bence de kulanma fırsatınız olmasa dahi en azından 5-10 dk çalıştırın ki sonra iteklemek zorunda kalmayın tabi vurdurmayı bilmiyorsanız iteklemekte işe yaramaz 2.vitese alın ve bırın bırınnnnnn
bence de kulanma fırsatınız olmasa dahi en azından 5-10 dk çalıştırın ki sonra iteklemek zorunda kalmayın tabi vurdurmayı bilmiyorsanız iteklemekte işe yaramaz 2.vitese alın ve bırın bırınnnnnn
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
vurdurmak beyinli makinalarda sıkıntılı olur kanısındayım.çok mecbur kalmadıkça asla yapmayın derim.jawa yada mz değil bunlar dostlar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 ----------
hele biraz kar atsın şu havalarda gelicem ama fiyatta güzellik bekliyorum işin gerçeği.kendine ve motoruma iyi bak
her neşekilde olursa olsun vurdurmak bizim motorlar için çok zararlı diye biliyorum...gerisi kullanıcının tercihine kalmış
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:59 ----------
dostum sana özelden mesaj attım bakmadınmı???
[B][I][COLOR="Red"]Yüreğini [COLOR="RoyalBlue"] mavi [COLOR="Red"] tut... [COLOR="Black"] (Mehmet KAVAN) :cat:[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/I][/B]
Kesinlikle vurdurmamanız gerekiyor bizim haytaları. Servise bu konuyu sorduğumda Krang Kırmaktan nasıl korkuyorsan motoru vurdurmaktan da öyle korkmalısın demişti.
Hiç motoru vurdurma gereği duymadım; tek marsta alıyor cok şükür ÖYLe bir gereksinim duyarsam da direkt takviye ile calıstırırım; vurdurmak yasak Akü ye zaten cok kolay ulasılabiliyor
Elinizdeki yavrulara iyi bakın arkadaslar.En samimi Dostunuz ne de olsa; Hiç olmadı benim için öyle
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
evettt az önce geçtim benim canavarın başına çevirdim kontağı 5 günlük yatıştan sonra kalk uleen dedim yeter yattığın sonra gaza hiç dokunmadan bastım marşa sonuç güzel hemencecik çalıştı önce 2.5 devire çıktı sonra 1.5 de sabitlendi..bir 5-6 dakika çalıştı şöle bi gaz verdim 7 bin devre kadar bir iki sefer sonra stop ettim yatışa devam..
[B][I][COLOR="Red"]Yüreğini [COLOR="RoyalBlue"] mavi [COLOR="Red"] tut... [COLOR="Black"] (Mehmet KAVAN) :cat:[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/I][/B]
Memo cuğum ; Bi turlasaydın ya yahu
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
ya çakocumm kim iztemez turlamayı belediye sokağı taraşladı sonra üstüne yağmur yağdı her taraf çamur deryası ana caddeye ulaşmak mesele hadi ulaştık gezdik yıkadık gelince gene batacak..pazardan pazara anca canım..
sen turluyonmuu
ya çako ha bide zincir fena halde batmış toz çamur kir pas içinde ve korkarım senin gibi iki saat uğraşamayacağım temizleme spreyi yada gaz yağı yok mazot veya benzinle silsem olurmu..
Buralarda Şu sıralar Hava yağıs olduğu için cıkarmıyorum. Motora kıyabilsem Yağmurda da kullanırım valla
Zincir Konusuna gelince Sakın mAZoT kullanma;
Fakat Benzin ile bi arkadasım ZX6 sının zincirini temizliyor. Gayet güzel temizleniyor. Benzin kullanaBiLirsin anlayacağın.
Yalnız Gazyağı nasıl bulamıyosun anlamadım. Kolonya-Çember-Naftalin satan dükkanlar oluyor küçük küçük... O dükkanlarda Litre olarak satılıyor; 6 lira 1 şişe fiyatı Bir bak istersen...
Ya da Carrefour - Koçtaş Gibi alısveriş merkezleri varsa yakınlarında; orada 3M yağlayıcı ve temizleyici var. Onu tavsiye ederim. Ben ondan sıkıp fırca ile temizliyorum. Sonra yine sıkıp pisliği akıtıyorum. Bir bez ile kurulayıp yağlamaya geciyorum.
