Öncelikle arkadaşlar hepinize merhaba. 2007 model hyosung gt 250r aracım 40500 km oldu. Egzantrik mili ve krank bilyası kırıldı motoru açtırdım ve parçaları temin ettim. Sonradan ön silindirin sübaplarınında değişmesi gerektiğini öğrendim kısacası yaptığım masraflar :
+ Çıkma egzantrik mili -- 100 LİRA
+ 2 adet sıfır krank bilyası -- 60 LİRA
+ Sübap takımı -- 160 LİRA
+ İşçilik masrafı -- 200 LİRA
+ Vites gösterge müşürü Contaları Yağı Bujileri felan filan derken bana bana yaklaşık toplam 600 TL gibi bi rakama mal oldu.
Neyse motorum 2buçuk ay gibi filan bi tamir dönemi yaşadı benim ve ustamın işlerimizin yoğunlugundan + 2.bi motorum ve arabam olduğundan + Kış oldugu için dolayı uzun bi tamir dönemi yaşadık...
Bugün motoru çıkardık ama motor beklediğim gibi olmadı. 2.Vites sanki iptal sanki zincir boşa geçer gibi bir ses yapıyo 2.Viteste gidemiyorum. Diger viteslerde sorun yok gibi ama 2.vites sanki ölmüş
Şanzumanına kadar açtırdım şanzumanında sorun yoktu. Birde motor Egzantrik zincirinden ses geliyo motoru açtırmadan önce böyle bi sorun yoktu daha motoru tamirciden eve getirdim 5km yol aldım biraz zaman geçtikçe herşey düzelirmi acaba ???
ustam 2.vites sorununun 500 km sonra filan geçer dedi. motoru 1 hafta kulan bakalım bi sorunu varmı dedi 1 hafta kullanıcam inşallah geçer.
2.vites ve egzantrik zinciri hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum...