Hyosung için YBN ve SFR nin zincirleri var. Onlardan kullanıyor bir kaç arkadas; sorun yok
Hyosung için YBN ve SFR nin zincirleri var. Onlardan kullanıyor bir kaç arkadas; sorun yok
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Merhaba arkadaşlar,
sizlere bir sorum olucak, geçtiğimiz Ekim ayının 15 inde yani 15/10/2010 tarihinde yetersiz ehliyetle araç kullanmak suçundan idari para cezası yemiştim. Ancak Ceza Kağıdı Adliyeden daha geçtiğimiz gün 12/01/2011 tarihinde geldi. 600TL. ceza yemişim.
Bildiğiniz gibi tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde cezayı ödediğim taktirde %25 indirim uygulanıyor. 450TL. oluyor cezam. Ancak benim tebliğ tarihim nedir onu anlamış durumda değilim?
Cezayı yediğim tarih 15/10/2010
Adliyeden gelen kağıttaki bildirinin en altında yazan tarih 14/12/2010
Kağıdın posta yetkilisi ile benim elime geçtiği tarih ise 12/01/2010
Bugün Vergi Dairesini aradım tebliğ tarihi ceza kağıdının eline geçtiği tarihtir dedi görevli ama tam emin değildi bunu sölerken, kafama takıldı benimde.
Şimdi burdan tecrübesi olan arkadaşlara sesleniyorum, benim tebliğ tarihim geçtimiiiii? Yoksa geçmedi mi ? Beni bu konuda bilgilendirebilen arakdaşlara şimdiden teşekkürler..
Kardeş mobese vs ile yenmiş ve eve posta ile gelen ceza, postacının teslim tarihi itibari ile 15 günlük itiraz ve ödeme süresi başlar.
Ama mesela yolda giderken policios çevirios senios işte ozaman ceza makbuzunuda veriyorsa sana o gün 15 günlük itiraz ve ödeme süresi başlar.
Bu benim bildiğimdir, başka birşeyde olabilir. Burdan araştırmak yerine sen googledan araştırsan bence çoktan bulmuştun
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
Hayırlı olsun riç. Bendeki eksozun sesini hayal et, sence hangisi güzel? Orjinal eksozun sesimi iyi yoksa içi boşaltılmış eksozun sesimi iyi? Aman abart taktırma, sonra pişman olursun
Viteste iken kırmızıda vs durduğunda boşa geçmeme porblemi ise şudur.
* Kırmızıya geldiğinizde vitesi ya 1e düşürmüş olursunuz yada geldiğinizde düşürüsünüz geçmez.
* Bu sebeple eliniz sürekli sert debriyaj kolunu sıkmaktan ağrır.
* Bende buna değişik çözümlerle çözüm bulmuş durumdayım aynı diğer arkadaşlar gibi.
* Kırmızı ışığa yada durmanız gereken yere yaklaşırken durmadan önce vitesi 1e düşürüp sonra tekrar yarım yukarı yaparsanız debriyaj basılı tabi o şekilde genelde geçiyor.
* Durduktan sonra geçmiyorsa ileri geri yapınca hafiften geçebiliyor.
* Durduktan sonra kırmızıda vs işte herneyse, debriyajı sanki motoru 1. viteste kaldıracak gibi yapıp az bişi kendi gidermiş gibi duruma getirip minik bide gaz verincede geçebiliyor.
* Durduktan sonra bide motoru kırmızı butondan kapatınca boşa en kolay böyle geçiyor, genelde yapılan çözüm bu. Ama tabi çalıştırırken ilk çalıştırmada yediği benzinde ayrı, viteste çalışsa sadece eliniz ağrır. Onun yiyeceği benzinden ne our demeyin. Sürekli yaparsanız görürsünüz. Benzin 4 lira
* Hiç değişmedim ama debriyaj balatasını yeniledikten sonrada kırmızıda bile dursan boşa geçmesi artık çok rahat oluyor diye burda yazan arkadaşlar oldu.
Yani kısacası bu bi sorunsa, zamanla hepimizin başına gelen normal bir sorun, yani, siz "BECERİKSİZ" değilisiniz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:08 ----------
100 lerden 40lara bulmuşsun iyi hayırlı olsun. Ben metresi 7tl olan kalın zincir kullanıyorum motoru kitlemek için
Dişli zincirini ise motorcu 70tl lik filan bişi takmıştı, ama işte 100km de bir yağlamazsan çabuk deforme oluyor. Ben yeni zinciri sanırım 8000bin de taktırdım 11bindeyim 3000km olmuş.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:11 ----------
Photoşop yaparak bir fikir edinebilirsin. Eğer motorun turuncu-siyah ise orjinal rengi, sen güzel bir modifiye satarlar kafanda ve ona göre boyat. Araç giydirme yerleride fikir verebilir sana. Ozalitçilere gidebilirsin..
Boş vites konusunda beceriksiz olmadığıma sevindrim yalnız değilmişim.
Bu konu için servise gittim bugün usta yalandan baktı. Şanzımandan söküp bakıcaz dedi.
