Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
28 Mart 2012, 17:13
Reklamlar
-
28 Mart 2012, 17:15
Ali Feyizoğlu adlı üyeden alıntı
Şu piston sekman atmak diye tabir edilen olayın yapımı nasıldır varmı resimli anlatım yada video acaba? Yada krank kolu değişimi vs.Ciddi, işçilik fiyatlarından bahsediliyor.İşlem nasıl oluyor çok merak ediyorum
yakın bir zaman da piston segman ve egzantrik gergisi ve zinciri değişimi yapıcam.
Oz@n-RCR200S adlı üyeden alıntı
Bende çiftini 190 a felan aldım senin verdiğin pek orjinale benzemiyor sökülen pistonun çizgileri çok keskindi bu yan sanayi yada enjeksiyonlularınki mi farklı acaba diycem ama alakası yok sanırım
=
bunu alınca silindiri oydurmak gerek sanırık rektefiye yani benim sadece düz 2 pistonla şözülecek işim
genelde şöyle der ustalar. bir silindir de piston ve segman değişmesi gerekiyorsa rektefiye de yapılması işin daha kaliteli olmasını sağlar..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
28 Mart 2012, 17:17
Ali Feyizoğlu adlı üyeden alıntı
Şu piston sekman atmak diye tabir edilen olayın yapımı nasıldır varmı resimli anlatım yada video acaba? Yada krank kolu değişimi vs.Ciddi, işçilik fiyatlarından bahsediliyor.İşlem nasıl oluyor çok merak ediyorum
ustaya söyleyim eskilerini atmasın ben zaten şu olaydan sonra bütün parçaları puluna kadar ezberledim video çekecem sana :D krank nedir nasıl çalışır nasıl döner
UNdocab adlı üyeden alıntı
Zonta şöyle demişti "iki silindir makina düzgün kullanıldığında 60-70 bin daha yolun başı" katılıyorum arkadaşa. 7-8bin devir aralığında kullanılırsa çok uzun kmler gider.
Egzantirik zincirinin 30bin 40bin civarında elden geçmesi normal bir olay kullanım kılavuzuna bakarsanız fabrikanın beklentisi de o yönde zaten.
dediğiniz gibi enjektörleri vs de temizledin mi ohh mis
insanın gözü bir yandan teknolojik motosikletlere kayıyor. Ama diğer yandan teknolojinin az bulaştığı makinalara kendin de istediği gibi bişeler yapabilirsin
müdür yoruldum zaten şu parça arama olayından eksantriği katma işin içine battım zaten 11 binde daha motor 20 binde değişsin acele ettirme :D
-
28 Mart 2012, 17:25
Chronix adlı üyeden alıntı
yakın bir zaman da piston segman ve egzantrik gergisi ve zinciri değişimi yapıcam.
genelde şöyle der ustalar. bir silindir de piston ve segman değişmesi gerekiyorsa rektefiye de yapılması işin daha kaliteli olmasını sağlar..
ustaya söyleyim eskilerini atmasın ben zaten şu olaydan sonra bütün parçaları puluna kadar ezberledim video çekecem sana :D krank nedir nasıl çalışır nasıl döner
müdür yoruldum zaten şu parça arama olayından eksantriği katma işin içine battım zaten 11 binde daha motor 20 binde değişsin acele ettirme :D
Bu paylaşımlarda bulunursanız çok iyi olurdu
Kendi motorumla böyle şeylerle ilgilenmeyi seviyorum.başıma gelirse motoru istediğim kadar parçalayıp yatıracağım yer ve alet edavat imkanım olduğundan, kendim yapmayı düşünebilirim.özellikle egzantrik zinciri ve gergisi değişimi.
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
28 Mart 2012, 19:07
Adana İl Temsilcisi
Oz@n-RCR200S kardeş,bende arkadaşlar gibi yazdıklarınızı ve sıkıntınızı sürekli okuyorum.gerçekten üzücü bir durum ama neyseki parçalarını uzun uğraşlardan sonra bulabilmişsiniz.yapacak birşey yok.geçmiş olsun diyor,sonucunu merakla bekliyorum.
bu arada araştırma yaptığınız ve parçaları temin ettiğiniz yerlerin linkini de burada yazabilirseniz,bizlere de yardımcı olmuş olursunuz.ADANA 'dan selamlar.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
28 Mart 2012, 20:42
-
28 Mart 2012, 20:51
vay ozan ya motora binelim dedik sen kucağa aldın motoru durduk yere, senin aldığın adamın kulaklarını çınlattım epeyce, parçalar ne zaman gelecek usta işçilik ne istiyor, ne zaman bitecek motor yani ne zaman turlayacağız. Birde yutrdışı parça satan bir sitede http://www.hyosungsource.com/ burdaki fiyatlarda uygun....
