Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimlerin çap ve kalınlık ölçülerini söylersen belki yardımcı olabilirim. Ama bulabilirsem yurtdışından alacaksın. Yani en azından 1 hafta sürer.

EDIT:
    Shimlerin neden ses yaptığını hiç merak ettin mi? Ben az önce merak edip servis dökümanına baktım.
    Eğer şimler bir şekilde zarar görmediyse -ki pek mümkün sayılmaz- orjinal şimleri bulup taktığında bir şey değişmeyecek.
    bilmiyorum ki nedenini,motoru açtık baktık çok iyi durumda herşey fakat fincanlar ile kam arasında boşluk var sentil çakısıyla ölçtük. bu yüzden tık tık diye ses gelior motordan. sanırım bize 185 şim gerekiyor 220 kalın geliyor çünkü. kuralkanda sadece gt650r ın şimleri vardı 220likti aldık fakat kalın geldi.yardımcı olabilirsen çok sevinirim,yarın bütün motorcuları gezip şim mi arıyayım ne yapayım karar veremedim nedir bunun çözümü?
    Karadeniz - Giresun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilmiyorum ki nedenini,motoru açtık baktık çok iyi durumda herşey fakat fincanlar ile kam arasında boşluk var sentil çakısıyla ölçtük. bu yüzden tık tık diye ses gelior motordan. sanırım bize 185 şim gerekiyor 220 kalın geliyor çünkü. kuralkanda sadece gt650r ın şimleri vardı 220likti aldık fakat kalın geldi.yardımcı olabilirsen çok sevinirim,yarın bütün motorcuları gezip şim mi arıyayım ne yapayım karar veremedim nedir bunun çözümü?
    Ses yapmasının sebebi motorun sübap ayarına ihtiyacı olması. Ama bu motorlarda bir somunu çevirerek değil sizin yapmayı düşündüğünüz şekilde daha kalın şim koyularak yapılıyor.

Asıl sorun şu ki ustan kaçlık şim koyacağını bilmiyor. Motorda orjinal olarak 170 şim var. Bu şimlerle subap aralıkları emme sübabları için 0,10-0,20 mm arası egzoz sübabları için 0,20-0,30 mm oluyor. Şimdi mesela motorda 170 şim olduğunu varsayarsak 185 şim kullanman için egzoz sübaplarının 0,36-0,40 mm emme sübaplarının 0,26-0,30 mm aralığında olması gerekir.

Tam olarak kaçlık şime ihtiyacın olduğunu bilmek için; mevut şimler kaçlık ve mevcut emme-egzoz sübaplarının aralıkları kaç mm sorularına cevap gerekiyor. Tabii bu değerler motor soğukken ölçülecek.
    Bunların haricinde şimlerin çapını da söylersen yurtdışı kaynaklı sitelerde aramana yardımcı olabilirim.

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Ses yapmasının sebebi motorun sübap ayarına ihtiyacı olması. Ama bu motorlarda bir somunu çevirerek değil sizin yapmayı düşündüğünüz şekilde daha kalın şim koyularak yapılıyor.

Asıl sorun şu ki ustan kaçlık şim koyacağını bilmiyor. Motorda orjinal olarak 170 şim var. Bu şimlerle subap aralıkları emme sübabları için 0,10-0,20 mm arası egzoz sübabları için 0,20-0,30 mm oluyor. Şimdi mesela motorda 170 şim olduğunu varsayarsak 185 şim kullanman için egzoz sübaplarının 0,36-0,40 mm emme sübaplarının 0,26-0,30 mm aralığında olması gerekir.

Tam olarak kaçlık şime ihtiyacın olduğunu bilmek için; mevut şimler kaçlık ve mevcut emme-egzoz sübaplarının aralıkları kaç mm sorularına cevap gerekiyor. Tabii bu değerler motor soğukken ölçülecek.
    Bunların haricinde şimlerin çapını da söylersen yurtdışı kaynaklı sitelerde aramana yardımcı olabilirim.
    benim şimlerin hepsi farklı çıktı ama biri 170 biri 185 vs.hiç biri diğerinin aynısı değidli =) acaba değiştirmişler mi =/ biz kaçlık şime ihtiyacımız oldugunu anlayamadık =/ nasıl bulacagımızıda bilmiyoruz =/ motor maltepede şuan bende izmitteyim. yarın yada pazartesi tekrar gidicem ama nasıl anlayacagız ki kaçlık ihtiyacımız oldugunu?
    Karadeniz - Giresun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim şimlerin hepsi farklı çıktı ama biri 170 biri 185 vs.hiç biri diğerinin aynısı değidli =) acaba değiştirmişler mi =/ biz kaçlık şime ihtiyacımız oldugunu anlayamadık =/ nasıl bulacagımızıda bilmiyoruz =/ motor maltepede şuan bende izmitteyim. yarın yada pazartesi tekrar gidicem ama nasıl anlayacagız ki kaçlık ihtiyacımız oldugunu?
    Eğer hepsi farklıysa siz de her biri için ayrı ayrı ne gerektiğini tespit edip ona göre yenisini takacaksınız. Kaçlık olduğunu kumpasla ölçerek anlayabilirsiniz. Belki de daha önce motorun neye ihtiyacı olduğuna bakılmadan rastgele değiştirildiği için kısa zamanda ses yapmaya başlamıştır.

