Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    S&T Kanuni sahibi arkadaşlar sizin motorlarsa enjektörlerden dolayı yanan f1 lambası nasıl sönüyor serviste cihaza bağlanıp sıfırlanıyor dıyorlar dogrumu 2008 model bir motor enjektörlerde sorun varmı komple bakım temızleme vs ve dıger motor bakımlarına 700 tl harcamıs şimdi sadece servise gidip arıza lambası söndürülecekmiş kaça yapıyorlar bu işlemi veya o arıza giderildikten sonra o lamba otamatik sönmezmı???

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında biz geçen yıl hız denemesi yaptığımız akşam depoları fulleyip yakıt tüketimlerini de hesaplayacaktık ve tüm bu tartışmalara son verecektik...

Nasıl atladık bu detayı o gece...
    Evet kimsenin aklına gelmemişti o akşam Üç aşağı beş yukarı aynı yakmıştır tahminimce
    @UNdocab
    alan almış satan satmış.. resmi olarak arkadaşın herhangi bir hak talebi olamaz bu saatten sonra.Yapacak bişey yok 2.el işi herzaman şans işi
    @fearlesboyy
    F1 lambası sıfırlatma gibi birşey olduğunu sanmıyorum.Onun çalışma prensibi motorda herhangi bir sorun olduğunda kullanıcıyı uyarıp en kısa zamanda servise götürülmesi için.arıza bittiğinde zaten kendisi sönüyor.Benim gaz kolundaki temassızlıktan F1 yanıyordu, gaz telini değiştirdim sadece, başka hiçbir işlem yapmadan hemen söndü arıza lambası
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı Ali Feyizoğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet kimsenin aklına gelmemişti o akşam Üç aşağı beş yukarı aynı yakmıştır tahminimce
    @UNdocab
    alan almış satan satmış.. resmi olarak arkadaşın herhangi bir hak talebi olamaz bu saatten sonra.Yapacak bişey yok 2.el işi herzaman şans işi
    @fearlesboyy
    F1 lambası sıfırlatma gibi birşey olduğunu sanmıyorum.Onun çalışma prensibi motorda herhangi bir sorun olduğunda kullanıcıyı uyarıp en kısa zamanda servise götürülmesi için.arıza bittiğinde zaten kendisi sönüyor.Benim gaz kolundaki temassızlıktan F1 yanıyordu, gaz telini değiştirdim sadece, başka hiçbir işlem yapmadan hemen söndü arıza lambası
    benımde kafama o takıldı benim bilgiğim bu mantıkla çalısan sıstemlerde arıza durumu ortadan kalkınca otomatik söner sahibi servise gidip söndürülmesi lazım deyince kafama takıldı ilginize teşekkürler

Motosikleti
    S&T KANUNİ GT 250 R
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana satan büyük ihtimalle tamir ettirip sattı gibi gözüküyor. Ara eski sahibini olayı söyle.Sen ilk zamanlarda da çok yakıyor vs demiştin. Motosikletin yağına bi baksana yağ yakıyor mu?
    Yağ yakan motosiklete çok kalın yağ koyup satanlar olabiliyor. 500 1000km gitsin sonra alanın elinde patlasın diye.
    Bence satan kişiyle konuş ya ona tamir ettir ya da iade et.
    ALİ beyin de söylediği gibi muhatap bile olmam , motoru ustaya gösterdik canavar gibi dedi sanırım benim yüzümden oldu :D yakıt iyi gösterge tam doğru göstermiyormuş yakıtı normal 22 kuruş civarı --- yağı vs iyi idi baktırdım hep , motor şu anda gayette iyi gidiyor ama erken müdehale olsun yapılsın , beyindi subap tı felan bunlar değişsin ama krank değişirse üzülürüm maliyet ağır 800tl krank zaten binin üstünde masrafı olur ozaman öbür türlü yapılsın önemli değil
    motorun derdi tam ve net içerden gelen şakır şukur sesin bazen rahatsız etmesi ve sallantı binen hissediyor sallantı var vuruntu gibi sorun ustaların genel kararına göre arka pistonda

benim merak ettiğim sökseler arka piston değişse nasıl bir yol izleniyor ? rektefiye denilen şey bu mudur ?