O arada 250 comet kullanıcısı bir arkadaş servisteydi. Bana kendisi bir çözüm bulmuş onu tavsiye etti. Bilmiyorum ne kadar faydalı olur. 10-40 kaliteli bir motosiklet yağı ile yine 10-40 otomobil yağını yarı yarıya karıştırıp kullanıyorum gayet memnunum dedi. Aynı sorun onun sıfır motorunda da olmuş. En yakın zamanda deneyip buradan sonucu yazarım..
Renk konusunda da son kararım ön taraf komple siyah sadece kuyruk turuncu olucak şekilde boyatacağım. İş bitince resimleri yayınlarım.
Arkadaşlar birde bunların çıkma parçalarını kim nerede satar (ist) yazarsanız sevinirim.
Herkese keyifli sürüşler.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
naptın hocam güç yetmedi herhalde 3. gün devir motoru sağa
http://www.hyosungsource.com/parts/g...right?cPath=73
yokya devirmedim eski sahibi devirmiş.aynayı kaynak yaptırmış gidonda ufak oynuordu hallederiz dedim.AKşam gelirken fazla oynadıgını hıssettım Temkinli gittim kopar felan yalan oluruz diye.
Geldim garaja içeri almak ıcın calıstırdım ufak bi rampam var oraya gelınce benim sağ tık etti gitti
Elimde kalıverdi
Ya bu nettekide Kargo ucretiyle birlikte 125liraya geliyor zaten burda 128lira
tşkler genede
telefonu fln varsa arıyalım çok iyi olur.
Motoru kullandikça brz daha kolaylaşiyo. Ama bu bi sorun bence. Bu arada 12binde bakim yaplmş motor şu anda 155oo de aldgm kşi 16.ooo bakımını yaptır ddi bakım yetkili serviste ne kadardir arkadaşlar? Sgortada yaptrmadim normalde temmuza kadar sgortası war ama satış olduktan sonra tekrar yaptırman gerekiyormuş sgorta fyatı nedir? Birde sanayide adam bi egzoz gösterdi kocaman bşi 1oo lira ddi tger sordum 360 olur ddi. Sanayideki kocaman bi egzoz ve çok şekil seside mukemmelmiş sız ne dersnz?
| Hyosung Gt R 250 |
*Serhat SerdaroğLu
bn cıbırkını iptal ettirip ustune kalan parayıda tamamlayıp 44liraya yaptırdım sigortayı
10gun eski sigorta geçirlidir.10gun içinde yaptır onu.
Kasko fiyatını sordum motoru 7500 TL üzerinden gosterirsek 570Lira dedım 6500 yap bakalım ne cıkıyo arada 5 TL fark etti.
Yaza doğru kasko yaptırcam 66 lira peşin 10 taksit yapıyolar.
Kafam rahat binerim
egzoz ve bakim hakkinda neler soyleyeblrsnz pki? Sanayideki egzoz işe yarar mi?
| Hyosung Gt R 250 |
*Serhat SerdaroğLu
Şahşi fikrim sanayi egzozu takma yada içini felan boşalttırma.
Güzel bir ses alcam diye uğraşma 2silindirden anca bu.bende eski sahıbınden orjınal egzozunu aldım.Sararmış etmiş onu nikelaja verdim gelsin orjinalini takcam.
he ilerde paran olur hedirs+tüp deiştririsin bişeye yarar ;)
Ama 36o lira nere 1oo lira nere ama haksz mym? En fazla ne olablr ki..
| Hyosung Gt R 250 |
*Serhat SerdaroğLu
vay çako gelmiş =) hoşgledin. dişli ziniciri lazım ölçüsü vs.si var mı? ne diyerek alıcaz bu zinciri ses geliyor şıkır şıkır benim zincirden.
bu arada benimde sağ gidon kolu sallanıyor sıkılcak yerini bulamadılar =/ bi ara komple söküp bakacaklar.
yeni aldıgım shark marka fren manetide müşüre basmıyor parça uyumsuz oraya japonla bi parça kesip yapıştırıcam ve gidonu döndürdüğümde kafa grenajına çarpıyor fren yapıyor motor =) sakın shark almayın hyolara =)
Arkadaslar kn marka hava ve yag fılıtrelerının hangı modelı oluyor hyosung250 ye bıde ngk ırıdyum bujı taktırmanın negıbı farkı olur takılınca motora extra bı guc kazandırırmı yardımcı o9lursanız memnun olurum tesekkur ederım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:28 ----------
Bursada hyosung tamırcısı varmı arkadaslar bılen varsa lutfen yardımcı olsun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:40 ----------
Bana ust kapak conta lagzım bursada nerede bulabılırım contadan yag kacırıyo uykularım kactı yardımcı olursanız cok memnun olurum
hangi sigorta kasko yapıyormuş?ben sordum ama bana kasko yapılmıyor dediler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:03 ----------
bende sigortayı yeni yaptırdım en ucuzu 80 küsür tl olması lazım.ben yapıkredi yaptırdım 93 verdim sigortaya.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:07 ----------
arkadaşlar güzel şekilli birazda kalite ikinci bir kask almayı düşünüyorum.önerebileceğiniz model ya da 2. el bir kask var mı?
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)