-
28 Mart 2012, 21:02
caneryavuz adlı üyeden alıntı
vay ozan ya motora binelim dedik sen kucağa aldın motoru durduk yere, senin aldığın adamın kulaklarını çınlattım epeyce, parçalar ne zaman gelecek usta işçilik ne istiyor, ne zaman bitecek motor yani ne zaman turlayacağız. Birde yutrdışı parça satan bir sitede
http://www.hyosungsource.com/ burdaki fiyatlarda uygun....
ne yapalım başa gelen çekilir misali parçalar tamam ama krank ı fabrikadan alıyorlar saçma bir durum işte ülke içinde bir krankın bize gelmesi :D neredeyse 1 hafta motor tahminim çarşambaya yada perşembeye hazır olur :D haftaya tabiki
üst conta ve krank yüzünden 1 hafta bekleyeceğim yoksa cumaya hazır olurdu motor ... şaka gibi zaten tam rodajda denmez ama bi 500-1000 km sakin kullan dediler daha yapılmadan off :(
-
28 Mart 2012, 21:04
ne yapalım başa gelen çekilir misali parçalar tamam ama krank ı fabrikadan alıyorlar saçma bir durum işte ülke içinde bir krankın bize gelmesi :D neredeyse 1 hafta motor tahminim çarşambaya yada perşembeye hazır olur :D haftaya tabiki
üst conta ve krank yüzünden 1 hafta bekleyeceğim yoksa cumaya hazır olurdu motor ... şaka gibi zaten tam rodajda denmez ama bi 500-1000 km sakin kullan dediler daha yapılmadan off :(
ben sana söylüyorum hep sakin kullan....
-
28 Mart 2012, 21:11
caneryavuz adlı üyeden alıntı
ben sana söylüyorum hep sakin kullan....
fakirlik işte :D paramız yokki alalım hayabusa uçalım bi tarafa kurtulalım zalim dünyadan yahu çok canım sıkıldı bu motor olayına uğraş olsun diye gt250r aldım vallahi benim çin racer 200 s bundan iyiydi ağlatırdım öksürtürdüm ama hiç tıkırdamı
-
28 Mart 2012, 21:25
fakirlik işte :D paramız yokki alalım hayabusa uçalım bi tarafa kurtulalım zalim dünyadan yahu çok canım sıkıldı bu motor olayına uğraş olsun diye gt250r aldım vallahi benim çin racer 200 s bundan iyiydi ağlatırdım öksürtürdüm ama hiç tıkırdamı
herkeze slmlar hayırlı günler kazasız sürüşler tekeriniz düz bassın
ozan abi anladın heralde racers nin kıymetini garibin yüzüne bakmadın acımadan sattın :D :D
hyo güzel motor ama sendeki şanssız bi durum bi nevi racerci nicemanın olayı gibi.
MotorSiklet HayaTTır
-
28 Mart 2012, 23:52
merhaba arkadaşlar,
motordaki FI uyarısı için arka seledeki kabloları bir alete takıp arızayı görebiliyorlarmış. var mı aranızda bu alet hangi serviste var bilen? yardımcı olurmusunuz?
-
28 Mart 2012, 23:59
alete gerek yok daha önce yazmıştım nasıl olacağını aşağıdaki işlemi yapacaksın.
UNdocab adlı üyeden alıntı
Biraz daha yararlı bilgiler ekleyelim. (Açık kelimelerle yazmaya çalışıcam google'dan arayan bulabilsin)
Bizim makinalarda FI var bazen yanar peki FI kodunu nasıl öğrenirim ?