yoksa direk yenisini alsa taksalar oluyormu ince ayar gerekiyormu her yerde yapılır mı ? vs vs

Motosikleti
    FZ6
    Alıntı Oz@n-RCR200S adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ALİ beyin de söylediği gibi muhatap bile olmam , motoru ustaya gösterdik canavar gibi dedi sanırım benim yüzümden oldu :D yakıt iyi gösterge tam doğru göstermiyormuş yakıtı normal 22 kuruş civarı --- yağı vs iyi idi baktırdım hep , motor şu anda gayette iyi gidiyor ama erken müdehale olsun yapılsın , beyindi subap tı felan bunlar değişsin ama krank değişirse üzülürüm maliyet ağır 800tl krank zaten binin üstünde masrafı olur ozaman öbür türlü yapılsın önemli değil
    motorun derdi tam ve net içerden gelen şakır şukur sesin bazen rahatsız etmesi ve sallantı binen hissediyor sallantı var vuruntu gibi sorun ustaların genel kararına göre arka pistonda

benim merak ettiğim sökseler arka piston değişse nasıl bir yol izleniyor ? rektefiye denilen şey bu mudur ?

yoksa direk yenisini alsa taksalar oluyormu ince ayar gerekiyormu her yerde yapılır mı ? vs vs
    kardeş duyunca çok üzüldüm umarım krank fln değildir... bahsettigin şeye benzer vuruntu gibi bendede oluyordu hatta forumdan arkadaşlar sağolsun olabilecek şeyleri söylediler bende çok kormuştum
    ustaya götürdügümde zincirle ilgili oldugunu söyledi bana zinciri gevşetti mi sıktımı tam hatırlamıyorum bişeyler yapmıştı ...
    umarım ciddi bir sorun değildir.

bu arada 2 nisanda motorla antalya-istanbul yapabilirim ^_^ 100-120 km kullandım ama 700-800 km kullanabilir miyim bilmiyorum biraz korku var üstümde acaba diye ? hiç uzun yol yaptınız mı arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var :D

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı Oz@n-RCR200S adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Şıkırtı ise egzantirik zincirini ve gergisini de bi kontrol ettir derim. Otomatik gergi kolay bozuluyo diye biliyorum bu motorlarda. Bi ihtimal yine baktır sen o kadar büyük masraf açmadan önce
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

ozkancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R + 206 RC
    Beyler kapansın artık bu konu. Motoru arızalanan ark.daş için kötü olmuş umarım büyük bir sıkıntısı yoktur. Çok kaliteli bir motor olmayabilir ancak kötüde değil, kullanıcı hatası ve bakımsızlıkta tetiklemiş olabilir böyle bir durumu. Yüksek ücretlerle alınan motorlarda bile sıkıntılar olabiliyor, olsun ki birileride ekmek yesin Yeni bir kullanıcı olarak benim size danışmak istediğim bir konu var kask konusunda linkteki kaskı önerir misiniz?

http://www.feyizoglu.com/FF396-Dharm..._47027.html1#0
    Eğer inceldiği yerden kopmasına izin vermessen; gün gelir en sağlam yerinden kopar,canın yanar !

CBR-125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 F4i
    Alıntı kajmerengin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar GT 250 R için komple alternatif far önerisi olan var mı? Kendini usta diye nitelendiren bir vatandaş ( aynı zamanda arkadaşım :(( ) sağolsun içindekinikelajı ve far merceğini kırdı ne yapılabilir far almaya kalksam az para değil hani yada ucuz 2. elini nerede bulabilirim yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
    kim o usta merak ettim =P
    CBR-125 CBR-250-R CBR-600-F

orda bir hyo var uzakta

Motosikleti
    FZ6
    attention please ^_^

50 kg'lik bir artçı ile antalya - istanbul yapabilir miyim ? uzun yola çıkan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız ? çok rahatsız ediyor mu motor yada ne bileyim o kadar yol çekilir mi ne dersiniz ? :D

caneryavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ST Kanuni GT250R
    Alıntı eod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    attention please ^_^

