orjinal balataların tutuşu fena değil hatta güzel de tutuyor. Fakat dediğin gibi çok ötüyor. Şimdi para veremem ona diyorsan ve anlıyorsan!!! balataları söküp düz zemine koyacağın bi zımparaya balataları sürt üstteki zemini biraz aşındır geri tak ses kesilecek ama bir zaman sonra yine yapacaktır.
Daha yumuşak balata kullanırsan ses yapmayı kesecektir.
Mondial gibi çinli motosikletlerin balatalarından uyanlar var sakın!! onları kullanma. Frenlerin yarı yarıya güç kaybeder.
Brenta, goldfren gibi markalar var ama ses yapıp yapmadığını bilmiyorum.
EBC var pahalı ama güzel balatalar ses yapmıyor. 5-6 binkm oldu kullanıyorum hala iyi durumda (çok fazla fren kullanmam motor freni de kullanmam uygun yerde uygun gaz frene gerek bıraktırmıyor). Ama son zamanlarda arkadan arada bir ses geliyor sonra hani bu hiç ses çıkarmıyordu demesin kimse
Tıkırtı sesi de balataların yay şeklinde olan kısmının üst tarafı disk üzerinde kalıp katman oluşturuyor o sebeple geliyor. Bi paint denemesi yapayım birazdan atarım
---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:02 ----------
Resimde çizmeye çalıştım.
http://img421.yukle.tc/image.php?id=7391.jpg
Koyu yeşil kısımlar diske tam sürtünerek aşınıyor. Açık yeşil kısım ise diske düzgün sürtünmediği için aşınmıyor ve arada diskin üzerine çıkan bi basamak oluşturuyor. O basamağın yerine oturması da tıkır tıkır ses yapıyor. Dediğim gibi balataları çıkartıp o kısmı biraz da derin şekilde taşlarsanız sesin kesildiğini göreceksiniz.
(zamanında ben de yapmıştım)
Ama ilginç olan şey senin bunu daha 500 600km de nasıl yapabilmiş olman. Bunun 2000de falan olması lazım