1)2.Ellerin durumu vahim demişsin.2.el herhangi bir mal aldığında garantisi yoktur.O sen ve satıcı arasındaki bi olay.Japon motorların 2.eli mükemmelmi yani japon motor almadan once kişilik testinemi sokuluyor insanlar?
Evet bu motorun hitap ettiği kullanıcı kitlesi içerisinde malesefki hiçbir motor bilgisi olmayan balıklama dalan arkadaşlarda var.bu arkadaşlar aldıkları motorda yağ değişmez bakım aralıklarını araba gibi sanar ve %70 i krank kırar.Bunun sonucunda krankı ellerine aldıkları gibi motoru satarlar ve birdaha Hyosung u her gördükleri yerde lanet ederler.(bkz sen
)
Tabi bu söylediklerim olaya tamamen felsefi bir yaklaşım.Gerçekleri yansıtmaz.
Bende 2.el aldım önceki sahibi iyi bakmamıştı ama ben aldığım gün servise gidip yağını bujisini değiştirdim.10k kmdirde kullanıyorum.250cc den beklenilenin çok fazlasını alıyorum motordan ve hiçbir sorun çıkartmadı.
2) 3500km de F1 ışığı yandı çözemediler diyosun.Bu konu tamamen servis ağıyla alakalı motorun kendisiyle bir ilgisi yok.Biz zaten servislerin durumunu her zaman dile getiriyoruz bu başlık altında.Kanuni servislerine güvenmeyin.Parça değişimlerinde yanlarında durun.Bir şeyi defalarca sorun teyit alın diye.
F1 motorda herhangi bir sıkıntı olduğunu uyarır ışığı gördüğünüz gibi İŞTEN ANLAYAN BİR SERVİSE gitmeniz gerekir fakat bu motorlar hava soğutmalı olduğundan çok ısındığındada, sürüce uyarı olarak F1 ışığı yakmaktadır.Bu bir arıza değildir.
3) CC ve kalite karşılaştırması: Şimdi bu konuda motosikleti bi unutalım gittiniz dizel 1.3cdti motora sahip bir opel astra aldınız diyelim.Şimdi bu araçtan sonrada 2012model audi a5 TDI (3.0) aldınız.Siz şimdi a5 in sürücü koltuğuna oturduktan sonra opelde arabamı bird aha dürtseler binmem dermisiniz? Demessiniz çünkü opel 50bin Tl dir audi 200bin eurodur (missal) İleride bütçenizi kısmak ihtiyacı duydunuz tekrar opele binmezmisiniz? İşte sizing dediğiniz olayda bu kadar saçma bir karşılaştırma.Ben 1000rr kullandım 10dk sonra hyo ile yola çıktım.Aralarında hiçte bir karşılaştırma yapmadım,öyle bişey aklımada gelmedi?
4) Honda mı Hyosung mu (250cc):Mantık insanıysanız cbr250r öneririm daha kaliteli ve daha ucuzdur.ama daha güçsüz ,küçük ve daha tipsizdir.Hyosung un gösterişi hiçbiriyle karşılaştırılamaz.
Bana Hyosung yada St Kanuni parade vermiyo reklamını yapayım diye.Ben bi ara ciddi olarak cbr250 ye geçmeyi düşündüm fakat cbr ın ebatları ve görüntüsü almaktan vazgeçirdi.Top speeddede azda olsa farkları var ben her koşulda 170görüyorum cbr ile herkoşulda 150anca görücem.Ama Honda kalitesi ve yedek parça fiyatlarıda daha iyi.Burdan sonrası tamamen kullanıcı seçimidir.
Biz bu başlık altında iyi ve kötü yönlerini zaten dile getiriyoruz.Sen damdan düşer gibi ‘’Fikrim geldi!’’ diyip zıplarsan konuya sana karşı tavır alırız ve bunda haklıyız.Yoksa senin söylediğin herşeyde yanlış demiyoruz.