Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    hyosung2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eyup abı ıstanbulda olmusolsaydım memnuyetle gelır cayını ıcer senınle tanısmaktan mutluluk duyardım ama maalesef bursadayım abı ama gelırsem nerede bulurum senı abı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:42 ----------

bu arada cok gecmıs olsun arkadasım allah tekrarını yasatmasın lastıklerımız hep duz bassın ınsallah

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı hyosung2011 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyup abı ıstanbulda olmusolsaydım memnuyetle gelır cayını ıcer senınle tanısmaktan mutluluk duyardım ama maalesef bursadayım abı ama gelırsem nerede bulurum senı abı
    İstanbula gelirsen ararsın olur biter . Dünya küçük. Cep numaramı özelden atarım.

Bu arada amortisör işine bakıyorumda hakikaten bazen maduriyet memleketinde olduğumu farkediyorum. Bu nedir ya piyasada bir tane adam akıllı pünomatik piston üreten firma yok. Allahtan İtalyanlar var onlarda olmasa yanmışız pistonu buldum galiba şimdi ya bunun çift milli çift etkili olanını bulmak lazım. Yada tekmilli tek etkili ve ayaranabilirden iki tane kullanmak gerekicek. Neyse öyle yada böyle olucak. Yalnız en ucuzu bile 70 tl (kaliteli olanların )civarında :( x2 edermi 140tl bağlantı aparatları için tornacıya gider birazda sanırım eğer daha uyguna bulamazsam maliyet 200 ü buluyor. Birde uygun basıncı yakalamak bir yana ayrıcada kaliteli olduğu garanti olan bir piston olmalı şöyle 10-15 yıl garanti veren bir marka. Sonuçta gidon bu arızaya gelmez gerçi en fazla kompresyonu düşer. Oda yıllar alır ve muhtemelen tehlike oluşturmaz. Sadece piston vardır ama pistonun etkisi olmaz.
    Neyse yarın arkadaştan ödünç 2 piston alıp denemelere girişim ben

Çok önemli uyarı::: Arkadaşlar bu motorlarda rake açısının düşüklüğünden kaynaklı tokatlama yaşamanız herzaman muhtemeldir. Özellikle ve özellikle yolun aşşağıya verildiği yerlerde ve tepe üstlerinden geçişlerde mutlaka yavaşlayıp gazı keserek ve temkinli giriş yapın. Geçen sene runner 180 ile Kışla önü tünelde ölen arkadaşın başına çok yüksek ihtimal bu olay geldi...
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ya bizim CR'lerde fln var üstte amortisor için sertlik ayarı bunlarda yok sanırım.

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    izmitteki motoru alacak olan arkadaş sakın baktırmadan alma motoru. Allah korusun bi krank vs sorunu varsa yanarsın geçen sordum 1900tl dedi servis. götür servise göster sonra bide iyi bi motorcu bul onada göster iyice baksın
    izmit bulvarda special motor var st kanuni servisi yada gölcük itfaye karşısı extreme motor var oda olmadı gölcük iskele yolunda murat abi var se beğen göster sakata gelme

Motosikleti
    cawa
    Amortisör konusunda çok güzel gelişmeler var. Ama sürpriz

Motosikleti
    Aprilia RS "08
    Alıntı tulgacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz insanmısını beee

Bence değiller

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amortisör konusunda çok güzel gelişmeler var. Ama sürpriz
    Yarına sakla süprizi

ufuch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    S.a öncelikle Allah hiç birimize kaza bela vermesin tekeriniz hep düz bassın.
    Arkadaşlar Hyosung gt250 r herkesinde olduğu gibi benimde aşık olduğum bi motosiklet bir sorum olacaktı konu dışı ama 2.el alırken;
    Hangi fiyat aralıkları ve modelleri daha temiz ve düzgündür merak ediyorum
    İşe başlar başlamaz almayı istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

ahmet şimşek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R1
    Alıntı ufuch adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a öncelikle Allah hiç birimize kaza bela vermesin tekeriniz hep düz bassın.
    Arkadaşlar Hyosung gt250 r herkesinde olduğu gibi benimde aşık olduğum bi motosiklet bir sorum olacaktı konu dışı ama 2.el alırken;
    Hangi fiyat aralıkları ve modelleri daha temiz ve düzgündür merak ediyorum
    İşe başlar başlamaz almayı istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

