Ybr yok almayı çok istiyorum. Para da sıkıntı değil ama gel gör ki haftanın 6 günü günün 14 saati (+1 saat de yol) çalışınca ybr ancak yata yata çürür :(
Otobüsle gitmiyorum arabayla 2 kişi gidip geliyoruz. O da yarım saat geliş yarım saat gidiş 1 saat sürüyor.
Ya ortalama zati yokuş mokuş derken 90- 60 arası gidiyorsun zaten. Ama millete bakıyorsun yok bununla gidermi? 125 cc yolda ölür... Önemli olan çıkmak. motorun iyiyse sen güveniyorsan iyidir gider.
Fizy iki kişilik 1 gün onunla gitmeyi deneyin. Havalı Havalı iyi olur
"men dakka dukka"
Scooterlarda debriyaj kuru tip, yokuşta zorlayınca koku gelebilir ama senin motora sucular 6-7 tane damacana yükleyip istanbulun yokuşu bol mahallelerinde servis yapıyor. Sadece honda değil çinli 150'lik scooterla su dağıtanlar bile var. Yani normal yükle kullanımda 2 kişi bile olsan motor yokuşu çıkabiliyosa debriyajı düşünme.
Benim Babam arkamdayken pazar günleri falan gezerken;
50 yi geçeyim "Eşşek sıpası yavaş git" , "Dalacan şurada biryere adam gibi git" gibi ABS (Ani Baba Sistemi) , HKS (Hız Kontrol Sistemi) devreye giriyor.
Balatayı fazla takmayın bazen etraftaki arabanın balata kokusu bile adama kurt düşürüyor. ve bine bine tecrübe edilir bence...
Ve baba iyi bir artçı değilse dikkat.
"men dakka dukka"
Bir kere ben 3 tane siparişi birden aldım motorla dağıtıyorum falan son siparişin olduğu yere geldim baktım babam da orada. Ben çıktıktan sonra aynı binaya başka sipariş daha gelmiş beni aramışlar ama motor üstündeyken sesten ve titreşimden telefonu duymadığım için geri dönmedim tabi. Baba atla gidelim diyorum topu topu 100 metrelik yol olmaz ben korkarım sen git ben yürürüm diyor. Ama al motoru sen git ben yürüyüm desem direk atlar
Bugün yazlık eldiven almaya motoliz'e gittim.Tex V008 marka ve modeli.(cepten girdiğim için link veremiyorum)internet sayfalarında 32 tl olan eldiven,almaya gittiğimde 50 tl fiyat çektiler.Durumu anlattığımda ürünün internet satış fiyatı böyleymiş.dükkandan alırsan farklıymış.Bu nasıl iş bu nasıl esnaflık.Almadan geri döndüm.;-> Bir daha adımımı atmam bu motolize
http://www.aliexpress.com/item/3-Colors-Carbon-Fiber-PRO-Motorcycle-Racing-Motocross-Full-gloves/634235545.html
bundan bende deisis de aldı memnunuz
Biraz ince ama korumalıklı vs güzel yani fiyatına göre yani 12,88 Tl lik bir ürün.
Tek Dez avantajı 15 gün kargo sürüyor yaklaşık.
"men dakka dukka"
En güzeli bunlara tepki olsun diye yurt dışından almak.Dün Deryali arkadaşımız çok güzel bir konu açtı.Yüksek aksesuar fiyatları ile ilgili.Yedek parçalar ondan aşşağı değil herkes biliyor.motorcuları resmen soyuyorlar.
Teşekkürler, Mert.. Ben rodajdan sonra motor açılır daha az yakar derkene... Benzinlikten çıkmaz oldum..:-)) Motor başka birşey tabii...İlk başta cesaretsizdim şimdi daha rahatım motorun üzerinde..Elhamdülillah. Hız yapınca süper oluyor ama korkuyorum.. daha çok tecrübem yok.bu ilk motorum.. İleride daha kocaman bişii alırız..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------
Benim babam da Fizzy me öyle tav oldu ki.. Benim olsun dedi diyecek yani..O derece.. ABS - HKS espirinize çok güldüm.. Ofisde herkese iyi geldi.. Başlangıç motoru için Fizzy iyi bence. Çekişi - kullanımı güzel.. Ama biraz daha param olsa PCX alırdım.. Daha heyecanlı bir motor.. Anlaşılan sizinde beyaz bir güvercininiz var.. Hayırlı olsun..
İlerde nasip... Para fazla olsa PCX alırdım ama Benim birazda yer sıkıntım var. Koyacak yerim yok. Emanet emanet eşden dostan yer istiyoruz yok dükkana koyalım sabah ben alırım , hacı 2 gün senin otoparkda dursun , 3 gün katlı otoparka koyarız olmuyor...
En iyisi hurda j9 alıp arkasına atmak olacakta neyse...
gerçi ona vereceğim parayı Fizy i satar ya araba yada PCX vs alırım
amaaaan çok düşünmeyeceğim. saçmalama kat sayım artıyor. ve gece oldu. yatalım artık iş var yarın..
"men dakka dukka"
Bugün motorumun yağını kendim değiştim.km 10150 yağ 10/40 po 'dan aldım 25 tl.Ara yağ değişimlerini kendim yapacağım artık.Garanti devam etsin diyede 4000'de bir servise gidecez artık.
Yağ tapasında conta var ama her yağ değişiminde yeni takıyorlarmı bilmiyorum,benimkisi sağlamdı yıpranma yoktu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)