Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merak ettiğim bi konu var

st kanunilerde gösterge paneli değişti biliyorsunuz bu panel eski panelle uyumlumu yani daha şık görünsün diye gidip yenisinden alıp takmak mümkünmüdür yoksa imkansızmıdır (=

bu konuda bilgi sahibi olan varmı aranızda banada bi akradaşım sormuştu gecenin bu vaktinde sormak aklıma geldi benimde
    ilkay, mantıken düşününce gösterge panelinde değişen tek şey zemin rengi, ibre çubuğunun inceltilmesi ve aydınlatmanın değiştirilmesi gibi görünüyor. yani dolayısıyla data aksamı aynıdır. çünkü data aksamını değiştirmek daha büyük maliyetlere sebep olur ve üretici de eğer motorun modelinin tamamını değiştirmiyorsa sadece gösterge için böyle bir maliyetin altına girmez normalde. sonuç itibarıyla birebir uyacaktır. ama burda asıl mesele, gösterge panelinin içine KANUNİ markasının işlenmiş olması. ben motorda KANUNİ adını görmemek için gittim HYOSUNG aldım. ama tabii bu tercih meselesi, alacak arkadaşın için bu bir sorun teşkil etmeyecekse şahsi fikrim %100 uyumlu olacağı yönünde...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilkay, mantıken düşününce gösterge panelinde değişen tek şey zemin rengi, ibre çubuğunun inceltilmesi ve aydınlatmanın değiştirilmesi gibi görünüyor. yani dolayısıyla data aksamı aynıdır. çünkü data aksamını değiştirmek daha büyük maliyetlere sebep olur ve üretici de eğer motorun modelinin tamamını değiştirmiyorsa sadece gösterge için böyle bir maliyetin altına girmez normalde. sonuç itibarıyla birebir uyacaktır. ama burda asıl mesele, gösterge panelinin içine KANUNİ markasının işlenmiş olması. ben motorda KANUNİ adını görmemek için gittim HYOSUNG aldım. ama tabii bu tercih meselesi, alacak arkadaşın için bu bir sorun teşkil etmeyecekse şahsi fikrim %100 uyumlu olacağı yönünde...
    da işte şu var
    şimdi yeni göstergeler biraz daha havalı vs olsun diye bi check kontrol var açılışta sonuna kadar sayıp 0lanıyor bu beyinle alakalı bir durummu yoksa sadece gösterge panelinden olan bir durummu onu bilmiyorum o yüzden arkadaşa olur veya olmaz diye bir cevap vermek istemedim şimdilik ve oluyorsa eski 2008 model göstergeleri eski gösterge onlarda bu şekilde sayım yapıyormu ?
    uzun süredir bu motorlarla ilgilenmedim kanuniye geçtiğinden beri pek bir bilgim yok ondan servisine sormak lasım

bu arada o panel üzerinde yazan yazıya gelince onlar bildiğim kadarıyla sticker söker kullanırsın
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    ilkay, bazı modellerde sticker haricinde devir göstergesinde camın içine, tablanın üzerine de yazıyordu hatırladığım kadarıyla. büyük olasılıkla bu check gösterge tablosunun içinde gerçekleşiyordur, beyine kadar gitmeyebilir ya da gitse de mevcut soketlerdeki boş bağlantı pimlerinden birisine eklenmiştir. ama tabii bunlar tamamen tahmine yönelik, kesin bir bilgi değil. dediğin gibi servise sormak lazım da, servis de ne kadarını bilir emin olamıyorum...

Motosikleti
    karşılaştırmak lasım o zaman 2 modeldende bulup

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    hayırlı bayramlar beyler
    [B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]

İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN

Motosikleti
    GT250R
    Alıntı yavrumalikem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı bayramlar beyler
    daha erken değilmi ya:p
    "Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
    [B]34 YVV 98[/B]

StuArT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z750
    maltepe sahile takılan hyosung cular yokmu aramızda

c@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSX600F
    hyosung un orj filtresi 15 tl fatih kılıçlıda 15/50 yağ 1.4 kg alıor 35 tl de ona veriyorsun mobil yağ 10 lirada işcilik alıyor 60 tl bakımı yapılıyor arkadaşlar 1 önceki sayfada okudum onun için sizinle paylaşıyım istedim 15 50 yağ ile daha hoş calışıyor motor 3.000 km rahatım artık

Motosikleti
    Kawasaki Z750
    o ne marka yağ arkadaşım öle ? ben dün ipone yağ baktım sentetik 105 lira dediler 4 LT.

Bu arada bi sorum olcağ benim elcikte bi boşluk var.Gaz tarafındaki 1-2 cm kadar boş oynuyor daha sonra gaz açıyor.O boşluğu nasıl alırım acaba ?

Motosikleti
    CBF 250 i sattık 600f te sıra :)
    arkadaslar duzceden bı abımıze hyo GT250R arıyoz.kendı motoru var aprila modelını bende unuttum ama enduro 2 motor olarak raceye gecmek ıstıyo bu motordan baslamak ıcın arıyoz. motor 2005-2006 olması ve 1000-ıla 10000 km re arasında olması tercıhımızdır asla ve asla motorda en ufak cızık dahı kabul etmıyoruz para hazır turkıyenın neresı olursa olsun makına duzgunse alınıp donulcek renk onemlı degıl sıhay ve kırmızı tercıhtır tabı..bana pm den ulasmanız yeterlı...