A.s ufuk kardeışm hyosung gt250r enjeksıyonsuz ve stkanunı enjeksıyonlu olarak ıkı model ıkısıde aynı motor tek farkı st kanunı yenı özellıklere sahıp olması.ıkıncı el alırken yuksek model olan st kanunı almanı önerırım.Dikkat etmen gereken her arac alırken gıbı evrak eksıgı varmı yokmu bak.Eger ımkanın varsa bır usta ıle motora bakmaya gıt bız burda suna dıkkat et buna dıkkat et desekte pek faydalı olmaz işi bılen bırılerı olsun yanında senıde beklerız yakında aramıza gt 250 r la
    Biz de keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik lakin HAYATLA erken seviştik herşey üstümüze kaldı..!

tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar GT250R alma olayı bütçe olayıdır. Bütçen düşükse HYOSUNG GT250R, bütçen yüksek ise S&T KANUNİ GT250R alınabilir. Çünkü malumen, çoğunlukta olduğu gibi her son 10 alıcıdan 9'u tipten dolayı bunu alıyor. İkiside aynı tip olduğu için ortaya bütçeden baka birşey kalmıyor. Çünkü enjeksiyonluda da karbüratörlülerde de eğer bakımını adam gibi yaptırmazsak ve 600 lük muamelesi yaparsak gıcık gıcık sorunlarla karşılaşıyoruz.

HYOSUNG GT250R = 4.000TL den başlıyor.
    S&T KAN GT250R = 5.500TL den başlıyor.

Ortalama fiyatlardır.

Eğer o malum 3500tl'lik HYO GT250R gibi, aynaları kırık lastiği az çok yemiş sağı solu çizik motoru bulabiliyor ve durumumuzda zorlamayla oralara çıkabiliyorsa ve ağır bir sorunu yoksa böyle motorada bu fiyattan dolayı göz yumularak kesinlikle alınabilir derim

Repartitor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 F
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmitteki motoru alacak olan arkadaş sakın baktırmadan alma motoru. Allah korusun bi krank vs sorunu varsa yanarsın geçen sordum 1900tl dedi servis. götür servise göster sonra bide iyi bi motorcu bul onada göster iyice baksın
    izmit bulvarda special motor var st kanuni servisi yada gölcük itfaye karşısı extreme motor var oda olmadı gölcük iskele yolunda murat abi var se beğen göster sakata gelme
    ustam saol tavsiyelerin için ama o iş yattı
    motor ustadaymış ben aradığımda öyle demişti 2. vitesden atıyormuş onu yaptırıp verecekmiş o yüzden sorunlarını yazarken onu yazmamış.
    o akşam motoru görmeye gidecektim. aradım 3 11 nöbete gidecem dedi güvenlikci sanırım kendisi . sormadım.
    yarın gel istersen dedi olur dedim .
    ertesi gün aradım.
    motor ustadaydıya dedi evet dedim
    motor komple elden geçmesi gerekiyormuş usta öyle demiş
    şu durumda satarsam bedavaya satarım dedi
    yaptırıncada kendim binerim dedi . şuan ne yapacağımı bilmiyorum şaşkınım dedi
    bende eywallah dedim.
    5 lira nakitim var helal süt emmiş bitane 250r bulamıyorum
    geçenlerdede Fatihden satılık vardı 3750 yazmıştı ufak bir pazarlık payı var demişti açıklamada.
    telefon açtım dedim geliyorum görmeye.
    ben yoldayken aradı dedi z.burnundan biri geldi napim dedi.
    dedim bekle ben geliyorum ilk benle konuştun. tmm dedi bekletmiş arkadaşları ben gittiğimde ordalardı.
    baktım motora 500 lira harcasam adam olur
    ön arka lastik istiyor sol sinyal bide zincir ihtiyacı var görünüyor grenajlardada vida eksikleri falan var yani adam olur cinsdendi.
    uzattım elimi dedim tut bakalım.
    dedi tutmam
    güldüm ben utandımda biraz.
    dedim hocam ben geldim istanbulun diğer ucundan insan nezaketen uzatılan eli tutar.
    benim sölediğim rakamlara itiraz edersin ama elimi havada bırakman hoş bişey değil. ayrıca pazarlık payı var diye yazamışsın bende telefonda sana fiyat konusu açmamışım gelmişim motorun basında el sıkışmaya çalışıyorum sen elimi havada bırakıyosun.
    dedim paşam ben bu motora 3.5 dan fazla vermem telefonum sende var satamazsan ararsın 3.5 hazır bende hadi iyi akşamlar dedim ayrıldım oradan.
    off ne derttliymişim bee
    basınızı arıttım ama kafayı yicem artık..........

Motosikleti
    cawa
    @Repartitor .Sen gel benim motoru bir gör bakalım ne diceksin Bakacağın motorlarıda buna göre kıyaslarsın. Hafta sonu sanayide olucam. Beklerim.

5bin liran var ve kafayımı yiyorsun

Repartitor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 F
    @Repartitor .Sen gel benim motoru bir gör bakalım ne diceksin Bakacağın motorlarıda buna göre kıyaslarsın. Hafta sonu sanayide olucam. Beklerim.
    abi numaran var bende balığa gitmeyeceksem şayet ararım önce müsayitsen gelirim. ama motorunu sakla ayrılık vakti geldiğinde vedalaşamayız sanırsam )))

Alıntı tulgacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5bin liran var ve kafayımı yiyorsun
    abicim yazılan rakamlar çok ucuk ve satmak için koymamışlar sanki.
    bi gram indirim yapmıyolar. yazdan beri takip ediyorum uçuk fiyat yazan arkadaşlar haftada bir ilanı yenileyip ön sayfaya taşıyorlar ama hala satamadılar. sanırım kekleyecek av peşindeler ))

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı Repartitor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi numaran var bende balığa gitmeyeceksem şayet ararım önce müsayitsen gelirim. ama motorunu sakla ayrılık vakti geldiğinde vedalaşamayız sanırsam )))

abicim yazılan rakamlar çok ucuk ve satmak için koymamışlar sanki.
    bi gram indirim yapmıyolar. yazdan beri takip ediyorum uçuk fiyat yazan arkadaşlar haftada bir ilanı yenileyip ön sayfaya taşıyorlar ama hala satamadılar. sanırım kekleyecek av peşindeler ))
    aynen öyle kardeşim,ben çogu motora baktım hep km teli kopuk,göstergesi bozuk,bi çalışıp bi duran göstergeler,2 ay önce yeni komple takılan göstergeler vs vs ve bu adamlar 5 bin tl den aşağı fiyat düşmüyorlar ilanlara yazdıkları km de genelde 5 bin ile 18 bin arası =) ama bu km şahibeli motorlar benim düşüncem 30 bin ile 50 bin km arasında =) bir çoğunun da deposu ezilmiş sorarsan kız arkadaşıma kızdım yumruk attım diyen var saksı düştü diyen var =) birde krank arızalı olup 750 --1000 tl ye sıfır toplanacagı söylenen motorlar var. acelesi olup birazda nakit sıkıntısı olanların hayatı karartır bu motorlar. sen sen ol adam gibi bi motor al şahibesiz düzgün bişey. acele etme..