Bunları ölçtükten sonra Egzoz1 180 şim 0,38 aralık, Egzoz2 ..... Emme1.... şeklinde yazarsan hangisine kaçlık kullanılması gerektiği tespiti yapılabilir.

MF-Hyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 GT250R - 2008 150HS
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Virajda yere yapıştım ufak tefek masraf var
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...alt-surat.html
    Benim ayna plastik aksamından kırıldı tam o sapının altından grenajlar birleştiği yuvarlak yerden o dediğin yapıştırıcıyla deniyicem umarım tutar olmadı rr aynası alıcam
    Geçmiş olsun kardeşim yeni gördüm Allah büyüğünden esirgesin..

OZGUR SASMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SHADOW 600CC CHOPPER
    abi çok teşekkür ederim Benimkiside aynı içindeki ampül kırmızı dışı beyaz

sımdı verdım yurtıcı kargoya ama pazartesı elınde olurmus malum haftasonu tatılı ...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı OZGUR SASMAZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sımdı verdım yurtıcı kargoya ama pazartesı elınde olurmus malum haftasonu tatılı ...
    Çok saol abi
    MF-Hyo
    Saolasın kardeşim
    Hepimizin tekeri düz bassın.Pazar günü dikkat edelim sağanak gelebilir bizim kızları dışarı çıkarmamak lazım
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Eğer hepsi farklıysa siz de her biri için ayrı ayrı ne gerektiğini tespit edip ona göre yenisini takacaksınız. Kaçlık olduğunu kumpasla ölçerek anlayabilirsiniz. Belki de daha önce motorun neye ihtiyacı olduğuna bakılmadan rastgele değiştirildiği için kısa zamanda ses yapmaya başlamıştır.

Bunları ölçtükten sonra Egzoz1 180 şim 0,38 aralık, Egzoz2 ..... Emme1.... şeklinde yazarsan hangisine kaçlık kullanılması gerektiği tespiti yapılabilir.
    işte tespit etmek konusu şuanki en büyük sıkıntı =) bakalım inşallah bulabiliriz ölçüleri,ilgin için çok teşekkür ederim.numaraları buldugumda haber veririm artık :(
    Karadeniz - Giresun.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    @felon kardeşim çok geçmiş olsun. bak sana dedim şu koruma takozlarından alalım diye alsaydın bak bu kadar masraf çıkartmazdı sana, gel alalım şu takozlardan beraber ?

Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @felon kardeşim çok geçmiş olsun. bak sana dedim şu koruma takozlarından alalım diye alsaydın bak bu kadar masraf çıkartmazdı sana, gel alalım şu takozlardan beraber ?
    saol hocam gerçekten takozlar olsa hiç hasarsız bile atlatabilirdim.
    ama malesef daha takozlara sıra var önce arka fren pompamı yaptırmam lazım

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben de takoz istiyorum yeni lastikler, yan çantalar ve zenon far istiyorum

Bu arada orijinal egsozumu aldım artık sakin sakin uzun yollara çıkabilirim

Takozları hep beraber alırız ama daha sonra
    Bu arada daha aynayı yapıştırmayı deneyemedim ama yapışmaz ise rr aynası alayım diyorum
    alibabada kargo ücretsiz ve 52tl ye geliyor çifti nasıl ?
    http://www.aliexpress.com/product-fm...olesalers.html