50 kg'lik bir artçı ile antalya - istanbul yapabilir miyim ? uzun yola çıkan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız ? çok rahatsız ediyor mu motor yada ne bileyim o kadar yol çekilir mi ne dersiniz ? :D
    vallaha ne yalan söyleyim ben çekmem ha zevkli olur ama çok yorar çok iyi dinlenmen lazım molalarda bence çok dikkatli ol.

attention please ^_^

Ben olsam yapardım ama 1gününüzü toto ağrısına ayırmanız gerekir istanbula gelince.bide kız arkadaşın çok nazlı biriyse istanbulda senden ayrılabilir

ben hiç durmadan istanbul-rize yapan bi insanım yollar berbattı 13saatte gidebildim (tabi arabayla ama 1dk bile mola vermedim :D )
    Motorlada bölü iki diyorum 6saat sıkıntısız giderim gibime geliyor tabi daha uzun yol sayabilceğim bi yol yapmadım şöyle 1k km falan

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    attention please ^_^

sen dayansan da artçın dayanamaz. sonuçta sen bir zaman sonra kolların dayanmayacağı için depoya yatıcaksın, artçın da allah ne verdiyse rüzgardan nasibini alacak. R ile artıçının işi çok zor.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

caneryavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ST Kanuni GT250R
    Ozan kardeşim geçmiş ola hayırdır o günkü ses mi devam ediyor. Isınınca kesilmişti ama Ulusanda dedikleri gibi Avans ayarı istiyor olabilir mi? Bence adam gibi usta bulalım ben 4.44 hiç götürmedim götürenler var ise Ankara'da biraz bilgi verseler fena olmaz Çok geçmiş olsun üzüldüm. Fotolarıda Koyuyorum....

[IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

Motosikleti
    Hyosung GT 250R
    arkadaşlar şu motorun sesini güzelleştiren bi egsoz bilio musunuz? bağırtan bi egzoz...

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    orjinal egsoz kullan tacağın egsoz gürültüden başka birşeye yaramaz ek olarak yakıtta artar tavsiye etmem
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    S&T KANUNİ GT 250 R
    Alıntı caneryavuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ozan kardeşim geçmiş ola hayırdır o günkü ses mi devam ediyor. Isınınca kesilmişti ama Ulusanda dedikleri gibi Avans ayarı istiyor olabilir mi? Bence adam gibi usta bulalım ben 4.44 hiç götürmedim götürenler var ise Ankara'da biraz bilgi verseler fena olmaz Çok geçmiş olsun üzüldüm. Fotolarıda Koyuyorum....
    senle yoldan ayrıldıkya beni tanıdın az çok :D ses geldi olay bitti tamirci yüzü görecek o motor götürdüm tamircime geçen yoktu şimdi bi ses var evet dedi sonra usta bir arkadaşında tavsiyesiyle başka bir ustayada götürdüm oda sorun var dedi steteskop ile dinledi adam motoru ya :D bıraktım az önce tamirciye genel bi bakacak
    subap , piston yada eksantrik dedi bakalım sökelim dedi yarın indirecek motoru yukardan başlayıp sorunu bulana kadar sonuç yarın belli olur cumartesiye çıkar heralde parçalar erken gelirse
    Sincandaki ömer usta bi tanedir 444 e götürürsek sökme takmaya 1000 alırlar ömer usta motoru indirip geri toplasa 150-250 arası duruma göre anca alır cimrilikten yada maliyetten değil dürüst adam ve motoru verirsen aynı gün bile alabilirsin en güzel tarafı o

bu arada resimler güzel hayatımdan bezmiş gibi çıkmışım sende kaskı çıkarsaydın keşke başka zaman bol bol çekiliriz yine inş iyi akşamlar

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    orjinal egsoz kullan tacağın egsoz gürültüden başka birşeye yaramaz ek olarak yakıtta artar tavsiye etmem
    Geçen bir arkadaşla konuşuyorduk dediği şuydu "Egsozdan geriye motora doğru bir tepki basınç olması gerekir yoksa bu tepki kuvveti olmazsa piston/sübap(ikisinden birini dediydi) laçkalaşır motorun ömrü azalır. Artık ne kadar doğru bilemiyorum.

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Motosiklet 12000km oldu hava filitresine bakıyorum dıştan hala tertemiz Yakıt değerleri düşük, çekiş iyi yine de bi değiştirmek lazım sanki.
    Geçen pazar chronix'in topcase'ini yaparken ben de yağı değiştirdim (3100km ipone vtwin) 3-4 aydır aynı yağ içinde motosikletin değiştirmek ii olur dedim.
    Yol üzerinde BP'den castrol 10 40 değeri "SJ" olan yağdan aldım. Litresi 30TL pahalıymış harbiden.
    BMC filitre almıştım daha yeni takma fırsatı bulabildim.
    Bu eski filitrem

Yeni filitre

Yeni filitre taktıktan sonra akşam bi taksime gidip ıslak yedik eve döndük.
    Mahmutbeyde grup kendi yoluna dağıldı ben basıneksprese girdim sakin gidiyordum hızım 110 civarı 5. vitesteydim. Bi deneyelim farkı varmı diye. Vites düşürmedim o hızdan başladım çok kısa sürede 170i gördü ama zorlamadım 120 lere indim. Daha önceleri bu kadar kolay bu hıza çıkmazdı.
    Yakın zamanda bir de yakıt ölçümü yapmak istiyorum acaba yakıta nasıl yansıdı bu filitre olayı.

Motosikleti
    2012 GT250R (kırmızı-beyaz)
    Geçen bir arkadaşla konuşuyorduk dediği şuydu "Egsozdan geriye motora doğru bir tepki basınç olması gerekir yoksa bu tepki kuvveti olmazsa piston/sübap(ikisinden birini dediydi) laçkalaşır motorun ömrü azalır. Artık ne kadar doğru bilemiyorum.

Motosiklet 12000km oldu hava filitresine bakıyorum dıştan hala tertemiz Yakıt değerleri düşük, çekiş iyi yine de bi değiştirmek lazım sanki.
    Geçen pazar chronix'in topcase'ini yaparken ben de yağı değiştirdim (3100km ipone vtwin) 3-4 aydır aynı yağ içinde motosikletin değiştirmek ii olur dedim.
    Yol üzerinde BP'den castrol 10 40 değeri "SJ" olan yağdan aldım. Litresi 30TL pahalıymış harbiden.
    Bu eski filitrem

http://e1203.hizliresim.com/v/u/3v2bv.jpg

Yeni filitre

http://e1203.hizliresim.com/v/u/3v2mk.jpg

http://e1203.hizliresim.com/v/u/3v2sd.jpg

Mahmutbeyde grup kendi yoluna dağıldı ben basıneksprese girdim sakin gidiyordum hızım 110 civarı 5. vitesteydim. Bi deneyelim farkı varmı diye. Vites düşürmedim o hızdan başladım çok kısa sürede 170i gördü ama zorlamadım 120 lere indim. Daha önceleri bu kadar kolay bu hıza çıkmazdı.
    Yakın zamanda bir de yakıt ölçümü yapmak istiyorum acaba yakıta nasıl yansıdı bu filitre olayı.
    yani bmc filtre tavsiye ediyorsun
    başkalarının kusur ya da avantajlarına odaklanmaktansa, kendi yanlışlarını düzeltmeye çalış ve elindeki fırsatların farkında ol... dünyada birşeyleri düzeltmek istiyosan önce kendinden başla...

Bu eski filitrem

http://e1203.hizliresim.com/v/u/3v2bv.jpg

Yeni filitre

http://e1203.hizliresim.com/v/u/3v2mk.jpg

http://e1203.hizliresim.com/v/u/3v2sd.jpg

Düzde 170 normal veri zaten ama sen daha önceleri 160da kaldığını söylüyodun demekki iyi gelmiş.ama ivmede fark varmı alperle bi görüşmeniz lazım :D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 139 kullanıcı var. (0 üye ve 139 misafir)

Bu Konudaki Etiketler