Sele altı bagajını açın ve sigortaların yanındaki soketleri açığa alın
Kontak açıkken ve FI ışığı yanıyorken aşağıdaki resimde gördüğünüz küçük soketi elektirik ileten herhangi birşey ile kısa devre yapın
İşlemi yapar yapmaz ekranda hata kodunun ne olduğunu göreceksiniz
Linkte FI kodlarının olduğu kılavuzu download edilebilir şekilde
St Kanuni Hyosung FI Kodları
İndirin ve hatanın neden kaynaklandığını bulun.
-
29 Mart 2012, 00:17
ozan bey yeşilyurt motordan fialn alıcağınıza www.kuralkan.net ten üyelik alarak adrese teslimde getirtebilirsiniz veya en yakın bayiye bölede bi hizmeti var hemde tüm parçalar bulunuyor parça sıkıntısı yok--- undocap benim motorda hiç bir türlü che yazısı çıkmıyor kontağı açtığımda F1 yanıyor ekranda F1 çıkıyor marşa basana kadarda sönmüyor ışık acaba dedim motorumun sorunumu var youtubede araştırdım ve motorumun normal olduğunu anladım 2012lerin hepsi boşta debriyaja basarak çalısıyor senin motorda büyük ihtimalle boştayken debriyaja basmak gerekmeden marş alıyordur 2012lerde almıyor F1 de marşa basmadan sönmüyor galiba sistemin çalıstırdığını söliyor bölece :S
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
29 Mart 2012, 00:53
merhaba arkadaşlar kırık ön far camını onarmamızın bir yolu varmı acaba ? biliyorsunuz far bütün halde satılıyor ve çok pahalı , sadece camı kırık çalışıyor araştırdım ama somut bir bilgi edinemedim çıkma far arıyorum ama bulamadım henüz buna cam yaptırmak mümkünmüdür acaba?
-
29 Mart 2012, 01:06
D3VIL adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar kırık ön far camını onarmamızın bir yolu varmı acaba ? biliyorsunuz far bütün halde satılıyor ve çok pahalı , sadece camı kırık çalışıyor araştırdım ama somut bir bilgi edinemedim çıkma far arıyorum ama bulamadım henüz buna cam yaptırmak mümkünmüdür acaba?
Oto sanayi sitelerinde far/stop camı yapan yerler var. Google'a sorarsan da nerelerde olduklarını söyler.
-
29 Mart 2012, 01:07
Alper Kaya adlı üyeden alıntı
ozan bey yeşilyurt motordan fialn alıcağınıza
www.kuralkan.net ten üyelik alarak adrese teslimde getirtebilirsiniz veya en yakın bayiye bölede bi hizmeti var hemde tüm parçalar bulunuyor parça sıkıntısı yok---
yanılıyorsam biri düzeltsin. o kadar sipariş verdim ama kuralkanın kendi bayisi dışında bir adrese parça kargoladığını görmedim. özellikle deneme amaçlı benim oraya gitme şansım yok iş yerime gelsin dediğim de , üzgünüz ama böyle birşey yapma durumumuz yok demişlerdi.
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
29 Mart 2012, 01:21
Chronix adlı üyeden alıntı
yanılıyorsam biri düzeltsin. o kadar sipariş verdim ama kuralkanın kendi bayisi dışında bir adrese parça kargoladığını görmedim. özellikle deneme amaçlı benim oraya gitme şansım yok iş yerime gelsin dediğim de , üzgünüz ama böyle birşey yapma durumumuz yok demişlerdi.
ya birden öle çıkmış bende nasıl dedim anlamadım düzeltiğiniz için sağolunda parça temini adına göstermek istemiştim parça sıkıntısı olmadığına dahil EFI lerın grenajları bile var
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
29 Mart 2012, 01:26
undocap, teşekkürler. cumartesi motoru ilk 1000 bakımına götürücem. tavsiye edeceğin bir servis varmı ? istanbul avrupa yakasındayım
-
29 Mart 2012, 01:29
snicker316 adlı üyeden alıntı
undocap, teşekkürler. cumartesi motoru ilk 1000 bakımına götürücem. tavsiye edeceğin bir servis varmı ? istanbul avrupa yakasındayım
kayalar motor var 4leventte ama fiyatlarda çok kitliyor 3500km bakımında sadece yağ değişimi için 110tl istedi bende yok artık dedim avcılar motopark gittim 65tl yaptılar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)
Bu Konudaki Etiketler