Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
12 Eylül 2008, 13:35
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
e zaten 2006 model ve 2007 modelın garantısı zaten kalmadı kı artık..
Dostum 2006 modelin garantisi kalmamış olabilir ama 2007 model motorun babalar gibi 1 yıl daha garantisi var.
Beni ilgilendirmez Global motor distribütörlüğünü Kanuni 'ye kaptırmış, artık parça alıyormuş alamıyormuş... Bana ne ya? Böyle saçma bir şey mi var? Bana mı sordu yurt dışından bu motorları getirirken? Tüketici kanunlarına göre yurt dışından getirilen en ufak elektronik eşyanın yurt içinde bilmem kaç ilde servisi olması gerekir ve EN AZ 2 yıl garantili olmak durumundadır...
Senin bu söylediğini maslak sanayideki servis de söyledi, yırt at o garantiyi çöpe diye, ama açıkçası bunları çok cahilce konuşmalar olarak buluyorum. Şimdi mahkemeye versem hakim anlamaz hyosung motor global'e parça yolluyomuş yollamıyomuş, getirdin bu motoru 2 yıl garantisini sağlamak zorundasın der verir hükmünü.
Ha bunu sadece kendi motorum için de söylemiyorum, tükeci olarak haklarımızdan bir haber olduğumuz çok belli, lütfen biraz hakkımız olanı arayalım kimse de kimseyi salak yerine koyup mağdur bırakamasın...
Reklamlar
-
12 Eylül 2008, 13:44
TheDaywalker adlı üyeden alıntı
Dostum 2006 modelin garantisi kalmamış olabilir ama 2007 model motorun babalar gibi 1 yıl daha garantisi var.
Beni ilgilendirmez Global motor distribütörlüğünü Kanuni 'ye kaptırmış, artık parça alıyormuş alamıyormuş... Bana ne ya? Böyle saçma bir şey mi var? Bana mı sordu yurt dışından bu motorları getirirken? Tüketici kanunlarına göre yurt dışından getirilen en ufak elektronik eşyanın yurt içinde bilmem kaç ilde servisi olması gerekir ve EN AZ 2 yıl garantili olmak durumundadır...
Senin bu söylediğini maslak sanayideki servis de söyledi, yırt at o garantiyi çöpe diye, ama açıkçası bunları çok cahilce konuşmalar olarak buluyorum. Şimdi mahkemeye versem hakim anlamaz hyosung motor global'e parça yolluyomuş yollamıyomuş, getirdin bu motoru 2 yıl garantisini sağlamak zorundasın der verir hükmünü.
Ha bunu sadece kendi motorum için de söylemiyorum, tükeci olarak haklarımızdan bir haber olduğumuz çok belli, lütfen biraz hakkımız olanı arayalım kimse de kimseyi salak yerine koyup mağdur bırakamasın...
dedıklerıne katılıyorum fakat
garantı nedır sadece parcadır ampulde parca krankta parça. ama ne ambulu nede krankı vermek ıcın can atmıyorlar vermemek ıcın ugrasıyor adamlar nedense.. mahkemeye basvuracan bekle 6ay..
Allah gostermesın cok buyuk parca harıcı garantıye gıtmek ıstemıyorum..
nedı bu buyuk parca gosterge devır saati vb. gibi
-
12 Eylül 2008, 13:55
BAKIMLARINI YAPTIR AMA MUTLAKA KANUNİNİN GARANTİ İŞLEMİ İYİDİR YANİ PARÇALARI VERİR
-
12 Eylül 2008, 13:58
Tabii ki bir ampül için belki bunlar değmez ama..
Mesela benim hız sensörüm bozuldu, digital ekran çalışıyor ama hızı göstermiyor doğal olarak, ayrıca kilometre sayacı da ilerlemiyor. Fiyat sordum 130 euro gibi bişeyler söylediler. Garantiden olmuyor mu dedim olmuyor dediler, sarf malzemesi kategorisine giriyormuş. Zaten ne zaman garantiye sokmak istemezlerse bunu diyorlar, komik Hee peki dedim, geçtim. Ama aslında öyle olmadığını çok iyi biliyorum, hız sensörü sarf malzemesi filan olamaz çünkü nihayetinde elektronik bir parçadır, debriyaj veya fren teli gibi metalden oluşan bir parça değil. Yani hadi bir düşünün bakalım, ben hatalı ne yapmış olabilirim ki ön tekerlekte bulunan hız sensörünü bozabilirim? (Tabii teker hiç sökülmediyse başka yerde...)
Yani demek istediğim bunlar garip garip bahaneler. Ama onların bahaneleri beni pek ilgilendirmiyor, sizi de ilgilendirmesin. Şimdi ben tamam cebimden vereyim 130 euro yeni elektronik sensör alayim, eee o alacağım parçanın en az 2 yıl garantisi olmayacak mı yani ? ;) Demek istediğimi anlayan anlamıştır. Eğer o parçanın kendine ait bir garantisi varsa benim motorumda takılı olanın da olmak zorunda, bu kadar basit.
Krank olayına gelince... Sanırım en derin mevzu bu, aslında yazacak çok şey var ama ben özetliyim kısaca. En ufak silindir/piston/krank probleminde "red-line yapmışsın" diye başlarından savmaya çalışıyorlar da o kadar basit değil işte. Bir defa bu motorlar 2007 de revizyona girdi, krank sorununu çözmeye yönelik değişiklikler yapıldı. Ve tabii en önemlisi devir kesici muhabbeti. Size şöyle söyliyim, şu anda benim motorumun üzerinde çıkıp o devir göstergesini red-line 'a sokmak hemen hemen imkansız gibi çünkü zaten sonuna kadar gaz açsanız dahi 10.000 in üzerine çıkamıyor devir.. Ha ben psikopatım, 5.viteste 10bin devirde giderken vites küçültürüm yine redline 'a girerim diyen kafadan sakat vatandaş varsa onu bilemem ama bu aynı zamanda çok da riskli olduğundan kimsenin bunu yapacağını zannetmiyorum...
