sonuçta orjinal olmayan makinayı satmak zordur herzaman. ama detaylar güzel bence lastikler büyük artı ve egzosta güzel =) bence iyi bir ustaya baktır acaba kazası varda mı toplarken böyle yaptılar yoksa zaten sağlam bi motora böyle baştan aşağı mı masraf ettiler? bir baktır eğer kazası yoksa şasesinde yamukuk oynama vs yoksa,makinasıda sağlamsa al doya doya bin. yok ben satarım dersen ozaman alma çnkü ha deyince satamazsın.
o zaman haftaya izmire gidiyoz izmir karşıyakadan iyi bir usta bulup motoru göstermek kaldı şimdi
Aklıma şimdi geldi sanırım bu motoru yapan kişi canakkale de yasıyordu ordan satııga cıkmıstı diye hatırlıyorum. Dıkkat ettım motor izmirden satılkmış sanırım el degişmiş resımler aynı kesınlıkle dikkatlı olmanı önerırım.Her ne olursa olsun usta olayını ihmal etme şimdiden hayırlı olsun
Biz de keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik lakin HAYATLA erken seviştik herşey üstümüze kaldı..!
havatar keşke profil bilgilerini güncellersende bizde neyin ne oldugunu bilebilsek. hangi ildesin mesela? yakın mı sana o motor? izmire ha deyip motor bakmaya gidilmez eğer istanbul yada kocaeli yada anakara vs gibi uzak illerden. eğer uzaksan forumdan bi arkadaşa rica et gitsin senin için baksın motora bi motorcuya götürsün göstersin vs eğer sana onay verirse git ve sonra kendinde götür baktır tam olsun?
Biz de keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik lakin HAYATLA erken seviştik herşey üstümüze kaldı..!
doğru söylüyosun kardeşim ben atlamışım bu konuyu, güncelledim şimdi bilgilerimi. denizlideyim ben, izmire 3 saat uzaklıkta. keşke öyle bir şansım olsa iyi olur aslında hem boşboşuna gitmiş olmam. izmirden birine rica etmem lazım
bu arada yeni fotoları da baya hoşuma gitti hani , süpermiş
havatar kardeşim motora baktır ve al. neden satıldığını söyleyeyim. bu makinalara çoğunlukla büyük motorlara geçmek isteyen kişiler alıyor. bir süre sonra (hatta birkaç ay sonra) 600 cc hevesi ağır basıp satılığa çıkıyorlar. ben bir sorun olabilceğini ummuyorum açıkçası. o yüzden bir baktır ve düşün. orijinal olmak deyince türkiyede dökük de olsa eski parçalarının üstünde olmasını istiyor. 12 yaşında ss için motor açılmadı diyenler var. o motoru hayatta almayacaksın işte. açılıp yenilenmiş motor her zaman daha iyidir. eğer bir kasabın eline düşmediyse motoru sökmekle de hiçbir şeycik olmaz. bu makina gayet güzel el emeği göz nuru yapılmış. motoru da sağlamsa korkma al.
mancuryalı bugün abdullah ustaya gitmişsin galiba. senden az sonra ben uğradım. eğer beş dakika önce gelseymişim karşılaşırdık. abdullah usta beyinden şüpheleniyor. benimkiyle denerdik orda olsaydım
bu repsol 250R ın motor bologu da boyanmış =/ sökmeden boyanabiliyor mu? ve atmaz mı o boya sıcaktan yada yıkama esnasındaki tazikli sudan vs? vay be ilginç 2011 lerde de sanırım siyah
bilmiyorum ki ben hiç anlamam ustaya farklı geldiği için öyle demiş olsa gerek =)
ama bu rektefe işinden sonra böyle bi merak sardım motor açma işine,benim diğer motorun üst kapak contası patladı =) gittim aldım 5 tl ye şimdi söküp değiştiresim varda kapatmayı beceremem diye korkuyorum =) bide şase üst kapagın üstünden geçiyor diye cesaret edemedim =)
balata degıstırecek arkadasların dıkkatıne balata degıstırdıkten sonra balatalar sısmıyorsa havası alınmıyorsa hıdrolık pompasının ıcı paslanıyor hıdrolık pompasının ıcını pas temızleme spreyıyle temızledıkten sonra havası alınabılıyor basıma geldı 2 gundur onunla ugrastık bılgınıze ıyı surusler
senteyi yaparken beni ararsan olur serkan. ama dikkat et motorun içine birşey düşürme vida vs.. eksantrik zinciri seni uğraştırır zor kısmı orası. öbür bölümlerde birşey yok gayet basit. ha piston olayına gelince enjeksiyonluların pistonu daha dayanıklı ve etlidir. ama karbüratörlü ile enjeksiyonlu pistonu olur birbirine. enjeksiyonlunun ki karbüratörlüye takılır. ama enjeksiyonlu motorlarda ısınma daha fazladır. hiç denemedim karbüratörlü pistonu. eritir diye bir söylenti vardır ama denemek lazım :D
abi hem lokma takımım yok hemde şase üst kapağa teğet geçiyor tam üstünde =) yoksa açıcam ama cesaret edemiyorum =) ama nası açasım var anlatamam =) bugun servise sutayı almaya diye gittim adam bana yardım et dedi bitane 2007 636 nın ön takımını tamir ettik beraber =) geçen gittiğimde de bi zx 9 un motorunu şaseye takmasına yardım ettim ondan öncede resmini eklediğim gsxr 600 ün exup ını tamir etmesine yardım ettim egzozu takmasına ve birde plakalık iptali için levha kestirdim çziini vs yaptım :D yinede bi türlü alıp getiremedim adamı =) bu gidişle bende usta olucam =)))))
Valla karşılaşsaydık güzel olurdu.Kısmet değilmiş demek.Evet Abdullah ustayla gittim görüştüm ya elektrik aksamında oksitlenme var dedi ya da beyinde problem var dedi.Motor elektriği kesiyor diye teşhisi koydu.2,3 gün kalması lazım dedi.Biraz düşündüm tmm dedim haftaya bir gün olabilir diyip çıktım.İsmini verdim bu arada O da bir arkadaşın motoru var olmazsa ondan beyini alıp seninkinde deneriz dedi belki oda senden bahsediyordur )
Şimdi ömerden gelecek cevabı bekliyorum.Aynı problem onda da vardı ümraniyede bi servise götürdü bakalım sorunu tam anlamıyla çözülürse bende aynı servise götürücem.Anlicağın beklemedeyim yani
şimdi bursa kanuni bayisiyle görüştüm yeni modelin ne zaman geleceği belli değil dedi,nisan ayında elinizde olur mu dedim,olabilir ama belli olmaz dedi hondayı arıyorum cbr 250 için oda şuan hiç birşey belli değil diyor.
anlaşılan ağız tadıyla ancak seneye alınacak bu yeni modeller,bu yaz motor açısından bayağı kurak geçecek gibi gözüküyor.
arkadaşlar merhaba
sizden ricam bana iyi bir servis tavsıye etmenız avrupa yakasında avcılarda oturuyorum
birde motor yagını nasıl kontrol edebılırım yag kapagını actıgımda araclarda bulunan cubuktan yoktu ıkı cızgı arasındamı olmalı
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Şu an bu konu içerisinde 159 kullanıcı var. (0 üye ve 159 misafir)