Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Ağustos 2008, 22:17
Arkadaşlar hyosung hakkında bir sorum olacak,
Hyosung türkiye pazarında daha fazla motor satmak için Kanuni ile birleşti ST&Kanuni oldu diye biliyorum.
Yeni gelen bütün 2008 model motorlar ST&kanuni oldu ve eski model (2007-2006) model hyosung motorlara göre kalitesiz gibi geldi bana, fuarda dikkatimi cekti gecen günde 2 arkadaşla karşılaştım birinde hyosung 2007 vardı birinde ST&Kanuni 2008 vardı bana 2007 model daha kaliteli ve kaliteli malzemeler kullanılmış gibi geldi dogrumudur?
2008 model motorlarda bunu fark ettinizmi?
Saygılar.
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
Reklamlar
-
29 Ağustos 2008, 22:23
Abi bu kanuni tamam içimizden biri ama geldi güzelim markayı mahfetti.Geçen gün samimi olduğum Hyosung servisinin sahibi usta ile konuşuyoruz.Kanuni'nin hyosung'u mahfettiğini, korelilerin de bunu gördüğünü anladığını; Hyosung'un Kanuni'den alınıp tekrar golbal'e verilebilme durumu olduğunu anlattı.En basitinden şöyle bir örnek verdi.Bu motorlar enjeksiyon sistemli olduğu söyleniyor.Bunların arızası da özel bilgisayarına bağlanmadan anlaşılmıyormuş.Kanuni servislerinin 10undan 9u zaten bisiklet tamirciliğinden gelme.Öyle komplike bir motoru açsa inanın bayağı bir vida kalır elinde.Yine imkan varsa hyosung almak bence de en iyisi
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
29 Ağustos 2008, 22:51
mhyen adlı üyeden alıntı
Abi bu kanuni tamam içimizden biri ama geldi güzelim markayı mahfetti.Geçen gün samimi olduğum Hyosung servisinin sahibi usta ile konuşuyoruz.Kanuni'nin hyosung'u mahfettiğini, korelilerin de bunu gördüğünü anladığını; Hyosung'un Kanuni'den alınıp tekrar golbal'e verilebilme durumu olduğunu anlattı.En basitinden şöyle bir örnek verdi.Bu motorlar enjeksiyon sistemli olduğu söyleniyor.Bunların arızası da özel bilgisayarına bağlanmadan anlaşılmıyormuş.Kanuni servislerinin 10undan 9u zaten bisiklet tamirciliğinden gelme.Öyle komplike bir motoru açsa inanın bayağı bir vida kalır elinde.Yine imkan varsa hyosung almak bence de en iyisi
duyduğum en güzel duyumlardan biri bu oldu sanırım umarımda global'e verilir işte o zaman daha iyi bi marka olur giderek ama s&t kanuni zaten insanların kanuniye karşı bi çekimserliği var geçmişten bu güne baktığımızda geride kalmış bir marka ve görünüş yok herhangi birine kanuni desen "nee " cevabını alırsın oda ne markasıymış gibi ve soleniyorda markayı kötülemek için demiyorum tabikide ama insanların düşünceleri bu yönde satışları yükseltmek için ortaklık yaptılar s&t kore markasıyla ama aslında satışlar hyodakine göre düştü aşikar bi biçimde ben yolda şu ana kadar bi s&t kanuni görmedim ama hyo gördüm ve görüyorumda çok olmasada...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
29 Ağustos 2008, 22:56
Yeni alan arkadaşlar bu farkı biliyormudur acaba? Sizde fark etmişsiniz.
Bu genel sorun hiç gündeme geldimi acaba.
-
29 Ağustos 2008, 23:35
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
duyduğum en güzel duyumlardan biri bu oldu sanırım umarımda global'e verilir işte o zaman daha iyi bi marka olur giderek ama s&t kanuni zaten insanların kanuniye karşı bi çekimserliği var geçmişten bu güne baktığımızda geride kalmış bir marka ve görünüş yok herhangi birine kanuni desen "nee
" cevabını alırsın oda ne markasıymış gibi ve soleniyorda markayı kötülemek için demiyorum tabikide ama insanların düşünceleri bu yönde satışları yükseltmek için ortaklık yaptılar s&t kore markasıyla ama aslında satışlar hyodakine göre düştü aşikar bi biçimde ben yolda şu ana kadar bi s&t kanuni görmedim ama hyo gördüm ve görüyorumda çok olmasada...
Valla dostum bana ustanın söylediği bu şekilde ve ben de hak veriyorum.Kanuni'de servis namına bir şey olmadığını ben söylemiyorum alem biliyor zaten.Ayrıca hyosung'larda her ay yükselen bir satış grafiği çizilirken bu son zamanlarda düşüş göstermiş yanlış anlamadıysam ya da söyleyen usta söylemiyorsa ki hak veriyorum.Ben motorumun yanında kanuni yazsın istemem mesela Kore'liler de sonuçta satışlarının düşmesini istemiyorlar ama kanuni'nin cidden işin içine ettiklerini de illaki görüyorlar.