Sonuç olarak, mahkemeye verip dava açma konusuna gelince. Olmayacak iş değil, vereceğiniz 500ytl taş çatlasa 1.000 ytl avukat masrafı, belki 1 yıl sürecek dava ama ne önemi var ki, 1 yılın sonunda tüm avukat masraflarınız + 1 yıllık faizler ve mağduriyet bedellerinizin hepsi fazlasıyla geri gelecek. Öyle evde oturup "yapacak bişey yok" demektense 500ytl ne yapılır edilir tanıdık bir avukat bulunur babalar gibi dava açılır, hiç olmazsa 1 yıl sonra yerinde sayıyor ve hatta iyice geriliyor olmaktansa bir anda motor sıfırlanır maddi kazanç elde edilir en önemlisi kimseye salak olmadığınızı göstermiş olursunuz ;) Bu tip firmalar da bir daha motor getirmeden önce 10 degil 30 defa düşünürler kimseyi mağdur edemezler...
-
12 Eylül 2008, 14:04
-
12 Eylül 2008, 14:21
dostum eğer direksiyonun ordaki anahtar sürtmesiyle olan çizikleri diyosan aynıları bende de war yurt dışında çoooook güzel bi pad buldum tam orası için ve GT250R için fiyatı da güzel istersen 2 tane söyleyelim gelsin? ilgileniyosan linkini tekrar bulayim göndereyim sana
-
12 Eylül 2008, 14:26
TheDaywalker adlı üyeden alıntı
dostum eğer direksiyonun ordaki anahtar sürtmesiyle olan çizikleri diyosan aynıları bende de war yurt dışında çoooook güzel bi pad buldum tam orası için ve GT250R için fiyatı da güzel istersen 2 tane söyleyelim gelsin? ilgileniyosan linkini tekrar bulayim göndereyim sana
abi oraya pad kendimizde yapabiliriz yurt dısından gelesiye kadar yahu düz renk karbon renginde stiker ile cok basit bi işlem.. dukkandan cıkabılsem neler alacamda daha cıkamıyorum tank pad almam gerek bide.
-
12 Eylül 2008, 14:37
Erhan ; http://www.sahibinden.com/3000_km_s_...20GT%20250%20R
Hayırdır ? ..
Satıyormusun motoru .. daha yeni almadınmı ya..
-
12 Eylül 2008, 14:38
ilan dursun satılırsa satarım satılmazsa binerim çabuk sıkılacağımı dğşündüğğüm için şimdiden verdim lanı zararı yok nasıl olsa bedava :D
-
12 Eylül 2008, 20:09
olm daha dün 1 bugün 2 ne kadar hızlısın öle :D azla yetinemeyen çoğu bulamaz ama yanlış harekent bunlar :D
-
12 Eylül 2008, 20:20
Ben o kadar dedim kendisine ama dinletemedim
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
12 Eylül 2008, 21:49
8000'e alacak . . . . . çıkarsa neden satmasın adam yaaa
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
12 Eylül 2008, 21:50
cakalaz adlı üyeden alıntı
8000'e alacak . . . . . çıkarsa neden satmasın adam yaaa
extraları unutma aslanım =)
-
12 Eylül 2008, 22:17
erhan abi Süper adamsın
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
12 Eylül 2008, 22:37
Erhan abi sanki KARDAĞ abi 7800 e bulurum demişti sıfırını
-
12 Eylül 2008, 23:16
arkadaşlar göstergeye garantiye girmez denmiş kesinlikle garantiye giren bir krank girer; kırmızı bölgeyi geçmiş bunlar uyanık para ödetme yolları malzeme özürlüdür .uğraştırırlarsa vallikte bulunan tüketici haklarına şikayette buluna bilirsiniz yada adamlar ilk arzada paranızı vermek zorunda her kuruşu, hatta siz ''0'' makina isteye bilirsiniz, bunları çok iyi biliyorlar ama türk insanının okumadınıda biliyorlar ona göre haklı iken haksız duruma düşmeyin biraz haklarınızda haberdar olun
-
12 Eylül 2008, 23:23
mhyen adlı üyeden alıntı
Ben o kadar dedim kendisine ama dinletemedim
bende çok dedimde dinlemedi
ShowDown adlı üyeden alıntı
Erhan abi sanki
KARDAĞ abi 7800 e bulurum demişti sıfırını
evet isteyen varsa hemen teslimyollayim
-
12 Eylül 2008, 23:50
kimsenin istemiceğini biliyon mustafaq abi sende işi biliyon
-
13 Eylül 2008, 14:47
Bazı arkadaşlar motorlarını otobüsle dik yada yatık şekilde ortalama 150 YTL ye başka bir şehire göndermiş.
Bende Ankaradan Denizliye kendi motorum için böyle bir şey düşünüyorum.
4 aylığına iş için orada olacağım, hava şartları da müsait. En azından orada binerim.
Yanlız, benimde aklıma TREN sanki daha güvenilir geliyor. Otobüs sallantı, vs. problemler...
İki seçenek içinde tecrübesi ya da önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.
-
13 Eylül 2008, 14:57
kardes bıldıgım kadarıyla tcdd artık trnledemotorlu tasıt tasımıcagnı bıldırdı ama tam emın deılım ıstersen bı arastır ama en guvenlısı ve en rahatı tren bna gorede....
[COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)
Bu Konudaki Etiketler