Arkadaşlar ön balatalardan aşırı derecede ses geliyor.Düştükten sonra başladı bu ses balata spreyi sıkıyorum bi kaç km ses kesiliyo sonra tekrar başlıyor.
freni sıktığımda gidiyo bu ses.Sanki bişeler diske sürtüyo gibi? balatanın sert yerine denk gelmiştir dedim ama 3 gün oldu baya yol yaptım hala aynı hala aynı.balatalarımı daha 500-600km önce serviste değiştirmiştim.Serviste öyle bi sıkmışki bendeki alyan anahtarlarla açamıyorum.Açıp balatalara bakmayı düşündüm ama imkanı yok.Ne yapsam şuanda diskten yiyo olabilme ihtimali varmı? Ön sol diskim zaten allaha emanet.off inş disklerde bi sorun çıkmaz çok pahalı meretler ya
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Felon ön tekeri boşa alabilsen, çevirip karşıdan baksan öyle anlaşılır belki
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:22 ----------
Az önce sahibinden de bir ilan gördüm. 2007 model kanuni enjeksiyonlu diyor, sonra da karbiratör ayarını yeni yaptırdım diyor. İkisi aynı anda bulunuyormuydu
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Mrb arakadaslar epeydır sızlerı takıp edıyorum hıc resım yukleyen yok arkadas bırkac resım ekleyımde neşemız yerıne gelsınSaten ıkı ayımız kaldı gara oğlanla askerlık yolu gozuktu bıze (Daha önce ekledım resımler varsa k.bakmayın.)
Bızım kapadokya mt den arkadaslar.
Biz de keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik lakin HAYATLA erken seviştik herşey üstümüze kaldı..!
http://www.youtube.com/watch?v=QH2-T...layer_embedded
Gece gece kafa yapıyo :D
Ses gelen tarafı bir şekilde dinleyebilirsen, o merkezi sök ve merkeze fren yağı ile baskı yapan 2 yuvarlak bölüm var onları kontrol et, muhtemelen birisi devre dışı kalmıştır. Balataları söktüğünde temiz olduklarını göreceksin, balataları iten o 2 yuvarlaktan bir veya 2 si devre dışı ise ya çalışır konuma getirmeli yada merkezi değiştirmelisin. Kolay gelsin...
Freni sıktığında cız sesinin gitmesi zaten freni sıktığında normal duruma gelmesinden kaynaklanmakta, yani freni sıktığında iticiler zaten devrede oluyor ama freni bıraktığında iticiler geri tam gitmediğinden cızlıyor. Sorun bu değilse şaşırırım
arkadaşlar benim motor çok ısınıyor bir arkadaşında aşırı ısınması vardı sanırım 15-40 yağ kullanmıştı düzüldiğini söylemişti bende aynı yolu izlesem 15-40 yağ koysam olurmu acaba
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:50 ----------
yani benim makina çok ısınıyor ne yapmalıyım neden olur bu ? :S
İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur! Ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz...
muratcan7 nickli arkadaş kullanıyodu sanırım çok memnum olduğundan bahsetmiş ama burada bahsedilen 15-50 mi 15-40mı belli değil.
Bende 1100km yapmışım yağ değişimine az kaldı.Daha ruhsat gelmeden 1100km yol yapmışım 2 haftada yahu
Bide senin motor neye kıyasla çok ısınıyor?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:32 ----------
Bu arada bende düşmeden önceki bir fotomu ekleyeyim bari
Önünde hyosung varken audi ye kim bakar peh
Dediğim bölgeyi anlamadıysan şöyle yazayım, disklere balataları bastıran fren merkezi varya, ona önden baktığından sağlı sollu 2 göz vardır, baktığın yer arkasıdır içinde de ileri geri giden yuvarlak yüksekler vardır. Onalrdan bir veya ikisi, frene bastığında balataları birbirine yaklaştırıyor ve freni bırakınca tam olarak geri gitmiyorsa cızzzzzzzzzzzzzzzz. Kolay gelsin, umarım çözersin....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:28 ----------
Ben izlemeden önce izleyen sayısı 20,982,767'di. Bende izleyince 20,982,768 oldu. Valla diğerleri nasıl hissetti bilmiyorum ama baştan sona bişi çıkacak diye beklediğim için kendimi mal gibi hissettim. Doğruya doğru
Araba Hastası, Motor Ustası...
[QUOTE=Felon;2393086]muratcan7 nickli arkadaş kullanıyodu sanırım çok memnum olduğundan bahsetmiş ama burada bahsedilen 15-50 mi 15-40mı belli değil.
Bende 1100km yapmışım yağ değişimine az kaldı.Daha ruhsat gelmeden 1100km yol yapmışım 2 haftada yahu
Bide senin motor neye kıyasla çok ısınıyor?
[COLOR="Silver"]
15-50 evet arkadaş demiş ben yanlış hatırmalımışım mesela deponun alt kısımları kenarları ısınıyor ve dediğin doğru sanki yılların motorcusuyumuş gibi yazdım bana çok gibi geliyor baldırların motora denk gelen kısmı ısınıyor normal mi bu bana pek normal gelmedi iç güdüsel olarak
İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur! Ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz...
bende castrol acteva 20 40 koydurdum istanbudaydım,gelirken yolda hep 160 km 170 km lere çıktıgım oldu ama ısınma problemim olmadı fakat gel gelelim ki motor boşa geçmez oldu
Karadeniz - Giresun.
aldım da daha taktırmadım cuma günü motoru servise bırakıp tatile gitcem bi kaç eksiği var hepsi tamamlanmış olur, o arada egsozu da taktırırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:51 ----------
http://i835.photobucket.com/albums/z...1/DSC_0079.jpg
şu hyonun farları ilginç olmuş güzel mi değil mi bilemedim
anladım dış tarafta olanlardan bahsediyosun iç kısımdakiler sabit sanırım.
bi açabilsem balataları silerim hiç yoktan.balata spreyim bitti sıka sıka ses hala devam ediyo.Kulaklıksız binmiyorum motora yoksa takıntı oldu o ses deli ediyo
[QUOTE=chirkinn;2393154]Yok dostum o manada demedim bende bişeyden anlamıyorum, motoru ilk aldığımda acayip fazla ısınıyo gibime geliyodu.Çünkü öncesinde ayaklarımın arasında değildi motor scooterda Sonrasında baktımki öyle aşırı bi sıcaklık yok kendim abartıyomuşum
Forumdan bi buluşma ayarlayabilseydik bu tarz şeyleri karşılaştırıcaktım bende ama olmadı
Mesela benim ön fren disklerinden sol disk,sağ diske oranla 3katı ısınıyor.acaba bu normalmi yoksa değilmi bunun gibi bir sürü şey var aklıma gelmeyen
@Felon benim de sol disk çok daha fazla ısınıyo çünkü hafif bi eğiklik var yani sürekli balatada sürtme oluyo.
@Serk21 foto finike motor festivalinden, Sticker değil galiba cam çünkü içerideki kıvrımlar görülüyo, arkadaki suzukiye benzemiş çizgileri.
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)