Umarım en doğru işi yapıp hyosung'u bu günlere getiren global motor'dan özür dileyip distribütörlüğü kendilerine geri verirler de herkes rahat eder
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
29 Ağustos 2008, 23:45
mhyen adlı üyeden alıntı
Valla dostum bana ustanın söylediği bu şekilde ve ben de hak veriyorum.Kanuni'de servis namına bir şey olmadığını ben söylemiyorum alem biliyor zaten.Ayrıca hyosung'larda her ay yükselen bir satış grafiği çizilirken bu son zamanlarda düşüş göstermiş yanlış anlamadıysam ya da söyleyen usta söylemiyorsa ki hak veriyorum.Ben motorumun yanında kanuni yazsın istemem mesela
Kore'liler de sonuçta satışlarının düşmesini istemiyorlar ama kanuni'nin cidden işin içine ettiklerini de illaki görüyorlar.
Umarım en doğru işi yapıp hyosung'u bu günlere getiren global motor'dan özür dileyip distribütörlüğü kendilerine geri verirler de herkes rahat eder
Anlıyamıyorum bizim burda bir kanuni bayisi var eskiden boşboş içerde birkaç motor vardı pek fazla büyük bir yer degildi ST&Kanuni geldi yeri büyüttü satış patladı şimdi ise dükkan önünde yeni motor yok hep servise getirilmiş ve tamiri bekleyen motorlar mevcut herkes pişman kime sorsam öle diyor.
-
29 Ağustos 2008, 23:50
emomen adlı üyeden alıntı
Anlayamayacak bir şey yok abi.Kanuni ilk geldiğinde hyosung şeklinde satışlar devam etti ama son zamanlarına bakıldığında eski hyosung satışları yok gibi.Zaten servislerin beceriksizliğinden yakınan da çok.Çin malı motor yapan kaç adam o motoru yapabilir ki?Bir de fulle enjeksiyonlu sistem olcak diyorlar.Enjeksiyon arıza tespiti ve çözümü zaten zorken çinli motorun tamirinden anlayan usta nasıl çözecek bilemiyorum
-
30 Ağustos 2008, 00:07
bu nasıl bısedır yaaaa ufff super bunların 125cc lısı varmıdır yaa aprılladan caymak uzereyım
-
30 Ağustos 2008, 00:10
bunun 125 var da Türkiye'de değil olsa da bayağı ağır olur.Bence sen hiç düşünme bunu ya da spor salonuna git kas falan çalış biraz öyle düşün
-
30 Ağustos 2008, 05:29
-
30 Ağustos 2008, 10:40
Ben bunu ilkin ninja sanmıştım ama hyo'ymuş
Benim siyah makineyi r6 sanıyorlar sendekini de kesin ninja diye yutturabilirsin
-
30 Ağustos 2008, 12:05
hehehe walla motor benim değil maalesefki evet kawa sandıkları doğru kawa yeşili çünkü boyası sahibi güzel yapmış bende aldığımda kısmetse bole bi renk yapabilirim açıkçası ses işi bozuyor ama onun haricinde çok piyasa yapıyor renginden durduğu yerde hahaha :D
açıkçası dün bunu kullandıktan sonra iyi oldu fırsaat buldukça bole bi motoru kullanmak isterim kendime bunlardan bi tane alana kadar önce bi kask mont vs alışverişi yapmam gerekli tabikide (=
motorun herşeyine alıştım 2 3 saat kullanımla .. bu kadar başarılı bi sürüş bende beklemiyordum kendimden ama dün herşey refleksel olarak gelişti..
-
30 Ağustos 2008, 12:57
emomen adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar hyosung hakkında bir sorum olacak,
Hyosung türkiye pazarında daha fazla motor satmak için Kanuni ile birleşti ST&Kanuni oldu diye biliyorum.
Yeni gelen bütün 2008 model motorlar ST&kanuni oldu ve eski model (2007-2006) model hyosung motorlara göre kalitesiz gibi geldi bana, fuarda dikkatimi cekti gecen günde 2 arkadaşla karşılaştım birinde hyosung 2007 vardı birinde ST&Kanuni 2008 vardı bana 2007 model daha kaliteli ve kaliteli malzemeler kullanılmış gibi geldi dogrumudur?
2008 model motorlarda bunu fark ettinizmi?
Saygılar.
mhyen adlı üyeden alıntı
Yok hocam pek bir fark S&T'ler ile Hyosung'lar arasında Olsa olsa psikolik bir fark vardır. (isim farkından ötürü o da)
Ustalar aklına ne gelirse sıkıyor doğrusu. Nereye gitseniz hepsi kafadan birşeyler diyor.
Kanuni servislerinin bir kısmı bisiklet tamircisi ama diğer bir kısmı da kaliteli motorlara bakan yerler.
Geçen Ankara'da 4.44 motora gittim. Buradaki Hyosung servisinden daha gösterişli bir yer.
Sol ayna almak için gitmiştim ve depodan şak diye çıktı ayna.
İnanın sadece Hyosung yazısı kazınmış. Onun dışında aynada hiçbir fark yok. (bazı arkadaşlar hareket kabiliyeti kısıtlı S&T aynalarının demişti ama benim aldığım ayna eskisi ile aynı)
S&T'den 59 liraya aldığım ayna Hyosung'ta 58 $ + KDV.
Niye fazla para vereyim ki diğerine.
Gerçi Global cephesininde hakkını yememek lazım.
Bizim Hyo'lar karbürtörlü malum. Geçen bana emme manifoldu lazım oldu.
Konusu bu; (konuda conta,körük vs. dedik ama bu parça emme manifoldu imiş)
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...-yirtildi.html
S&T'ler enjeksiyonlu olduğu için manifoltları bizimkilere uymuyor. (enjeksiyon sistemlerini incelemediğim için nasıl bir sisteme sahipler bilmiyorum doğrusu)
Ankara'daki Hyosung servisi Çağ Motor'a gittim ve parçaları direkt buldum. (daha almadım gerçi)
Meğerse epey stok yapmışlar bu parçadan.
Karbüratör dışında parçaların temini için S&T, karbüratör(ve parçaları için) Global (ki inş. karbüratörle falan işim olmaz)
Yeri gelmişken;
Bu enjeksiyon sistemi iyi birşey.
Enjektörler bozulduğunda,beyni (chip) bozulduğunda iyi masraf açar ama kolay kolay da bozulmaz. (enjeksiyon sistemi ve buna mukabil yakıtta kötü değilse)
Karbüratör ara ara temizlenmek ister.(meme başları vs.)
Yakıtı biraz daha fazla harcar enjeksiyona göre.
Gaz tepkilerinde de enjeksiyon sistemi daha hassas. Gaz kolu bırakıldığında yakıtı kesme hızı,düzeni karbüratörden daha iyi.
Isınma olayı da enjeksiyon sistemine göre daha fazla galiba karbüratörde.
Detaylarını pek bilmem ama kaba taslak bildiklerim bunlar.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
-
30 Ağustos 2008, 13:27
geçmişte birçokkez tekrar edildi,lütfen arkadaşlar okuyun öyle yorum yazın,ben çok açıkladım aynı motor sadece hyosung yazıları kazınmış diye,fazlası var eksiği yok,tıpatıp aynı motor hiçbir fark yok sadece st de enjeksiyon ve bikaç özellik fazla
-
30 Ağustos 2008, 14:08
@ < iLk@yy > valla alete müthiş gitmiş renk
-
30 Ağustos 2008, 14:20
Motoun hem kendi Güzel Hemde Rengi kazasız Belasız bin ama benim gözümde CBR600RR VAR
yeniden Burdayım :bounce::rendeer:
-
30 Ağustos 2008, 14:42
ShowDown adlı üyeden alıntı
@ < iLk@yy > valla alete müthiş gitmiş renk
evet güzel gitmiş resimde o kadar iyi görünmüyor ama kawasakiyle aynı renkte çok güzel duruyor ...
super adlı üyeden alıntı
Motoun hem kendi Güzel Hemde Rengi kazasız Belasız bin ama benim gözümde CBR600RR VAR
bana dediysen saol ama motor benim değil maalesefki :( kısmetse kışa artık alıcam kendime
yeni 600rrlar çok güzel tavisye ederim...
-
30 Ağustos 2008, 15:01
KARDAĞ adlı üyeden alıntı
geçmişte birçokkez tekrar edildi,lütfen arkadaşlar okuyun öyle yorum yazın,ben çok açıkladım aynı motor sadece hyosung yazıları kazınmış diye,fazlası var eksiği yok,tıpatıp aynı motor hiçbir fark yok sadece st de enjeksiyon ve bikaç özellik fazla
Ben hyosung kullanıcısı degilim sadece fark ettim sormak istedim bunu en iyi kullanıcıları bilir ben yalnış düşünüyor olabilirim...
2008 de artılar fazla ama kaliteli malzeme yok kullanılmamış
en basiti 2 motoru yanyana koyun ikisinin deposuna parmagınızla vurun sesi duyun bakalım..depolar eşit olsun..
Ben bizzat kontrol ettim... Sizinde fırsatınız olursa kontrol edin derim...
-
30 Ağustos 2008, 15:34
-
30 Ağustos 2008, 15:36
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler