motoru agustos 2011 de aldım ama üzerindeki grenajlar 2012 de olanlardan. sanırım yeni model beyin var. motorun acemisiyim 2t 2 silindir sanıyordum castrol yag koyayım diyorum ne dersin.
motoru agustos 2011 de aldım ama üzerindeki grenajlar 2012 de olanlardan. sanırım yeni model beyin var. motorun acemisiyim 2t 2 silindir sanıyordum castrol yag koyayım diyorum ne dersin.
herkese iyi geceler...
selamlar...
bi haftadır hem motordan, hemde forumdan uzak kaldık...
sayfalar ilerlemiş bayağı...
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...
kendi kendinin doktoru olacaksın diyorlar ya, motor için de bu geçerli... maalesef ülkemizde çoğunluk tamirciler ya da ustalar kitleyecek yer arıyor bazı arkadaşların da dediği gibi; o yüzden alet yoksa aletini edinecen anladığın kadarıyla ya da çevrede anlayan birileri illa ki oluyor onlardan yardım alarak kendi işini kendin halletmeye bakacan, mecbur kalmadıkça böyle yapmak lazım aksi takdirde yolunmadık tüy bırakmıyorlar...
başkalarının kusur ya da avantajlarına odaklanmaktansa, kendi yanlışlarını düzeltmeye çalış ve elindeki fırsatların farkında ol... dünyada birşeyleri düzeltmek istiyosan önce kendinden başla...
castrol power1 racing 10-40 bulamassan 10-50 yağı koyabilirsin evet grrenajların 2012 ise aletin beynide öledir aynı motorlar :D
---------- Post added at 06:30 ---------- Previous post was at 06:27 ----------
direksiyon(gidon) ve depo arası olan şase kısmının solunda biliyorum üretici firma oraya bi metalik renkte bi etiket mi dersiniz artık ne derseniz yapıştırmış orda yazıyor tahminim tamda bakmadım ama orda saylıar filan mevcuttu
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
vallahi moralini bozmak istemem ama benim başıma gelenin daha ilerlemiş versiyonu senin başına gelmiş sanırım bende bu titreşim olayından götürdümya hacı bi ses var ve düşük devirde sallantı yapıyor binen hissediyor dedimya sana inş benimki gibi bi sorun yaşamazsın ateşlemeden felandır inş.
siboplar vuruyorsa bilyaları felan dağıtıyor krankın , sonrası vahim inş değildir kardeş öyleyse 1500 tl cepten direk çıkıyor ona göre hemengötür 1 km bile keyfe binme dışı sağlam kalsın bari
benim bi şakırtı geliyordu ve 1. viteste az zorlanıyordu yokuş çıkarken sadece düşük devirde oluyor bunlar
bu sorun olduktan sonra direk hissettim bunları ve titreşim düşük alt devirlerde oluyordu 3-4 binde kuyruk atıyordu sanki böyle çalkalanıyor motor arka piston yüzündenmiş işte senin aynalar sallanıyorsa ön piston can vermiş olmasın uyuyormu tarifim seninkine bi bak piston sürtme sesi bile geliyor usta olmayanda duyar
gariban gibi boynumu büktüm fabrikadaki son krank ı aldık fabrikanın sevkiyat yapmasını bekliyoruz motor yatıyor tamircide çok moralimi bozuluyor, tez canlıyım hemen olsun bitsin hevesindeyim ve
gerek siz gerek usta artık tamirde gördü açıldı motor kendi iyiliğin için sakin kullan diyorsunuzya :D gelsin bu binemediğim günlerin acısını çok pis çıkaracağım motordan canını alacağım
Ozan sen bu kafayla gidersen 5-6 ay sonra bir 1100 daha verirsin.
O değilde cumartesi mangalda bir soğuk yemişim inanılmaz acayip derecede hastalandım perişan yatıyorum evde, birde usta işçilik için ne istedi belli mi?
