Ben okadar korkulacak birşey olmadığını belirtmek istiyorum. Vitesli motorun üstüne hiç oturmamıştım daha önce ve bunu ilk aldığımda mecidiyeköyden çıkıp 2. köprü yolu ile dudulluya getirdim. Ama daha öncesinde 2 yıllık scooter tecrübem vardı. Ama oda bisikletten basit.
Yani motor almandaki amaca bağlı olarak GT250R alıp almayacağını kendin belirlemelisin.
Bak bu motoru bence 2 grup alıyor.
1. grup parasal durumu yeterince elverişli olmadığı halde imkanları zorlayaraktan HONDA SUZUKİ YAMAHA tipinde motora en ucuz yolla sahip olmak istyerek 2. el alanlar.
2. grup ise, hız korkusu olduğu için 250-300km yapan motor altımda olursa şeytan kandırır basarım diyerekten, hiç yoktan 600 lük tipinde olup hız sınırı olan hemde 2. el 600 lüğün fiyatına sıfır 600 lük görünümünde motor almak isteyenlerdir. Bence diyorum varsa eklemek isteyn eklesin
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Tabi canım tecrübe herhalde şart. Bir anda 600 lük makinayada binilir, ama sonrasında nasıl gidilir bilinmez. Buda tavsiyelerle zaten anlaşılır...
Ben tekrar yazıyorum, bakın GT250R'yi alma amacımız belli, bunu neden aldığımız çok açık. Piyasada motor çokken neden GT250R tutukunluğu başladı milletimizde bu açık...
5bin tl civarında motora para verecek olan varsa motorun üstüne oturmamış dahi olsa bile GT250R alsın derim. 10bin tl civarında para bağlayabilecek adam var ise şayet bu motora dönüp bakmasın bile, bunu daha öncede yazdım, motor kötü diye değil, 600 lük HONDA varken ne gerek var, paran varsa 600 lük alacaksın ki bende olsa %100 öyle yapardım hemde tereddtüsüz...
Vakit ayırıp yazan arkadaşlara tşk, açıkcası biraz kafam karıştı. Bütçe ile ilgili sıkıntı yok , asıl sorun deneyimsizlik. Sanırım başlangıç için ybr 125'e yöneleceğim. Yada honda'nın 2 gunluk eğitimine katılıp öyle karar vereceğim. 280 TL ye 2 tam gün eğitim veriyorlar.
kesinlikle eğitim çok iyi olur.sadece motoru sürmeyi değil motor kullanmanın ana kurallarını doğru öğrenmiş olcaksın.bir ömür boyu kullancaksın.
zaten eğitim almassan 2 katı masrafı bi şekilde çıkıyor.
bide maddi kısıtlama yoksa kawa 250r a bak.hyo ya göre hafif,tutuşu iyi.zaten kawasaki kalitesi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:00 ----------
arkadşlar birde sitden bi arkadş telime mesaj atmış.hyo 250 r bu paraya değermi.önerirmsn diye.geri dönemedim.kusura bakmasın
topiklerde çoklu katılımla bu konular daha verimli sonuç verir diye düşünüyorm.
Arkadaşlar kısmet olursa havalarda iyi iken bu hafta içinde bir motor almak niyetindeyim. Aşağıda bir kaç ilan sırlalayacağım bunlardan hangisi daha mantıklı olur. Başlangıç motoru olacak daha önce motor kullanmadım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...32020005/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...28287744/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...30874034/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...33465816/detay
arkadaslar gecen gun gece limli golunden assagi inerken zigananin virajli yollarinda bir mola veriyim dedim bide ne goruyim km 2222.2 hemen foto cektim aksam eve gelip pc ye attigimda fotoraflari ikinci soku yasadim saatte 5:55 mis daha boyle yakalayamam herhalde iki gosergede tamamen tesaduf eseri yakalanmistir kesinlikle takip etmiyordum km yi hos bir ani olmus oldu benim icin
Arkadaşlarrrrrr!! duyun artık sesimi beyaz göstergeli hyosung varmı (St kanuni DEĞİL depoda hyosung yazan
GT tam alınmalık motor al bi tane casillas çekinme evet arkadaşlar 5 günlük memleket maceram bitti ve maalesef motorumdan ayrılıp geldim istanbula
Bi sorunla karsılastım ama. Son gün artık dedim gitmeden bi vedalaşayım motorumla deyip turlamaya çıktım. Bi saatten fazla üstünde kaldım.. Bi ara yunuslar vardı önümde onların peşine takılmış yavaş yavaş giderken aniden bizim şeritten gelip karşı şerite dönen kasksız apaçi motorcuları görünce aniden iyce yavaşlayıp peşine döndüler. Ben de o sırada frenledim ama dikkatsizliğime gelmiş devir tam düşmeden vitesi düşürmüşüm. Devir çok yükseldi işte motor bağırdı biraz ama hemen düzeldi. Eve gidip motoru depoya alırken farkettim ki motordan farklı bir tıkırtı geliyo gibi. Durduk yerde gaz falan verdim 7 bin devirlere kadar falan baktım alttan yağ akıtmış. Arkadaşlar neden olabilir bu. Kranktan korkuyorum umarım değildir.
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)