Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw en baştan dedimya öylesine taktım diye. Gözümede güzel döründü. Ayrıcada herşey hiçbirşey olmamasından iyidir
    Grenajları kesme delme işi olmasa iyi birşey yapıcaktım ama grenajları korumak için onlara zarar vermek mantıklı gelmedi
    he o zaman tama
    Ya grenajlara ufak delik açmakla bitmiyo onları şaseye montalamak lazım ama GT'lerde bunun ıcın hazır bişey yok

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda pcx 125
    örnek: 195*60*15 lastık.

15 bılındıgı gibi jant boyutudur.

195 ise lastıgın tamamıdır (_) yandakı seklı arkadan bakılan motosıklet lastıgı dusunursek. ( bu ısaret yanı yanaklar 60dır. (_) bu ıse 195lık kısındır. yanı lastıgın yanak boyutu kuculdukce yere basan kısım buyur.
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    my 91 motor bloğunun içindeki oring nasıl birşey neresinde acaba kafama takıldı.
    Motorun alt tarafındaki yağ tapasının içindeymiş..Üçgen gibi bi kapak mı ne varmış onun iç kısmına takılmış.Sanırım contaya o şekilde demiş ustam.
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

Motosikleti
    honda pcx 125
    Alıntı my91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak bi başkası da varmış 180 bana da çok büyük olurmuş gibi geliyor.. Görkem yapmıştı ama tulgacanın 160 bile sürtüyo demesine ragmen 180ligin o kadar iyi olmasını anlamış değilim ??
    180lik lastıgın yanaklar kalındır yere basan kısmı kucuktur. 160lık lastıgın ıse yananlar kucuk oldugundan yere basan kısmı buyuktur.

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı ilhan1154 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    180lik lastıgın yanaklar kalındır yere basan kısmı kucuktur. 160lık lastıgın ıse yananlar kucuk oldugundan yere basan kısmı buyuktur.
    Bilgilendirmeler için teşekkürler.. Tam bilmediğim konuda aydınlatıcı açıklamalar gelmiş
    33 KDC 64

tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sonuç olarak 180 takılır ama 60 yanaklı lastik zincire nerdeyse 1-2mm yakın ise 55 yanaklı ozaman biraz daha uzak 50 daha uzak 70 ise zincire değiyor gibi bir sonuç çıkıyor gibi.

E orjinali 70 idi ama diyeceksiniz.

Ozamanda şunu aklımızda tutmak gerekiyor anlaşılan. İlk iki değer yani 160/60 iki değerde orantılı birbiriyle yada 150/70 yada 170 55 hepsinde zincire yakınlık aynı ama yere basan ve yükseklik farklı oluyor, böyle diyebiliriz sanırım

Motosikleti
    honda pcx 125
    Alıntı tulgacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonuç olarak 180 takılır ama 60 yanaklı lastik zincire nerdeyse 1-2mm yakın ise 55 yanaklı ozaman biraz daha uzak 50 daha uzak 70 ise zincire değiyor gibi bir sonuç çıkıyor gibi.

E orjinali 70 idi ama diyeceksiniz.

Ozamanda şunu aklımızda tutmak gerekiyor anlaşılan. İlk iki değer yani 160/60 iki değerde orantılı birbiriyle yada 150/70 yada 170 55 hepsinde zincire yakınlık aynı ama yere basan ve yükseklik farklı oluyor, böyle diyebiliriz sanırım
    yok yok tam tersi olucak. 70 yanak zıncıre deymez 50 değer. lastık 70le yukarı dogru uzıycagı ıcın yanlamasına kuculcek. 50yanak oluncada yanlamasına genıslıycek zıncıre surtunme olucak. afzla buyuk yanakta almayın kuyruga surtmesn :D

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390

Uploaded with ImageShack.us

arkadaşlar resimde görüldüğü gibi 17 inç jant ebatı 150 yere basan taban ve 70 yanak kalınlığı. yanlışmıdır?

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

arkadaşlar resimde görüldüğü gibi 17 inç jant ebatı 150 yere basan taban ve 70 yanak kalınlığı. yanlışmıdır?
    Evet evet benim bildiğim de böyle idi..Taban genişledikçe zincire yaklaşmalı diye düşünüyordum ama..Değişikmiş..Ya da ben anlayamadım
    33 KDC 64

Motosikleti
    YAMAHA R6
    bence binile bilinecek en iyi başlangıç motorlarından birisi hem fiyat uygun hem motor uygun bu motorlara yalnız iyi bakmak lazım kaliteli ekipman kullanmak gerekir
    [B][/B] HOBBY MOTOR 0 VE 2. EL MOTORSİKLET-ORJ YEDEK PARÇALAR-TARTIŞILMAZ SERVİS VE İŞÇİLİK

Motosikleti
    Yamaha R1
    160 Lık takan arkadaşımızın 1 2 mm arada mesefe kaldı diyor 180lik dedigi gibi yapılan açıklamalara göre sürtmesi lazım fakat 180lik kullanan arkadaşımızda var lastik markasının farkından olabilirmi acaba diye bi soru oluştu kafamda açıklamalara göre gerçi ebatlar belli.
    yeni makine yeni tat.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    180 lastikte jantın uygun olmamasından kaynaklı bombe oluşacağı için virajlarda gereğinden fazla yatmaya ve viraj sonrası doğrulmakta zorlanmaya sebep olabilir. Bu nedenle hiç gerek yok. Çok çok profesyonel birisinin test edip onay vermesi lazım yoksa kesinlikle takıp kullanmam.
    Ayrıca bazı konturpiye durumlarda ön ve arka lastiğin aynı çizgiye oturması nı zorlaştırıp yalpalama veya tokatlama ya neden olabilir. Zaten motor mevcut hali ile bile tokatlamaya çok yatkın. Sanırım buda şasi nin esneme yapmasından kaynaklanıyor. Şasi sanıldığı kadar sağlam değil. Yada 250 cc için fazla güçlü ve ağır olmasından kaynaklı
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    honda pcx 125
    Alıntı my91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet evet benim bildiğim de böyle idi..Taban genişledikçe zincire yaklaşmalı diye düşünüyordum ama..Değişikmiş..Ya da ben anlayamadım
    taban genısledıkce zıncıre yakınlasır. ama lastık numaralarındakı 165-60-15....155-50-15 deki ılk bastakı 3 hanelı rakam taban degıldır. yanakla tabanın toplamıdır.

Motosikleti
    Aprilia RS "08

tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    5 sayfadır bi lastiği anlatamadık bilmeyenlere. Lakin ben anladım, darısı anlamayanların basına

Alıntı OguzhanCBR adlı üyeden alıntı Mesajı göster

cıbır topici yavaş yavaş buraya gelir oldu

106GT! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    16 Fireblade SP Repsol...
    Alıntı tulgacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 sayfadır bi lastiği anlatamadık bilmeyenlere. Lakin ben anladım, darısı anlamayanların basına
    Slm kardeşim mrb lar, ne yaptın pitona gidebildinmi bugün
    GT! ...

Eyüp abi ducati için olan direksiyon amortisorlerine baktım.
    http://translate.google.com.tr/trans...eering-Dampers
    Böyle şeyler var çift piston bide alta 75, 120, 140, 160mm yazmışlar bunlar sertlik ayarı olabilir mi?

Bide normal dönüşlerde bir problem yoksa uygundur fln yazıyor forumdaki eski yazılarda.
    Ve bişey fark ettim binaların kapılarını otomatık kapatsın diyede bızım kullancagımız pistonlardan kullanıyorlar.
    bir iki binanın pistonlarını mı soksek

Ve custom'cuların taktıkları var fikir amaçlı resimleri var bide piston için bilgileri yazmışlar sanırım.Ama kıt ingilizcem yetmıyo Anlayanlar 18-19uncu sayfalarda var.
    http://translate.google.com.tr/trans...orzperf.com%2F

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:54 ----------

Birşey sorucam Resimdeki 2 tane kırmızı çember içine aldığım vidalar tam olarak ne ayarı için kullanıyorlar
    [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Motosikleti
    gt250r gri-siyah
    arkadaslar bilica nın yaptığı kazayı sanırım herkes izlemiştir. Barboros bulvarında duran bir motosikletliye feci bir şekilde çarpıp ardından da kacıyor. Muhabbet fener galatasaray muhabbeti değil, ama trafikte böyle hayvanların olduğunu bilmek motora binerken insanı duşundürüyor...

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Kurcalama şu motoru bozucaksın o vidalar rolanti ayarı gibi duruyor.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 88 kullanıcı var. (0 üye ve 88 misafir)

Bu Konudaki Etiketler