Ben de 15000 km ye gelmiş bir 250R sahibi olarak biraz yorum yapayım bari. Belki alacaklara faydası olur.
2007 Nisan ayında aldım. Sorunlarım:
1. Hep bahsedilen 3. viteste 5500 devire geldiğinde gaz kesilmesi sorunu bende de var ama çok rahatsız edici değil.
2. Boşa geçmeme sorunu ilk günden beri var ama bir şekilde alışıyorsunuz boşa geçirme tekniğini öğreniyorsunuz
3. Ayaklık müşürü yüzünden çalıştırmaya çalışıp zorlandığım çok oldu. Ayaklık müşürünü değiştirdim yenisi bir süre normal çalıştı arkasından o da su koymaya başladı. Ben de iptal ettirdim
Sorun yaşamaktansa iptal ettirip kullanmakta fayda var, elbette vitesteyken çalıştırmamaya dikkat etmeniz koşuluyla.
4. Geçen ay motor yüksek devirlerde kesiklik yapıp gaz yememeye başladı. 4, 8 ve 12000 bakımında ve diğer sorunlarımda sürekli götürdüğüm ustaya götürdüm (2 kez) eksantrik zincirlerinin değişmesi gerektiğini 2 gün süreceğini söyledi ve 400YTL tutar dedi. Çok konuştum ama garantiye sokturamayacağını söyledi. Ben de bir de başka servise götürüp deneyeyim diyerek motoru aldığım yere götürdüm. Sadece 1 gün ayrı kaldım ve ertesi gün aldım. Değişenler ise hava filtresi ve 2 buji oldu sadece. (Bu arada 12000 bakımında hava filtresinin temizlenmesini istediğimi söylemiş ama ısrarıma rağmen motorun gayet güzel gitmesi sebep gösterilerek istediğim yapılmamıştı.) Aldığım anda fark hissedildi ve hiçbir sorunu kalmadı.
Diyeceğim bu konularda dikkat edin...
Benim gözümde artılarına gelince:
1. Bence başlangıç için gayet iyi bir race tipi motor.
2. 250cc şehir içinde yetiyor
2. Çok büyük yakıt sarfiyatı yok.
3. Parça fiyatları yeni distribütörün sayfasında gayet uygun görünüyor.
Ayrıca daha güçlü bir motor istediğimde (şimdi de istiyorum ama malum bedava olmuyor hiçbir şey) bu motoru satmayıp şehir içinde kullanmayı düşünüyorum.
Umarım deneyimlerim yararlı olur düşünenler için. Herkesin gönlüne göre olsun... Kazasız belasız sürüşler...