Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Eylül 2009, 03:31
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
benim bildiğim hyolar 15-50 yağ kullanmıyor kitapçığında 10-40 yazıyor biliyorum
kalın yağ koyupta motoru daha iyi koruyacam derken sıkıştırıp krankı elinize almayın sonra gazı çevirip....
dikkat edin
mobille ipone çok farklıdır ipone kaliteli bir yağ mobile göre ama onu alıcağıma motul alırım 4lt'si 120 liraya denk geliyor sanırım
gazı açarkenmi bi boşluk var?
eğer bu şekildeyse gaz telini sıkılaştırman gerekir karbüratör yada enjeksiyon hangisiyse giden kabloyu takip et bi yerinde bağlantı yeri vardır kablonun oradan teli çekip kabloyu gerginleştirebilirsin ama iyi ayar ver sonra motor rülanti devrinin üzerinde takılı kalıyor deme
çok az bir boşluk zaten olur hep olmasıda gerekir
15 50 servis mauelinde kullanıbilirliği yazıor yuksek devir kullanılan araclarda tavsie ediliyor hyosung katoloğunda da 10 40 yarı sentetik dir bunu unutmayın viskovizitesi düşüktür standart yağdır 200 cc lik tüm motorlarda problemsiz çalışır
ancak 250 cc ve üzeri motorlarda heleki 10. bin üstü devir ceviren motorlarda tam sentetik kullanılması motoru uzun ömürlü kıllar tam sentetikmi mineral bazlı yağ Mobil1 racing 4t 15w-50 kullanıyorum 1 litresi 30 tl idi suan indirim var
i-phone dediğiniz yağı ben 2006 yılında 0 km aldığım 600 f motoruma konmuştu ama 1.284 km de taksimde üzücü bir kazada ben sakatlandım oda hurda oldu onun için yorum yapamıcam çok kısa bir sure i-phone yağ kullandım herzaman mobil in visko vizitesi hoşuma gitmektedir ve turkiyede çok buyuk bir pazar payi ile %100 gerçek urundur unutmayın yağların sahteleri çok piyasada . motorsiklet yağ markasına para değil kullanım tarzınıza uygun yağa para vermek en mantıklısıdır .
10 40 YARI sentetik mineral yağ
petrolün işlenmesiyle elde edilen baz yağa gerekli katıkların eklenmesiyle üretilir.
15 50 sentetik
Sentetik yağlar ise, laboratuar koşullarında çeşitli kimyasal işlemlerden geçtikten sonra gerekli katıkların eklenmesiyle elde edilir. .
Laboratuar ortamında farklı bir teknoloji ile üretilen sentetik yağlar, mineral yağlara oranla daha yüksek ve daha düşük sıcaklıklar ile yüksek basınca karşı daha dayanıklıdır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:31 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:15 AM ----------
c@n adlı üyeden alıntı
ancak 250 cc ve üzeri motorlarda heleki 10. bin üstü devir ceviren motorlarda tam sentetik kullanılması motoru uzun ömürlü kıllar tam sentetikmi mineral bazlı yağ Mobil1 racing 4t 15w-50 kullanıyorum 1 litresi 30 tl idi suan indirim var
yukarda kalın yazdığım yerde bir hatalı yazım olmuş düzeltme yapamadım okuduğum süre zarfında ise 10 dakka dolmuştu neyse doğrusu aşağıda
ancak 250 cc ve üzeri motorlarda heleki 10. bin üstü devir ceviren motorlarda tam sentetik kullanılması motoru uzun ömürlü kıllar tam sentetikmi mineral bazlı yağmı tabiki sentetik Mobil1 racing 4t 15w-50 kullanıyorum 1 litresi 30 tl idi suan indirim var
BU arada benim
Mesleğim elektronik öğretmenliği olup uzunca bir süredir motor ve otomobil sporlarında lisansa sahip yarış hakemliği yapmaktayım biz hergun bu yağların ve motorların içinde olduğumuz için ufak bir tavsiye olarak detaylarını yazdım arkadaşlar
Reklamlar
-
20 Eylül 2009, 06:03
motoru geriye götürdüğüm zaman değişik bir uğultu geliyor ?
bu neyle alakalı acaba?
-
20 Eylül 2009, 06:39
[B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]
İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN
-
20 Eylül 2009, 09:22
-
20 Eylül 2009, 12:22
buqra adlı üyeden alıntı
motoru geriye götürdüğüm zaman değişik bir uğultu geliyor ?
bu neyle alakalı acaba?
uuuuuuuuuuuuuu mu yapıo motor nasıl ugultu yani? viyykkk falan diyorsa fren diski yapıo o sesi, ufak tefek pas olunca falan
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:22 AM ----------
bayramda ne yapıyorsunuz arkadaşlar? benim dişim bu sabah namazdan sonra şişti kıvranıyorum şuan evde:(:(:(
"Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
[B]34 YVV 98[/B]
-
20 Eylül 2009, 14:57
geçmiş olsun sad0, çok rezil derttir valla, Allah şifalar versin. bayram bayram çalışıyoruz işte, nöbetçilik yapıyoruz...
-
20 Eylül 2009, 15:08
bugün bayram
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
20 Eylül 2009, 15:15
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
-
20 Eylül 2009, 15:18
yooo ; şaka yapıyorum
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
20 Eylül 2009, 15:54
c@n adlı üyeden alıntı
10 40 YARI sentetik mineral yağ
petrolün işlenmesiyle elde edilen baz yağa gerekli katıkların eklenmesiyle üretilir.
15 50 sentetik
Sentetik yağlar ise, laboratuar koşullarında çeşitli kimyasal işlemlerden geçtikten sonra gerekli katıkların eklenmesiyle elde edilir. .
Laboratuar ortamında farklı bir teknoloji ile üretilen sentetik yağlar, mineral yağlara oranla daha yüksek ve daha düşük sıcaklıklar ile yüksek basınca karşı daha dayanıklıdır
eğer yağları bana anlatıcaksan bu konuda bilmediğim birşey yok direk eğitim görmüş bir insanımdırki bu yüzden forumda teknik kısımda konu açtım yakın tarihte
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...siniflari.html
aldığınız yağların dayanabilirlik sınırları vardır ısı olarak yağı aldığınız firmadan bu değerleri öğrenin
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
20 Eylül 2009, 19:51
Ben yine yağ ve filtremi değişeceğim
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
20 Eylül 2009, 21:52
Bu kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
* Yasaklama tarihi: 20-09-2009 / Yasaklama Bitişi: Süresiz Yasaklama
* Yasaklama sebebi: mükerrer üyelik
* Yasaklayan: BBRR
Nooluyo yaa bayram bayram < iLk@yy > ı banlamışlar??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:51 PM ----------
aya adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun sad0, çok rezil derttir valla, Allah şifalar versin. bayram bayram çalışıyoruz işte, nöbetçilik yapıyoruz...
sağolasın ya kıvranıyorum sabahtan beri off off
"Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
[B]34 YVV 98[/B]
-
20 Eylül 2009, 23:36
Arkadaslar hepinize hayirli bayramlar
Benim sorunum 34 TL 937 plakali hyosung 250 gt gri siyah kayiptir en son bursa inegolden ceza geldi gorenlerin insaniyet namina polise vermeleri !
Sevdim vermediler sen motorcusun dediler.
-
20 Eylül 2009, 23:40
Arkadaşlar, hepinize hayırlı bayramlar dilerim.
Motoru kayıp olan arkadaş, geçmiş olsun, İnşallah motorun en kısa zamanda bulunur.
-
21 Eylül 2009, 01:47
geçmiş olsun dostum umarım en kıza zamanda motorun bulunur yaaa
-
21 Eylül 2009, 02:21
SAd0 adlı üyeden alıntı
uuuuuuuuuuuuuu mu yapıo motor nasıl ugultu yani? viyykkk falan diyorsa fren diski yapıo o sesi, ufak tefek pas olunca falan
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:22 AM ----------
bayramda ne yapıyorsunuz arkadaşlar? benim dişim bu sabah namazdan sonra şişti kıvranıyorum şuan evde:(:(:(
uuuuuuuuuuuuuu die evet.viyk seside var
-
21 Eylül 2009, 02:38
[B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]
İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN
-
21 Eylül 2009, 02:53
SAd0 adlı üyeden alıntı
Bu kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
* Yasaklama tarihi: 20-09-2009 / Yasaklama Bitişi: Süresiz Yasaklama
* Yasaklama sebebi: mükerrer üyelik
* Yasaklayan: BBRR
Nooluyo yaa bayram bayram
< iLk@yy > ı banlamışlar?
arkadaşlar sanırım bir yanlış anlama var muhtemelen yarın döner
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
21 Eylül 2009, 02:59
yoknickmick adlı üyeden alıntı
Arkadaslar hepinize hayirli bayramlar
Benim sorunum 34 TL 937 plakali hyosung 250 gt gri siyah kayiptir en son bursa inegolden ceza geldi gorenlerin insaniyet namina polise vermeleri !
gecmiş olsun arkadaşım umarım bulursun en kısa zamanda..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:59 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:57 AM ----------
buqra adlı üyeden alıntı
uuuuuuuuuuuuuu die evet.viyk seside var
Bende geriye doğru gidince yapıyo ama benim balatalardan yeni olduğundan cıkıyor yada ben öyle sanıyorum
geÇTi gEçİYoR haYaT deDiğİN...:silent:
-
21 Eylül 2009, 13:11
motoru çalınan arkadaşa geçmiş olsun, bulunur umarım. yav ne fena bi şey bu, milletin alınteriyle kazandığı malının bir gün yerinde bulunmaması... Allah kimsenin başına vermesin. 100 tane aynı maldan bir seferde alabilecek gücü de olsa insanın zoruna gidiyor...
ilkay niye uzaklaştırılmış hakkaten yav, ne oldu ki şimdi durduk yere?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)
Bu Konudaki Etiketler