Memo'cuğum Yağlama için temizleme kısmı cok önemli. Temizliğine dikkat etmezsen istediğin kadar yağla? Yine zincirin kötü gözükecek , Ve ömrü kısalacak...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
çakocum bilgiler için teşekkür ederim..burada carefour var.
orda sanırım otomobil için falan ürünler vardı hatta lastik parşatıcı görmüştüm ama fazla durmamıştım o reyonu güzelce incelersem sanırım bulabilirim..
ama bir kereliğine şöle bol bol benzinle temizliyeyim diyorum çünkü baya kötü olmuş yağmur çamur geçen hafta gezdim ve temizlemeden 5-6 gündür yatıyor şöle birlitre benzin alayım güzelce temizleyeyim kurularım zatn benzin uçucu yağladıktan sonra hafif gezer gelir gene temizlerim..ama bunun için müsait bir pazar ve yerlerin kuru olması lazım...ya çakocum içime dert oldu kaplatmadın şu camı çok güzel dururdu valla
Abi buralarda adamlar kaplamıyor; veya kaplayamıyorlar...
Ben yeni siyah cam almaya karar verdim; 75 Lira bayılcam anlasılan
Zincire gelince; O zinciri temizlemen; yani en temizinden temizlemen en az 2 saatini alır ama s0nrasında Zincire bakınca için acılır
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
valla buralarda havalar buz gibi ama ben hala motor üstündeyim, gazlıyoruz anlayacağınız, bi tarafımız donuyormu? belki :p:p:p
"Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
[B]34 YVV 98[/B]
Buralar da soguk. Ben de Kocaeli 'ndeyim Yalnız Yağış olunca binmiyorum Kızım ıslanınca bi tuhaf oluyor içim
Sado Yakınsak bi ara görüşelim ?
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
doğru arkadaşlar motosikletler yattıkca dahaçok parça vs. bozuluyo.bundan önceki motorum racer 200ü 1 sene kulandım.son 3 ayında yatırdım içn arasıra bindimde akla gelmeyecek arzalar çıkardı.
ustaya sordumda bunu doğruladı.yattığı içn çok arza bozulma oluryor dedi.
bizmki kanuni olmasada hondada değil
bende bingöldeyim beyler malesef ben artık ilk bahara kadar binemiycem ve motor yatıcak, tabi önlemleri aldım evin içine boş odaya aldım motora sehpa yaptım(sayfa 382 de fotolar var. sehpaları kendim yapınca 200 tl kara gectik öneririm sizede) lastikleri yerden kestim bir kaçgünde birde çalıştırıyorum başka yapcak bişi varmı
geÇTi gEçİYoR haYaT deDiğİN...:silent:
Yahu bizim orda evin varmıs bi de gelmiyosun
Subası ile aramda 3 km var
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
bugün bi motor bayiine gittim (sym ) adam la sohbet ederken ben hyosungları beğeniyorum dedim adam bana onlardan da sattım ben onların krank sorunu var dedi nedir bu krank sorunu arkadaşlar tabi adam benim malımı alsın mantığıyla söyledi bunu ona eminim de var mı böyle bi sorun
Ok yaydan çıkmadan yapacağını yap...
Sürekli 160 km/h üzerine cıkılan; Cok zorlanan ve Sürekli 6oo lük gibi kulanılan ve en önemlisi redline de sürekli kullanılan Motorlarda Krang sorunu görüldüğü bir gerçektir.
Bu yüzden Motorumu Kırmızı cizgiden hep uzak tutmusumdur. Aramızdaki Bilincli arkadasların da benim gibi Kullandığından hiç şüphem yoktur...
Yalnız bu konu Hyosunglar için 2006 Modellerde ön plana cıkmıstır. 2007 Model ve sonrası Hyosung larda Krang güclendirilmiştir.
Şunu unutmayalım ki; Zorlanmayan hiçbir Motorda Krang sorunu olmaz, Yaşanmaz! Krang Sorunu Kullanıcı hatasıdır; Motorun Hatası değildir...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Bugün motoruma ilk defa bindim. 30 km yol yaptım. Zevkliydi. Kimseye Allah kaza bela vermesin.
Zincirleri, mazot ve benzinle temizlemeyin arkadaşlar.
Mazot ve benzin kuvvetli çözücüdür, zincirdeki küçük küçük lastikleri eritir, zincirin ömrü kısalır.Mutlaka, gazyağı kullanın ya da Çako'nun dediği gibi zincir temizleme spreyi kullanın.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)