Allah razı olsun abi Kafam çok karışıktı gerçekten çok yardımcı oldun.Şimdi merak ettiğim bir konu Allah korusun bi kaza yaptım yada yatırdım motoru diyelim yan grenajların fiyatı ne durumda ? Ve gerçekten servis durumu nasıl ? Bi sıkıntı çıktıktan sonra usta usta dolaşmak istemiyorum.
ya kullanıyorumda arka patlak şimdi hiç tutmuyor fazlada param yok değişirse bir arka değişir gerisini sonra hallederim yerinden çıkmış ondan böyle oldu zaten amaçelik hortum daha iyi eski motorumunda hortumları çelikti fren mesafesini kısaltıyor bu kauçuktaki gibi basınç yapınca yukarı aşağı oynayıp yağın geç gitmesini falan engelliyor ortalama 1 saniye vakit tasarrufu yapıyoruz buda frende büyük bir rakam hem çelik daha iyi abi kalite açısından en azından kauçuk gibi kolay dağılmaz yani.
yeşilyurtta ki ustama güvenerek aldım ben bu motoru...
adam hakikaten usta çünkü, litrelik ustası...
grenaj fiyatlarından haberim yok, şunu diyebilirim;
Allah korusun böyle bir durumda haber verirsin, bizim boyacı ustayla tanıştırırım seni, onunla irtibata geçersin...
gidipte sıfır grenaj almaya gerek yok...
Doğrudur hocam her zaman ilk olarak güvenliği artıcı önlemler tabi Motoru ilk aldığımda ön frene korkarak basardım. Nerdeyse her zaman arka kullanırdım. Ve ilk kazamı da frenajı çok iyi bilmediğimden oldu.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ön fren tecrübesi fazla yok gibi geldi yanlışım varsa düzeltin. Herhangi bir ani frenleme anında çok iyi bir ön fren tecübesi lazım.Ebubekir hocamın da dediği gibi bol bol çalışın pratik yapın. İyi geceler herkese
150HS > 2008 ST > 2012 ST >
hocam ön fren tecrübem var olmaz olurmu ancak motorla kısa mesafe yaptığım için fazla kullanmıyorum çıkıpta ekstra olarak zevk için fazla gezmiyorum anca ev iş giderim yani bi tur atarım sakin sakin okadar
Günaydın , ihtiyacını aradığın yedek parçacıya telefonla söyle yetersiz kaldığın yerde ustanın üstüne yık ustanı arat telefonla yada ustanın yanına git parçacıyı ara telefonu ustaya ver o anlatsın ,, ama zaten yedek parçacılarda ustalar oluyor motoruma bu oldu bunlarlazım dersen tek tek parçaları sayar parçacıdaki usta şunlar kodları vs. diye inş. bulursun parçaları
Okumak cehaleti giderir, öküzlük bakidir.
Herkese merhabalar,
Lastik tavsiyesi alabilir miyim arkadaşlar?
arkadşlar yarım saat önce merkez yedek parcadaydım...
ustayı arayıp ordaki arkadşa verdim telefonu :D 2 piston 2 emme 2 egzos subabı ve 4 adet keçe satın aldım.
baktım bekledigimden daha uygun fiyata geldi bi çamurluk bi gösterge çerçevesi bide ön cam aldım :D
sağolsunlar baya ilgilendiler , oranj manette alacaktım ama tuzlu geldi fiyatı
yarın antalyaya dönmüş olacağım parçaları teslim edeceğim.
bu arada 34 DH 4415 siyah gt250r forumdan birimi ? ^_^
hiç düşünmedim bunu açıkçası ^_^
ustaya fazlasıyla güvendiğim için sanırım... zaten 100 lira ekstra oldu epeydir aklımdaydı zaten bunları almak , gitmişken aradan çıkartayım dedim.
nedenleri ise ; nasıl bir km çerçevesiyse savaştan çıkmış gibi iğrenç duruyor sanki plastigi kaynaklamışlar gibiydi
plakalık/çamurluk çoğu insan çıkarıyor ama benmim hoşuma gidiyor birde trafik polisleri sağolsun her gördüğü yerde ceza kesmeye hazır antalyada
ön cam ise hep söyledigim gibi kafa grenajları dandik cam yüzünden farın altında birleşmiyor , 1cm boşluk kalıyor. içime sinmiyordu =))
umuyorum ekstra bir masraf çıkmaz :D
Ruhsat ve plakamıda çıkarttım! 500km olduktan sonra çıkartmış oldum ama olsun
Ruhsatta motor ismi Comet GT olarak geçiyor
İşte buda Comet Sports dan ufak bir walkaround tarzı video
(şuan upload aşamasında bittiğinde izlenilebilir halde olacak)
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
ali ruhsat son haliyle kaça maal oldu..........açıklayıcı şekilde yazarsan sevinirim...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
***benım depo kapagımın yaylarımı ne bozuk hafıf kalkık duruyor ve depoyu tam kapatmadıgı ıcın benzın kokusu gelıyor. komple depo kapağını nerden bulabilirim ? Fiyatı nedir ?
gözüm ikinci el motorların üzerinde neden piyasa bu kadar yüksek çözemedim... sınıfında bana göre hyosung tekl.... zaten bana kalsa satmazdım ki şimdi pişmanım.... piyasaya bakıyorum kafama yatan varmı diye ama adamlar 4000 tl lik motor 6500 7000 yazmışlar... 2007 model bana göre 4000 eder.. sizin gözünüzde 10 000 dir size kalmış... ama piyasa bana çok yüksek geldi.. en sonunda aldıracaklar bana sıfır hyosung...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)