bilgim olmayan konu buraya kadar okudum anlamında yorum yazıyorum kusura bakmayın
bilgim olmayan konu buraya kadar okudum anlamında yorum yazıyorum kusura bakmayın
[B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]
İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN
Ne konu açmışım işin içinden çıkamadık şimdi bu motorlar yağ soğutmalı değil mi? Bir arkadaşımız hava soğutmalı yazmış radyatör varmı bu motorda? Şaşırdım şimdi? Eğer varsa dolaşan sıvının tahliyesi nereden yapılıyor?
Motorda hararet olayına mutlaka bir çözüm bulmalıyız pazar günü bir miktar şehir içinde birazda şehir dışındaki yolda dolandım motor ateş gibi oldu bukadar çabuk ısınmasını pek normal bulmadım (arabalarla kıyaslıyorum yanılıyor olabilirim) Birde bu ikaz uyarı hararet yaptığında yanmayacaksa nezaman yanacak? Dijital ekran var ama benzin dışında hız dışında bi haltı göstermiyor mesela akü gücü ve hararet göstergesi bence olmalı zaten üreticiyede mail attım (ST firmasına) umarım dikkate alırlar...
Birde bu aralar başım arka frenle belada yaw bu arka fren neredeyse hiç tutmuyor diyebilirim bunun hassasiyetini nasıl arttırabilirim. Kullanılan hidrolik ile (sıkıştırma gücü farkı nedeniyle) hassasiyetinde oynama yapabilirmiyiz? Deneyen oldu mu? Yada ayarını nasıl değiştirebiliriz?
Son sorum ayak koyduğunu yerle ilgili yani debriyaj tarfındaki ile bunun 3 ayarı var biiyorsunuz hangi ayarda kullanıyorsunuz birde vites değiştirme için kullanılan bir aparat var uzatma çubuğu gibi bişey bunu kullanan oldu mu?
Biraz detay konulara girdim kusura bakmayın ama motoru sadece kullanmak dışında az çok bazı şeyleride bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Sex Speed Money...
ön tarafta yağ radyatoru bulunmakta... evet motor cok cok cabuk ısınıyor tan taraftan motoru ellemek ıstersenız elınızı yakacak sekılde ısınıyor ancak motora bı zararı olmuyor normal halı o yanı
arka frende sendne kaynaklanan bırsey degıl bu motorların hepsınde boyle basıyorsun ama yavaslamana pek bı etkısı olmuyor sadece arka kıtlenıyor kaymaya baslıyor...
Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...
Ben de motorumu Rize'ye mi getirsem naapsam
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Hocam şu manetler orjinal diyorlar ama senin aldığın bunlar mı? sorun olur mu olmaz mı bilgisi olan varmı? challenger hocam sen temassızlık yapıyor demişsin ama başka nerden temin edebiliriz bunları? acaba takarken bir ayar filan mı yanlış yapıldı neden fren lambası yanmıyor anlamadım?
http://www.sahibinden.com/hyosung_ve...XQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/hyosung_ve...XQQdisplayitem
Teşekkürler
Sex Speed Money...
Hararet mi? Ben 2008 yılında İzmitten istanbula gidip 29 ekim kortajine katılmıştım.. kortej için beşiktaşa geçilip bayağı bi yol yapmıştık çok kalabalıktı ve ağır aağır gittik..Kortej sıraasında hararet yapan motorlar oldu, hyosunglar bu konuda çok iyi kesinlikle hararet yapmaz diyebilirim..
Bu arada hyosung hava soğutmalıdır.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
normal satış fiyatı 90.86tl olan bır manetı 45 tlye verme ımkanları yok demekkı bunlar yan sanayi
bayinin yapabılecegı max ındırım %20-25 olur
sana tavsıyem 90tl ne kıyıp sıfır bır manet alman
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------
ön tarafında koca koca yağ radyatoru var. ayrıyeten kafa grenajında hava sogutma ıcın ızgaralar var
Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...
Ne yaman çelişkidir yağ soğutmalı mı yoksa hava soğutmalı mı herkes farklı diyor bende yağ soğutmalı diye biliyorum... Bu konuda bende kataloğu açıp baktım... Aşağıya ekledim. Şimdi buradan şu sonuca varıyorum (doğru yada yanlış bilemiyorum) aslında temelde yağ soğutmalı ama yağı havayla soğutuyor yoksa ayrıca bir sıvının dolaştığı bir bölge göremedim radyatör vs gibi... sadece yağın hava kanatçıklarının arasına giren hava ile soğutulduğunu düşünüyorum.
Motor Tipi DOHC, 8 Sübap Hava&Yağ Soğutma 75° V-Twin
Bide ilginç bir tespit hyosunglar hararet yapmaz diye bir koşul yok arkadaşlar herzaman her an hararet yapabilir. Sonuçta motor çalıştığı sürece ısınacak eğer yeterli soğutma performansı olmazsa bal gibi yapar. Tahminim yarım saat olduğunuz yerde motoru çalıştırırsanız hararet yapacağını göreceksiniz.
Nitekim bu yüzden olduğunu düşündüğüm bir ibareye rastladım kataloğda motoru sabit bir yerde eğer yolculuğa çıkmayacaksanız belli bir süreden (tam hatırlayamadım ama 3-5 dakika diye hatırlıyorum) fazla çalıştırılmayınız. Bunun sebebinede eksozun sararması ve hararet gibi konular olduğunu düşünüyorum.
Aslında bizlere bu tür detaylı bilgiler lazım hepimiz motor kullanıyoruz ama bilinçli ve doğru kullanmak lazım. Mesela ben yukardaki durumu bilmiyordum motoru kışın 15-20 dk çalıştırıp aküyü tazelerim diyordum ama yanlışmış bu konuda 2-3 ustayla konuştum teyit ettiler.
Bu tür bilmediğimiz konular yada bildiğimiz bile olsa bizim bilmediğimiz konular olabilir paylaşırsanız sevinirim. Mesela lastik havaları mesela ayak koyma bölgesinin konumu, kullandığınız yağ, zincir yağı, zincir temizleme spreyi vs... tümü aslında çok değerli bilgiler ama hepimizin eksik olduğpu bir nokta mutlaka olacaktır.
Bu arada fren maneti için servisle görüşeceğim haklısınız... orjinal taktırmak en mantıklısı...
Sex Speed Money...
Orjinal fren manetini nerden bulacağım Kuralkanın sitesine girdim ama yedek parça kısmında göremedim hayret bişi ya illa aratcaklar çile çektirecekler adama :(
kuralkanın sitesinde kumanda panellerinin içinde varmış şimdi gördüm...
Sex Speed Money...
Yuh diyorum başkada bişey demiyorum arabamın ön far seti kafar fiyatı var bi sinaylim bi fren manetinin fiyatı neredeyse arabamın bakım masrafı kadar bu nedir böyle... aşağıdaki fiyatlar vergisiz fiyatlar vergilerle toplam fiyat 170 TL oluyor insaf diyorum.
35601HR7900 SINYAL, ÖN SAG GT250-GT250R-GT650-RX125D-RX125SM 1 58,25
57300HN9102 ÖN FREN KOLU KOMPLE GT250R-GT650-GT650R 1 77,00
Sex Speed Money...
Ne kadar pahalı ya bu yedek parçalar
[B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]
İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN
İlginç bir durum hakikaten deminden beri yaklaşık 1 saate yakındır fiyatlara bakıyorum. Şaka gibi... Motorun 0'ını 8000 TL ye aldığınızı varsaysanız 1 sinyal 70 milyon olsa neredeyse 1/110 ediyor insaf yani motoru satsanız 60 çift sinyal alabiliyorsunuz komedi yaw...
Sex Speed Money...
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)