Motosikleti
    Yamaha R1
    merhaba arkadaşlar. slayer şu anda subap aralıkları verdiğin değerlerde. ama asıl sorun şu ki 0.10 gibi rakamlar yerine servis manuali 0.1 diyor. bu olay acayip kafamızı karıştırmış durumda. 0.1 yaptığımızda subapların kesilme ihtimali var sıkılıktan. egzantrik milinin üzerinde yanık izleri var. fakat kamlarda deformasyona rastlamadım. eğer bu değerlerden eminsen şu an bu değerlrdeler zaten. şimlerde durum şu şekilde oluyor. örneğin 170 yerine 180 koyduğunda daha çok yakınlaşıyor. senin yazdıklarında sanki uzaklaşıyor fikri oluştu bende. ama zaten 180 170den daha kalın. dün bir iki yere baktım. japon motorlarına ait korkunç fiyatlı şimler var. kanunide orijinali yok zatn. kanuni tek kelimeyle kullanıcıyla alay ediyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:44 ----------

ha bu arada eğer şim temininde yardımcı olabilirim dersen değerleri şöyle vereyim. üzerinden çıkanlar şöyle: 165-170-178-185 bu değerler bence çok garip ama durum buydu. şu anda 170-170-178-185. 170ler egzost tarafında. orası sentil çakısında 0.20 mm aşağı yukarı. aşağı yukarı diyorum çünkü biri hafif sıkı girerken ikincisi daha rahat giriyor. ama ayar bu. ön kısım ise 178-185. bunlarda 178 0.10 mm, diğeri 0.5ten daha az. bu nasıl bir ayar anlayışıdır ki böyle yapılmış inan ben de anlam veremedim. oysa egzantrik kamlarında büyük deformasyonlar yok. galiba şimler başka motorlarla karışmış bilmiyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı pc-kopat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar. slayer şu anda subap aralıkları verdiğin değerlerde. ama asıl sorun şu ki 0.10 gibi rakamlar yerine servis manuali 0.1 diyor. bu olay acayip kafamızı karıştırmış durumda. 0.1 yaptığımızda subapların kesilme ihtimali var sıkılıktan. egzantrik milinin üzerinde yanık izleri var. fakat kamlarda deformasyona rastlamadım. eğer bu değerlerden eminsen şu an bu değerlrdeler zaten. şimlerde durum şu şekilde oluyor. örneğin 170 yerine 180 koyduğunda daha çok yakınlaşıyor. senin yazdıklarında sanki uzaklaşıyor fikri oluştu bende. ama zaten 180 170den daha kalın. dün bir iki yere baktım. japon motorlarına ait korkunç fiyatlı şimler var. kanunide orijinali yok zatn. kanuni tek kelimeyle kullanıcıyla alay ediyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:44 ----------

ha bu arada eğer şim temininde yardımcı olabilirim dersen değerleri şöyle vereyim. üzerinden çıkanlar şöyle: 165-170-178-185 bu değerler bence çok garip ama durum buydu. şu anda 170-170-178-185. 170ler egzost tarafında. orası sentil çakısında 0.20 mm aşağı yukarı. aşağı yukarı diyorum çünkü biri hafif sıkı girerken ikincisi daha rahat giriyor. ama ayar bu. ön kısım ise 178-185. bunlarda 178 0.10 mm, diğeri 0.5ten daha az. bu nasıl bir ayar anlayışıdır ki böyle yapılmış inan ben de anlam veremedim. oysa egzantrik kamlarında büyük deformasyonlar yok. galiba şimler başka motorlarla karışmış bilmiyorum
    Yanlış anlaşılmış sanırım ama dediğin gibi daha kalın şim koyulduğunda aralık kapanır yani subaplar egzantriğe yakınlaşır. Servis manueli zaten 0,10 diyor ama 0,1 ile 0,10 arasında bir fark yok. Hatta 0,1 ile 0,10000 arasında da bir fark yok. İkisi de bir mm'nin onda biri ölçüyü ifade ediyor. Biraz karışık yazmışsın ama anladığım kadarıyla;

Egzoz1 170 şim 0,20 mm (olması gereken)
    Egzoz2 170 şim 0,20 mm (olması gereken)
    Emme1 178 şim 0,10 mm (olması gereken)
    Emme2 185 şim 0,50 mm (sorunlu)

Eğer anladığım gibiyse yani emme subaplarından birinde 185 şim olmasına rağmen 0,50 mm boşluk varsa ses yapan, sorun çıkartan tek subap bu ve ciddi bir boşluk var. 0,50 mm derken 1 mm'nin yarısını kastediyorsan (yani 0,20'den büyük) 220 şim koyarak düzeltebilirsiniz. Ama diğer subapların ikisinde hiç bir sorun olmayıp birisinin de az bir fark olmasına karşılık birisinde olağanüstü bir boşluk olması ilginç.