Motosikleti
    Alıntı c@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hyosung un orj filtresi 15 tl fatih kılıçlıda 15/50 yağ 1.4 kg alıor 35 tl de ona veriyorsun mobil yağ 10 lirada işcilik alıyor 60 tl bakımı yapılıyor arkadaşlar 1 önceki sayfada okudum onun için sizinle paylaşıyım istedim 15 50 yağ ile daha hoş calışıyor motor 3.000 km rahatım artık
    benim bildiğim hyolar 15-50 yağ kullanmıyor kitapçığında 10-40 yazıyor biliyorum
    kalın yağ koyupta motoru daha iyi koruyacam derken sıkıştırıp krankı elinize almayın sonra gazı çevirip....
    dikkat edin

Alıntı StuArT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o ne marka yağ arkadaşım öle ? ben dün ipone yağ baktım sentetik 105 lira dediler 4 LT.

Bu arada bi sorum olcağ benim elcikte bi boşluk var.Gaz tarafındaki 1-2 cm kadar boş oynuyor daha sonra gaz açıyor.O boşluğu nasıl alırım acaba ?
    mobille ipone çok farklıdır ipone kaliteli bir yağ mobile göre ama onu alıcağıma motul alırım 4lt'si 120 liraya denk geliyor sanırım

gazı açarkenmi bi boşluk var?
    eğer bu şekildeyse gaz telini sıkılaştırman gerekir karbüratör yada enjeksiyon hangisiyse giden kabloyu takip et bi yerinde bağlantı yeri vardır kablonun oradan teli çekip kabloyu gerginleştirebilirsin ama iyi ayar ver sonra motor rülanti devrinin üzerinde takılı kalıyor deme çok az bir boşluk zaten olur hep olmasıda gerekir

Motosikleti
    2008 S&T GT 250R
    Arkadaşlar herkeze hayırlı bayramlar ...
    geÇTi gEçİYoR haYaT deDiğİN...:silent:

Motosikleti
    Kawasaki Z750
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bildiğim hyolar 15-50 yağ kullanmıyor kitapçığında 10-40 yazıyor biliyorum
    kalın yağ koyupta motoru daha iyi koruyacam derken sıkıştırıp krankı elinize almayın sonra gazı çevirip....
    dikkat edin

mobille ipone çok farklıdır ipone kaliteli bir yağ mobile göre ama onu alıcağıma motul alırım 4lt'si 120 liraya denk geliyor sanırım

gazı açarkenmi bi boşluk var?
    eğer bu şekildeyse gaz telini sıkılaştırman gerekir karbüratör yada enjeksiyon hangisiyse giden kabloyu takip et bi yerinde bağlantı yeri vardır kablonun oradan teli çekip kabloyu gerginleştirebilirsin ama iyi ayar ver sonra motor rülanti devrinin üzerinde takılı kalıyor deme çok az bir boşluk zaten olur hep olmasıda gerekir
    gazı açarken boşluk var .yani 1-2 cm döndükten sonra tel gerginleşiyor gaz açılmaya başlıyor.
    Elcikleri çıkartmak için peki yandaki denge topuzlarını mı sökücez ? Vida fln gözükmüyor üzerinde ama döndürünce çıkar mı

Herkesin bayramı kutlu olsun şimdiden arkadaşlar ,hayırlı bayramlar....

Motosikleti
    gazı açarken boşluk var .yani 1-2 cm döndükten sonra tel gerginleşiyor gaz açılmaya başlıyor.
    Elcikleri çıkartmak için peki yandaki denge topuzlarını mı sökücez ? Vida fln gözükmüyor üzerinde ama döndürünce çıkar mı

Herkesin bayramı kutlu olsun şimdiden arkadaşlar ,hayırlı bayramlar....
    gaz kolundan çıkan kabloyu takip et tabi bunun için yan grenajları sökmen gerekicektir hyosung sanırım senin motor karbüratörlü olduğu için oraya bir kablo bağlantısı vardır bir parçasına vida ile oradan vidayı biraz gevşet ve teli gerginleştir sonra sık yine tabi bu işlemi yapamayabilirsin git servisine 5 dakka içinde yapsınlar hemen sana uygun anahtarların vs yoksa yapması çok işkence olabilir depoyu vs sökmen gerekir belki

Motosikleti
    Kawasaki Z750
    tamam dostum bi kabloyu takip ediyim olmadı anlayna götürürüz

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Herkesin bayramı mübarek olsun Hyocular
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    herkese iyi bayramlar arkadaşlar...

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    herkese tekrar bayram mübarek arkadaşlar
    [B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]

İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN

Motosikleti
    GT250R
    hacı senin sorunun basit ya, sağ kontrol panelinin 2tane vidası var onu sök, elciği görünce neden boşluk yaptığını anlayacaksın. elciğin ucunda 2 kademe var gaz telini takmak için. seninkisi büyük ihtimal 1. kısımda takılı o yüzden ufak bi boşluk yapıyo, gaz teli başını diğer kademeye tak o zaman tam oturur.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:10 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:10 AM ----------

herkesin bayramı mübarek olsun, dualar kabul olsun inşallah...
    "Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
    [B]34 YVV 98[/B]

Motosikleti
    arora KS150-23
    herkese ii bayramlar.foruma yeni katldm motrm arora f5 modeli ama bundan sonraki motrm hyo 250r olcek inş.forumu ilk sayfdan itibaeren okudum.kafamda en ufak bi şüphe kalmadı.sohbet ortamıns çok sıcak.umarım bundan sonra bu motrcu kardeşinizide yer wardr aranızda

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler