sakın egzantirik gergisi sökükken marşa basıyım deme...!! sakınnn!!!
makina anında sente atlıyor ve sübapları pistona çakıyor...
gergi bozulduğunda umarımmm hemen motoru kapatmış ve bir daha çalıştırmamışsınızdır...
fakat eğer motordan takır takır bir ses geldiyse çok üzgünümki sübaplarıda çakmış olabilirsiniz ...!
egzantirik gergisi bozluduğunda GENELDE hyosunglar sente atlıyor yani zaman hatası yapıyor...
makina hazır açılmışken yada açmadıysanız üst kapağı açıp sente ayarını kontrol ettirmenizi öneririm..!
çünkü sübaplarıda çakmış olma ihtimalinizde çok yüksek... bir arkadaşımın comet inin başına aynı durum geldi... oradan dolayı bu durumu çok iyi biliyorum artık...motoruda gerekn kontrolu yapmadan ve gergiyip kurup yerine takmadan asla çalıştırmamanızı öneririm..!!
Egzoz sübabı veya emme sübabı yani ikisi aynı fiyat değil biri diğerinden çok pahalı haberin olsun ... not düşmek istedim. kolay gelsin.
+ Gergi içinde istanbula kadar gelmenize gerek yok motosiklet tamircilerini gezeriseniz çinli motosikletlerinde gergilerinin aynı olduğunu görebilirsiniz...biz gergiyi 5 tl ye almıştık ve birebir uydu... uçuk rakamlar bayılmaya gerek yok... tek yapmanız gerekn elinize gergiyi alıp motorcu motorcu dolaşıp gergileri karşılaştırarak bakın...
keyifli sürüşler ve kolay gelsinnn...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:08 ----------
aynı ses bendede var ve egzantirik zincirinin değişmesi gerekiyor....!!!!!
bu şekilde kullanmaya devam edersende egzantirik zincirini geren paletleri sıyırabilirsin... tavsiyem egzantirik zincirini bir an önce değiştirmen...
ama bana sorursan çok aşırı vurmuyor ise şimdilik bir sorun teşkil etmez.. lakin aynısı benim motorumda şiddetli bir şekilde uzun zamandır var... eğer gerginiz bozuksa yukarıda açıkladım...yada gerginiz bozulmaya yakınsa mutlaka değiştirin ani yüklenmede makina gergiyi boşaltabilir bu durudma üstteki gibi olur...!