Motosikleti
    gt250r gri-siyah
    yok hacı saol sahibinden de şunu gördüm ondan alcam hem karbon kaplama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0485095/detay/
    eğer güzel bişeyse bi çift daha alıp arkalarıda değiştirebilirim ileride
    felon ben o karbon sinyallerden almıştım,boyları kısa geliyor olmuyor gt250r lara.içine gömülüyor greneajlatın,vidası da içine yetmiyor.ben geri verdim eminönünden almıştım,uzunlarından aldım ledlerin karbon olmayan 25 tl ye

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı senf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    felon ben o karbon sinyallerden almıştım,boyları kısa geliyor olmuyor gt250r lara.içine gömülüyor greneajlatın,vidası da içine yetmiyor.ben geri verdim eminönünden almıştım,uzunlarından aldım ledlerin karbon olmayan 25 tl ye
    uzatma aparatı var ben de almıştım ama uzatma aparatı kırık olduğu için geri vermek zorunda kaldım.
    Felon, uzatma aparatından bulursan al yoksa olmuyo onlar.

Motosikleti
    hyosung gt250 r
    arkadaslar hepınıze merhaba kuyruk altı tıger egzozlu hyosung gt250r ım nasıpse 2 gune kadar bıtıyor sandıgımdan daha çileli ve masraflı oldu ama bakalım sesi bütün bunlara cewap verebilecekmi bitince fto ve videoları sizlerle paylaşıcam...

Motosikleti
    Yamaha R1
    Yanlış anlaşılmış sanırım ama dediğin gibi daha kalın şim koyulduğunda aralık kapanır yani subaplar egzantriğe yakınlaşır. Servis manueli zaten 0,10 diyor ama 0,1 ile 0,10 arasında bir fark yok. Hatta 0,1 ile 0,10000 arasında da bir fark yok. İkisi de bir mm'nin onda biri ölçüyü ifade ediyor. Biraz karışık yazmışsın ama anladığım kadarıyla;

Egzoz1 170 şim 0,20 mm (olması gereken)
    Egzoz2 170 şim 0,20 mm (olması gereken)
    Emme1 178 şim 0,10 mm (olması gereken)
    Emme2 185 şim 0,50 mm (sorunlu)

Eğer anladığım gibiyse yani emme subaplarından birinde 185 şim olmasına rağmen 0,50 mm boşluk varsa ses yapan, sorun çıkartan tek subap bu ve ciddi bir boşluk var. 0,50 mm derken 1 mm'nin yarısını kastediyorsan (yani 0,20'den büyük) 220 şim koyarak düzeltebilirsiniz. Ama diğer subapların ikisinde hiç bir sorun olmayıp birisinin de az bir fark olmasına karşılık birisinde olağanüstü bir boşluk olması ilginç.
    yok tam aksine 0,50 değil, 0,5 yani sentil çakısındaki en ince ölçüden daha küçük. bu subap en sıkı olanı. bunu 170 boyutunda bir şimle denedim. fakat ses kesilmedi. aklıma gelen başka birşey var ama şimler denenmeden bunu kestiremiyorum. egzantriklerin setlerinde deformasyon yok ama hafif yanık izleri var. çizgi şeklinde değiller ama kararma var. sanırım geçmişte yağ değişimi bir defasında çok geç yapılmış. yahut da çok aşırı br hararete maruz kalınmış. işin garibi bu seslerin diğer kafadan da geldiğini tesbit ettik.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı pc-kopat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok tam aksine 0,50 değil, 0,5 yani sentil çakısındaki en ince ölçüden daha küçük. bu subap en sıkı olanı. bunu 170 boyutunda bir şimle denedim. fakat ses kesilmedi. aklıma gelen başka birşey var ama şimler denenmeden bunu kestiremiyorum. egzantriklerin setlerinde deformasyon yok ama hafif yanık izleri var. çizgi şeklinde değiller ama kararma var. sanırım geçmişte yağ değişimi bir defasında çok geç yapılmış. yahut da çok aşırı br hararete maruz kalınmış. işin garibi bu seslerin diğer kafadan da geldiğini tesbit ettik.
    0,50 değilse çok inceyse 0,05 mm'dir. 185 şim ile 0,05'ten daha az bir boşluk kalıyorsa 165 şim kullanmanız gerekir. Ama 170 ile de ses yapmaması gerekir.

Sonuç olarak kaç şim kullanırsanız kullanın emme subaplarının 0,10 mm (en ince 2. sentil) egzoz subaplarının da 0,20 mm (en ince 4. sentil) olması gerekir. Ama verdiğin ölçülerle sadece bir subapta sorun var onu da 170 ile denedim diyorsun. Bu şekilde ses yapmaması lazım. O sübapada 170 şim taktıktan sonra tekrar kontrol et istersen dediğim gibi emme 0,10 egzoz 0,20 olması lazım.

Bir de sesin subap iticilerinden geldiğine emin misiniz?

Dün gece sağanak yağmurda Kingodisco ya gittim motorun her cm si çamur oldu
    Yokuş yukarı çıkarken gaz açınca altımda litrelik makine varmış gibi yanlıyodu motor yahu zor zaptetdim Shinkolara lanet olsun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler