Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Arkadaşlar senetle falan satan bulabilir miyim sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    TVS Apache RTR150 2011 Opel Corsa D 2011
    plaka ruhsat işlemleri için ne kadar ödeniyor

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    çok yükseltiler ya birden 600tl zam
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fiyat artışı 2.el sahiplerinin lehine oldu iyi oldu
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olmayıpta almak isteyenlere her yönden vurdu desene :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

@overcloud,Undocab
    bu ipone yağları iyi gibi gözüküyor özellikle 15-50 olanında V twin motorlar için üretilmiştir ibaresi var şöyle diyor:
    ''V-motorlar ve yüksek hacimli motorlar genelde soğutma problemleri yaşarlar. Özellikle V-motorlarda arka silindir daha az bir hava akımına maruz kaldığı için daha geç soğur. Bu problem, özel formülize edilmiş uygun bir motor yağı ile çözülebilmektedir.''
    valla bu açıklama beni kandırdı diyebilirim

Teknika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Model Hyosung GV250 EFI Aquila Full Siyah
    İşlemleri kendin yaparsan 215 TL'ye mal oluyor.

Muameleciye yaptırırsan 350 TL aıyorlar.

Alıntı cagatay16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plaka ruhsat işlemleri için ne kadar ödeniyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------

Evet. Aynen.

*** 2013 Model Hyosung Gt250r EFI Full Kırmızı Racing ***

Alıntı MF-Hyo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Plakalık kısmını cıkarıp plakayı alt tarafa yerlestirme konusunda bilgisi olan varmı. Nasıl yapılıyor. Sinyaller kafama takıldı ya o arkadaki kısım sinyallerle bağlantılı nasıl olacak o iş. Yanlış anlaşılmasın motor daha bi güzel duruyor öyle olunca
    önce plakalık iptali yapıyoruz
    şuradan:
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...smeden%5D.html
    sonra gömme plakalık yapıyoruz oda buradan:
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...ml#post2427018

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Ben 4lt lik olanından aldım şuan içinde 1,5 var.
    Bayramda karadeniz gezisi yapıcaz 3 motor. Orada 3000km yapmayı planlıyoruz döndüğümde 8 bin bakımına erken girip yağı değiştirebilirim. Veya 1000km daha kullansam mı okadar para verdik :D

Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 4lt lik olanından aldım şuan içinde 1,5 var.
    Bayramda karadeniz gezisi yapıcaz 3 motor. Orada 3000km yapmayı planlıyoruz döndüğümde 8 bin bakımına erken girip yağı değiştirebilirim. Veya 1000km daha kullansam mı okadar para verdik :D
    Bana sat diyicem ama daha 400km oldu yağı değiştireli 1600km sonra yazarım sana yağ duruyosa hala alırım ama şimdi farklı yağ koyunca yağ filtresinide değişmek lazım senin yağ yetmeyebilir şu 15 50 nin litrelik kutusu niye yok ya

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    @overcloud,Undocab
    bu ipone yağları iyi gibi gözüküyor özellikle 15-50 olanında V twin motorlar için üretilmiştir ibaresi var şöyle diyor:
    ''V-motorlar ve yüksek hacimli motorlar genelde soğutma problemleri yaşarlar. Özellikle V-motorlarda arka silindir daha az bir hava akımına maruz kaldığı için daha geç soğur. Bu problem, özel formülize edilmiş uygun bir motor yağı ile çözülebilmektedir.''
    valla bu açıklama beni kandırdı diyebilirim
    Valla adamlar ona göre bir ürün yapmışlardır mutlaka ama işin ilginç yanı, o yağ ipone marka olmasına rağmen JASO sertifikasına sahip değil. Benimde şimdi dikkatimi çekti..
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla adamlar ona göre bir ürün yapmışlardır mutlaka ama işin ilginç yanı, o yağ ipone marka olmasına rağmen JASO sertifikasına sahip değil. Benimde şimdi dikkatimi çekti..
    Kullanan herkes fark edilir şekilde rahat çalışma ve vites aralarının yumuşamasından bahsediyo diğer yağ değişiminde deniyim diyorum neymiş bu yağ
    Jaso'da iş yok o zaman :p

Typerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cagatay16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bursadaki bayi 2012 modeller 10 gün sonra gelicek dedi onların fiyatları 9600 tl dedi ben onun yalancısıyım
    Güzel olmuş herkezin altında artık 9,200 TL ye satılan (plaka ruhsat ıvır zıvır herşeydahil fiyattır) sıfır km Honda 250 R olucak demektir.İş tamamen fasulye nimet olayına döndü çok saçma bence.Hyosungu kötülemek değil amacım ama yanlış baştan aşşa bence..
    Hayalim Üç Kelime Oda Şöyle " Honda-CBR-600RR "

Alıntı Typerkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel olmuş herkezin altında artık 9,200 TL ye satılan (plaka ruhsat ıvır zıvır herşeydahil fiyattır) sıfır km Honda 250 R olucak demektir.İş tamamen fasulye nimet olayına döndü çok saçma bence.Hyosungu kötülemek değil amacım ama yanlış baştan aşşa bence..
    Tek silindir 125cc boyutunda bir 250lik isteyen zaten cbr250 alır bence cbr 250 ile hyosung un kullanıcı profilleri hiç uyuşmuyor.hyosung ninjanın rakibidir
    cbr bunların arasında daha touring kalıyor

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    @overcloud hocam verdiğin bilgiler için gerçekten teşekkür ederim, sanırım dediğin gibi 4lt. değilde 2 lt. almak şimdilik için yeterli..

Tek silindir 125cc boyutunda bir 250lik isteyen zaten cbr250 alır bence cbr 250 ile hyosung un kullanıcı profilleri hiç uyuşmuyor.hyosung ninjanın rakibidir
    cbr bunların arasında daha touring kalıyor
    Ebat olarak baktığında evet haklısın hyosung kaslı ama ;

-Yakıt tüketiminde 250r honda hyosungdan önde
    -Performans olarak bakarsan CBR 250 ve Hyosung GT 250 ile arasında sadece fabrika çıkışı 2 HB fark var çift silindir olmasına rağmen.
    -Ninjayı hepsinden ayrı tutuyorum hem yakıyor hem sesi çıkıyor hemde kaçıyor parasıda ehhh dedirtmsede güzel makine 250 CC ler içerisinde ama görüntüsü çok itici geliyor banada tek sıkıntı o bence.

Durum böyleyken piyasa kızışıp fiyatları aşşa çekmesi gerekirken ve bir ayağımız yeni bir krizdeyken salakça bir artık diyorum sadece.Bunlar sadece kişisel düşüncelerim sabırla bekliyorum yamaha YZF R125 Kasasından biraz iri ve 250 CC bir motor çıkarsa "çift silindir" (ses tatminkarlığı için düşündüm) piyasa o zaman ne olur...!!!

---------- Post added at 11:57 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

Bu arada not düşmek gerekirse ben kafa granajı hariç "daha güzel bir tasarım olabilirdi daha agresif mesela" çok beğeniyorum amam fren motor denge aritmatiği düşündüğünde (..!..) aklıma gelmesin istiyorum ;)

-Performans olarak bakarsan CBR 250 ve Hyosung GT 250 ile arasında sadece fabrika çıkışı 2 HB fark var çift silindir olmasına rağmen.
    -Ninjayı hepsinden ayrı tutuyorum hem yakıyor hem sesi çıkıyor hemde kaçıyor parasıda ehhh dedirtmsede güzel makine 250 CC ler içerisinde ama görüntüsü çok itici geliyor banada tek sıkıntı o bence.

Durum böyleyken piyasa kızışıp fiyatları aşşa çekmesi gerekirken ve bir ayağımız yeni bir krizdeyken salakça bir artık diyorum sadece.Bunlar sadece kişisel düşüncelerim sabırla bekliyorum yamaha YZF R125 Kasasından biraz iri ve 250 CC bir motor çıkarsa "çift silindir" (ses tatminkarlığı için düşündüm) piyasa o zaman ne olur...!!!
    yzf r250 çıksa o zaman bende alırdım
    daha deneyemedim ama cbr ı hyosung performans olarak ezer.Yakıt olarakta gt250r ın enjeksiyonlu modelleri 3.5litre civarında yakmakta(sakin kullanım).cbr ile arasında pek bi fark yok
    ayrıca ninja çok yakmıyor bildiğim kadarıyla?hyosungla aynı değerlerde

yzf r250 çıksa o zaman bende alırdım
    daha deneyemedim ama cbr ı hyosung performans olarak ezer.Yakıt olarakta gt250r ın enjeksiyonlu modelleri 3.5litre civarında yakmakta(sakin kullanım).cbr ile arasında pek bi fark yok
    ayrıca ninja çok yakmıyor bildiğim kadarıyla?hyosungla aynı değerlerde
    Hyosung - handayı yer yutar polamiğine giricek kadar konuşucak bilgim yok ben tamamen resmi bilgiler ve üretim faktörleri üzerinden konuşuyorum.
    Felon bide şöyle bir faktör var ortada Yamaha bu işi yapınca SS motorlarının en çok satan modelini uyarlıyor en kücük CClerine "racing görselinde" tadından yenmez tabi.

Hyosung - handayı yer yutar polamiğine giricek kadar konuşucak bilgim yok ben tamamen resmi bilgiler ve üretim faktörleri üzerinden konuşuyorum.
    Felon bide şöyle bir faktör var ortada Yamaha bu işi yapınca SS motorlarının en çok satan modelini uyarlıyor en kücük CClerine "racing görselinde" tadından yenmez tabi.
    teknik verilerde ninja ile bir karşılaştırma vardı 0-100 ü daha iyiymiş (tek silindirin tek avantajı) ama bunun sokakta farkedecek kadar bi fark olduğunu sanmıyorum
    ninja teknik olarak hyosungdan bariz olarak üstün 3hp ve sıvı soğutma gibi detaylar ciddi detaylar ama caddede 160a kadar kafa kafaya gidiliyor 160-180km arasında ninja arayı açıyor.Tabi pilotaj farkı model-km farkları elbette var bizim yapacağımız karşılaştırmalar kesin bir sonuç vermez ama ortalama olarak ninja önde arkasında hyosung arkasında cbr gelir ama yamaha yapsın çift silindir 250cc hepsini ezsin ve görsel olarak çift far tasarımlı safkan racing olsun tadından yenmez.O motor geçiş motoru değil ömürlük olur

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp

---------- Post added at 11:57 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

Bu arada not düşmek gerekirse ben kafa granajı hariç "daha güzel bir tasarım olabilirdi daha agresif mesela" çok beğeniyorum amam fren motor denge aritmatiği düşündüğünde (..!..) aklıma gelmesin istiyorum ;)
    ninja'nın tüketimi oldukça değişken olabiliyor. şehir içinde agresif kullanımlarda 4.5lt'lere çıkıyor, uzun yolda sakin kullanıyorsan 3.6lt'lere düşüyor.

Turkiye piyasasında bu motorun en büyük eksi yönü kalıbı olmaması ama bunu farklı bir şekilde düşünmek lazım. 250cc'lik bir motorun alınma nedeni kullanım kolaylığı olacaksa ninja ve cbr250 bu kolaylığa hitap edebiliyor. hyosung ise 600cc kalıbında ve tam bir super sport tasarımına sahip olduğu için kullanıcı tercih etmeyip "bu kalıpta motor alacaksam zaten 600'luk kullanırım" diyebilir. Zaten kalıplı motor isteyenler hyosung, kullanım kolaylığı isteyenlerde ninja almış durumda. Tabi tüm bunlar bir tercih meselesi.

Ben ninja'nın çok özel bir motor olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen sahip olduğum motor olduğu için böyle düşünüyorum ama performansı gerçekten harika olan bir motor. 650cc'lik bir enduro ile performans olarak aralarında çok fazla bir fark yok, var diyen ya ninja'yı hiç kullanmamıştır yada hakkını veremiyordur.

Aynı şekilde hyosung'un tasarımı tam bir SS ve ruzgar almama konusunda daha başarılı, tabi bundaki en buyuk etken kalıplı oluşu.

Geçen hafta yaptığımız test sürüşünde bnim hyosunglardan ettiğim tecrübe (her ne kadar kullanmamış olsamda) o motorda 6. vitesin olmayışı ve son süratinin ninja'dan daha düşük olmasının belirli bir nedeni var ve bu motoru tasarlayanlar bunun farkında.

Aynı yolda daha hızlı giden bir ninja'da tank tokatlaması olmadığı halde iki hyosung'da bunu yaşadı. Demek istediğim GT250'ler halen geliştirilen modeller, biraz daha vakit vermek lazım. Ninja ise 20 yıllık bir model.

cbr250r'a gelecek olursak, 0 - 100km'de ninja'ya göre yarım saniye kadar daha seri olsada 160km'lik son süratine ulaşması 32 saniye sürüyor. Ninja ise 5'nci viteste yaptığı 160km'lik bu hıza ulaşabilmesi 17 - 18 saniye sürmekte ve geçen haftaki turda gördüğümüz gibi 6. viteste 185km hıza ulaşabildi.

cbr250'nin tasarımı ne kadar güzel olsa da neden SS olarak sınıflandırıldığını anlayabilmiş değilim ama ninja ve hyosunglar gerek sürüş, gerek kullanıcıyı tatmin etmeleri açısından ve çevirebildikleri maksimum devir ile birlikte tam bir SS havasındalar. (bence cbr250r ST yada commuter olarak sınıflandırılmalıydı ve cbr yerine farklı bir isim verilmeliydi - vfr250 olabilir mesela..)

Eğer kullanım kolaylığı, yakıt ekonomisi, motor fiyatı gibi belirleyici faktörleri dikkate almayıp motorların sürüş performansı, sürüş pozisyonu ve tatminkarlığı olarak kıyaslanırsa cbr250r'ın bu iki model ile aynı segmentte olmadığı görülebilir. Hele egzost sesi tam bir rezalet.

Bu söylediklerim cbr kötü bir model olarak değerlendirdiğim anlamına gelmesin, sadece farklı bir segmentte kaliteli, güzel tasarıma sahip bir motor olarak değerlendiriyorum.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler