Arastrdm heryere baktm en ucuz guvenilir keiti serit motorsikletim de ;)
Selamun Aleyküm arkadaşlar cümleten hayırlı bayramlar. Uzun süreden beridir aranızda yoktum. Herkes iyidir inşallah. Benim bu hyosung gt250r 2013 le başım epey dertte. Bazı arkadaşlar bilirler Tiger açık egzoz taktırmıştım. Kendi servisim egzoz boğuyor diyor motoru ama diğer başka ustalara sorduğumda egzozla alakalı olamaz diyorlar. Sorun ilk başlarda şöyleydi; bir müddet çalıştıktan sonra motor tek silindire düşüyordu. Sonra bobin arızalı dendi. Garantiden yeni bobin geldi. Şimdi motor hepten tek silindirde çalışıyor. Garantiden parça mı bozuk geldi. Yoksa enjeksiyondan mı yada enjeksiyon ecu dan mı diye şüpheleniyorum ben. Egzozdandır diyen var mı aranızda? Valla bu sorunu çözmemi sağlayacak arkadaşa yemek ısmarlıycam sözüm sözdür
Not: Bujilere de bakıldı.
pipolara da bakmıştık bujilere bakarken. ilginç olan elektrik aksamından değilse f1 yanması lazım enjeksiyondan olsa ama f1 de yanmıyor.
Gelen parçanın arızalı veya düzgün bağlanmamış olma ihtimali var mı? Tek bir servise gidiyorsanız servis değiştirmeyi deneyin bir de. Tek silindir sorunu leventte de çıkmıştı bobin değişimiyle hallolmuştu
ben de yeni gelen bobinden şüpheliyim önceki arızalı silindiri kesiyordu bir süre sonra, bu gelen hiç çalıştırmıyor demek ki. valla kafayı yiyicem leventin servise götürücem bir de kayalara. çözemedi benim servis sorunu.
Hyosung gt250r ile gezi amaçlı çıktığım ilk yolculuk. Toplam yol 185km, yakıt 7 litre
http://www.motosiklet.net/forum/etki...guzelyali.html
Ustama sorduğumda bobinlerden kaynaklanıyordur dedi. Başka bir gt250r'dan bobin söküp denesin dedi. Aynı şekilde buji başlıklarından bahsetti. Kontrol etmişsiniz. Bobinler kalıyor geriye.
Bujiye elektrik.geliyor da mi ateslemiyor? Baktiniz mi? Gecende.mir yamahada denk geldim.arka.silindir calismiyordu bujinin uzeri yag kaplanmis,temizleyip takt.duzeldi ama. Bi zaman sonra tekrar.ayni sey oldu
gençler yaklaşık 2 ay önce motorumla kaza yaptım özellikle kuyruk olmak üzere çeşitli yedekparçalar arıyorum ucuz veya beleş bilgisi olan arkadaşlar buraya yazarsa sevinirim motor 2013 model
---------- Post added at 02:26 ---------- Previous post was at 02:23 ----------
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151658718599749.1073741827.531754748&type =1&l=139d1a21b0
AZRAİL herzaman artçıdır ona göre kullan, yoksa
ilk işte sağlam bir ustam var ama servisi değil dediki bobinden sonra götürdüm servise o da bobinden olduğunu kabul edip garantiden bobini getirtti sonra motor oldu al dedi aldım motoru yine tek silindir çalışıyor. bu sefer dedi egzoz sıkıştırıyor diyorum açık egzoz nasıl sıkıştırıcak hadi sıkıştırdı niye tek silindir çalıştırsın anlatamıyosun derdini gelen parçayı mı bozuk yolladı bu kuralkan ne yaptı anlamadım eğer öyleyse 1 ay parça beklemiştim artık sabır da kalmadı. Bana sağlam bu işi çözebilecek bir servis lazım Select senin servis ist. da nerde?
arkadaşlar servisten gelen habere göre buji piposu çatlamış gözüküyor büyük ihtimalle bundan dedi. şimdi parçacılar da kapalı olduğu için test edemiyoruz pazartesi bakılacak. inşallah bundandır da enjeksiyona kadar ilerlemek zorunda kalmayız. gelişmelerden haberdar edicem yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan Allah razı olsun.
Buji piposunun çatlaması pek inandırıcı ve mantıklı bir sorun değil bence. Ancak umarım sorun bu kadar basittir ve hemen çözülür.
Pazartesi anlayacağız, bobin sıfır değişti, bujilerde sorun yok. şuan bunu söyleyen servis güvenilir sadece ilk ihtimal olarak onu görmüş. Zaten ondan da değilse iş enjeksiyona gidiyor. Motor aksamında krank piston sorun yok. Arka silindir çalışıyor sonra duruyor veya hiç çalışmıyor. benim bildiğim kadarıyla buji piposundaki sorun da silindirin çalışmamasına sebep olabiliyor. Bujideki akım pipoda dağılıp tam silindire gitmiyorsa buna sebep olabilir.
Ben pipodan olduğunu söylemiştim dimi. Kontrol edilmiş göya Motorunun garantisi varmış. Servis harici hiç bir yerde müdahale ettirme. Şimdi garanti şartlarını tüketici haklarını iyice araştır. 3.kez aynı sorun meydana gelirse tüketici hakları mahkesmesine müracaat edip öttür kuralkanı. Bir dilekçe ile halledebilirsiniz herşeyi.
Benim sürekli gittiğim bir servis yok. Kendim sorunları hallediyorum. Halledemez isem dayım sağolsun ilgileniyor.
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
inşallah senin dediğin doğru çıkar da hocam kurtulurum şu beladan. pipodan kaynaklıysa değişsinler daha uğraşamıycam ama başka sorun çıkarsa bırakıcam servise 1 ay da son mühlet sonra dilekçeyle başvurucam. şikayet varda şikayetlerim de var bu firmayla bir seferde yanlış parça gönderdiler. valla Allah ellerine düşürmesin ne diyeyim.
sahibinden'e ilan açmayıpta var mı 8000tl civarında motorunu satmayı düşünen. 2012 model, düşük kmli. ?
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)