Arkadaşlar ben elvankentte oturuyorum geçen pazar Samsuna gidecektim koyuldum yola elvankentte bir sürü motor gördüm. bir taneside etimesguttan sincana giden istasyon caddesi üzerinde beyaz bir 250r dı o şahıs burdamı?
Çevre yoluna çıktığımda ise bir motorsiklet grubu daha gördüm baya kalabalıktılar. Samsuna varıncaya kadar yolda o kadar çok 600rr gördüm ki inanamazsınız sanki hepsi beni beklemiş galiba Türkiye'de en çok satılan motor bunlar...
Öylesine bir video daha.Belgrad ormanları yakınında Jandarma trafik çevirmesine girdik.Memur bey çok beyefendi birisiydi,çok şaşırdım
Ve anladımki Gopro Hero1 in tek zayıf yönü, güneşe karşı ve gece çekimleri.Onun dışında kalite mükemmel
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
GEÇMİŞ OLSUN bende ayı bünyesi var sabah öyle korumasız çıktım o soğukta gölbaşına gittim sabahtan akşama kadar ara ara motor kullandım öksürük bile yok iyice havaların ısınması bekle sen :D ben yokken biraz antreman yap benim motor yapılınca atraksyon yapalım olmaz mı
ya yansın komple umrumda değil stres atıyorum asabi kullanınca tat veriyor yoksa binmem zaten binmiş olmak için binmek bana göre değil ölüm yaklaşınca zevk alıyorum ... böyle küt küt atıyo kalp yusuf yusuf oluyosun ama yinede basıyorsunya offf ))
pardon yazmayı unutmuşum usta işçilik felan konuşmadık ne isterse pazarlıksız vereceğiz kaçarı yok
yağdı bujilerdi sökme takma parası enjektörler temizlenecekti elektrik aksamına bakacaktı birde unutmazsa agsoz kapanacak her yerine bakacak tek tek 400-500 arası ister heralde belki dahada az
Merhaba Arkadaşlar;
Kanuni 200 cc sattım. Hyosung almak istiyorum. 2008-2012 arası modelleri kovalıyorum. Karar veremedim.
Hyosung ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. Oku oku her kafadan bir ses olayına döndüm. Kafam şişti.
- Hyosung da tren durumu var deniyor. Gidiyor ama durmuyor doğru mudur. Frenler biraz kötüymüş, Arka teker kitlermiş.
- Servis olayı nasıldır. Tuzlu mudur. Sağlam bir bakım ne kadara mal olur. Yağ, buji, filtre benzeri basit bakımlar.
- Servis Parça olayı nasıldır. Parça çok beklenir mi, pahalı mıdır ? Yer : Sakarya
- Direksiyonda manevra kısıtlı mıdır. Yatışlarda ön dönmeye niyetli ancak kuyruk ben dikime giderim diyormuş (Altın elbiseli adam videosunda)
200 cc den sonra cbf150 de almak istemiyorum. yorumlarınızı bekliyorum.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Bende kanuni racer ımı satıp 2 haffta önce 2008 st kanuni aldım motor süper gidiyor senin racer sanki arkaya basınca kitlemiyormuş gibi yazmışsın :D frenler içok iyi basınca güven veriyor o çin malından sonra böyle bir motor alıp abuk subuk şeylere takılma :D paran varsa bas al çok güzel motor ,,, parça olayı cimri isen alma herşeyi çok pahalı benim motor pistonları krank felan değişiyor şimdi bi dünya param gitti parçalara sırf , için yanacaksa alma derim
cbf 150 al yani racer 200den daha iyidir titreşim yok torku yakın yakıtıda daha iyidir ,,, beni taşıyabilecek ve orta kalite tek bu motor vardı mecbur aldım yoksa pişman olmadım değil yani param olsaydıda daha iyilerini alsaydım keşke ama sende bütçeyi sıkıp alacaksan alma niye alma ?
