya daha iyi bir son hız için(atiklik düşer) ön dişliyi 15diş yapın(aynı RPM deki hız daha yüksek olduğu için yakıt sarfiyatı düşer)
    Tavsiyem jetler ve hava filitresinden sonra ön 15diş arka 44diş
    • Boyunuza göre motoru yükseltmek veya alçaltmak için kit alın ingilzice dogbone olaran geçer(ucuz sayılacak bişey)
    • Ayarlanabilir manetler alın

Liste daha da uzayıp gidebilir arkadaşlar keyfinize kalmış
    yapılabilecek güzel şeyler var aslında bende ön amortisörlere bakımda 10 w yada 15 w koyucam hangisini önerirsiniz birde balata olarak tvsye ebc yok brenta varmış frenleri iyileştirmek adına ön arka değiştiricektim ebc olsaydı ne diyorsunuz brenta hakkında ilk defa duyduğum bir marka

osman_22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt 250 R
    @cakalaz

Bencede en kalıbını gösteren renk turuncu siyah, cünkü arkadan baktığında mesala alt taraf ve arka taraf siyah, üstte capcanlı turuncu renkli bi depo ben kaslıyım diye bağırıyo.
    Mesela düz siyahtada durum tam tersi depo karanlıklar icinde kaybolmuş, motor kalıbını göstermiyo.

Rahatlık konusuna gelince valla o kişiden kişiye değişir bence, ama tecrübem yok bilemiyorum ama cok önemli bi konu oda.

Bu arada ben ne düşünüyosun derken sadece dış görüntüyü kastetmiştim, yani benim icin en önemli şeylerden biri dış görünüş, o yüzden yamaha severim ben en yırtıcı görüntü onda bence r1 - r6 arı kafalar cok deli duruyo.

Honda sevmeyen biri olarak, 600 rr a karşıda cok bi sempatim yok ama turuncu rengi bi ayrı duruyo bence,

Bu arada son bir şey daha sorcam, hyosungtan sonra direk 600 f' e gecmiştin galiba, benzin sarfiyatı 3 kat arttımı ? yada ne kadar arttı hyosung'a oranla ve bu durum biraz kötü olmadımı düşük yakıta alıştıktan sonra ?

MF-Hyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 GT250R - 2008 150HS
    Vay be hayalimdeki motosikletlerden.. İnşallah bizimde olur
    150HS > 2008 ST > 2012 ST >

Motosikleti
    Benzin fiyatları düşerse benimde hayalimde olacak

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Ben Hyosungtan Sonraki sıralamam;
    Kawasaki ER6F
    Suzuki GSX600F
    CBR 600F

ER6F Ve Suzuki GSX600F ; 100 KM'de 4 litre civarında yakıyordu. hyosung da zaten 100 km de 3 litre civarında yakıyordu.
    CBR ise 100 km de 6 litre ortalaması yakıyor Diğer 600'lüklerden sonra CBR azcık sarstı ama performansına göre normaldir tabi

600RR için,
    Su an CBR600RR alacak olsam kesinlikle Turuncu siyah olmalı Rize'De bir tane vardı, yıllardır hastayım o motora Tabi o renk için temizini nasıl buluruz bilinmez
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

MF-Hyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 GT250R - 2008 150HS
    İlerde çok uzun yol hayallerim var bu motorla olmaz tabi bi sport touring bulmak lazım ama yinede ss 4 silindirlerin tadına da bakmayı çok istiyorum
    150HS > 2008 ST > 2012 ST >

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Hyosungtan Sonraki sıralamam;
    Kawasaki ER6F
    Suzuki GSX600F
    CBR 600F

ER6F Ve Suzuki GSX600F ; 100 KM'de 4 litre civarında yakıyordu. hyosung da zaten 100 km de 3 litre civarında yakıyordu.
    CBR ise 100 km de 6 litre ortalaması yakıyor Diğer 600'lüklerden sonra CBR azcık sarstı ama performansına göre normaldir tabi

600RR için,
    Su an CBR600RR alacak olsam kesinlikle Turuncu siyah olmalı Rize'De bir tane vardı, yıllardır hastayım o motora Tabi o renk için temizini nasıl buluruz bilinmez
    gsx600f 4litre civarı mı? 4 silindir değil mi o ya nasıl o kadar az yakar? cidden 4 LT civarıysa ondan alam ben

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Evet 4 Silindir fakat Yakıtı düşük. 77 beygir 220 KG civarlarında bir motor

Gökhan ile TRabzon 'a giderdik, neredeyse ayı yakardık Hyo vardı onda 250 Deli olurdu
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz araştırdım ama millet biraz daha fazla yazmış sanki, 5.5 civarı deniyo genelde. Er6 ile aynı yakacaksa 4 silindir daha iyi olur heralde

Motosikleti
    tip olarak bizimkisi bunlardan daha iyi tek kötü yanı sesi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler