Arkadaşlar hiç yağ katkısı kullanan var mı? Ben arabada Bor power kullanıyorum, sesi ve çekişi bayağı değişti, sürtünmeyi çok düşürüyormuş, bu nedenle ısınmada fazla olmuyor, çekiş artıp yakıt sarfiyatı azalıyor
Arkadaşlar hiç yağ katkısı kullanan var mı? Ben arabada Bor power kullanıyorum, sesi ve çekişi bayağı değişti, sürtünmeyi çok düşürüyormuş, bu nedenle ısınmada fazla olmuyor, çekiş artıp yakıt sarfiyatı azalıyor
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Bor power bu motorlara uygun değildir çünkü ıslak debriyaj kullanılıyor. Debriyajda kaçırmaya neden olur ancak kuru kavrramalı motorlarda kullanılır.
Şu sıralar Gt250r kullanıcılarında kaza yapanlar arttı, dikkatli olalım arkadaşlar
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Bor power Almanya' daki teknoloji müzesine girebilen tek ürünümüz , evet ıslak kavramada zararı olabilir. Ben onu bir sorup öğreneyim en iyisi
444 yağlayıcılar nasıldır acaba bende ondan dusunuyorum fıyatıda uygun
444'ü bilemiyorum valla , ben bayağı bir araştırıp bor power almıştım araca
444 un reklamı vardı aşınma testi yapıyorlardı . donen ve sabit bır cubuga surten parça vardı üzerine de ağırlıkla aşırı baskı yapıyorlardı genede normal yaga gore kat kat az aşınma oluyordu hatta üzerine su felan döküyolardı . eğer gerceği yansıtıyorsa motor omrunu baya bi uzatması gerekir
BORPOWER MS-ULTRA SERİSİ AVANTAJLARI
1) % 5-%20 aralığın da yakıt tasarrufu sağlar.
2) %10 güç artışı meydana gelir.
3) Yağ ömrünü %100'e kadar uzatır.
4) Harareti önler.
5) %25-%30 aralığında CO2 egzoz emisyonunda düşme sağlar.
6) Vibrasyonu düşürür ve ortamdaki gürültüyü (db) azaltır.
7) Yağ kaçaklarının oluşumu önler veya minimize eder.
8) Yağ tüketimini düşürür.
9) Aşınmaları tamamen önler veya minimize eder.
10) Üstün koruma niteliği sayesinde soğuk havalarda dahi ilk çalışma aşınmalarının önüne geçer.
11) Karbon oluşumunu önler veya minimize eder.
12) Yüksek sıcaklığa ve basınca karşı üstün direnç gösterir, böylelikle yapısında bozulma olmaz, sürekli kullanım halinde sınırsız koruma sağlar.
13) Motor ve yatakların temiz kalmasını sağlar ve kül oluşumunu engeller.
14) Yüksek ısı iletkenliği sayesinde tortu ve birikinti oluşumunu önler.
15) Korozyona karşı koruma sağlar.
16) Sibop kayıtlarındaki aşınmaları büyük oranda önler.
17) Yatak, biyel kolu ve ana yatak boşluklarından kaynaklanan krank kırılmasını büyük oranda önler.
18) Sarf malzeme ömrünü arttırır.
19) Sızdırmazlık elemanlarının ömrünü uzatır.
20) Yağ pompalarının en çok aşınan sarı dişlileri bor elmas kristalleri ile kaplanacağı için aşınma çok daha geç olacak ve sarf malzeme bakım ve işçilik masrafları düşecektir.
21) Turbolu araçların en büyük problemi olan turbo milinin ısınmasını ve aşınmasını azaltarak turbonun ömrünü uzatır.
22) Sıfır motorlarda kullanılması aşınmaları büyük oranda önler.
23) Sarf malzeme giderlerini, bakım ve işçilik masraflarını büyük oranda düşürür.
Şu çok dikkatimi çekti
http://www.uzmantv.com/motor-yagi-il...anmak-dogru-mu
konuyla ilgili gereken cevap verilmiş .videoyu izleyin
Bor power sıradan bi katkı maddesi değildir mikro boyutlarda milyonlarca bilye olduğunu düşünebilirsiniz, bu da sürtünmeyi minimum değere indirir ve sürtünme olmayınca ısınma problemi olmaz + yakıt ekonomisi + performans + düşük vibrasyon + sessiz motor.
Bizim motorlarda debriyaj üzerinde yağlama olduğu için bu küçük bilyeler debriyaj üzerindeki sürtünmeyi de düşürerek debriyajda kaçırma yapmaktadır, ama arabada kullanılabilir. ya da harley vb. kuru kavramalı motorlarda kullanılabilir.
Bugün yani dün oluyo saat itibariyle servise gittim (honda servisi) bi Varadero vardı içim gitti sonra yanına yaklaştım almanya plakalı olduğunu görünce bi iç geçirdim ne zavkli yol gelinir 1000'lerce km diye, sağını solunu incelerken ustaya dedim bi gün bundan alcam ben de, o da dedi ki o türkiye'de yok 125'lik o. ben şok oldum usta yeme beni olur mu benim motorun 2 katı bu falan bakıyorum v twin hayvan gibi boyutlarla bir de ibreye baktım 140 İlk defa 125lik varadero gördüm ve boyutlarına inanamadım ibre 140 olmasa inanmayacaktım o nasıl bi makinedir neden gelmez buralara ya
beyler ben 55 watt nightbreaker ampul taktım ama bir sorun olurmu acaba eskisi 35 watt dı
bu BOR nereye koyuluyor
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)