alma kardeşim bu motora binen adam akıllı başlı adam değildir :D şimdi hucum edecekler bana konudakiler istinalar vardır demeyeceğim
her gt250r binicisi yeri gelir motora abanır 2. elde aldığın motor kesinlikle kaç km olursa olsun :D herşeyi çıkabilir ben bunları çok iyi bilmeme rağmen yinede aldım can çekişiyormuş motor bende zorlayınca patlak verdi 1500 cepten uçtu gitti yani ona göre karar ver ne olursa olsun alacağın gt250r 5000 km dede olsa :D mutlaka canı yanmıştır aklından çıkarma gt250 alırsın naked çiler birazcık daha sakin kullanır :D birazcık ama fazla ümitlenme :D yorulmamış gt250r zor bulamazsın ,,
kızmasın diğer arkadaşlar gerçek bu benim başıma gelen örnekle alakası yok
Pek cimri biri sayılmam. Öyle olsaydı. Racer S 4000 TL ye aldığım. Sıfırdan farksız motoru 2500 satmazdım. Hepse 3.000 km .de, Malıma sahip çıkarım. Temiz bakarım.
Cfb 150 de ki gibi ısınma sorunu vardı. Başka da bir sorun görmedim çok şükür motorumda, ihtiyacım olmasa satmazdım. Pişman mıyım. Pişmanım işimi görüyordu.
Dürüst açıklamandan dolayı teşekkür ederim. Ben standart bir bakım ücreti ne kadar onu merak ettim. Pahalı kelimesi keseden keseye değişir. Ortalama ücret nedir.
Racer 200 ile 100-130 arası giden biriydim. Hyosung ile de aynı hızda gideceğimi tahmin ediyorum. Hız delisi değilim. Kontrollü biriyimdir. Önüm açık ve görüş mesafesi varsa basarım.
Forumdan Samet arkadaşın hyosung'u deneme şansım oldu. Hoşuma gitti. Gezi yapacak biri olduğumdan sağlam yakacak ama olsun. ben yinede racing seven biriyim.
Peşin param yok, Kredi çekip alacağım.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
bunları kalite bir yerde baktırırsan 150-200 tl bile alırlar yağa çok para alıyorlar ama kendin yaparsan 1.5 lt normal ihtiyacı olan yağı alırsın yağa 30 tl versen yağ filtresi 10 tl bujiler 2 si ngk felan olsa yada orta kalite 30 tl felan fiyatlar böyle 100 tl bile tutmaz bakım misal racer da tabi buji 5 tl yağ 20 tl :D kapatıyodun mevzuyu
yakıtı sorun değil racer bende 16-17 kuruş yakıyordu bu 22 civarı ortalama ama kredi ile alıpta birde onu alayım bunu alayım felan dersen :D bilmiyorum sana kalmış ama motor 200 lükten sonra sana ferrari gibi gelecektir :D bana öyle oldu bende yüksek surat kullanmadım en fazla 139 gördüm bununla oda boştu yol onun dışında 0-100 arası geziyorum 130 büyük hız ama o sıfır 100 arasında motora can çekiştiriyorum o ayrı
Çocukluğumdan beri motor dünyasının içinde olmama rağmen şu tamir olayından çok tiksiniyorum.
Belkide babamın 13-14 , 15- 16 lokma, tornividayı zırt pırt istemesinden olabilir. Motoru olan herkesin bize bakıma getirmesininde katkısı büyük.
Buji yağ olayı basit kendimde değiştiririm. Benim zorlanacağım. Serviste olacak işler gözümü korkutur. Kanuni de rodajdan sonra yüksek devirlerde kullandım.
yoluna göre 20- 50 - 80 - değişir. Hyosung ile bi deneme 130 gördüm. Gerçekten güzel kaçıyor. Adranelin ile dolmadım dersem yalan olur. Boyutları çok harika, büyük racinglerden farkı yok.
Mahallenin gözdesi olmak için müsait, benim hoşuma gitti. İnsanda birazda şans olacak yoksa sıfırda alsan elinde kalabiliyor. Açıklamaların için çok teşekkür ederim.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)