Arkadaşlar, 3700km de alıp 5000km 4 ayda 5000km yaptıktan sonra zincirdn gelen o sürtünme sesi artık canımı öyle sıkmıştıki en sonunda değiştim.
Sonuç; motordan çıkan zincirinbağlantı aralarındaki yüksüklerin yarısı, muhtemelen sert vites değişiminden kırılmışlar, sesi onlar yapıyormuş, sürekli olan bollaşmada bundan kaynaklanıyor.
Şimdiki durum ise, motor adeta sessizce kayıyor giderken tık yok, ön dişliden de şüpheliydik fakat o sağlam çıktı.
Zinciri ses yapanlara değişim yapmalarını şiddetle tavsiye ederim, çünkü ses sadece yağsız ve eski olmasından değil, o bağlantı aralarındaki yüksüklerin kırılması ve ön dişlinin altında bi yuvada birikmesinden de kaynaklanıyormuş..
Birde ek bilgi. Motor belli bir devirde giderken, örneğin, 30-50km hızda veya vitesi değişirmeye yakın zamanda, genelde titreşimin bol olacağı ve motordan gelebilecek sesleri duyacağımız hızlarda, önden km saatinin oradan bir çır çır sesi gelir, ses kopan bir vidanın hızla giderken sağa sola çarpıp çıkardığı sese benzer birşey, dün ön kaportayı söküp kaynağı araştırmaya girdim, km saatine vurunca elimle sesin orda geldiğini farkettim. Dedim çinde bir vida düştü yada bi parça kırık herhalde ondan geliyor, ön koruyucu cam kapağını söktüm bidaha vurdum ses yok, tam vida düştü derken koruyucu kapak elimde sallandı ses ondan geldi.
Baktım ses şu gösterge panelindeki bastığımız 2 tane tuşun çevresinin çok boş olup çevresine titreşimde vurarak çıkarmasından geliyormuş. Hemen o akşam yediğimiz birkaç çekirdek kabuğunu boşluğa sokarak boşluğu kapadım, o bazen insanı çıldırtan sesten 2 çekirdek kabuğu ile kurtuldum diyebilirim. Aklınızda olsun muhtemelen başınıza gelmiştir bu ses veya gelecektir...