Arkadaşlar hyosunglar 4bin tl den başlıyor, depo ezilmesi, motorun ağırlığından dolayı bazen soldan motora binişte veya motoru soldan tutarken hafiften sağa doğru kaçacak olsa tutamadığınızdan dolayı yere düşünce eziliyor. Genlde deponun sağı eziliyor ve sağ aynalar kırılıyor sağ gidon dibinden kopuyor, soldaki sorun çok çok az. Depo ezikliği bende de var, özellikle kaldırım kenarında sağ tarafta dururken motoru düşürecek olursanız depo ezikliği kaçınılmaz olur, eğer düz zemine düşürülürse, gidon ayna sinyal ve ayak freninin bağlı bulunduğu demiri kırmak içten bile değildir. Eğer üzerinde dururken yada soldan binerken bi anda ayağınızı yere koyamazda sağa düşerseniz mümkün olduğunca ayağınızı motorun altında bırakmamaya çalışın incinebilir. Çünkü 170kg motor, sizde üztündesiniz ve düşerken yaptığı basınçta birleşince bayaa bi ağırlık oluyor, ayağınız kırılmaz belki ama ne olur ne olmaz.

Yeni kullanıcılardan BENZER SORUNLARI YAŞAMAK İSTEMEYENLER VAR İSE ŞAYET, MOTORA BİNERKEN MUTLAKA AYAKLIK SOLDA VE DESTEKTE OLDUĞU İÇİN SAĞ TARAFTAN BİNSİNLER. Bu sayede belkide motoru hiç düşürmeyeceklerdir.

Ayrıca km olayında sahtekarlık yapanlar olabileceği gibi bence sahtekarlık yapmayanlar daha fazladır. Hatta sahterkarlığını yapan sadece 2-3 kişi vardırda diyebilirim. Km ye bakarak motor alınırsa aldanılır, bunu alıcı gibi satıcıda biliyor. Bence motorda km nekadar yüksek olursa motorunda okadar sağlam olduğu gösterilir. 30-40 binde olan motoru alacak kişi "vay be bu motor bukadar gitmiş demekki sağlam motor" diyebilir. Ben alırken genelde bu gzle bakarım. Kimide vay motor daha 5binde yeniymiş der, oda olabilir.

Motorun sağlamlığına güveniyorsak km'nin önemi kalmayacaktır bence.

Eğer aldığınız motorun aynasını sinyalini gidonunu hiç kırmayacak deposunu asla ezmeyecekseniz, olduğu yerde hiç sağa düşürmeyecek ve hiçbir küçükte olsa kaza yapmayacaksanız motor alırken incik boncuk şüpheler duymaya devam edebilirsiniz. Kimse darılmasın ama anca bu söylenir.

Yorganımız kısa ise ayağımızı ona göre uzatıyoruz. Gerekirse tek aynalı deposu ezik sinyalsiz ve kaportası çizik hatta gerekirse kırık bi HYOSUNG almak kesinlikle mantıksızlık değildir...

Hepimize iyi sürüşler.

Bunların hepsi o motora uygun olmadığını gösterir o kullanıcının.
    Motora binerken düşürüyorsan o motora binmiycen arkadaş.
    Tamam kaza yaparsın Depo ezilirde yok olduğu yerde düştü diyorsa o motorun ona uygun olmadıgını gosterir daha nelerini hırpalamıştır.

Motosikleti
    cawa
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam kaza yaparsın Depo ezilirde yok olduğu yerde düştü diyorsa o motorun ona uygun olmadıgını gosterir daha nelerini hırpalamıştır.
    Geçen gece benzin alırken motoru düşürüyordum sehpayı açmadan motoru bıraktım yere ... Dalgınlık işte. Son anda yakaladım havada Binmesem mi acaba nazara geliyor yaw.

Geçen gece benzin alırken motoru düşürüyordum sehpayı açmadan motoru bıraktım yere ... Dalgınlık işte. Son anda yakaladım havada Binmesem mi acaba nazara geliyor yaw.
    Seninki heycandan nerdesin çıkcam ben birazda

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:20 ----------

Kafa salınması(Gidon vurması) çok ürkütücü bir deneyimdir. Bu olay bilhassa sert yay ayarlı spor motorlarda görülür. Ön tekere arka arkaya sert vuruşlar yapan kasisli yollarda gazlarsanız bu darbeler ön çatalların çöküğü yerde sarması ve iniş çıkış hareketlerini kesmesiyle oluşur. Geri sekme sönülmesi ayarlarının fazla ayarlanmış olması durumu tetikleyen sebeplerdir. Ön teker havada kalır, yerle temas kaybolur(airborne). Tekerlek bir tarafa savrulur, sonra ikinci sekme gelir ve diğer tarafa savrulur. Yere her vuruşta diğer tarafa savrulur. Eğer gidon amortisörü bu durumu dengeleyemezse salınım artar, kuvvet kazanarak bir taraftan diğerine hareketi hızlanır. Bu hareketin sertliği elcikleri elinizden alabilecek ve ayaklarınızı pedallardan atacak oranlara ulaşabilir. Gerisini siz düşünün.

Gidon amortisörü kullanmanız önerilir. Birçok spor motorlar bu amortisörle imal edilir. Yoksa siz taktırın. Ancak bunu takmanız her şeyin hallolduğu anlamına gelmez. Şayet gidonu normal dönebilecek oranda dengeli tutmak için taktığınız gidon amortisörünün, varsa ayarını sürekli ayarlamak mecburiyetinde kalıyorsanız motorunuzun şasesinde bir problem var demektir. Çok sıkı ayarlanmış gidon amortisörü ile motor bilhassa yavaş dönüşlerde hat tutmayacaktır ve yüksek süratli dönüşlerde salınmaya girecektir. Bu durumda gidon amörtisörünün ayarını biraz gevşetip etkisine bakınız.

Vücut duruşunuzun kafa salınmasının başlaması üzerinde etkisi vardır. Yüksek süratlerde dik vücut duruşunu muhafaza etmek ağırlığı arka tekere aktararak önün hafiflemesine, bilhassa gaz verildiği anlarda, sebep olur. Ayrıca dik vücut duruşu elcikleri daha sıkı tutmanız demektir ki buda elciklere daha fazla ivme vermek demektir. Tabi buda ön tekerin yerden sağa sola sekmesini, sallanmayı artırıcı yönde besleyecektir. Ön, tekerden gelen darbeleri dengelemeye çalışırken sizin elciklere baskı yapmanız motor geometrisinin durumu düzeltmeye çalışma hareketini olumsuz etkileyecektir. Salınmanın önlenmesi, başlamaması için en iyi davranış gaz verdiğinizde elcikleri baskısız tutmanızdır. Üzerlerine baskı yapmayınız. Ağırlığınız pedallarda olsun. Tankı dizlerinizle sıkıca tutun, ağırlığınız olabildiğince önde olsun. Pedallara ağırlığınızı vermek sizi öne alacaktır. Tankı dizlerinizle tutmakta motorun dengede kalmasını sağlayacaktır.

Kafa salınması başladığı zaman elciklere yük bindirmeyin, bastırmayın yada salınmayı durdurmak için herhangi bir şekilde gidona baskı uygulamayın. Bu salınmayı daha da artırır. Yapacağınız şey elcikleri gevşek tutarak motorun bu salınmayı dengelemesine izin vermektir. Siz gidon amortisörünün görevini yapmaya kalkarsanız durum daha da kötüleşecektir.

Alıntı:Alfa

Demekki zemini bozuk yollarda dikkat etcez.
    Ve şu viraj girişlerinde yanyan çizilmiş olan beyaz çizgilerde bizim için büyük tehlike.

Hala ne akla hizmet yapılmıştır anlamıyorum.
    Neymiş yolu bilmeyenler için viraj olduğunu uyarıyormuş.Bilmediği yolda yavaş gitsin arkadaş

Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza yapinca motor sana uygun ama dusurunce uygun degil oylemi? Kusura bakma kardes ama sacmalamissin..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler