Yürü be Serkan.
Serkan bak sana ne diyeceğim. Ümraniyede bi motorcu gördük, daha doğrusu o bizi gördü peşimize takılmış, Sarı hyosu var, dedi 2006 model 6500tl ye aldım yeni. Bizim tabi ağzımız açık kaldık öyle. Neyse bi ara sokakta ard arda dizili duruyor Repartitor ben ve o sarı hyocunun motorlarımız.Gidonpad gördüm motorunda onun dedim nerden aldın? Arkadaşım getirtti dedi. 30TL ye almış arkadaşından. Adı Serkan'mış ama sen değilsin, o Serkan İstanbulda oturuyormuş. Vatandaş benden 15e alıp ona 30a satmış.
Eksoz sesleri eksoz modelleri iç boşaltma filan kıyasladık. Neyse bu motoru çalıştırıd baktı motorun içinde şangır şungur ses geliyor. Dedim bak bunda ses var tıkadım eksozu evet var diyor. Motoru dengeye soktuk baktık gram yağ yok camda. Bide hava atıyor 2006 model ben bunla 170 i gördüm 2 kiş diyor bide.
Neyse doğrudur. Ama bu seferlik kurtarmış yada o anda yağı vardı yaktı yani biz söylemesek öyle gezip krankı eline alacaktı. Keşke öyle olsa yağsız motor kitlerse sahibi bişileri tersten görebilir gerçekten.
Zaten 2006 sorunlu model, bide yağsız gez.
Neyse bu vatandaş bizi bi motorcuya götürdü günlerden pazar, benim motoru biri bakmak istedi onu araştırıyorduk, benim bildiğim açık motorcu var dedi gittik oraya 3 tane hyosung. Usta baktı etti dedi km düşük motor iyi ama biraz masraları var.
İşte nedir, debriyaj balatası azalmış, ön fren hidrolik kutusu orjinal değilmiş değişmeliymiş, ön arka balatarlar değişmeliymiş, bide ben halen göremedimde onlar nasıl gördüyse benim arka çatal hafiften sola kayıkmış ve genel bide bakım işte. Bak bak fiyat düşecekya.
Neyse motoru almak isteyen dediki önce ya fiyatı 5050TL ye düşmüşsün ben ondan geldim. Bende dedimki olurmu ya 5450TL idi zaten fiyatım 5850TL ye çıkardım yaz geliyor ne 5000TL si dedim. İyi tamam senin dediğin olsun dedim, 5450 den 5000TL Ye düşüyorum tamam dedim al gidelim gösterelim. Gösterdik sorunlar masraflar ve yanında hediyelerimde var dedim son 5000. Bu sarı hyocu onun ustası filan illa diyor motor masraflı biraz daha düş. Dedim daha ne düşeyim piyasayı sen biliyorsun. Konuiştular konuştular dedim tamam 100daha almıyorum ısrar ettiğinizi için.
Dedim eksik olsun çektiğim krediye sayarım ona faiz ödüyormuş gibi sayarım. (600RR niyetim olmasa bu fiyata bırakmam için dövmeleri lazım
Anlaştık tamam alıyorum dedi. 4900TL ye anlaştık. Dedim pazartesi veya salı gel al, dedim almasanda sorun değil ama haber et. Yok yok alıcam dedi, almazsam zaten hemen söylerim dedi.
Dedim eyvallah, o arada acayüp usta ile görüştük işte oda kaza yapmış. Biraz gezelim diye çıktım repartitör ile o orda kaldı sarı hyocu onu santrale bırakacakmış.
Bugün öğlen mesaj attım dedim gelmiyormusun. Akşam mesaj geldi.
""""Ya Caner kusura bakma senden sonra o usta ile konuştum, motorun masrafı çok sana hatyırlı satışlar"""""""" Dedim eyvallahta 2 gündür nerdesin bu insanlıksa yazıklar olsun, ne diyebilirimki küfretmek bana uymuyor.
MOTORUMUN MASRAFI ÇOKMUŞ,
9000KM dir bindiğim motorumun masrafı çokmuş! 9000km dir kullandığım fren hidrolik kutusu değişecekmiş. Şuan halen kullandığım otorun debriyaj balatası değişmezse gitmezmiş. Şuanda üstünde olmasamda sabah yine bineceğim motorumun balatalar değişmezse fren tutmazmış. Arka çatal hafif sola bakınca teker dönmüyormuş ama ben gaz verince gidiyor.
Aga ne diyim be ALLAH yukarda, Allah akıl fikir versin ve ıslah etsin diyorum.
Herşey iyi güzelde, işi bilmeyenle iş yapmak en kötüsü be, hele motordan anlamayan bi mala denk geldiyseniz hakketen işiniz zor.
Şimdi diyorum ben bunu satmasam. 20000KM ye geldiğimde gitsem şu vatandaşın yanına desemki bu almadığın çok masraflı motor. Acaba utanırmı utanmaz herif
Evet yanlş duymadınız, değişmesi şart olmayan sorunlar, pardon parçalar yüzünden motorumu 4900TL'ye alıcı almaktan vazgeçmiştir. Korkmuş eleman.
Şimdi bende satmaktan vazgeçmiyorum ama acil satmaktan vazgeçiyorum. Yeni revize fiyatım 5850TL ye çıkmıştır ilanda tekrar verilecektir. Aman aman satılmasında binmeye devam edeyim. Belki 1000RR almayız ama orta derece bir 10-11BİN TL'lik 600RR ıda alırım yanına. Ondan sonra zaten ikisi bir gül gibi geçinip giderler. Para var. Satılsa 1000RR yada iyi bir 600RR alırdım. Satılmayınca 600RR ın en düşüğünü alırız artık ne yapalım.
Sanırım 10BİN TL lik 600RR, 4BİN TL lik GT250R gibi olur belki ama idare edicez artık.
Sağolun varolun. Ve fiyatları pahalı istiyorsunuz diyen arkadaşlarada duyurulur. 4900TL lere düştük gerektiğinde sudan bahanelerle motoru almadılar. Canım artık satmak istemiyor fiyatım 5850TL, ama almak isteyen olursa 5850TL den alabilir tabi